En Sevmediginiz Ev Isi

• Ankete Katılan
    3.010
selamlar beybiler,

dün yatılı misafirim vardı az önce uğurladım şimdiiik;

ev süpürülcek silinecek
bulaşıklar yıkanacak
çamaşırlar yıkanacak
toz alınacak

tabe bunun için önce totomu kaldırmam icap ediyoo...

bi bölüm daha dizi izliyeyim kalkıyom söz....

bi de tek başına yaşıyon ne iş çıkıyo ki diyolar çıldırıyorum laaa her gün yapsam her gün bir şey bulunur yani....

evitt gene ben....

günün çalışkanı ben miyim yoksa :)

- her yer süpürüldü / silindi (salon,hol,mutfak, yatak odası,küçük oda)
- bulaşıklar yıkandı
- 1 makina çamaşır yıkandı asıldı
- ocak ve tezgah silindi
- wc çamaşır suyuyla ovuldu
- banyo duvarlarıyla birlikte gıcır gıcır yapıldı kendimi yıkadıktan sonra tabii
- koltuk örtüleri nevresimler havlular kirliye atıldı ascak yer kalmadığı için beklemedeler -- gece kalkıp makineyi açarım sabah kuruyanları toplar bunları asarım --

her yer misss...

bi küçük odayı organize etmek kalktı sadece kitaplar fela yerleşecek öyle yani........

ayyyyyy her kemiğim ağrıyo çok yoruldum beee...

merhaba uzun zaman sonra tekrar aranızdayım...herkes iyidir umarım
bende ıyıyım şükür ki...temizliktir candır dıyor ve raporlamaya baslıcam ıns...
bu arada bır sorum var...perdelerinizi kac zamanda bır yıkıyosunuz

merhaba tebrik ederim öncelikle okurken yoruldum:) yeni evliyim ve ev alışkın olduğumdan geniş viledayla silmek ölüm bir de rahatsızlıklarım olduğu için ayrı ölüm:) annemin evinde çeşitli mop denemelerimiz olmuştu ama çok eşya dolu olduğundan ıslanınca sıkılabilen oldukça ağır moplardı. yerleri temizlemede ne kullandığını merak ettim ah bir de yaş yolun yarısı olunca daha zor her şey kadın tutma fikri var eşimde ancak ben başkasının temizliğini çok içine sindirebilen biri değilim bir de maddi yükü düşününce ben halledeyim diyorum ama nasıl olacak bilmiyorum

evin olduğu yere göre çok değişiyor annemin evinde yılda 2-3 defa fazla fazla yetiyordu toz alan bir ev değildi. şimdi evlenip taşındığım evin karşısında inşaat var 2 ay anca dayanır gibi geliyor:)

ooo cips bi kayboldun tam kayboldun... dön yurduna bebeyiiim....

ayyy tebrik aldım şımarayım acık.... :) ben normal viledayla siliyorum.... sıcak suya çamaşır suyu ve mister massıl koyuyorum iki günde bir dip köşe siliyorum......... gıcır gıcır oluyor..... mop aldım ama onun suyu nasıl sıkılıyor alamadım dünyanında parasını verdim.... şu fırıldak gibi dönenlerden en iyisinden aldım bi de ama suyunu sıkamadım öyle ıslak ıslak bilemedim onu kullanmayı..... vileda güzel :) temizlikçi olayına gelince ben dükkan için çağardım bir gün sadece mutfağını temizlicekti ilaçlama yapmıştık öyle üstten üstten yaptı hiç memnun kalmadım.... mıy mıy mıyyy 5 saat çıkmadı mutfaktan bende ukalalık yapmıyayım diye başında durmadım ama yani beş saate ben dükkanı yalar yutardım bee... mutfak tavana kadar fayans boyunun yettiği yere kadar silmiş ben memnun kalmadım velhasıl .... bi dahada istemem yani millet nasıl eve çağırıyor bu kadınları diye düşündüm valla...

