En Sevmediginiz Ev Isi

• Ankete Katılan
    3.010
selam kızlar:KK24:
yeni üyeyim bu sabah arama motorundan bi şey ararken tesadüfen burAYI BULDUM VE HEMEN ÜYE OLDUM:KK49:
ne güzel birbirinizi motive ediyorsunuz. ben de evliyim ve 4 aylık bir oğlum var. şu an çalışmıyorum.
bugün yaptığım işleri yazayım.
kalkar kalmaz evi havalandırdım. kahvaltıdan sonra mutfağımı toparladım,balkonu yıkadım. mutfağı süpürdüm ve sildim.
yatak odamı toparladım, tozunu aldım.
salonu toparladım tozunu aldım.
lavobaları ve wc temizledim.
akşam 15 günlük el havlularını yıkamıştım (15 günde bir topluca yıkıyorum) onları topladım ütüledim dolaba kaldırdım.
birazdan oğlum uyanır onunla ilgilendikten sonra küçük süpürgeyle evi şöyle bir süpürücem.
öğleden sonra da yemek işi işte:D
Hosgeldin cnm o masallah isler bitkis sendr :) darisi basima ben ancak yatak Odamdan ciktim simdi oturma odami yapicam oo bendr is cok :)

Evet bi çay molası verdim
neler yaptım
yataklari topladim
kizimin yatagini cekdim altını supurdum sildim
gardrobunun üstünü sildim
pencere onlerini sildim
halisini deterjanli suyla fircaladim kilini tuyunu topladim
Kanepeyi vitrinleri tv ünitesini cekdim altlarjni supurdum sildim
vitrinlerin ustlerini sildim
pencere önünü sildin
avizesini sildim
halisini fircaladim
ystak odasına gectim komidinleri tuvalet mssasini cekip altlarini supurup sildim
abajurumu sildim baya oyalayici
pencere önünü sildim
halilarjni fircaladimi
koridorun da halilarini fircaladim
mutfagi topladim
tezgahi masayi sandalyeleri cifledim
ocagi aspiratoru sildim
caydanligi demligi yikadim
çöp kovasini yikadim
beyaz eşyaları sildim
dolapları ustten sildim parlattim
pencere önünü sildim

cayim da bitti hade bana musade:KK55:
betulyasin h2o ve delmideli bacilar size de kolay gelsin:D

yeni üyeyim bu sabah arama motorundan bi şey ararken tesadüfen burAYI BULDUM VE HEMEN ÜYE OLDUM:KK49:
ne güzel birbirinizi motive ediyorsunuz. ben de evliyim ve 4 aylık bir oğlum var. şu an çalışmıyorum.
kalkar kalmaz evi havalandırdım. kahvaltıdan sonra mutfağımı toparladım,balkonu yıkadım. mutfağı süpürdüm ve sildim.
akşam 15 günlük el havlularını yıkamıştım (15 günde bir topluca yıkıyorum) onları topladım ütüledim dolaba kaldırdım.
birazdan oğlum uyanır onunla ilgilendikten sonra küçük süpürgeyle evi şöyle bir süpürücem.
Hosgeldin canim:KK36:Ben de ev sahibesi:KK22:4 yasinda kizim var su altta cikan kuzu iste:KK46:
24 yasindayim bu arada
hee en onemli detay azeriyim

Kizlar iste yaptiklarim
yatak odasi sifon ayna bazs alti guzrl silindi supuruldu
gardrop yerlestirildi
yerler supuruldu toz alinip tekrar supurulup kapisi kapandi
oturma oda : koltuklar cekildi supuruldu silindi koltuklar supuruldu toz alindi
giris : supruldu tpz alinfi yerler silindi
mytfak:temiz bulasiklar yerlestirilcek
tezgah silincek
supruldu mutfak silindi(sular kesildi )
Sular gelince yapilcaklar
camasir yikancak
banyo wc yikancak
tezgah silincek
SU İCİLECEK :) EN onemlisi

kızlar temizlik düzenimi şöyle bi anlatayım eksiklerim varsa lütfen söyleyin.
haftalık temizlik:
şimdi çalışmadığım için pazartesi günleri önce evi temizlenecek hale getirip bütün evi robotla süpürüyorum, halıları dövüp kaldırıyorum. sonra siliyorum, toz alıyorum ve yerleştiriyorum. balkonları yıkıyorum. en fazla mutfak camını siliyorum. banyoyu detaylı temizliyorum. işte duş kabin, lavoba, klozet, dolap içleri ve dışı. bu arada çamaşırları renklerine göre ayırıp yıkıyorum. salı günü de ütü yapıyorum.

