En Sevmediginiz Ev Isi

• Ankete Katılan
    3.010
Dovga corbasi
index.php

1 adet yumurta

2 yemek kaşığı un

3 yemek kaşığı pirinç

2 kg yogurt

1 bardak haşlanmış nohut

3 demet ispanak

2 demet nane

1 demet dereotu

2 demet kisnis

tuz

su
Yumurtayı, unu, pirinci, yoğurdu bir tencerede iyice karıştırınız,karisimi ocaga alip yavas yavas karistirin
iliyinca üzerine yavaş yavaş sicak suyu ilave ediniz,(yoğurtun koyu ayran kıvamına gelmesi gerekiyor), sonra normal ateşte elinizi bırakmadan tahta kaşıkla kaynayıncaya kadar karıştırınız.
Kaynadıktan sonra ateşini kısınız, tam haşlanmış nohutunuzu ekleyiniz ve pismeye bırakınız. sonra ince kıyılmış yeşillikleri ilave edip bir taşım daha kaynatınız.en son tuzunu ilave ediniz:KK56::KK56::KK56:
WXgZi.jpg

m9vsL.jpg

hWyor.jpg

Not dovga corbasini isterseniz buzdolabindan cikarip soguk soguk da ice bilirsiniz
Corba soguyana kadar kapagini kapatmayin

yalnız benim bosch yazışıma bakar mısın aceleden boşş yazmışım :KK70:
türkçesi bu da biz alışmışız ecnebice yazmaya.:-)
Dovga corbasi
index.php

1 adet yumurta

2 yemek kaşığı un

3 yemek kaşığı pirinç

2 kg yogurt

1 bardak haşlanmış nohut

3 demet ispanak

2 demet nane

1 demet dereotu

2 demet kisnis

tuz

su
Yumurtayı, unu, pirinci, yoğurdu bir tencerede iyice karıştırınız,karisimi ocaga alip yavas yavas karistirin
iliyinca üzerine yavaş yavaş sicak suyu ilave ediniz,(yoğurtun koyu ayran kıvamına gelmesi gerekiyor), sonra normal ateşte elinizi bırakmadan tahta kaşıkla kaynayıncaya kadar karıştırınız.
Kaynadıktan sonra ateşini kısınız, tam haşlanmış nohutunuzu ekleyiniz ve pismeye bırakınız. sonra ince kıyılmış yeşillikleri ilave edip bir taşım daha kaynatınız.en son tuzunu ilave ediniz:KK56::KK56::KK56:
WXgZi.jpg

m9vsL.jpg

hWyor.jpg

Not dovga corbasini isterseniz buzdolabindan cikarip soguk soguk da ice bilirsiniz
Corba soguyana kadar kapagini kapatmayin
tahmin etmiştik dovgayı.
iki demet kişniş çok değil mi?
ben hala alışamadım o tada.

biz yarmalı yaparız.
kişniş yerine pancar doğrayıp kaynarken atarız.

sen kaşındın qrecka,dovga tarifini ver bakalım şimdi :))
ahh be azerincim kendin
sizden mi korkacam kizam ahanda yazdim:KK53::63:
Günaydın azerinn evet tarifleri alalım.
benim hamileliğim de çok zoor geçer kilo veririm sudan bile midem bulanır son aya kadar hep vardır bulantı
ben de son anda kurtardım patlıcanları.
aslında köy biraz zor oluyo yerlerini yadırgıyo uyumuyolar falan ama temiz hava için gidiyoruz süt peynir yağ falan alop geliyoruz doğal.
bu arada şu çoklu alıntıyı nasıl yapıyosunuz
ah ahh ikinciyi dogurunca hastanede bi oh cekmistim:KK51:dedim ki Allahim sukurler olsun o kotu ve zor zamanlar gecti 3. dogurur muyum bilmem.ama buyuk konusmusum demek ki:KK51:
ben de zaten kizim icin girmek istiyorum gitsin az biraz nefes alsin.hem guzel yerler orasi turistik yer.bi tarafi orman bi tarafi deniz:KK68:ama kizim acaip yoruyo beni orda kimseyi yakinina birakmiyo cocugun babaanne dede gordugu mu var:63::KK53:
günaydınlar herkese.:)

