En Sevmediginiz Ev Isi

• Ankete Katılan
    3.010
Umarım hallederim çok iş var

ben salgından şüpheleniyorum aslında bir kaç arkadaşında çocukları hastanelik olmuş sularda mı var acaba bir şey....

Evin işini sabahtan hızlı hızlı yapıp hep dışarı çıktım bu hafta.çok yoğundum bu hafta arada birde doğumgününü gittim haftasonu nikah var istanbula gidilecek sşyah abiye başladım pazartesş onu bitirmeye çalışıyorum yarın da 23 Nisan gösterileri var önümüzdeki hafta kışlıkları kaldırcam artık .

evim yine belediyelik oldu ben de planlarımı buraya yazıp bu akşamdan başlamak istiyorum sinüzit oldum başım ağrıyor arada ama daha fazla da erteleyemeyeceğim evin hali perişan

bu akşam :5 te çıkıp direk mutfağa geçiyorum
yemeğe karar verip o pişerken birikmiş yığınla bulaşığı sudan geçirip makineye atacağım
elde yıkanacakları yıkayıp tezgahı , masayı sileceğim

7 de yemek yeriz, sonra ortalığı toparlarım, yarınki temizlikte elime bişey dolanmaması lazım, etraftaki kirlileri toparlarım sepete atarım

cumartesi sabah: kalkıp kahvaltımı yapar uzatmadan iş başı yaparım
önce makineye kirlileri bir posta atıp , balkonları yıkarım hortumla.
sonra halıları süpürüp balkona atarım.
sonra oda oda süpürme silme ve toz alma ile ilerlerim, oyalanmamam lazım

o arada makineden çıkanları bakona asıp yenilerini atarım.

tuvalet banyo fena durumda değil zaten yarım saatte hallederim oraları.

akşama yemek ve ütüyü hallederim.

pazar günü de vaktim kalırsa kiii kalsa süper olur camları silsem bir de duvardan söktüğüm bikaç tablo vardı onların altı is olmuş oraları silsem süper olur.

ilk hedefim bu akşam mutfak olmalı yani mutfak adam olursa %30 u bitmiş olacak inşallah yaparım bunları

Selamlarr
Gece yorgunluktan hiiçç uyuyamadım.Günlerin yorgunluğu.. hafta sonuna kadar bitiricem diye kendimi paraladım resmenn.
Bugün sabah kahvaltı faslında sonra;
-Kuruyan çamaşırları toplayıp yerleştirdim.
-Beyazları yıkayıp astım.
-Kuaföre gidip geldim.Dönüşte mağazaya girip birkaç ev terliği aldım
-Dünki ayıkladıgım bezelyeleri pişirdim.
-Kuşun altını temizledim,yemini suyunu yeniledim.
-Mutfağı ve oturma odasını süpürdüm.
Şimdi biraz dinleneyim,Sonra kalkıp bir pilav yapacağım dönüşte yemek hazır olsun.İkindin okula gideceğim inşallah.

Teşekkür ederim önce dolap içlerini halledince ve günlere ayırınca çabuk bitti. Yoksa her yeri birden dökünce zor bitiyor. Daha önce öyle yapıyordum ve bitmek bilmiyordu.Bu defa pazartesi mutfak dolapları.salı-çarşamba elbise-ayakkabı dolapları olarak ayırdım. ve atılacakları-verilecekleri de kısım kısım ayırdım attım. dünü de son cam kapı ve silip süpürmeye ayırınca daha kolay geldi.

Kolay geldin şimdidenn Gerçekten mutfak çok fazla oyalıyor ya.. hele dolap temizliğine girişince Aslında en güzeli hiç biriktirmeden bulaşıkları makinaya atmak. tezgahın üstü her daim boş olunca diğer işlerde kolay oluyor

İyi akşamlarYorgunluktan ôleyoom
Bugün yaptığım işler
Evi topladım
Bulaşık makinasını boşalt,doldur
Bulaşık yıkadım
Mutfağı süpürdüm
Mutfağın halısı karbonatlı su ile sildim
Sonra halıyı silkeledim ve havalandırdım
Mutfağın yerlerini domestosla bi sildim
Sonra vilada ile sildim
Mutfak dolaplarını cifle sildim
B.makinası.ç.makinasını sildim cifle
Aygazı sildim
Buzdolabını havalandırdım
Perdeleri yıkadım astım(4 odanın yani 10 perde)
Sobayı kaldırdık(artık benim icin yaz gelmiştir)
Bütün evi süpürdüm
Vilada ile sildim
Kitaplığın tozunu aldım
Bakır süsleri karbonatla yıkadım
Ütü yaptım(1 sele)
2 sele çamaşır katladım
B.makinasını boşalttım
Bulaşık yıkadım
Mutfağı topladım

banada gelsene :)
dün sadece yemek yaptım ve sofrayı topladım.

Kızlar planımdan bahsetmiştim şu ana kadar çok oyalandım. Geleyim de günün kalanı boşa gitmesin bari diye planımı hazırlayım dedim. Dün mutfağı toparlamaya çalıştım ama yemek beni çok oyaladı, hemen bir ıspanaklı börek yapıp fırına atıp toparlamaya devam planım vardı aldığım yufkaya dikkat etmemişim bir de baktım ki su böreği yufkası almışım. Bütün yufkaları haşlayıp soğuk suya daldırıp 10 dakikada hallolacak böreği 1 saatte ancak bitirdim, ancak bulaşıkları sıcak sudan geçirip makineye atabildim o arada. Makineden çıkınca yerleştirdim.tezgahı üstten bir sildim ocak leş. Islattım azıcık yumuşasın.

Sabah kalkar kalkmaz çamaşırları attım kirliye (kalkış saatim 12 yi geçiyordu ) balkonu yıkadım hortumla, çayı kahvaltıyı hazırladım geniş geniş kahvaltı yaptım böreğimle. Keyifli keyifli çayımı içtim. . Çamaşırları astım balkona şimdi süpürgeyi çıkarıp halıları süpürüp atayım güneş görsünler azıcık. Sonra da oda oda süpürüp silmeyi yapmam lazım. Bir de toz alma.

Ben deterjan kullanmıyorum kızlar bu arada. O yüzden herşeyi bir ıslağa koymam gerekiyor zaten elim yavaş böyle iyice yavaşlıyor ya. Ama pes etmeyeceğim elimden geldiğince devam edicem doğal temizlik olayına.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…