En Sevmediginiz Ev Isi

• Ankete Katılan
    3.010
yok benim değil dükkan... ben çalışanım... bilgi işlem... normalde yapmam da işte ortalığı pislik götürüyor... Gençlere de bişi denmiyor malum.... içimden geldi yapıverdim miss gibi de oldu :) Bayram dönüşü herkez eve erken kaçma telaşında bende şunlar gitse de silsem süpürsem diyorum :))) sıcak başıma geçti zannımca..... ama güzel oldu be ferah ferah....
Temiz kızın hali başka.
nerde olsa rahat durmuyor.:KK70:
ilk ne yapçan kışlık birlikte başlayalım..... söyle ona göre malzememi ayarlıyayım.....
az önce bir kaç şey daha gördüm yapanlardan.
fırında biberi kızartı soslayıp dolaba koymuş.
kabak sotelemiş koymuş.
misket köfte yapmış.

dolapda yer de fazla yok ama yapmak istiyorum bir şeyler.
en favorim menemen ve karışık kızartma olacak sanırım.
fırında yaparım ben normal kızartma yemiyorum pek.

yarın pazar var bizim.biber,patlıcan,domates kavanozda düşünüyorum.
biberleri ayrı kavurup domates sosula beraber kavanoza koyuyorlar.onu denemek istiyorum.

hazır bir şeyler olsun.kış yorucu geçiyor.

barbunya bulabilirsem bir kaç poşet koymak istiyorum.

bamya çok seviyorum ama burda 12 den aşağı değil.

azerinin kolay mantı terifini de yapabilirim belki.

Temiz kızın hali başka.
nerde olsa rahat durmuyor.:KK70:

az önce bir kaç şey daha gördüm yapanlardan.
fırında biberi kızartı soslayıp dolaba koymuş.
kabak sotelemiş koymuş.
misket köfte yapmış.

dolapda yer de fazla yok ama yapmak istiyorum bir şeyler.
en favorim menemen ve karışık kızartma olacak sanırım.
fırında yaparım ben normal kızartma yemiyorum pek.

yarın pazar var bizim.biber,patlıcan,domates kavanozda düşünüyorum.
biberleri ayrı kavurup domates sosula beraber kavanoza koyuyorlar.onu denemek istiyorum.

hazır bir şeyler olsun.kış yorucu geçiyor.

barbunya bulabilirsem bir kaç poşet koymak istiyorum.

bamya çok seviyorum ama burda 12 den aşağı değil.

azerinin kolay mantı terifini de yapabilirim belki.

bamya evet yaa.... 10 tl den aşağıya görmedim :( daha tadmadım illa ucuzlasın diye bekliyorum ben alamadan mevsimi geçecek :)) iner mi ki acaba..... sanki altın mübarek.....

arakada almak lazım.... o da pahalı yahu.... 4.5 tl....

barbunya aklıma gelmemişti bak.... denk gelirsem alayım bende....

ben geçen sen kavanoza bir şeyler yapmıştım ama bozuldu hep artık güvenemem herhalde.... ığğyy ne fena olmuştu....

fırında kızartma mantıklı hem hafif hem pratik olur.... patlıcan kızartmalı bol bol.... akşam alayım bari eve giderken.... kapya biberde alayım.....

betül turşu yapmak istersen;
Bu turşunun farklılığı sirke,tuz ve su kaynatılıp soutuluyor..Uzun zamandır böyle yapıyorum çevreme tavsiye ediyorum.Çok güzel oluyor..
Bu 1 bidon için ölçü:KK66:
1.5 litre su
500 gr sirke
3-4 yemek kaşığı kaya tuzu

YAPILIŞI
Sebzeler yıkanır ve istenilen şekilde doğranır.Bidonların altına nohut ve biraz sarmısak ekleyip üzerine sebzelerimizi ekliyoruz..Turşu yaparken sirke ve su karışımını on dakika kadar kaynatıyoruz bu işlem sirkenin kalitesini yükseltiyor, turşular dayanıklı ve kütür kütür oluyor. Bu karışım soğuduktan sonra sebzelerin üzerine döküyoruz.

