En Sevmediginiz Ev Isi

• Ankete Katılan
    3.010
He bu arada ben de bişey sorayım size benim yerler laminat parke çamaşır suyuyla yerleri silen arkadaşlar laminatin rengi falan soldurmuyor mu çamaşır suyu:26:bi de durulamak gerekiyor mu:26:ayrica bir kova suya ne kadar çamaşır suyu:26:

merhaba,ben sıvı arap sabunuyla siliyorum parkeleri,çamaşır suyuna cesaret edemiyorum..

Ben geldim canlar:16: gelir gelmez ayagimin tozuyla köyden getirdigimiz seftalilerden kislik komposto yaptım:21:

2v24Eq.jpg

Xoş geldin canım. Qışda nuşi canlıqla için. 1 bankasına ne qeder pesok tökürsen? Men de elemey isteyirem, ama heç vaxt elememişem 1 ci olacaq. Tabi yardımcı olursan:1::1::1:

He bu arada ben de bişey sorayım size benim yerler laminat parke çamaşır suyuyla yerleri silen arkadaşlar laminatin rengi falan soldurmuyor mu çamaşır suyu:26:bi de durulamak gerekiyor mu:26:ayrica bir kova suya ne kadar çamaşır suyu:26:

Canım ben hep çamaşır suyuyla silerim. Silmezsem içime yatmaz. Tahmini olarak 5 litre suya kendi kapağıyla dolu döküyorum. Ayrıca durlamıyorum. Parkelerim hala ayakta dimdik:1::1::1:

evet hanımlar ben geldim
bomba gibiyim işlerimi bitirdim
benden iyisi yok bugün:32::32::32:

evet gelelim temizliğe
çalışan bir hatun olmanın zor şartları içerisinde kendimi kaybetmişken bugün mesaiye 7 30 da kalkarak başladım
yatağımı topladım....
odamı havalandırdım
pijama kıyafet ne varsa kirli sepete temiz yerine kaldırıldı
kıyafetler kalkarken şççyle bir gardıroptaki dağınıklıkta toplandıki jilet oldu mübarekkk:16:

kızım uyanmıştı zaten:27: odası ytağı toplandı
havalandırıldı

sahur bulaşıgınıda makineye attım
saat oldu 8 00
artık makine açılır
öncesinde banyoyu çamaşır suyuyla ovdum dinlenmeye bıraktım

oturma odasını dipten süpürdüm
sildim
ünitem ve koltuklarımın deri kısımlarını sildim

ayrı bir kova su yaptım cam önlerini sildim

salona geçtim üstten süpürdüm
sildim
koltuklarımın deri kısımlarını sildim
vitrin ve konsolun tozunu aldım
cam çnünü sildim
birde avizesinin tozunu aldım çıktım

kızımın odasına geçtim
bazasını komodin ve şifonyerini çektim
altlarını süpürdüm
sildim
cam önlerini temizledim
tozunu aldım
kirli oyuncakları vardı önlarıda bi sildim
çıktım

sıra geldi odama
derli toplu olunca temizliğde pek rahat oluyor:ssz:
halısını kaldırdım süpürdüm
sildim
tozunu aldım
yatak başlığımı
ve aynalarımı sildim
miss gibi oldu miss

antrelerin halısını kaldırdım
süpürdüm sildim
halıarı balkonda havalandırdım
yerler kuruyuca serdim geri

banyoya geçtim heryeri bir güzel duruladım
kuruladım
paspaslarını serdim
kirliden çamaşır seçip makineye attım
havlusunu değiştidim vee işimi bitirdim
çamaşırlar kuramak üzeredir

yemeğimi hazır edip vakit kalırsa ütüye başlarım
yoksa iftardan sonra ya kalır

benden bu kadar :10:

Allahiiiimm tam bana gore bi topik :)) bayiliyorum temizlik yapmayaa istende ciktim bi hafta dinlendim yarin baslasin temizliiikkkkk hamileyim fazla bise yapamiyorum ama annem gelcek

nokta

günaydın hanımlaaaarrr :3::3::3:

ben de geçen hafta içi küçük odalardan başladığım temizliğime haftasonu pazar günü diğer odalarla devam ettim. sizin gibi çok titiz yapamadım ama yaptığım da yetti bana.

