En Sevmediginiz Ev Isi

• Ankete Katılan
    3.010
Iyi geceler titizler
Küçük bir raporda benden olsun;wc çamaşır suyu ile yıkadım,banyo be lavaboyu cifledim,banyo aynasını ve yetimi sildim
Yatak odasını süpürdüm aynaları sildim birde camın olduğu duvarı sildim üst katım dinler ve 2senedir boş bu sebepten duvar terleme yapıyor resmen duvar ağlıyor bir sürü damla olup şıp şıp dalmıyor birde duvar kararıyor :(( üst kat biran önce dolsun şuan ilk dileğim bu
Mutfağı topladım tezgahı çam.suyuyla sildim çöpleri topladım süpürdüm çıktım ama sonra defalarca girdim :))pilav ve ufak tefek şeyler yaptım
Salonu ve KÜÇÜK odayı :)) topladım ama süpürmedim sonra arkadaşım geldi oturduk bende 1 onda 2canavar ev bomba atmış gibi oldu :))
Mak.çamaşır yıkanıyor bende oğlumu uyutuyorum

Oda nemi alici cihazlar var denedinmi hic. Gerci ortami cok kurutmakta zararliymis.

merhaba,bayagi birseyler yapmissin :)
carsaf degistirme araligi bende oldukca kisa :) kendi kullandigim yorgan ,yastik carsaflarimi duruma gore haftada bir yada iki kere degistiririm.her ne kadar gece dus yapip girsekte yataga illaki ter kokuyor o yuzden duruma gore degistiriyorum.misafir olan icinde,ertesi gun gidecekse,birdahaki kullanim icin temiz koksun diye birdaha yikarim oyle kaldiririm.takinti yada pis oldugu icin degilde,hani ttemiz koksun diye. :)

Bana gelirsek ben cok tembelim bugun,dun kucuk bir trafik kazasi atlattik,cok sukur bize birsey olmadi,arabada biraz hasar var,oda halleolur allahin izniyle.eve gelince kendimi temizlige verdim,iki makina camasir yikadim,yatak odami topladim evi havalandirdim,mutfagi topladim derken,cok gucsuz hissettim kendimi,cogu isim yarim kaldi,ogleden sonra uyumusum sonra kalkip yemek yapabildim o kadar.Bu gunde beni is bekler ama hic canim istemiyor :( cok halsizim

geçmiş olsun kuzucum... sadaka ver hemen....

çok hoş bi başlık olmuş ılk sayfadakı önerileri okudum hemen en yuksek oran ütüde ama benım en sevmedıgım iş evi silmek haftalardır ertelıyorum mutfağı çok sevıyorum azerinn yemek başlığınızı da inceleyeceğim titiz bayanlar herkese kolaay gelsin :21::)))

Ya bende svmiyom ev isi ama napcaz yasam alani lazim:-)
Ben boyle hobi isleri, geri donusumler, el ugraslarina bayiliyorum ama pek firsat bulamiyorum.
Bende yeni geldim topige ama burdakiler cok candan hepsi, sanki aylardir yazisiyoruz gibi, sagolsunlar hic yabancilik cekmedik:-)

arkadaşlar dün çok pis gaza gelmiştimburaya yazdıktan sonra diyet kahvaltımı yaptım sonra çocumn altını üstnü hallttm
giriştim işlere oturma odasında kanepe ve tv nn altını süpürdüm sildm
yarlerni süpürdüm sildim cam önlerini tv yi kapıyı sildim çıktım

yatak odasna geçtm karyolyı beşiği düzelttm halısını çırptım yerlerini süpürdüm sildim toz aldım kapısını sildim çıktım

salona geçtim L salon benmki iç tarfnı düznledm kanpe altını spürdüm diğer tarfna geçtim aynalı konsol masa üzeri dağınıktı her zamnki gbi oraları düzenledim salonda kuyan çamşırlarımı katlıyodum ki

babam aradı annem hastalnmış safra kessn de taş varmış hastnedelermiş ona gittim canım annm yaneyse oraya gittim btn işler kaldı haliyle gelnce sadec yemek yapıp makine çalıştırdım bugn o iştahım kalmadı ama hayırlısı bakalım

Cok gecmis olsun annene, benimde safra kesemde tas var korktum simdi yaaa
Sancilanmismi, simdi nasil.

günaydın beybiler,

dün yaptıklarım;

- eve gider gitmez bulaşıkları yıkadım , yemek yapçaktım vazgeçtim tavuğum vardı az onu yedim
- çamaşır yıkadım, astım....

burda bir soru sorayım baahh gülmeyin amaa... nevresim yıkama sıklığınız nedir... misal ben misafirlere temiz nevresim verdim ertesi gün onlar gidince yıkamalı mıyım... yıkamada problem yok ama tasarrufi açıdan da düşünüyorum da kafama takıldı.... bu işin raconu nedir bir sorayım dedim.... sor dağları aşmış sormayan düz yolda şaşmış derler....

