En Sevmediginiz Ev Isi

• Ankete Katılan
    3.010
selam herkese
dagci dagci canım ben işe başlamaktan çok korkuyorum o yüzden hep erteliyorum
iş yapmak çok vaktimi alıyor sanki vaktim boşa gitti gibi hissediyorum
korkmasam sanki işleri çabuk bitiricem ama...
ben işe başlarken hep bir oyalanacak bişey çıkıyor karşıma
ya telefon çalar karşıdaki saatlerce konuşur ya çocuğun çişi gelir ya çocuk dersle ilgili bişeyler sorar
zorla kendimi motive edip işe başlarım karşıma hep bu engeller çıkınca haliyle saatler uzaaaar gider ve içimde hiç iş yapma şevki kalmıyor böyle olunca işlerim hep yarım yamalak kalır ve planladığım işlerin ancak yarısını yapabiliyorum
bu durumdan çok sıkıldım,ben de işlerimi planlayıp hemencik işlerimi yapıp sonra da kahvemi elime alıp bacaklarımı uzatıp keyif yapmak istiyorum ama hep bu kısır döngü içindeyim ne olucak benim halim:KK43:

Günaydın kızlar :)

DÜN YAPTIKLARIM
Kahvaltı faslından ssonra
bulasiklari boş makinaya dizdim
mutfağı toparladım
yatakları topladım
odaları havalandırdim
Wc ve lavabolari yıkadım
banyonun yerlerini sildim
Arada kizimla ilgilendim
süpürge yaptım (heryerde)
Yerleri sildim (her yeri)
Toz alamadım daha
iki makina çamaşır yikandi
akşam üstü yikandigi için
is kokmasin die içeri serdim
Yatmadan önce etrafi topladım
dün böyleydi... :)

BUGÜN

Daha hiic bişey yapmadım :)
Sadece kahvaltı yaptım
bisürü derleyip toplamam ggereken yerler var ama benim yapasım yok :KK64:

Son düzenleme:
Ben de dün balkonun camlarını sildim halisini zorla makineye sigdirip yıkadim yerlerini elimle sildim masayı sandalyeleri sildim. mini fırın mikrodalga ve ekmek yapma makinesi de balkondaydi onları temizledim.
Banyoda klozet lavabo ve aynasını temizledim normal wcyi yıkadim lavabo ve aynasını temizledim.
Kalorifer peteklerini ve banyodaki havalandirmayi sildim.
Yatak odası, oturma odası ve çocuk odasının tozunu aldım. Tüm aynaları sildim.
Mutfakta makineyi bosaltip kirlileri yerlestirdim. Yatmadan önce tekrar calistirdim. Ocağı, tezgahı ve lavaboyu temizledim.
Bol bol çamaşır yıkadim akşama kadar kurumalarini sağlayıp gece utuledim.
Koltuk örtülerini ve yastiklarin kiliflarini yıkadim yatmadan önce tekrar geçirdim.
Akşama karnabahar kizarticam onları hasladim hazır olsun diye.
Tabi tatil dolayısıyla yapabildim bunları. Bugün de eve gidince silip supurmem lazım mutfak dolapları silinecek yemek hazırlanacak. Arada beni durtun de yapayım :)) valla topige bakıp bakıp çıkıyorum kaç zamandır çünkü yazacak bir şey yapamıyorum. Dün yapınca hemen yazayım dedim :)))

İyi günler hanımlar
@kuzucuk internet paketim bitmişti o yüzden yazamadım :) kk yı özledim.
iki gündür yoğun iş yapıyorum
Hafta sonu
4 makine çamaşır yıkadım
serdim kuruttum katladım kaldırdım .
15 parça ütü yaptım.
nevresimleri yıkadım taktım .
bulaşık yıkadım bol bol :)

Bugün
evi süpürdüm.
Küçük halıları çırptım.
Yerleri sildim.
Balkonu yıkadım .
Wc yi lavaboyu yıkadım.
banyoyu yıkadım .
toz aldım .
çöpleri attım.
ve kızımla uğraşıyorum tabi bu arada
İş çok valla hiç bitmiyor çocuk olunca .
hepinize kolay gelsin hanımlar :)
Oooh mis :21: Güle ggüle kirletin canım.
Ne iiş olursa olsun bi baslayinca gerisi geliyo da iiş baslamada... :))
Zeynep hanim napıyo.?