Turşu suyunu hazırlarken üç ölçü suya bir ölçü sirke hesap ediyoruz. Bir litre turşu suyuna bir çorba kaşığı kaya tuzu kullanıyoruz. Bir litrelik suya dört diş sarımsak hesap ediyoruz.
On beş gün ile bir ay arasında turşular yemeğe hazır olurlar.
Mayalanmayı hızlandırmak isterseniz kavanozun dibine bir çorba kaşığı kadar nohut atabilirsiniz.

nevresteden alıntı.

oyy oyy neler de yaparlarmis:KK72::KK72::KK72:
bak ben de size kislik komposto tarifi vereyim super kolay ve garanti veriyorum:KK70:
kavanoza yikadiginiz meyveleri atin ardindan sekerini dokun uzerine de kaynayan su ilave edin kavanozun agzina kadar
sonra kapagini sikica kapatin
kavanozu o tarafa bu tarafa dondurun bakin agzini iyice kapamishmisiniz diye:KK48:
sonra su seffaf koli bantlari var ya onla kapak kismini (yarisi kapaga yarisi kavanoza gelecek sekilde )ski ski 4-5 tur bantlayin
1 sene duruyo

bamya evet yaa.... 10 tl den aşağıya görmedim :KK43: daha tadmadım illa ucuzlasın diye bekliyorum ben alamadan mevsimi geçecek :)) iner mi ki acaba..... sanki altın mübarek.....

arakada almak lazım.... o da pahalı yahu.... 4.5 tl....

barbunya aklıma gelmemişti bak.... denk gelirsem alayım bende....

ben geçen sen kavanoza bir şeyler yapmıştım ama bozuldu hep artık güvenemem herhalde.... ığğyy ne fena olmuştu....

fırında kızartma mantıklı hem hafif hem pratik olur.... patlıcan kızartmalı bol bol.... akşam alayım bari eve giderken.... kapya biberde alayım.....
bezelye ben de almadım.
çok sevmiyoruz,bari uygun olun dedim.
ağustos başında yeniden çıkıyormuş.

oturduğumuz yer bamya tarlası dolu ama en pahalı burda satılıyor.:(
buraya taşındığımdan bu yana yiyemez oldum.
çok da severim.

kavanoz 3-4 kez yapmıştım.
geçen yıl yaptıklarımdan bir kaç tanesi bozuldu.
diğerlerinin tadı süperdi.

kabak doğrayıp koymuştum.
acil zamanlar da özellikle diyet için iyi oldu.
menemeni kavanozda yapmak istiyorum.

kahvaltılık patlıcan,biber domates karışımını da aynen.

bu yazı iyi değerlendirmem lazım.okul dönemi pek yorucu oluyor benim için.

eğer kışlık işini ilerletirsem küçük bir dondurucu mu alsam diye düşünmeye başladım.:KK48:
hazırda bir şeyler olsun istiyorum.kolaylık açısından.

oyy oyy neler de yaparlarmis:KK72::KK72::KK72:
bak ben de size kislik komposto tarifi vereyim super kolay ve garanti veriyorum:KK70:
kavanoza yikadiginiz meyveleri atin ardindan sekerini dokun uzerine de kaynayan su ilave edin kavanozun agzina kadar
sonra kapagini sikica kapatin
kavanozu o tarafa bu tarafa dondurun bakin agzini iyice kapamishmisiniz diye:KK48:
sonra su seffaf koli bantlari var ya onla kapak kismini (yarisi kapaga yarisi kavanoza gelecek sekilde )ski ski 4-5 tur bantlayin
1 sene duruyo
ben de senin şişeleri görünce streç sardın diye düşünmüştüm.

