En Sevmediginiz Ev Isi

• Ankete Katılan
    3.010
aaaa şaşırdım yani ben bu işleri 3 günde ancak bitirir bi de üstüne bir hafta söylenirdim:KK53: Tebrik ederim ,o zaman yerleri ,koltuk ve halıları arap sabunuyla silin ,mobilyaları da vazelinle :KK66: biliyorsunuzdur belki ama ufacık bi öneri :oops: idolüm oldunuz bi anda süperman gibi bu ne hız maşallahhhh :KK52:

Vazelini nasil kullanicaz

Hayırlı cumalar herkese uzun zamandır rapor veremedim dun yaptıklarım

Bir makine beyaz çamaşırlar yıkandı asıldı
Cocukların yatakları toplandı
Yatak odası toplandı toz aldım supurdum sildim
Salon koltukları cekildi yerler süpürüldü silindi toz alındı
Hol yolluk yıkandı
Holde görünen yerlerın derz araları temizlendi
Hol süpürülüp silindi
Cocuk odası yatakları cekildi altları süpürğlüp silindi
halı süpürülüp kaldırıldı
Yerleri silindi
Toz alındı, camın onu silindi
Banyo klozet, lavabo, kuvet temizlendi camasırsuyu cifle

Bugun sabahtan beri yaptıklarım
Cocuklar okula gönderildi
Yatakları toplandı
Kendi Nevresimlerimi ve yatak koruyucumu makineye attım
Camları da actım bi guzel havalandırdım yatak odasını
Geçtim mutfağa bulaşık makinesini boşaltım
Bir kac kirli şeyi makineye yerleştirdim
Yemek yaptım
Buzdolabımdan birkaç bişey ayıkladım
Tost makinemi temizledim
Çöp kovasını cifledim
Şimdilik bu kadar
Birazdan dışarı pazar alışverişi yapmaya çıkacağım...

Vazelini nasil kullanicaz
1+3/4 cups su
1\4 cup beyaz sirke ,(Karisik sebze sirkesi de denilir.Yoksa ph’i 5 olan duru bir sirke de olabilir )
2 caykasigi zeytin yagi
8-10 damla kadar limon, cam yada sevdiginiz kokuda bir yag.
Tum malemeyi sprey baslikli bir sisede iyicene calkalayarak karistirin.Ahsap yer dosemeleriniz dahil her yerde rahatlikla kullnabilirsiniz.Her kullanimba calkalamayi unutmayalim.Kolay gelsin :) bir cup 200 ml dir..

vazelinde ister suya koy biraz ister toz bezine biraz sür onu mobilyaya yedir bu kadar ;)

son bir karısım var kimyager olcak insanmışım da ahhh :) bir su hazırlıyosun toz almak için içine biraz zeytinyağı ondan biraz fazla da sirke koyup onla siliyorsun ;) bu da güzel bir fikir ..

1+3/4 cups su
1\4 cup beyaz sirke ,(Karisik sebze sirkesi de denilir.Yoksa ph’i 5 olan duru bir sirke de olabilir )
2 caykasigi zeytin yagi
8-10 damla kadar limon, cam yada sevdiginiz kokuda bir yag.
Tum malemeyi sprey baslikli bir sisede iyicene calkalayarak karistirin.Ahsap yer dosemeleriniz dahil her yerde rahatlikla kullnabilirsiniz.Her kullanimba calkalamayi unutmayalim.Kolay gelsin :) bir cup 200 ml dir..

vazelinde ister suya koy biraz ister toz bezine biraz sür onu mobilyaya yedir bu kadar :KK66:

son bir karısım var kimyager olcak insanmışım da ahhh :) bir su hazırlıyosun toz almak için içine biraz zeytinyağı ondan biraz fazla da sirke koyup onla siliyorsun :KK66: bu da güzel bir fikir ..

Yagli yagli olmuyor mu ? Zeytinyagi?