günlük temizlik:
hergün toz alıyorum. mutfak balkonunu hergün yıkıyorum, mutfağımı süpürüp siliyorum. evin diğer yerlerini de gün aşırı küçük süpürgeyle süpürüp , açık yerleri siliyorum.

aylık temizlik:
yardımcı bi abla var o geliyor. cam çerçeve, kapılar, mutfak dolapları, bolkonlar , halılar, koltuklar daha detaylı temizleniyor.

bebeğim henüz küçük olduğu için çok dağılmıyor ve bana sanki bu kadar yeterli gibi geliyor.
hadi hamarat hanımlar sizce de yeterli mi?

neler yaptım
yataklari topladim
pencere onlerini sildim
pencere önünü sildin
avizesini sildim
halisini fircaladim
ystak odasına gectim komidinleri tuvalet mssasini cekip altlarini supurup sildim
pencere önünü sildim
halilarjni fircaladimi
mutfagi topladim
ocagi aspiratoru sildim
çöp kovasini yikadim
beyaz eşyaları sildim
pencere önünü sildim

maşallah azerin bu ne hamaratlık:KK59:
kızın gerçekten çok güzel maşallahhh:nazar::nazar:
sana benzediğine eminim
bu arada temizlik huyunu da alır inş:KK45:

günüm geçti demişitn test yaptınmı tekrar merak ettim güzel haberler beklioyrum

bende 4 ay önce ilk bebeğimi kaybettim 2 aylıktı karınmda ölü
şimdi yine istiyorum inş bende hamileyimdir benimde adet günüm dündü çok ümitli değilim ama:KK43:

hee bu arada bu kadar yorma kendini ya bebişin varsa yorulmaya gelmez

bende bugün evi topladım süpürüdm
mutfağı hallettim
bulaşık makinası boşalttım kirlileri attım
tezgah lavobo ocak temizledim
çöpleri topladım
kahvaltı yaptım
çamaşır toplayı ascam şimdi

ne çok iş yaptım die övünüyorum kendimle:KK45:

Kızlar sabah kalktım kocama kahvaltı hazırladım
Mutfağı topladım
Tuvalet banyo temizlendi
Çarşaflı değiştirdim
Çamaşırları katladım ve yerleştirdim
Yemek yaptım eşim öğlen yemeğe geliyor
Ütüyude ogleden sonraya biraktim
Utu mu pofffo_OHic sevmem:KK45:Bi de senin ogle yemeyi derdin de var:p:KK48:
Kizlar iste yaptiklarim
yatak odasi sifon ayna bazs alti guzrl silindi supuruldu
gardrop yerlestirildi
yerler supuruldu toz alinip tekrar supurulup kapisi kapandi
oturma oda : koltuklar cekildi supuruldu silindi koltuklar supuruldu toz alindi
giris : supruldu tpz alinfi yerler silindi
mytfak:temiz bulasiklar yerlestirilcek
tezgah silincek
supruldu mutfak silindi(sular kesildi )
Sular gelince yapilcaklar
camasir yikancak
banyo wc yikancak
tezgah silincek
SU İCİLECEK :) EN onemlisi
hep oyle olur tam konsatre oluyoken kapi calar komsu gelir tel calar annen arar elektrik su gider:KK45::KK54:bi calisdirmiyolar insani:KK48::KK67:
haftalık temizlik:
şimdi çalışmadığım için pazartesi günleri önce evi temizlenecek hale getirip bütün evi robotla süpürüyorum, halıları dövüp kaldırıyorum. sonra siliyorum, toz alıyorum ve yerleştiriyorum. balkonları yıkıyorum. en fazla mutfak camını siliyorum. banyoyu detaylı temizliyorum. işte duş kabin, lavoba, klozet, dolap içleri ve dışı. bu arada çamaşırları renklerine göre ayırıp yıkıyorum. salı günü de ütü yapıyorum.

