En Sevmediginiz Ev Isi

• Ankete Katılan
    3.010
Yap çözü aıkıp bekleyeceksin sonrada krem cifle bulaşık teliyle ocacaksın başka bi çaresini ben bilemiyorum
Ama en önemlisi her fırın kullanımından sonra 1 kat silersen sonrasında sıkıntı çekmezsin kolay olur
Cifle ve telle ovduğunda çizilmez mi ? Çalıştığım için her kullanımdan sonra silmek çok ütopik benim için. Yağ çözü bir denerim.

Cifle ve telle ovduğunda çizilmez mi ? Çalıştığım için her kullanımdan sonra silmek çok ütopik benim için. Yağ çözü bir denerim.
Fırından fırına değişebilir tabi benşm fırınım çizilmedi bulaşık süngerinin yeşil kısmıyla ov yapçözü bi süre beklet öncesinde ama
Bide yağı sıçrayan şeyler pişirdiğinde öreneğin tavuk gibi üzerine folyo örtersende temiz kalır

kızlar sararan lavaboları ve altını tutan tencereleri nasıl temizliyorsnuz

lavaboya çamaşır suyu veya cif kullanıyorum. anında parlıyor.
Tencerenin dibi tutarsa cif ve bulaşık teliyle ovarım. eğer tellenmeyecekse tencereye biraz su ve karbonat koyup kaynatırım. tencerenin alt tabanını da cif ve telle ovarım.

Günaydın kızlar
Sabah raporu geçeyim dedim bi...
Yataklar toplandı camlar açılıp havalandırıldı odalar makinaya öamaşır atılıp çalıştırıldı kahvalyı yapıldı mutfak toplandı lavabolar ovuldu ocak davlumbaz silindi zaten temiZdi ev komple süpürüldü bu gün silermiyim bilemiyorum
Oğlumu yıkadım öğlen ve akşam için yemek yapmam lazım

Günaydın kızlar
Sabah raporu geçeyim dedim bi...
Yataklar toplandı camlar açılıp havalandırıldı odalar makinaya öamaşır atılıp çalıştırıldı kahvalyı yapıldı mutfak toplandı lavabolar ovuldu ocak davlumbaz silindi zaten temiZdi ev komple süpürüldü bu gün silermiyim bilemiyorum
Oğlumu yıkadım öğlen ve akşam için yemek yapmam lazım

Günaydın maşallah canım bu ne hız bnim çocuklar durmuyor bense sabahın 6 tisindan beri ayakda olmama rağmen kendime gelemedim:KK43: her yer her yerde beni bekliyor

İyi günler bayanlar :)
Kahvaltı yaptık bulaşıkları yıkadım elde.
makine de temizler vardı onları yerleştirdim.
sobaları temizledim doldurdum .
çöpleri topladım.
evdeki dağınıklığı topladım.
makine ye çamaşır atmıştım bitince serdim..
şimdi oturuyorum fazla iş yapasım yok :)
Herkese kolay gelsin :)

mutfaktan çıkmama az kalmışken bi iki tane öneriyle geldim hanımlar.üst üste üstüme yığılacakmış gibi duran bazı dolap raflarım yeniden düzenleyince yarı yarıya ferahladı yer açıldı.Şimdi siz siz olun beğendiğiniz çay takımını ( özellikle a101 e geliyo ) benim gibi ucuz diye hemen almayın.Bi zaman sonra çay bardağı illa ki kırılıp azalıyo çay altlıkları duruyo.Saydım şimdi 30 tane çay altlığım var ama 30 tane çay bardağım yok.Hele bi tane kırmızı kuşlu çay setim vardı hiç bardağı kalmamış ama çay altlıkları duruyo.Bundan sonra azaldıkça sadece çay bardağı alıp çay altlıklarının birikmesine izin vermeyeceğim bu bir.İkincisi mevve suyu -çay - gazlı içeçeklerin yanında promosyon olarak verilen bardak tabak kase gibi şeyleri sırf yanında bişey veriyo diye toplamayacağım.Dolapları yerleştirirken böyle takım olmayan tek tek ürünler göze hoş gözukmüyor nedense.bi tane kola bardağı bi tane lipton ıce tea bardağı derken birde hepsinin boyutu biçimi farklı nereye koycağımı şaşrdım böyle ayrı ayrı.Üçüncüsü ihtiyacım olmayan bir şeyi sırf beğendim diye sırf güzel indirime girmiş diye almayacağım.Misal çaydanlık.Az kalsın hafta sonu bernardodan şu meşhur düdüklü çaydanlık 70 lira hemde kırmızı diye alıyordum ki demliği küçük diye vazgeçtim.iyiki kendimi tuttum şu an mutfak dolaplarımın büyük olan bir rafında 2 tane bekliyor sırf misafir gelince kullanırım diye.Birde her zaman ocağımın üstünde olan var etti 3.Ne gerek var 2 tane zaten yetiyordu üçüncüyü almam müsriflik olmuş diğerleri dolap beklesin diye.Herşeyden bi günlük bi de özel günler için diye 2 takım yapsak yeter kısacası.Kırıldıkça eskidikçe yenisi alınır zaten.en güzeli sade hayat.Ne kadar az eşya o kadar az iş.