- güccük odamdaki kağıtları geri dönüşüme attım, yünleri yün sepeti yaptığım bir sepette topladım... parça kumaşlarıda orda topladım.... nihayet zemin gözüktü ama halaa var bir dağınıklılık.... ve hala açılacak iki kolim var böhöhhüüüü.... benden haber alamazsanız bilinki o güccük odadayımdır.....

- yatak odamı topladım çarşafığını değiştirdim... en kısa zamanda nevresim takımı almam lazım.... bir tane var takım onuda yıkayınca kel kalıyo yatak... birde yatak örtüsü istiyorum... gel ocak geeel geeel geeel...... ocakta borçlarımın büyük bir kısmı bitiyoda :)

- sonra gene evden çıkarkene kuş yemlerini döktüm :)) şimdi büttün salon kuş yemiylen dolu ..... bi de şu sakarlığa çözüm bulaydık eyiydi....

işte böyle çok bişi yapmadım.. kızlar ev sıcak ama benim bildiğin kanım çekiliyo hiiç böyle ellerim ısınmıyo ne üşümek ne üşümek en son battaniye altına atıyom kendimi sonrada sabah oluyo....kansızmıyım acep....

Annemler gelince ayni nevresimi, kayinvaldem gelince ayni nevremi kulaniyorum mesela, o yuzden hemen yikamam, tabi yazsa terleniyorsa yada kucuk cocuk vs kirlendiyse hemen yikarim. Tasarrufi acidan ayni fikirdeyim.
Ay yun, parca kumasmi dedin bayilirim hobi ugraslaria pek firsat bulamasamda. Dikis bilmem fazlada pratik seyler yaparim, ogreniyim diye keser bicerim iste.
Sen neler yapiyosun.
Bide sorasindaki daginilik amanin, cop kamyonu lazim.
Banada nevresim lazimdi annem bende bi tane yorgan nevresimi var dedi.
Bende ona gore uyumu nevresim kumasi alip carsafla yastiklarini dikicem, ekonomi olur iste:D

Ben genelde dogalliktan yanayim, mumkun oldugunca camasir suyu kullanmamaya calisirim.
Karbonat serpip ustune elma sirkesi dokerseniz fosur fosur sesle kabariyor, pesinden ovuluyor, cok guzel sonuc.
Beyaz sabun, boraks, karbonat , camasir sodasi karisima guzelmis de henuz boraks almadim onuda kullanmak istiyorum.
Simdi hedefim bulasik makinasinda dogallik.
Bilen varsa cok sevinirim

Bende dogal urunlere taktim bu aralar.benim parlatici gozunde elma sirkesi var.cocu zaman kullandigim limonlari atmiyorum,suyunu alip kalanini makinanin icine koyuyorum,hem parlatiyor hem hos koku veriyor.Bir ara internette bir yazi bulmustum,bulasik tableti yerine limon tuzu ile yikiyormus.hatta cok mennunmus.Bende denedim sonuc harikaydi ama sanki cam esyalarimin rengini beyazlastiriyor gibime geldi,bende biraktim.ya cok koydum limon tuzunu, yada gercekten camlar icin iyi degil.aslinda tekrar bir deneme yapsam mi ?

onun haricinde ara ara elma sirkesi dokup makinayi bos calistiriyorum,ve bulasik tabletini ikiye bolup yarim kullanyiorum.temizliginde bir sorun olmuyor,tertemiz cikiyor bulasiklar.
Bu sabah mutfagimin yer fayanslari gozume carpti,tasinirken aralarini elimden geldigince temizlemistim,o zamandan bu zamana pek fit olamdigim icin pek ugrasamadim.Bu aralar fayans aralarini temizlesem iyi olacak,etkili bir yonteminiz varmi?Banyodaki fayans aralarini cok sukur acabildim,sirkeydi,ciling bangdi ,fircayla ovalamakti derken acildilar bayagi.ama yer fayanslarini nasil yapsam bilemedim.