günlük temizlik:
hergün toz alıyorum. mutfak balkonunu hergün yıkıyorum, mutfağımı süpürüp siliyorum. evin diğer yerlerini de gün aşırı küçük süpürgeyle süpürüp , açık yerleri siliyorum.

aylık temizlik:
yardımcı bi abla var o geliyor. cam çerçeve, kapılar, mutfak dolapları, bolkonlar , halılar, koltuklar daha detaylı temizleniyor.

bebeğim henüz küçük olduğu için çok dağılmıyor ve bana sanki bu kadar yeterli gibi geliyor.
ee daha ne olsun ya:KK19:hem boyle olmuyo zamanla biRisi surayi temizledim deyince insana zevk geliyo oyle yapiyosun zamanla unuttuklarini:KK23:
bi de merak ettim senin oglan huysuzlanmiyo mu supurge sesinden:KK22:
maşallah azerin bu ne hamaratlık:KK59:
kızın gerçekten çok güzel maşallahhh:nazar::nazar:
sana benzediğine eminim
bu arada temizlik huyunu da alır inş:KK45:

günüm geçti demişitn test yaptınmı tekrar merak ettim güzel haberler beklioyrum

bende 4 ay önce ilk bebeğimi kaybettim 2 aylıktı karınmda ölü
şimdi yine istiyorum inş bende hamileyimdir benimde adet günüm dündü çok ümitli değilim ama:KK43:

hee bu arada bu kadar yorma kendini ya bebişin varsa yorulmaya gelmez

bende bugün evi topladım süpürüdm
mutfağı hallettim
bulaşık makinası boşalttım kirlileri attım
tezgah lavobo ocak temizledim
çöpleri topladım
kahvaltı yaptım
çamaşır toplayı ascam şimdi

ne çok iş yaptım die övünüyorum kendimle:KK45:
hosgeldin canim:KK36:
Tesekkur ederim kizim icin soylediklerine
goruntu olarak benziyo ama huy olarak babasi :KK34:Pasaklinin teki:KK35:
Bebegin icin de cok gecmis olsun Allahim bi daha yasatmasin telafisini versin en kisa zamanda
ben de oglumdan sonra korunuyordum daha gecen ay basladik
reglimden 1 hafta gecti testler negatif hatta bu sabah yaptim 3cuyu
bi kac gun de beklicem sonra doktor

Ben de mutfak fayanslarini ovdum
halisini fircaladim
balkonu yikadim
tam kapinin onunu silmek icin kapiyi actim o da ne kertenkele:eek:kacis o kacis:KK53::KK52:
Zaten cok pis degildi:KK53:
kizimin lazimligini yikadim cam. suyuyla
suprge actim
halilari kaldirip altlarini supurdum
kanepeyi supurdum
kizimin odasini sildim
simdi onu uyutuyorum sonra devam yine:KK54:

ee daha ne olsun ya:KK19:hem boyle olmuyo zamanla biRisi surayi temizledim deyince insana zevk geliyo oyle yapiyosun zamanla unuttuklarini:KK23:

canım genel olarak düzenliyimdir, pek iş biriktirmem ama kendimi de çok hırpalamam. anneme göre büyük süpürgeyle her gün süpürecekmişim. mutfak dolapları her hafta iç dış silinecekmiş vs. ben dıştan haftada bir şöyle bir siliyorum. içlerini hiç dağıtmıyorum, bi şey döküldüyse hemen siliyorum vs. anneme yetmiyor.her gün banyoyu tam tekmil temizleyecekmişim. e zaten lavoba, wc, küvet ovluyor. fayansları her gün ne diye yıkıyayım yani. ama her geldiğinde eleştiriyor beni valla kv olsa küserdim sanırım:KK43:

oğlum süpürge sesini seviyor hiç uyanmıyor canım. uyanıksa da dinliyor :KK48:

Hoşça geldin canım aramıza burayı okuyupta iş yapmamak mümkün değil ben özellikle hiç bir iş yapasım gelmediği zamanlar önceki mesajları okuyup gaza geliyorum.....

Of sular hala gelmedi ya ... Temizligi birak susadim :) 4kat in bakkala git gel useniyorum kocamin dogunu bugun
aksam ystu yemj hazirlucam pilav patates kizartmasi hazir kofte vardi bi de salata belki biskuvi pastasini yas pastaya ceviririm :) boyle iste :)

haftalık temizlik:

günlük temizlik:

aylık temizlik:

Maşallah canım duzenını beğendim daha ne olsun böyle düzenli yapınca temizliktede fazla yorulmazsın..