Kış günü mutfak halımın bir kısmını yıkamak zorunda kaldım oğlum gene çay döktü ama ne yaptimsa çıkmadı yıkamadan da yeni geldi yıkat yıkat eskicek simdide kaliföre dayadım inş kurur

mutfaktan çıkmama az kalmışken bi iki tane öneriyle geldim hanımlar.üst üste üstüme yığılacakmış gibi duran bazı dolap raflarım yeniden düzenleyince yarı yarıya ferahladı yer açıldı.Şimdi siz siz olun beğendiğiniz çay takımını ( özellikle a101 e geliyo ) benim gibi ucuz diye hemen almayın.Bi zaman sonra çay bardağı illa ki kırılıp azalıyo çay altlıkları duruyo.Saydım şimdi 30 tane çay altlığım var ama 30 tane çay bardağım yok.Hele bi tane kırmızı kuşlu çay setim vardı hiç bardağı kalmamış ama çay altlıkları duruyo.Bundan sonra azaldıkça sadece çay bardağı alıp çay altlıklarının birikmesine izin vermeyeceğim bu bir.İkincisi mevve suyu -çay - gazlı içeçeklerin yanında promosyon olarak verilen bardak tabak kase gibi şeyleri sırf yanında bişey veriyo diye toplamayacağım.Dolapları yerleştirirken böyle takım olmayan tek tek ürünler göze hoş gözukmüyor nedense.bi tane kola bardağı bi tane lipton ıce tea bardağı derken birde hepsinin boyutu biçimi farklı nereye koycağımı şaşrdım böyle ayrı ayrı.Üçüncüsü ihtiyacım olmayan bir şeyi sırf beğendim diye sırf güzel indirime girmiş diye almayacağım.Misal çaydanlık.Az kalsın hafta sonu bernardodan şu meşhur düdüklü çaydanlık 70 lira hemde kırmızı diye alıyordum ki demliği küçük diye vazgeçtim.iyiki kendimi tuttum şu an mutfak dolaplarımın büyük olan bir rafında 2 tane bekliyor sırf misafir gelince kullanırım diye.Birde her zaman ocağımın üstünde olan var etti 3.Ne gerek var 2 tane zaten yetiyordu üçüncüyü almam müsriflik olmuş diğerleri dolap beklesin diye.Herşeyden bi günlük bi de özel günler için diye 2 takım yapsak yeter kısacası.Kırıldıkça eskidikçe yenisi alınır zaten.en güzeli sade hayat.Ne kadar az eşya o kadar az iş.

ben bunu kilerimde yaptım geçen haftalarda. kullanmadığım, bir gün kullanırım dediğim bir sürü şey vardı. hepsini attım. vereceklerimi verdim. kiler açıldı.

şimdiki hedefim; tüm yemek odası mobilyalarımdan kurtulmak. onları çıkarıp sadece koltukları bırakmak. tv'yi de duvara monte etmek. tabi bunu ne zaman yapabilirim, "ev kredisi bitince". çünkü mobilyaları atınca dekorasyon yaptırmak lazım, duvar kağıdı, aksesuar vs. HAYALLEEEERR, HAYATLAAARRR :)))

ben bunu kilerimde yaptım geçen haftalarda. kullanmadığım, bir gün kullanırım dediğim bir sürü şey vardı. hepsini attım. vereceklerimi verdim. kiler açıldı.