kahvaltıdan sonra makinemde yerleşecek temizleri kaldırdım.
bulaşıkları makineye doldurdum.
bir odadan farksız olan balkonumu bir güzel süpürdüm, sirkeli suyla elle sildim. oturma odamın koltuklarını balkona taşıdı eşim, bi arkadaşıyla.
örtülerini yıkamıştım örtülerini serdim.
mutfağa geçtim. halısını süpürdüm, kaldırdım, örümcekleri süpürdüm. mutfağımı da elle sildim.
antrelere geçtim. halıları süpürdüm, kaldırdım, örümcekleri aldırdım. yerlerini sildim elle bi güzel.
yatak odamı ve banyomu süpürdüm ama silemedim.

bir hamileye pazar günü için bu kadar yeter. :5::5::5:

planlarım

bayram için cam balkonumun camlarını silcem
salonumu süpürür siler tozunu alırım.
her odadan yine bir süpürgeyle geçer, silerim.
yatak odamın nevresimlerini değiştirir, temiz bırakırım.
mutfağımı siler bulaşıklarını yıkar, çöpünü atar temiz bırakırım.

bunları bu hafta inşallah yaparım :18::18::18::18:

işyerinde de müthiş yoğunum, tekim ve ne yapacağım bilmiyorum.:37::37::37::37:

Bu ev isleri kisir dogu ya toz aliyosun ertesi gun yine var kafayi yer insan. Ama kizim dogduktan sonra ev islerine vaktim bile yok esim cok daginik dolabimiz genis ama esimin cok kiyafeti var bi askida 5 6 gomlek. Gergun baska giyinip ise gidiyo ve kiyafetleri kizimin kullanmadigi yatagina birakiyo ((kizim bebek oldugu icin yatakodasinda besikte uyuyo)) resmen yetemiyorum hic birseye evin dağınık olmasindan cok rahatsiz oluyorum.bide salonu yasam alanimiz yaptik temiz bi odamiz yok salondaki halimiz siyah. Bnm saclarim belime kdr ve dogumdan sonra avuc avuc dokuluyo.o siyah haliyi hergun supurmeme ragmen o saclarin nasil altin gibi parladigini dusunmek bile istemezsiniz. Eve kadin cagiriyorum 2 haftada bir ama oda memleketine gitmis.esim bazen bunaliyo ne bu evin hali diye ama firsat bulamiyorum bazen neye yetecegimi şaşırıyorum. Kizim ben odadan ciktigim an bagiriyo.onu kayinvalideme birakmakta istemiyorum. Ins buyuyunce duzelir:((

Bu ev isleri kisir dogu ya toz aliyosun ertesi gun yine var kafayi yer insan. Ama kizim dogduktan sonra ev islerine vaktim bile yok esim cok daginik dolabimiz genis ama esimin cok kiyafeti var bi askida 5 6 gomlek. Gergun baska giyinip ise gidiyo ve kiyafetleri kizimin kullanmadigi yatagina birakiyo ((kizim bebek oldugu icin yatakodasinda besikte uyuyo)) resmen yetemiyorum hic birseye evin dağınık olmasindan cok rahatsiz oluyorum.bide salonu yasam alanimiz yaptik temiz bi odamiz yok salondaki halimiz siyah. Bnm saclarim belime kdr ve dogumdan sonra avuc avuc dokuluyo.o siyah haliyi hergun supurmeme ragmen o saclarin nasil altin gibi parladigini dusunmek bile istemezsiniz. Eve kadin cagiriyorum 2 haftada bir ama oda memleketine gitmis.esim bazen bunaliyo ne bu evin hali diye ama firsat bulamiyorum bazen neye yetecegimi şaşırıyorum. Kizim ben odadan ciktigim an bagiriyo.onu kayinvalideme birakmakta istemiyorum. Ins buyuyunce duzelir:((
Canım benim seni çok iyi anlıyorum. Benim de 5 aylık bir oğlum var. Aynı durum yanındayken qıkı çıkmıyo, odadan çıktığım an bağırıyo, sürekli yanında olmamı istiyo. Ben de başlarda zorlanıyodum, şimdi bir az da olsa düzene girdim. Çocuk uyurken işlerimi bitirmeye çalışıyorum. Bitirmezsem de onu yedirip, oynatıp, uyuturum yine devam ederim. Bi de sabahları erken kalk bir az o zaman yetiştireceksin. Zor oluyo çocukla tabi ama napalım yapmalıyız, her şeye yetişmeliyiz:44::44:

Rapora geldim bayanlaaaar:52:

önce yatak odası toplandı
sonra çocuk odasının yatağı toplandı
oyuncaklar toplandi
kirliler makineye atıldı
salon toplandı
koltuk supuruldu
mutfak toplandı
bulasiklar makineye dizildi
kalanlar elde yikandi
ocak silindi
tezgah
masa sandalye
silindi
beyaz eşyalar
alt dolaplarin üst kapakları
üst dolaplarin parmak izleri silindi
sebzelik temizlendi
Balkon
komsunun ve bizim kapının önü silindi(kendi evi bitti komşunun kapısının önünü mu temizliyor diye düşünmeyin sakın:27::9:o da benim kapimin onunu siler)
Süpürge açıldı
halılar once elle supuruldu sonra supurgeyle
kaldırılıp altlari supurulup silindi
wc lavabo
küvet ovuldu
yeri çamaşır suyuyla silindi durulandi
aynası silindi
musluklar parlatildi
havlu degisti
çamaşır yikandi
asildi toplandı

kızımı yedirip uyuttum
simdi toz ve yemek kaldı:21:

oy oy oy :5::5::5:

canım bu konuya acil çözüm getirmeniz lazım. sürekli farklı giyinen ve kıyafetlerini oraya buraya atan üstüne üstlük söylenen koca, bence biraz kendine çeki düzen vermeli.
ya kıyafetlerini toplayacak, ya yardım edecek örneğin bebeğe o bakarken sen toplayacaksın, ama bu tek taraflı hem ev hem çocuk hem yemektir ev işidir insan tıkanır kalır. kadın da almana rağmen işin içinden çıkamadığına göre eşinle konuşmalısın. ya kadın haftada bir gelecek, ya da eşin düzenli olacak.
koyu renkli halın için üzerine açık renklerde örtüler serebilirsin, kaymaması için kenarları geçen bir örtü bulabilir ya da diktirebilirsin. en azından misafirin geldiğinde kaldırırsın, normal zamanda silkelersin. kumaşın yapısı da saç yapışmayacak bi kumaş olabilir.

Allah kolaylık ve güç versin canım. bebeğini de güle güle büyüt.

merhaba,ben sıvı arap sabunuyla siliyorum parkeleri,çamaşır suyuna cesaret edemiyorum..
Ben burda sıvı arap sabunu bulamıyorum malesef
bu gün azıcık kapağıyla çamaşır suyu koydum her yer miss gibi oldu valla:21:
Xoş geldin canım. Qışda nuşi canlıqla için. 1 bankasına ne qeder pesok tökürsen? Men de elemey isteyirem, ama heç vaxt elememişem 1 ci olacaq. Tabi yardımcı olursan:1::1::1:
Canım bir şişeye işte iki avuc kadar meyva dok 1 su bardağı kadar da şeker:34:caydanliktan kaynayan suyu dok ağzını sıkıca kapat üstünden de yapiskanla iyice sar
ama bu yaptığım katı olduğu için şöyle yaptim
seftalileri soy cekirdegini çıkar tencereye alıp blendirdan geçir
sonra şeker ve su ilave et
kaynayinca tadına bakıp azar azar şekerini koy yine
suyunu da istediğin katilikta yap
ben çok kati yapmıyorum pure gibi oluyo sonra
kaynayinca siselere dok yine ahni yolla ağzını sıkıca kapat ve yapiskanla ki hava almasin
Canım ben hep çamaşır suyuyla silerim. Silmezsem içime yatmaz. Tahmini olarak 5 litre suya kendi kapağıyla dolu döküyorum. Ayrıca durlamıyorum. Parkelerim hala ayakta dimdik:1::1::1:
Teşekkür ederim canım bu gün denedim ve şimdiye kadar denemedigime pişman oldum:21:mis gibi oldu:12:

evet hanımlar ben geldim
bomba gibiyim işlerimi bitirdim
benden iyisi yok bugün:32::32::32:

evet gelelim temizliğe
çalışan bir hatun olmanın zor şartları içerisinde kendimi kaybetmişken bugün mesaiye 7 30 da kalkarak başladım
yatağımı topladım....
odamı havalandırdım
pijama kıyafet ne varsa kirli sepete temiz yerine kaldırıldı
kıyafetler kalkarken şççyle bir gardıroptaki dağınıklıkta toplandıki jilet oldu mübarekkk:16:

kızım uyanmıştı zaten:27: odası ytağı toplandı
havalandırıldı

sahur bulaşıgınıda makineye attım
saat oldu 8 00
artık makine açılır
öncesinde banyoyu çamaşır suyuyla ovdum dinlenmeye bıraktım

oturma odasını dipten süpürdüm
sildim
ünitem ve koltuklarımın deri kısımlarını sildim

ayrı bir kova su yaptım cam önlerini sildim

salona geçtim üstten süpürdüm
sildim
koltuklarımın deri kısımlarını sildim
vitrin ve konsolun tozunu aldım
cam çnünü sildim
birde avizesinin tozunu aldım çıktım

kızımın odasına geçtim
bazasını komodin ve şifonyerini çektim
altlarını süpürdüm
sildim
cam önlerini temizledim
tozunu aldım
kirli oyuncakları vardı önlarıda bi sildim
çıktım

sıra geldi odama
derli toplu olunca temizliğde pek rahat oluyor:ssz:
halısını kaldırdım süpürdüm
sildim
tozunu aldım
yatak başlığımı
ve aynalarımı sildim
miss gibi oldu miss

antrelerin halısını kaldırdım
süpürdüm sildim
halıarı balkonda havalandırdım
yerler kuruyuca serdim geri

banyoya geçtim heryeri bir güzel duruladım
kuruladım
paspaslarını serdim
kirliden çamaşır seçip makineye attım
havlusunu değiştidim vee işimi bitirdim
çamaşırlar kuramak üzeredir

yemeğimi hazır edip vakit kalırsa ütüye başlarım
yoksa iftardan sonra ya kalır

benden bu kadar :10:
Oy oy oyyy bu ne yahu 10 puan 5 yıldız:1:
ama canın çıkmıştır balim ya:26:
Allahiiiimm tam bana gore bi topik :)) bayiliyorum temizlik yapmayaa istende ciktim bi hafta dinlendim yarin baslasin temizliiikkkkk hamileyim fazla bise yapamiyorum ama annem gelcek

nokta
Hehe beğenmene sevindim canım hosgeldin:38:
slm kızlar benide alın aranıza temizlik yapmayı seviyorum ama bir türlü harekat edemiyorum inş sizinle olacak
Aldık bile hoşgeldin :38:
günaydın hanımlaaaarrr :3::3::3:

ben de geçen hafta içi küçük odalardan başladığım temizliğime haftasonu pazar günü diğer odalarla devam ettim. sizin gibi çok titiz yapamadım ama yaptığım da yetti bana.

kahvaltıdan sonra makinemde yerleşecek temizleri kaldırdım.
bulaşıkları makineye doldurdum.
bir odadan farksız olan balkonumu bir güzel süpürdüm, sirkeli suyla elle sildim. oturma odamın koltuklarını balkona taşıdı eşim, bi arkadaşıyla.
örtülerini yıkamıştım örtülerini serdim.
mutfağa geçtim. halısını süpürdüm, kaldırdım, örümcekleri süpürdüm. mutfağımı da elle sildim.
antrelere geçtim. halıları süpürdüm, kaldırdım, örümcekleri aldırdım. yerlerini sildim elle bi güzel.
yatak odamı ve banyomu süpürdüm ama silemedim.