Of sular hala gelmedi ya ... Temizligi birak susadim :) 4kat in bakkala git gel useniyorum kocamin dogunu bugun
aksam ystu yemj hazirlucam pilav patates kizartmasi hazir kofte vardi bi de salata belki biskuvi pastasini yas pastaya ceviririm :) boyle iste :)

Benim sular akıyo ama bende iş yapacak hal yok dün cok yorulmuşum ayaklarımın altı acıyo bastıkca su cocuklar bir okula başlasın tekrar düzenime gerçi döneceğim inşallah bu hafta cok saldım....

neler yaptım
yataklari topladim
pencere onlerini sildim
pencere önünü sildin
avizesini sildim
halisini fircaladim
pencere önünü sildim
halilarjni fircaladimi
mutfagi topladim
ocagi aspiratoru sildim
çöp kovasini yikadim
beyaz eşyaları sildim
pencere önünü sildim

Ayyy içim açıldı okuyunca Azerin özlemişim senin raporlarını bu arada kızın maşallah cok tatlı Allah nazarlardan korusun....

Maşallah canım duzenını beğendim daha ne olsun böyle düzenli yapınca temizliktede fazla yorulmazsın..
valla canım bana göre de bu kadar temizlik yetiyor. ev işi zaten rutini gerektiriyor, hasta falan olmadıktan sonra da bu rutini bozmamaya çalışıyoru. derdim annem ne zaman bana gelse illa eleştirecek bi şeyler buluyor. pasaklı mıyım diye kendime sormaya başlamıştım:KK43:
işe başlayınca bebeğime annem bakmak istiyor ama ben kv istiyorum. o daha esnek ve anlayışlı. dün mesela ikisi de bendeydi. annem eleştiriyor kv beni savunuyor. çiçek gibi kızımın evi sen ps ev görmemişin diyor:KK48:bu arada ikisi çocukluk arkadaşı o yüzden bu kadar rahat onun yanında da eleştirebiliyor. ay valla çok dolmuşum içimi boşalttım:KK48:

canım genel olarak düzenliyimdir, pek iş biriktirmem ama kendimi de çok hırpalamam. anneme göre büyük süpürgeyle her gün süpürecekmişim. mutfak dolapları her hafta iç dış silinecekmiş vs. ben dıştan haftada bir şöyle bir siliyorum. içlerini hiç dağıtmıyorum, bi şey döküldüyse hemen siliyorum vs. anneme yetmiyor.her gün banyoyu tam tekmil temizleyecekmişim. e zaten lavoba, wc, küvet ovluyor. fayansları her gün ne diye yıkıyayım yani. ama her geldiğinde eleştiriyor beni valla kv olsa küserdim sanırım:KK43:

oğlum süpürge sesini seviyor hiç uyanmıyor canım. uyanıksa da dinliyor :KK48:

Valla Annene şaşırdım maşallah bir hergün o kadar iş yapsak neolur halimiz bilmem bir gun dip köşe yapsam ertesi gun yatıyorum yaslanıyorum galiba eski topraklar başka oluyo. Benim kayınvalidemde öyle hergün iş yapar hiç oturmaz...

Valla Annene şaşırdım maşallah bir hergün o kadar iş yapsak neolur halimiz bilmem bir gun dip köşe yapsam ertesi gun yatıyorum yaslanıyorum galiba eski topraklar başka oluyo. Benim kayınvalidemde öyle hergün iş yapar hiç oturmaz...

valla annemi hiç anlamıyorum. onun dediği gibi yaparsam ben yığılır kalırım hem eşimle bebeğimle kim ilgilenecek di mi ama? o kendi belini tuta tuta yapıyor. biz bu konuda kv mle daha iyi anlaşıyoruz. o bugün de iş yapmayalım hadi avm gezelim diyor. :KK68:gerçi o da düzenli tertipli bi hanımdır ama kendine de zaman ayırmayı sever. şimdi sıkıntım anneme nasıl kv baksın sen bakma diyeceğim? ayy herkes kv den çeker ben annemden:KK47:

Back
X