şimdiki hedefim; tüm yemek odası mobilyalarımdan kurtulmak. onları çıkarıp sadece koltukları bırakmak. tv'yi de duvara monte etmek. tabi bunu ne zaman yapabilirim, "ev kredisi bitince". çünkü mobilyaları atınca dekorasyon yaptırmak lazım, duvar kağıdı, aksesuar vs. HAYALLEEEERR, HAYATLAAARRR :)))
Oh ne iyi yapmışsınız.bugğn bende belki birgün lazım olur diye sakladığım bi iki parça bişeyi attım kapakları olmayan kutular attım kapağı olan bikaç tane kap bıraktım bakliyat kavanozlarını yeniden düzenleyince epey yer açıldı ve düzenli oldu.zamanla herşey olur merak etmeyin bende 17 yıllık evliyim herşey zamanla oldu önce senelerce kırada oturdum şimdi kendi evimdeyim ve salonunmda sizin o bahsettiğiniz mobilyaların hiçbiri yok çok da rahatım.temizlik öncesi ve sonrası resimli konusunda foto eklemiştim görebilirsiniz.herşeyin gönlünüzde olması dileğiyle .allah bu günlerimizi aratmasın.

Selam
iki gun deliler gibi temizleyince misafir bahanesiyle rahattim ama buyuk islere basladim
bugun
kahvaltı fasli mutfak toplama
Ortaligi duzenledim
yemek yaptim
Süpürdüm
oturma odasinin ve mutfagin tullerini makinaya attim, camlari yarina kaldi aslında temiz mutfak balkon kapali cam kirlenmiyo zaten ama silerim yine ins,
Yikanan tulleri taktim
oturma odasinin kirlentleri yikandi
pilav,salata, birde elma vardi epey yenmiyo da kompostosunu yaptim
Bu kadar:)))

YUMURCAK YUMURCAK bende faaynYUMURCAK dagittim epey bardaklarim sadedir altliklari da ihtiyacim var
Kalabalık misafirim gelicek alicam ama dedigim gibi cicekli renkli sevmiyrum cam sade sekilleri farkli olanlar da var...hediyeleri de esim cay almis yaninda lav in cok g u zel cam fincani ben de bi tane daha al diyordum:KK70:sonra hos durmuyo aynen tek tuk

Oh ne iyi yapmışsınız.bugğn bende belki birgün lazım olur diye sakladığım bi iki parça bişeyi attım kapakları olmayan kutular attım kapağı olan bikaç tane kap bıraktım bakliyat kavanozlarını yeniden düzenleyince epey yer açıldı ve düzenli oldu.zamanla herşey olur merak etmeyin bende 17 yıllık evliyim herşey zamanla oldu önce senelerce kırada oturdum şimdi kendi evimdeyim ve salonunmda sizin o bahsettiğiniz mobilyaların hiçbiri yok çok da rahatım.temizlik öncesi ve sonrası resimli konusunda foto eklemiştim görebilirsiniz.herşeyin gönlünüzde olması dileğiyle .allah bu günlerimizi aratmasın.

Sondan başlayarak AMİN diyorum.

öyle çok şeyimiz var ki, "dursun kullanırız" dediğimiz. aslında eskisi gibi ardiyeler, kömürlükler, bodrumlar, büyük kilerler olsa belki gene de atamayız, fakat ev büyük olmasına rağmen depo alanı çok az. e biz kadınlar ne yapıyoruz, her yere dolap yaptırıyoruz. mobilya alıyoruz. ama hepsi de iş istiyor. e bir çoğumuz da çalışıyor ayrıca. hem dış iş hem ev işi, dolap düzeni insanı haliyle yoruyor ve bir süre sonra her şeyden kurtulup, evi bir süpürüp silmekle kurtulmak istiyoruz.

o yüzden "millet laf etmesin" diye aldığımız dünyanın mobilyasını artık elden çıkarmak istiyorum. çünkü hem gözümü hem de vücudumu yoruyor :)

bu arada resimli paylaşımında evini görmüştüm, fakat dikkat etmemişim kim olduğuna :)
tam istediğim gibi. iyi ve huzurlu günlerde oturun inşallah.

Back
X