Yagli yagli olmuyor mu ? Zeytinyagi?

kuzum az döküyosun diyelim bir camsil şişen var ona biraz koy ne biliim iki yemek kaşığı üstüne de iki çay bardağı sirke koy en son suyunu koy içine biraz yumuşatıcı veya başka koku koyabilirsin onla fıs fıs silmeye başla ilk önce bi dene az mı çok mu kendin karar ver sonra ;)

Kizlar bende yarin dipten yapicam bugun ev balik kokcak dun esin ben yorgunum diye evi supurdu
yarin camlari icteb silcem tulleri yikicanm
haftalik dipteb tenzlik yapcm ama tek farki tuller yikancak
gardroplarim cekmecelerin duzgun
camasirlar yikandi salonda cam acik kurumaya birakildi yarin yapicm evm temzlik koksun:)

Kızlar sorum şu, perdelerinizi ne kadar zamanda 1 yıkıyorsunuz?
Sık sık yıkamak perdenin tülüne zarar verir mi?
canım bu oturduğun yere bağlı
evin egsoz dumanının yoğun olduğu cadde üzerindeyse,
evin kömürle ısınıyorsa,
çevrende inşaatlar varsa perdeler ayda bir mecburen yıkanır
ama evin cadde üzeri değilse, etrafında inşaat yoksa, doğalgazlıysa sık yıkamaya gerek yok bence
benim evim yeşil bir yerde, tek tük araba geçer ben 3-4 ayda yıkıyorum
sık yıkamak elbette her tür kumaşa zarar verir
sık yıkamak zorundaysan kosla tül kullan, hem koruyor hem de geç kirlenmesine yardımcı oluyor
ayrıca yumuşatıcı kullanmamak gerekiyor, yumuşatıcı kumaşın gözeneklerini açıyor ve daha çabuk kirlenmesine sebep oluyor
:)

selam kızlar
bugün kahvaltıda misafirim vardı
11 gibi geldiler
sabahtan eşimi geçirdikten sonra, mutfağımı toparladım, sildim, süpürdüm
yatak odamı havalandırdım, tozunu aldım
salonun tozunu aldım, masayı hazırladım
banyoyu temizledim
dün misafirlerimden kalan börek ve kek vardı
ayrıca ekmek dilimleriyle pizzamsı bi şeyler hazırladım, çayımı demledim
zil çaldı :)

arkadaşlarımla keyifli bir kahvaltı yaptık
onları geçirdikten sonra da oğluşumu uyuttum
salonda masanın altı kırık oldu, süpürdüm, toparladım
mutfağımı toparladım

akşam için de köfte yoğurdum, sebzeli z.yağlı bulgur pişirdim
yanına da patates kızartıcam
bugünlük bu kadar:KK24:

Kızlar ben öğretmenim haftada 3-4 gün çalışıyorum, evimize hep yardımcı geldi çocuk yokken, üstün körü temizlemek bana hep yetti, en son bakıcı varken hep o evi çekip çeviriyordu.
Şimdi kızım okula başladı, eve yardımcı kadın ayda bir gelicek diye düşündüm ama kendim de bişeyler yapmak istiyorum, evimi tanımak, her şeyi kusursuz götürebilmek. Diğer öğretmen arkadaşlar hep yapıyorlar ama ben sormaya cesaret edemiyorum püf noktaları.
Mesela temel bir temizlik için ne gibi malzemeleriniz var, en güzel toz bezi nedir, hangi ürünlerden vazgeçemezsiniz? (tabi marka vermeden)
Rutinleriniz nelerdir?

canım bu oturduğun yere bağlı
evin egsoz dumanının yoğun olduğu cadde üzerindeyse,
evin kömürle ısınıyorsa,
çevrende inşaatlar varsa perdeler ayda bir mecburen yıkanır
ama evin cadde üzeri değilse, etrafında inşaat yoksa, doğalgazlıysa sık yıkamaya gerek yok bence
benim evim yeşil bir yerde, tek tük araba geçer ben 3-4 ayda yıkıyorum
sık yıkamak elbette her tür kumaşa zarar verir
sık yıkamak zorundaysan kosla tül kullan, hem koruyor hem de geç kirlenmesine yardımcı oluyor
ayrıca yumuşatıcı kullanmamak gerekiyor, yumuşatıcı kumaşın gözeneklerini açıyor ve daha çabuk kirlenmesine sebep oluyor
:)
1 tane bile ilave edecek bir sey bulamadim:KK57::KK57:

Back
X