ahh aaahh bende yolun yarısına yakınım yolun yarısı yaşlandık demek değil beybi... :) ölmez isek 50 den sonra yaşlanırız artık... benim elliye kadar yaşlı hissetmeye niyetim yok :)

koca haftasonu sıcaktan yattık valla koca gün.
ctesi günü elektrikler kesikti. ben de yemek yapayım dedim. yemek yaptım.
1-2 kilo kadar patlıcanım vardı onları közledim.
4 makine çamaşır katladım, evet yanlış okumadınız "4 makine"
elektrik süpürgemin toz torbası dolmuştu onu değiştirdim. filtresini yıkadım. evi süpürcektim elektrikler yüzünden hevesim kaçtı sonra da sıcaktan yapamadım.
balkonumu yıkadım.
yıkanmış örtülerimin diğer yarısını serdim.

pazar günü
süpper bi kahvaltı hazırladım.
közlenmiş patlıcanlarımı soyup manca yaptım kahvaltıya. mmmm çok leziz oldu.
anam o da ne, sular kesilmez mi?
duş bile alamadım leş gibi koca gün oturduk kokarcalar gibi.
neyse akşama doğru geldi de biz de temizlenebildik.
pazar günü hiçbi şey yapmadım anlayacağınız.

bu akşam yapılacaklar;

iki makine çamaşır yıkanacak asılacak,
kurmuş çamaşırlar toplanacak,
çöpler çıkarılacak,
dolaptaki peynir bozulmuş mu bakılacak,
yemek yapılacak,
bulaşık yıkanacak,
küçük odadaki kitaplar düzenlenecek,
hobi malzeme dolabı (bildiğin plastik dolap) düzenlenecek -- hobiye ayırcak vaktim olsa gam yemicem --
küçük odaya küçük tv bağlanacak -- kışı küçük odada geçirmeyi palnlıyorum kısmetse --
küçük odaya yer döşeği koyulacak otantik olacak :)
50 sayfa kitap okunacak -- eğitim şart --

işte bu kadaar....

Dun tatilden döndüm. Haftaya iş başı... Bu hafta büyuk temizlik gunum...

Beyazlar, renkliler, koyu renkliler, pikeler, havlular, koltuk ortuleri ve yastiklari, perdeler yikanacak. Bir haftaya yayicam.

Halilar yikamaciya verilecek.

Camlar, kapilar, dolaplar, koltuklar ve altlari her yer dipkose sirkeyle silinecek.

Cekmeceler ve raflar silinip duzenlenecek, fazlaliklar atilacak.

Buzdolabi silinecek.

Banyo wc detayli kirklanacak.

1 yillik evliyim, kadina yaptirmistim. Simdi kendim yapicam bakalim.

Eksik var mi hanimlar?

yaa,tesekkür ederim ozaman evımın durumuna göre bakayım :)

sorma betülüm yaa :) hayatım karıstı bıraz ama toparlıcaz ıns sen nasılsın napıyosun

olma mııı her liste biraz eksiktir mutfak dolaplarıı? buz dolabı içi temiz mii... hııı ?

hayırlı bir karışıklıktır inşallah :) bende temzlik kışlık konserve neyim kocakarıya bağladım gidiyorum :)

hiç hayır deıl canım...allah kımseyı caresı bırakmasın ıns..
oooo masallah ıyı yapımıssın canım ya :) herzaman kı gıbı harıkasın özlemişim komikliklerini :)

hiç hayır deıl canım...allah kımseyı caresı bırakmasın ıns..
oooo masallah ıyı yapımıssın canım ya :) herzaman kı gıbı harıkasın özlemişim komikliklerini :)

Amin... Allah kolaylık versin atlatırsın inşallah... bunlarda oluyor olacak... iyi günümüzde olcak kötü günümüzde çaresizde olcaz her yoldan geççez bu hayatta.... burdan kopma okey mi :)

Amin... Allah kolaylık versin atlatırsın inşallah... bunlarda oluyor olacak... iyi günümüzde olcak kötü günümüzde çaresizde olcaz her yoldan geççez bu hayatta.... burdan kopma okey mi :)
inş canım amin...ccooookkk zzoooorrrrr betülüm ya ama elimden bişey gelmiyor...
tabıkı kuzum buralardayım :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…