En Sevmediginiz Ev Isi

• Ankete Katılan
    3.010
selam canlar kac gundur gelemiyordum ama artik burdayim inasallah
bugunki yapilanlar
ortaligi topladim kahvalti bulasiklarini makineye yerlestirdim
kuruyan 1 makina camasiri katladim
ve bir makina daha yikayip astim
kombiyi sildim :)
banyoyu ve tuvalatleri sildim
yemek yaptim
kislik patlican sosu yaptim
aksam bulasiklarini toplayip makinaya doldurdum ve calistirdim
ocagi ve havaladirmayi sildim

Bugun neler yaptımm
Sabah çocuklarla kahvaltı yaptık
Kahvaltı sofrasını topladım
Nevresimlerimi makineye attı. Yıkamaya
Mutfak tezgahını sildim ocağı sildim tellerini ve parçalarını makineye attım
Tammm mutfağın yerlerini siliyordum komşu geldi kahveye
(Laf aramızda hep ben temizlik yapacagım zaman gelir nedense)
O gittikten sonra salon koltuklarımı sildim
Yastıklarının kırlentlerini çıkarıp makineye attım
Nevrsimlerimş astım
Halısını sildim
Koltukları çekip altlarını sildim süpürdüm
Yerleri sildim süpürdüm
Kapısını sildim

Çocuklarda toz aldılar
Camın mermerini sildim kuşlar cok iletmişler baya cifledim falan
Mutfagı süpürüp sildim
Holün halılarını kaldırdım
Yerleri süpürüp sildim
Banyo da yerleri sildim lavabo wc cifledim
Kombimi sildim
Yogurt mayaladım

Temiz çarşaflarımı serdim

BU SAATE KADAR YAPTIKLARIM
1-Bulaşık makinesini boşalttım, sonra bim'den aldığım makine temizleyici ile boş çalıştırdım, bitince tezgah üzerindeki attım
2-2 makine çamaşır yıkadım, astım (çıkmayan mürekkep lekesi ile uğraştım ama çıkmadı hala):KK43:
3-Salon hariç evi süpürdüm
4-Biraz ortalık topladım
5-Kavanoz kapağı kılıfı almak için dışarıya çıktım ve aldım :KK53:
6-Klozet temizledim

YAPILACAKLAR
1-Yemek, sofra vs.
2-Çamaşır makinesi silinecek

Başka ne yapmam lazım valla bilmiyorum, tüm evi mi silsem bi? o_O

Kavanoz kapağı kılıfı ne ki
BU SAATE KADAR YAPTIKLARIM
1-Bulaşık makinesini boşalttım, sonra bim'den aldığım makine temizleyici ile boş çalıştırdım, bitince tezgah üzerindeki attım
2-2 makine çamaşır yıkadım, astım (çıkmayan mürekkep lekesi ile uğraştım ama çıkmadı hala):KK43:
3-Salon hariç evi süpürdüm
4-Biraz ortalık topladım
5-Kavanoz kapağı kılıfı almak için dışarıya çıktım ve aldım :KK53:
6-Klozet temizledim

YAPILACAKLAR
1-Yemek, sofra vs.
2-Çamaşır makinesi silinecek

Başka ne yapmam lazım valla bilmiyorum, tüm evi mi silsem bi? o_O

Kızlar nasılsınız ??

Bugün büyük temizlik vardı evde :KK49:

Ön balkonu yıkadı Eşim :KK37:
Mutfağın tezgahı ve ocak silindi..

Salon toparlandı , koltukların yastıkları kabartıldı..
Toz alındı..
Dip köşe temizlenmiş oldu salonda..
Tüm koltuklar çekildi ve altları silindi.. Tüm ev silindi süpürüldü... ( eşim haletti sağolsun )

Yatak odasında gardırop rafları silindi ve yeniden düzenlendi , toplandı..
Kuruyan çamaşırlar katlanıp yerleşti..
Bazanın altındaki kullanılmayan kıyafetlerin tümü çıkarıldı..
Çarşaflar - Kazaklar - Kıyafetler ayrı ayrı hurçlandı..
Çeyizlik olan nevresim takımları çarşaflar vs vardı günlük kullanmıyorum onları da ayırıp ayrı hurç'a koydum :KK71:
Bazanın altına yerleştirildi hepsi..