bir hamileye pazar günü için bu kadar yeter. :5::5::5:

planlarım

bayram için cam balkonumun camlarını silcem
salonumu süpürür siler tozunu alırım.
her odadan yine bir süpürgeyle geçer, silerim.
yatak odamın nevresimlerini değiştirir, temiz bırakırım.
mutfağımı siler bulaşıklarını yıkar, çöpünü atar temiz bırakırım.

bunları bu hafta inşallah yaparım :18::18::18::18:

işyerinde de müthiş yoğunum, tekim ve ne yapacağım bilmiyorum.:37::37::37::37:
Hey maşallah ya:nazar:noluyor bu topigin hatunlarina böyle kirklamis herkes evi:1:

Bu mesajı okuyunca 4 sene öncesi, kızım yeni doğduğu günler geldi aklıma:27:
kızım kolik bi bebek olduğundan sabaha kadar uyumazdi gündüzleri o uyuyunca da benim kafa o tarafa bu tarafa sallaniyodu tabi uykusuzluktan:27:
ben de uyuyordum:27:
Hic unutmam bir gün yemek yapıyorum kızım ağlıyor ben soğanı yarım koyup koduyorum odaya kızımın emzigini veriyorum tekrar mutfağa kosuyorum
o yemeği yapana kadar resmen mekik dokudum mutfakla oda arasında:9:ben aksamlari kizimi arabasına koyup is yaptığım yere goturuyordum
mesela mutfağı temizlerken bir taraftan da maymunluk yapiyordum kızım aglamasin diye:27:off ya analık ne zormus dimi:27:
saçın içinse vodkayi sampuanla karıştırıp yikamani öneririm korkma kokmuyo:1:
bi de halini zaman zaman fircala o şekilde daha cok kıl toplaniyor:34:

Son düzenleme:
Ben burda sıvı arap sabunu bulamıyorum malesef
bu gün azıcık kapağıyla çamaşır suyu koydum her yer miss gibi oldu valla:21:

Canım bir şişeye işte iki avuc kadar meyva dok 1 su bardağı kadar da şeker:34:caydanliktan kaynayan suyu dok ağzını sıkıca kapat üstünden de yapiskanla iyice sar
ama bu yaptığım katı olduğu için şöyle yaptim
seftalileri soy cekirdegini çıkar tencereye alıp blendirdan geçir
sonra şeker ve su ilave et
kaynayinca tadına bakıp azar azar şekerini koy yine
suyunu da istediğin katilikta yap
ben çok kati yapmıyorum pure gibi oluyo sonra
kaynayinca siselere dok yine ahni yolla ağzını sıkıca kapat ve yapiskanla ki hava almasin

Teşekkür ederim canım mutlaka yapıcam. Bakalım seninkiler gibi olacakmı?:34:

Amin amin tesekkur ederim.cok canim aciyor ama yaa :( sirtimizda falan bi sivilce cikiyor bazen nasil aciyor bu ondan daha cok aciyor ve bir senedir var.
Neyse yolun sonuna geldim galiba gecicek artik insallah
Seninde boyle kislik tariflerin oluca yaz hatta gunluk olanlarida yaz kurabiye pasta salata vs. Yazda biraz yemek kulturum gelissin:39::39::39:

Canım bak bu da çiçek şeklinde yaptığım bulka:34:dün akşam yaptım sizin poğaça gibi ama bu tatli oluyo:9:daha dogrusu tatli ekmek:1:tarifini yazarım

Son düzenleme:
Cok eglenceli topikmis :-) Bende bi turlu kalkip is yapamiyorum oysaki bi dunya is var. Motive olunmamasi imkansiz bu topikte. Aksam caya misafirim gelebilir. Kek yapicam ama degisik bir sekil vermek.istiyorum normal kek kalibindada olabilir baska bi kalipta da fikirleriniz var mi acaba ?

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Selam kizlar ben hic is yapamiyorum surekli uyuyorum hormonlardan heralde uyabik olunxada sarhoş gibi oluyorum napcam evi nasil temizlicem bilmiyorum :(

nokta

Back
X