herkes iş yapmış.
ben akşam yürüyüş yapınca yemekten sonra yerimden kalkamadım.:)
hep is hep is nereye kadar ara sira boslamak da gerek:KK14:
Miš gibi taze yaprak sarması kızlar. Hem sarıcaz hem yicez. Konu komşu sizde buyrun. Biraz da dolaba atıcam misafir gelince iyi oluyo çıkar pişir hemen.
eneee yaprak sarmasi mi:rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes:ikiz cocukla bi de yaprak mi saracan masallah:KK57:

türkçesi bu da biz alışmışız ecnebice yazmaya.:-)

tahmin etmiştik dovgayı.
iki demet kişniş çok değil mi?
ben hala alışamadım o tada.

biz yarmalı yaparız.
kişniş yerine pancar doğrayıp kaynarken atarız.
orjinali boyle canim yesilligi bol
sen istersen azalt tabi
pancarli da ilk kez duyuyorum:KK53:kizarmiyo mu rengi corbanin:KK53:
dün ortası bulgur köftesi,altı da yoğurtlu ıspanaklı bir tarif gördüm.
aynen böyle tavukla.
aslinda et soteli ya da kiymali oluyo bu yemek ama et soteli fotosunu bulamadim tavuk sotelisini koydum:KK70:
işlerle arama mesafe koydum.:KK53::63::63::63:
akşam arkadaşım davet etti.
eşi de yokmuş.
kaç da gelirim,gelsem iş yaparmıyım bilemeyeceğim.:KK70::KK70::KK70:
eneee bu iyice boslamis ya evi:KK45::KK45:herufe haber et bari gec geleceksen:KK70::KK70:

ah ahh ikinciyi dogurunca hastanede bi oh cekmistim:KK51:dedim ki Allahim sukurler olsun o kotu ve zor zamanlar gecti 3. dogurur muyum bilmem.ama buyuk konusmusum demek ki:KK51:
ben de zaten kizim icin girmek istiyorum gitsin az biraz nefes alsin.hem guzel yerler orasi turistik yer.bi tarafi orman bi tarafi deniz:KK68:ama kizim acaip yoruyo beni orda kimseyi yakinina birakmiyo cocugun babaanne dede gordugu mu var:63::KK53:

eneee yaprak sarmasi mi:rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes:ikiz cocukla bi de yaprak mi saracan masallah:KK57:

kız karabuğdayım var geçen ay mı ne aldıydım ne işe yaradığını bilemediğimden duruyo bir aydır :)) bunu yapayım bari....

neresi kız o turustik yer.... ne güzel anlattın öyle orda olasım geldi...

kız karabuğdayım var geçen ay mı ne aldıydım ne işe yaradığını bilemediğimden duruyo bir aydır :)) bunu yapayım bari....

neresi kız o turustik yer.... ne güzel anlattın öyle orda olasım geldi...
yap yap betus:KK68:et soteyi saymazsak karabugday diyet yemegi hem:KK70::KK70::KK70:
Nabran diye arat google de bak bebegim oralara:KK3:

Onları oturttuk yanımıza oyuncaklarla oynarken sardık işte.dün temizlik bugün misafir yoruldum valla

İyi akşamlar beybileeer,

Günün raporunu vereyim

Sabah;
Kuşların yemini suyunu tazeledim
Çiçekleri suladım,
Bulaşık makinasına bir iki bardak vardı onlarıda koyup çalıştırdım

Akşam;
Yürüyüşe gittim bu koca toto nasıl ericek yaaa
Sonra eve girer girmez viledanın ucunu çamaşır mak. kısa programa attım
Koltuk örtülerini silkeledim yaydım
Salon, hol, mutfak, yatak odası süpürdüm
halıları katladım