betül turşu yapmak istersen;
Bu turşunun farklılığı sirke,tuz ve su kaynatılıp soutuluyor..Uzun zamandır böyle yapıyorum çevreme tavsiye ediyorum.Çok güzel oluyor..
Bu 1 bidon için ölçü:KK66:
1.5 litre su
500 gr sirke
3-4 yemek kaşığı kaya tuzu

YAPILIŞI
Sebzeler yıkanır ve istenilen şekilde doğranır.Bidonların altına nohut ve biraz sarmısak ekleyip üzerine sebzelerimizi ekliyoruz..Turşu yaparken sirke ve su karışımını on dakika kadar kaynatıyoruz bu işlem sirkenin kalitesini yükseltiyor, turşular dayanıklı ve kütür kütür oluyor. Bu karışım soğuduktan sonra sebzelerin üzerine döküyoruz.

Turşu suyunu hazırlarken üç ölçü suya bir ölçü sirke hesap ediyoruz. Bir litre turşu suyuna bir çorba kaşığı kaya tuzu kullanıyoruz. Bir litrelik suya dört diş sarımsak hesap ediyoruz.
On beş gün ile bir ay arasında turşular yemeğe hazır olurlar.
Mayalanmayı hızlandırmak isterseniz kavanozun dibine bir çorba kaşığı kadar nohut atabilirsiniz.

nevresteden alıntı.

aaaa pratikmiş daha önce hiç yapmadım deniyeyim bunu severim mmmhh... hem bidonumda var hep bir gün turşu yaparım hayaliyle almıştım bir sürü :))) nohutlar öyle çiğ çiğ mi atılcak....

benim islerim bitti
yatagi toladim
1 makine camasir katladim yerlestirdim
kizimin odasini topladim
yatagini topldim
salonu topladim
orta sehpa ve masayi sildim
mutfagi topladim
makineyi doldurdum
digerlerini elimde yikadim
masa ve tezgahi
ocagi sildim
wc lavabo kuveti ovdum
yerini sildim
toz aldim
dun sil supur yapmistim bu gun isimi azdi:KK49::KK49:aksama da komposto yaparim 4-5 sise:21::21:

benim islerim bitti
yatagi toladim
1 makine camasir katladim yerlestirdim
kizimin odasini topladim
yatagini topldim
salonu topladim
orta sehpa ve masayi sildim
mutfagi topladim
makineyi doldurdum
digerlerini elimde yikadim
masa ve tezgahi
ocagi sildim
wc lavabo kuveti ovdum
yerini sildim
toz aldim
dun sil supur yapmistim bu gun isimi azdi:KK49::KK49:aksama da komposto yaparim 4-5 sise:21::21:
:KK50:keyif kahven benden olsun.:)

kompostoyu neyden yapacaksın canım?

bana kahve yok muuuuu hıhhh küstüm :KK43:
aa litfen:KK53::KK53::KK53:biyir betus:KK53:
9822_3421_27112013_1.jpg

al al:21:
benim heruf dun buzlukta nohutu gorunce nohut kisin olmuyo mu niye doldurdun dolabi diyo:KK70::KK70::KK70::KK70:ayol oluyo da haslamasi uzun suruyo o yuzden yaptim dedim:KK70:erkek akli iste:KK53::KK70::KK70:

oooohhh enişte bey anca yiyiyor demek kii hazırlanma sürecinden haberi yok :) şanslı senin adam şanslı....

aa litfen:KK53::KK53::KK53:biyir betus:KK53:
9822_3421_27112013_1.jpg

işte buuu.......

oooohhh enişte bey anca yiyiyor demek kii hazırlanma sürecinden haberi yok :) şanslı senin adam şanslı....

işte buuu.......
hic sorma:KK53:gecen domates al menemen yapicam hamile olursam onlarla idare edersiniz diyorum:KK53:ben onlari yemem zehirlenirim demesin mi:KK70::KK70:icimden senin ruhun bile duymicak onlarin buzluktan oldugunu dedim:KK70::KK70::KK70::p

Back
X