Merhaba hanımlar :3:
Topiği görünce ben de yazmadan geçmek istemedim zira oldum olası ev işlerinden sorumlu olan kişi olarak artık bıkmıştım. :37::37::37: İşe başlayınca azalacak derken şimdi kendi dağınıklığımı bile toplamak zor geliyor bazen:17:
Sabah kalk işe git sonra akşam eve dönünce yemek yap, bulaşıklar, ortalığı topla falan derken illallah ediyorum:47: Evli değilim ama geçen yıla kadar ev işlerinden ben sorumluydum annem bana bırakırdı herşeyi... İşe başlayınca yükümün hafifleyeceğini zannetmiştim ne büyük yanılgı...:50:
Sizler nasıl idare ediyorsunuz bana pratik püf noktaları verseniz hiç fena olmaz hani?:1:

Aksam yemekten sonra ertesi gune yemeke yapsan, yada en azindan hazirliklari yapsan kolay olur bence, corbayi i kat fazla yapip kavanoza doldurup kapagi cekse 2 aya kadar kullanabilirsin, 1 haftalik sogani kavurup kavanoza koymak mesela, bunun gibi bir suru pratik bilgi ilk sayfada var isime yarayacak cok sey buldum ordan.

merhaba,bayagi birseyler yapmissin :)
carsaf degistirme araligi bende oldukca kisa :) kendi kullandigim yorgan ,yastik carsaflarimi duruma gore haftada bir yada iki kere degistiririm.her ne kadar gece dus yapip girsekte yataga illaki ter kokuyor o yuzden duruma gore degistiriyorum.misafir olan icinde,ertesi gun gidecekse,birdahaki kullanim icin temiz koksun diye birdaha yikarim oyle kaldiririm.takinti yada pis oldugu icin degilde,hani ttemiz koksun diye. :)

Bana gelirsek ben cok tembelim bugun,dun kucuk bir trafik kazasi atlattik,cok sukur bize birsey olmadi,arabada biraz hasar var,oda halleolur allahin izniyle.eve gelince kendimi temizlige verdim,iki makina camasir yikadim,yatak odami topladim evi havalandirdim,mutfagi topladim derken,cok gucsuz hissettim kendimi,cogu isim yarim kaldi,ogleden sonra uyumusum sonra kalkip yemek yapabildim o kadar.Bu gunde beni is bekler ama hic canim istemiyor :( cok halsizim

Cok gecmis olsun canim Allah korumus.

Bende dogal urunlere taktim bu aralar.benim parlatici gozunde elma sirkesi var.cocu zaman kullandigim limonlari atmiyorum,suyunu alip kalanini makinanin icine koyuyorum,hem parlatiyor hem hos koku veriyor.Bir ara internette bir yazi bulmustum,bulasik tableti yerine limon tuzu ile yikiyormus.hatta cok mennunmus.Bende denedim sonuc harikaydi ama sanki cam esyalarimin rengini beyazlastiriyor gibime geldi,bende biraktim.ya cok koydum limon tuzunu, yada gercekten camlar icin iyi degil.aslinda tekrar bir deneme yapsam mi ?

onun haricinde ara ara elma sirkesi dokup makinayi bos calistiriyorum,ve bulasik tabletini ikiye bolup yarim kullanyiorum.temizliginde bir sorun olmuyor,tertemiz cikiyor bulasiklar.
Bu sabah mutfagimin yer fayanslari gozume carpti,tasinirken aralarini elimden geldigince temizlemistim,o zamandan bu zamana pek fit olamdigim icin pek ugrasamadim.Bu aralar fayans aralarini temizlesem iyi olacak,etkili bir yonteminiz varmi?Banyodaki fayans aralarini cok sukur acabildim,sirkeydi,ciling bangdi ,fircayla ovalamakti derken acildilar bayagi.ama yer fayanslarini nasil yapsam bilemedim.

Limon tuzumu aaaa duymadim hic. Hemen deneme lazim. Cok sagol canim. Malum yemek yeniyor tabak, kasik, bardakla benim icin cok onemli bi bilgi.

