En Sevmediginiz Ev Isi

• Ankete Katılan
    3.010
Pazartesi malum temizlik günüdür de kimsecikler yazmamış pek.herhalde akşama toplu olarak gelicek raporlar.benim fazla yazacak b raporun yok zira sabahtan bi kahvaltı ya davetliydim evde dağınık değildi biraz akşsmdan birazda sabahtan toplayıp çıktım evden.gelince de yemek falan hazırladım o kadar .birde alt katı süpürdüm.yarında ev falan silerim bi genel toplama düzenleme yaparım .

bende dün yaptıklarımız yazıyım arkadaşlar
yatak odamı süpürdüm yatagımın altını süpürdüm sildim tozunu aldım çıktım
cocuk odasına geçtim orayı süpürdüm oturma odamı spürdüm tozunu aldım salaonumu süpürüp sildim tozunu aldım masamı sildim sandalyelerimi sildim mutfagımı süpürdüm makineyi boşalttım tekrar kirli bulaşıkları yıkayıp makinaya dizdim aynı zamanda 5 aylık oglumla ilgiilendim bu aralarda sagolsun eşimde yardım etti bugunde tuvalet banyoyu felan temizledim yarında yerleri tekrardan silcem inşallah

Bende dün akşam bizim nevresimleri değiştirdim banyonun her yerini fayanslarını duşakabini felan cifledim yıkadım.
Bugünde mutfak tezgahı ocağı davlunbazı sandalyelerini masayı felan cifledim bulasik makinesi çalıştırdım 1.makinede çamaşır attım yıkandı yemekdi çocuklardı derken anca zaman yetti.

Iyi akşamlar misafir beklerken yazayim ins
dun oglusla babası ilgilendi o arada mutfak dolaplarinin kapaklari ocak masa mikro dalga vs ne varsa ortalikta camasir suyuyla sildim sirkeli suyla duruladim.
oglum cok gec uyudu babasi uyuttu.haliyle
Yatmadan toz aldim detayli bi saate yakin sürdü.
nevresimlerimizi taktim en gicik oldugum is
ortaligi topladim
bugun sabah erken uyanamadim cok yorulmusum kaljinca kek yaptim kremasini pisirdim( kendim yapiyrum) aksam icin.
ev süpürdüm
sildim
toz aldim bunlari dun yaptigim icin kisa sürdü
çamaşırlar katlandi yerleşti
aksam yemekten sonra bi guzel mutfagi topladim.sildim.
banyo yikadim
sut pisirdim
oglumla giyindik misafirlerimizi bekliyruz.
sonrasi malum yapilan temizlik ucuyor sil bastan cocuklar da var:KK66:

Arkadaşlar selam iki konuda yardım istiyorum ilki mutfak evyesine koyduğumuz sarı bez varya onun bulunduğu bölüm diğer yerlere göre sararmış ne yapsam çıkmadı domestos omo cif kireç çözücü...
Bi de tuvaleti kırdırdık fayansları yenilettim orayı komple yıkayıp sildiğim halde fayanslarda derz lekesi kalıo dalgalı dalgalı, beyaz tozlu gibi duruyor hep

Kızlar ne olur yardım edin bulaşık makinası alacam ama iki model arasında karar veremiyorum birincisi bosch SMS58N02 alman uretimi 2013 yilinda uretilmis 3 sepetli 6 programlı 1500 tl...diğeride yine bosch SMS68L12 yerli üretim 6 program yine 3 sepet 1250 TL sizce hangisini alayim yada sizin onerdiginiz başka bi model varmi

Arkadaşlar selam iki konuda yardım istiyorum ilki mutfak evyesine koyduğumuz sarı bez varya onun bulunduğu bölüm diğer yerlere göre sararmış ne yapsam çıkmadı domestos omo cif kireç çözücü...
Bi de tuvaleti kırdırdık fayansları yenilettim orayı komple yıkayıp sildiğim halde fayanslarda derz lekesi kalıo dalgalı dalgalı, beyaz tozlu gibi duruyor hep
Su vurmadan araba yıkama fırçasıyla önce tozunu alıp sonra nemli bezle silinmesi gerek yoksa bulaşıyo diye biliyorum canım ama sen yıkamışsın fikir veremedim yine de tam kuruyunca fırçayla bi sil istersen ..
mutfak tezgahın içinde aceyi dök sonra süngerle ov inşAllah yarar işine :) kolay gelsin

M MissSedef eski sertleşmiş bir havlu ya da ona benzer sert bir şeyle tam kuruduktan sonra iyice bi fırçala/ov. o şekilde daha kolay arınıyor.