Bir tek en arka oda ve yatak odasındaki balkon kaldı.. Ama eşim de bende çok yorulduk :KK33: Yardım etmeseydi kesinlikle bu kadar iş yapamazdım :anneadayı:

Cumartesi günü hastaydım üşütmusum Karnım ağrıdı midem bulandı durdu, ev toplamak yemek yapmak çocuklara bakmak dışında pek iş yapamadım, bir makine çamaşır astım birde

Pazar günü:

Kahvaltı bulaşık faslı
Ev toplama
Yatak odasında yatağın beşiğin yerini değiştirdim, bir koltuk taşıdım yatak odasına
Oturma odasından salona sandık taşıdım
Eliptik bisikleti mutfaktan oturma odasına geçirdim
2 saatten fazla ütü yaptım, 15 gömlek, 4 pantolon, 3 tunik, 3 çocuk gömleği, 2 çocuk tişörtu, 5 eşarp, iki masa örtüsü aklımda kalanlar:)
Bir makine çamaşır astım, kirlent yüzlerini yıkadım
Evi süpürup dilmeye vaktim kalmadı:)
Minik oğlum bugünlerde de çok huysuz onunla ekstra uğraşıyorum

Bugün yapmayı planladıklarım:

Camları silmek
Kapıları silmek
Çiçeklerde dahil komple toz almak
Dip köşe süpürmek silmek
Bayram yemeği için patlıcan kızartmak, buzluga kaldırmak
Vakit kalırsa bayram sarmasıni sarmak buzluga kaldırmak
Pormanto düzenlemek
Yatak odasında ki giysileri düzenlemek
Çamaşır makinesi silmek

Günaydın arkadaşlar gelmişken dün ve sabah yaptıklarımı yazayım.
Dün;
1-balkonun camlari tekrar söyle bi silindi maglum oglumn parmak izleri çıkıyor durmadan.
2-balkon süpürülüp silindi yıkamadan gelen halisi serildi. Sağolsun silip hali sermesini eşim yaptı.
3-mutfak toparlandı. Süpürülüp silindi halısı serildi balkonda oldu gbi silme ve halı eşime aitti.
4-1 makine çamaşır yıkandı.
5-yemekdi felan derken akşam oldu.
Bu sabahda bi enerjim yerinde bu saate kadar baya is yaptım diye bilirim.
1-Kahvaltıdan sonra mutfak toplandı.
2-sosluk domateslerimi hazırladım buzlugu atmak için sogumasini bekliyorum
3-nevresimlerimi değiştirdim.
4-yatak odası ve çocuk odasinin tüllerini yıkadım şimdi güneslikler yikaniyor.
5-yatak odası ve çocuk odasinin camalarinida sildim.Dahada islere devam:KK54:

Günaydın arkadaşlar gelmişken dün ve sabah yaptıklarımı yazayım.
Dün;
1-balkonun camlari tekrar söyle bi silindi maglum oglumn parmak izleri çıkıyor durmadan.
2-balkon süpürülüp silindi yıkamadan gelen halisi serildi. Sağolsun silip hali sermesini eşim yaptı.
3-mutfak toparlandı. Süpürülüp silindi halısı serildi balkonda oldu gbi silme ve halı eşime aitti.
4-1 makine çamaşır yıkandı.
5-yemekdi felan derken akşam oldu.
Bu sabahda bi enerjim yerinde bu saate kadar baya is yaptım diye bilirim.
1-Kahvaltıdan sonra mutfak toplandı.
2-sosluk domateslerimi hazırladım buzlugu atmak için sogumasini bekliyorum
3-nevresimlerimi değiştirdim.
4-yatak odası ve çocuk odasinin tüllerini yıkadım şimdi güneslikler yikaniyor.
5-yatak odası ve çocuk odasinin camalarinida sildim.Dahada islere devam:KK54:

Maşallah canım çok az kalmış doğumuna tüm enerjini temizliğe harcama , birazı bebeğine de kalsın.. Maşallah sana :nazar:

Maşallah canım çok az kalmış doğumuna tüm enerjini temizliğe harcama , birazı bebeğine de kalsın.. Maşallah sana :nazar:

Ahh işlerim bitse inanki brazda bebgimle kendime zaman kalcak bayramda bol bol dinlenecegimi hayal ederek yapıyorum valla artık belim çok zorluyor :( bde doğumdan sonra gelenler olur oglumdan bliyorum etrafı çok inceliyolar laf söz olmasın hic ugrasamm diye yapiyorum

Ahh işlerim bitse inanki brazda bebgimle kendime zaman kalcak bayramda bol bol dinlenecegimi hayal ederek yapıyorum valla artık belim çok zorluyor :KK43: bde doğumdan sonra gelenler olur oglumdan bliyorum etrafı çok inceliyolar laf söz olmasın hic ugrasamm diye yapiyorum

Evet canım gelenler mutlaka olacak ama sen o laflara bir güzel tıka kulaklarını meleğine bak.. Benim kv dün tlf da niye sen yapıyorsun temzlkçi alsana dedi eşimle birlikte yapıyoruz dedim iyi o zaman yardımcın varmış dedi kapattı telefonu.. Oysa eltimin evini temizlediğine şahit olmuşluğum var... Hiç moralimi bile bozmuyorum.. Ben kimseye güvenip yapmadım çocuğumu kendi işimi elimden geldiğince yaparım , yapamıyorsam parama güvenir alırım temizlikçi, kim ne derse desin lafı da yapıştırırm hiç acımam bu saatten sonra benden ve bebeğimden önemli değiller... Sende söylenenleri duyma boşver.. Çocuklu kadına mana bulunmaz derim hep hakikatten de öyle arkanı dönersin dağılır :KK66: gelenlerde seyirlik değil yardımlık geliyorlarsa gelsinler :KK15:

Arkadaşım anlattı bak sana da söyleyeyim ilk doğumunda ev dolmuş taşımış kimse iş yapmamış ikincide akıllandım diyor gelenlere şu iş yapılacak bu iş yapılacak vs dedim ilkindeki gibi kimse bıdı bıdı edemedi iş yapmak istemeyenlerde gelmedi dedi :KK70: Yapabilirsen sende deneyebilirsin canım :KK76:

Kuruyan renkli ve siyah camasirlari katladim.
Utu yaptim. (Bayramliklarimiz :KK8:)
Beyazlar yikandi , astim.
Evi topladim, yatak yaptim, koltuk ortusu ve yastik duzeltmece vs...
Supurge açtım.
Vileda yaptim , toz aldim.
Buyuk temizlik (cam ,perde ,hali vs ) bayramdan sonra.
Yarin hazirlanip yola cikacagiz. Pazar döneriz.
Şimdiden iyi bayramlar kizlar. :KK54::KK73:

Kavanoz kapağı kılıfı ne ki

Canım işte bu, madame coco sağolsun :KK37:

20150921_173340[1].webp

20150921_180948[1].webp

İkinci resim pek kötü çıkmış yahu :KK51:

Bugun saat 3 ten sonra yaptıklarım
Kahvaltı bulaşığını topladım makineye yerleştirdim
Tezgahı ocağı sildim
Mutfakta 3 cekmece, bir de lavabo altında ki dolabı düzenledim
Mutfagı süpürdüm
Yatak Odası'sında komşdinleri, yatağı çekip
Altlarını süpürüp sildim
Yollukları süpürdüm, yerleri sildim
Toz aldım
Çiçeklerin saksılarını değiştirdim suladım
Kuş kafesini temizledim
Küçük balkonu süpürdüm
3 makine çamasır yıkadım astım
Yatak odasında tişörtlerin olduğu rafları, çorap çekmecelerini ve seccadeleri koyduğum çekmeceyi düzenledim

ne is yaptığımı bende sizlere yazıp hırslanmak istiyorum sizleri okudukça insan şevkleniyor bende yapabilirim deddim
2 3 gundur buraları okudukça çok hoşuma gitti
dün işten gelince mutfağın kalan işlerini bitirdim kalan derken bayram temizliği yapıyordum mutfak biitit çok şükür
sonra yatak odasını dip köşe yaptım fonları yıkadım astım mobilyaları hep silindi nevresimler değişti gibi
en son yemek odası büfe gümüşlük masa sandalyeler vitrin hepsi silin halı olmadı için yerler bi güzel silindi ve bitirildi
buraya yazınca çok hoş oluyormuş arkadaşlar yaptığın işleri birirlerinin bilmesi insana iyi geliyormuş
şimdiden sağolun :KK68::KK68::KK30::KK64:

bu sabah çok çalıştım bende yazayım bari :cool:

toplam 3 saatte

-kuruyan renkliler katlandı
-2 posta çamaşır yıkandı asıldı
-3.posta makineye atıldı
-kahvaltı bulaşığı toplandı
-buzdolabı üstten temizlendi
-ocak silindi
-çöp kovası yıkandı
-ev komple süpürüldü
-nevresimler değiştirildi

Evet canım gelenler mutlaka olacak ama sen o laflara bir güzel tıka kulaklarını meleğine bak.. Benim kv dün tlf da niye sen yapıyorsun temzlkçi alsana dedi eşimle birlikte yapıyoruz dedim iyi o zaman yardımcın varmış dedi kapattı telefonu.. Oysa eltimin evini temizlediğine şahit olmuşluğum var... Hiç moralimi bile bozmuyorum.. Ben kimseye güvenip yapmadım çocuğumu kendi işimi elimden geldiğince yaparım , yapamıyorsam parama güvenir alırım temizlikçi, kim ne derse desin lafı da yapıştırırm hiç acımam bu saatten sonra benden ve bebeğimden önemli değiller... Sende söylenenleri duyma boşver.. Çocuklu kadına mana bulunmaz derim hep hakikatten de öyle arkanı dönersin dağılır :KK66: gelenlerde seyirlik değil yardımlık geliyorlarsa gelsinler :KK15:

Arkadaşım anlattı bak sana da söyleyeyim ilk doğumunda ev dolmuş taşımış kimse iş yapmamış ikincide akıllandım diyor gelenlere şu iş yapılacak bu iş yapılacak vs dedim ilkindeki gibi kimse bıdı bıdı edemedi iş yapmak istemeyenlerde gelmedi dedi :KK70: Yapabilirsen sende deneyebilirsin canım :KK76:

Gecen geldiklerinde duvarimdaki tabloma kadar laf ettiler canım bu ne olcakmis burda ne işe yariomus gbi esimin tarafı o yüzden ister istemez takılıyorum benim kaynanada temizlikcisi var gelsin çağrım dedi tamam dedi baktım ses çıkmadı dünde esimin yanında söyledi sana gerek yok dedin artik gelemz nasil gelsin diyo nse dedim zaten hemen hemen işim bitti kalanlarida yarım günlüğüne komşuyum cagrdim bugün baktım olcak gbi değil pazartesi doğuma gdicem yarında kaynanam elti esimin abisi kahvaltiya geliyor sancim çıktı braz doktor pazartesiye kadar yatış verdi bnlar bna kahvaltiya ne kadar düşünceliler dmi başta eşim ısrarla cagrdi.

Back
X