Yerleri deterjanla silecekseniz, asprins diye bi fis fisli deterjan yada mavi su yuzey temizleyici var. Dogal olacaksa camasir sodasi, karbonat, tuz, ovarkende elma sirkesine batirilmis sunger kullanmak ise yariyor.

Ben geldim
Oncelikle trafik kazası geçiren ve annesi hastanede olan arkadaşlara çok geçmiş olsun:26:
Kurabiyemi beğenen arkadaşlar çok teşekkürler:16:hamisleri dusunemedigim için de ozur dilerim:17:
Hemen tarifini yazayım da canı çekenler yapar belki:17:

200 gr margarin
1 su bardağı yoğurt
1 çay kaşığı karbonat
Un
Renk vermesi içinde azıcık zerdecal

İçi için
1.5 su bardağı ogutulmus fındık
1.5 su bardağı şeker
Tarçın
Vanilya

Hamuru ne çok ince ne çok kalın olacak şekilde açıp ic harcini koyup muz şekli veriyoruz yaparken kabarip büyüyeceğini düşünerek daha ince ve küçük yapıyoruz
170 derecede üzeri kizarmayacak şekilde pisiriyoruz:16:

Son düzenleme:
Esim gece vardiyasi isten geldi kahvalti ettik cay ierken buraya takildim.
İslere girisecektim ama kizim kek istiyor by by kizlar, kek tutturamiyorum pek firinimda turbo degil' dua edinn bana kizlar.

geçmiş olsun kuzucum... sadaka ver hemen....

Cok gecmis olsun canim Allah korumus.
cok tesekkur ederim arkadaslar,cok sukur yavas gidiyordum,son anda direksiyonu kirabildim,o yuzden hasar cok fazla degil.Bize birsey olmadi ya cok sukur,gerisi muhum degil.
Limon tuzumu aaaa duymadim hic. Hemen deneme lazim. Cok sagol canim. Malum yemek yeniyor tabak, kasik, bardakla benim icin cok onemli bi bilgi.

Yerleri deterjanla silecekseniz, asprins diye bi fis fisli deterjan yada mavi su yuzey temizleyici var. Dogal olacaksa camasir sodasi, karbonat, tuz, ovarkende elma sirkesine batirilmis sunger kullanmak ise yariyor.

evet bend dogal katkisiz seyler ararken buldum,simdi arasam bulurmuyum bilmiyorum.hatta bir tane pratik soyacagim vardi,paslanmisti ne yaptiysam geciremedim,limon tuzunu denedigim gun onuda atlistim icine,butun pasi gitmisti :)dedigim gibi benim cam urunlerim islendi,belki ben cok kullandim bilmiyorum,sen denersen sonucu soyle lutfen,bende tekrar miktari az tutarak deneyim birdaha,makinadada ne koku kaliyor ne bisey,icinide parlatiyor resmen.bir de dogal ve ucuz bir urun olduugu icin gonul rahatligiyla kullaniylabilr.
evde camasir sodasi var,deneyemim ben onunlan o zaman,tesekkurler :)

Son yazdıklarınızı okudum da, karbonat fayans aralarındaki lekeleri de çıkartır mı ki???
Çamaşır suyu işe yaramadı da...:50:

Rapor verem hemen:27:pek işim yoktu bu gün
Yatakları topladım
Süpürge açtım
Tozunu aldım

Oturma odasını topladım
Kaba tozunu aldım
Süpürge açtım
Tozunu aldım

Kapının önünü sildim
Koridoru
Mutfağı supurdum

Wc lavaboyu ovdum
Aynasını silip
Havlusunu değiştim
Kovaları yıkayıp
Yerini sildim

Bulasiklari yıkadım
Ocağı ovdum
Çöpleri topladım
Çamaşır yıkadım astım

Yemek derdim yok çünkü akşam annemlere gidicem:21:

Son yazdıklarınızı okudum da, karbonat fayans aralarındaki lekeleri de çıkartır mı ki???
Çamaşır suyu işe yaramadı da...:50:

Bide fayans aralarini temizledikten sonra beyaz yagli boyayla boyarsaniz isiniz cok kolaylasiyor. Ben mutfagi oyle yaptimda:D sahtekarlikmidir acaba:D
Karbonatin ustune elma sirkesini dokun ses geliyor resmen
İnsaallah temizler, sonucu soylermisin bizede

Back
X