Dün işten eve gidince yemek ısıttık, yedik.
Masayı topladım.
1 makine bulaşık yıkandı.
eve ben yokken misafir gelmiş, üstü camlı masama çay dökülmüş, camın altına geçmiş. leke olmasın diye camın altını falan sildim.
davlumbazım fenaydı bi kaç gündür.
davlumbazın filtrelerini çıkarıp yağ çözleyip makineye attım.
ocağın demirlerini makineye attım.
ocak ve davlumbazı cifledim/yağ çözledim. mutfakta kullandığım diş fırçasıyla dar yerleri fırçaladım. sildim.
hafif yağlanmış iki dolap kapağını cifledim.
bornozlarımızı çamaşır makinesine attım. bitince astım.
Oyuncakları topladım.
Duş aldım.

Bu sabah;
Yatağımızı topladım.
temiz bulaşıkları yerleştirdim.
Çöpleri çıkarken attık.

Hasta olucam ben bogazim sisti. Gece bi ara ateslendim hic uyuyamadim hemen karbonatlı suyla gargara yaptım biraz rahatladim. Umarım agirlasmam.
Gelelim islere .
Kahvaltı hazırladım bir yandan mutfağı toparladim. Sonra masayı toplayıp TV karşısına geçtim :) 1 saat izledikten sonra
Oturma odami topladım yastıkları cirptim. Sonra genel olarak evi supurdum. Sonrada oturma odasından topladığım bulasiklari makineye yerleştiricem izlediğim program reklama girsin diye bekliyorum :KK70: kuşların altı temizlenecek. Uykum gelmezse ıspanak ayiklayip pide yaptirabilirim ya da gözleme falan yaparım. Ama muhtemelen uyurum gibi geliyor bana :KK70:

Günaydın hayırlı kandiller.bugğn hiç iş yapasım yok kahvaltı masası bile duruyo daha.yattım koltuğa üstüme battaniye çektim kanal kanal geziyorum .iş yapanlar kolay geldin birazdan mecbur kalkıcam Sütçü gelicek o zaman başlarım mutfaktan bi şekilde en azından.

cumadan hafta sonu baya iş yaptım.
o kadar yorulmuşum ki yazmaya bile üşeniyorum.:)

ama halı çırpma,ütü,cam,banyo,buzdolabı,gardrop ,balkon,nevresim,bol bol çamaşır,portmanto vs. vs. ne varsa elden geçti temizlendi.dip köşe silindi,süprüldü.

pazar akşamını ütüyle kapattım.
bitti çok şükür.
bir grup da cumadan yapmıştım.

bu sabah dün sabah gibi zor açtım gözlerimi.
terbiyeli köfte yaptım.
yıkanmış çamaşırlar kalmıştı pazardan,onları katlayıp yerleştirdim.
sağı solu topladım.
kızım altına kaşırmış.yorgan,nevresim attım makineye,astım.

evin genel süprülmesi lazım.
ocak vs. silinecek.

dolapların üzerlerini silmek istiyorum hafta sonu sıra gelmedi.

Günahdın hayırlı kandiller herkese...
Sabah yataklatı topladım camları açyım havalansın heryer dşye kahvaltı hazırladım yedik oğlumuda doyurdum ec banyo duşakabin heryeri cifledim domastosladım banyo oaspaslarını makinaya attım astım
Kandil dolayısı ile helva kavurup komşulara dağıttım eşim sabah açma istemişti onuda yaptım oğluma çorba hazırladım evi üstğnden bi süpürdüm öutfağı iyşce topladım tezgahı domestosladım ocağı sildim fırını sildim. Şimdi oturdum yeter bu günlük akşama yemek bulup yapması kaldı bi tek

Arkadaşlar fırın temizliği hakkında bilgisi olan var mı. Kabusum oldu resmen.
Yap çözü aıkıp bekleyeceksin sonrada krem cifle bulaşık teliyle ocacaksın başka bi çaresini ben bilemiyorum
Ama en önemlisi her fırın kullanımından sonra 1 kat silersen sonrasında sıkıntı çekmezsin kolay olur

Back
X