Pasaklılığın dibine vurmuş tembel artı a-sosyal bi ev hanımı olmaktan bıkmış usanmış bi şekilde azıcık motive olurda işin ucundan tutarım belki diye derhal aranıza katılıyorum bayanlar.. Sürekli bi tembellik bi uyku hali... Bi an önce toparlanmam lazim.. :stop:
Ama anam dediydi bana senden karı olmaz dediydi.. Ah anacım ah.... :KK51:

hos geldin canim :KK68:
Aynisi bazen banada oluyor simdi oldugu gibi. Birazdan kizim uyancak ben hala burdaym telefonu birakamiyorum.:KK17:

Selamlar yazıp çıkacam :)

DÜN:
Yatakları düzeltmek, bizim nevresimi değiştirdim
Kahvaltı, toplama, bulaşık yıkama
Bulaşık makinesini açtım
Makineye çamaşır attım sonra astım
Kuruyalari yerleştirdim
Fırının içini temizledim
Bütün tepsileri yıkadım
Bir milyon kere oyuncak topladım:)
Oğlumu okula götürüp getirdim
Market alışverişi yaptım, poşet taşıdım
Mağazaya uğrayıp hediye aldım
Wc temizledim
Akşam pratik bir yemek yaptım
Bebeğimin nevresimini değiştirdim
Çocukları uyuttum
Çayımi içip yattım

Bugün öğlene kadar yaptıklarım:)

Kahvaltı hazırladım, yaptık topladım
Yatakları düzelttim
Dağınıklığı topladım
Petekleri sildim
Kapıları sildim
Aynaları sildim
Toz aldım
Elektrik süpürgesini temizledim aparatlarıni yıkadım
Makineye çamaşır attım
Bulasiklari yıkadım
Bulaşık makinesinin yarısını boşalttım
Çamaşırı astım
Oğlumu okula bıraktım

Bugün öğlene kadar yaptıklarım:)

Kahvaltı hazırladım, yaptık topladım
Yatakları düzelttim
Dağınıklığı topladım
Petekleri sildim
Kapıları sildim
Aynaları sildim
Toz aldım
Elektrik süpürgesini temizledim aparatlarıni yıkadım
Makineye çamaşır attım
Bulasiklari yıkadım
Bulaşık makinesinin yarısını boşalttım
Çamaşırı astım
Oğlumu okula bıraktım
yuh,pardonda kaç saatte yaptın bu kadar iş?kaçta kalktın

Bakin ben naptim:KK53:
Sonunda karmakarışık olan dolaplardan kiziminkini katladim:KK45:
Küçücük dolabi bitirene kadar öldüm bittim ama Kendimi kanepeye zor attim basim falan döndü o_O
Harbiden de çoğul hamilelik zormuş :eek:
Bizim dolabi nasil katlicam acaba?
anh.webp

Hanımlar iyi akşamlar bugün sabahtan dikiş kursum vardı.9 da gittim 3 te geldim.o yüzden akşam dan iş bırakmadım etrafı mutfağı hallettim toparladım.sabah evden çıkmadan kahvaltı bulaşıklarını makineye yerleştirdim yatakların örtülerini serdim çocukların odalarındaki dağınıklığı hallettim eve geldiğimde de yemek yaptım .artık yarın toz alır evi süpürür silerim .dağınıklığı hemen toplayınca ev derli toplu duruyo bayağı da vakit kalıyo bize.

Hadii bakalımmm hoşgeldin :KK54: bugün canlan uykuyu unut işleri hallet at kendini dışarıı...:KK55:

Unutamiyorum ben o uykuyu yahu bi turlu sabah kalktim esim isten geldi kahvaltı faslı sofra kur kaldır adam yattı gece vardiyasindan dondu yoruldu tabi yatcak adam ama benim neyimeyse bende gittim yattım yanina.. Üstelik anneme sözüm vardı bugün günü var diye yardıma gidicektim... Sonuç misafirleri gelmeden bi saat evvel gidebildim bütün isleri bitirmiş zaten garibim..

hadi kalk,silkelen o zaman!
annen yoksa biz varız.
yatmak yok.

bak burası senin gibi motive ya da dürtmeye ihtiyacı olanlar için.
http://www.kadinlarkulubu.com/forum...en-dogmak-vol-2.853679/page-592#post-43349400

Derhal katılıyorum aralarina .. Acil fircalanmam lazim benim fircalayin beni.. Annemin falsolu terligi olun ayiltin beniyy...

Günaydın hanımlar .
Bugün yapılacaklar:
Beyazlar makineye atılacak yatak odaları toplanacak tozu alınacak (bizim +2 çocuk odası )banyo klozet elden geçecek temizliği yapılacak ev süpürülüp yerler silinecek.o zamana kadar çamaşırlar makineden çıkmış olup asılacak mutfakta aşûre yapılacak konu komşu dağıtılacak.Kendime de bi saat planı yaptım .ev işlerini 12 ye kadar bitirip 12.30 gibi mutfağa girmeyi düşünüyorum.evet bakalım Allah yardımcımız olsun bismillah deyip çayımı içip işlerine başlayayım.dağcı eflalim kuzucuk nerelerdesiniz bildirimler azaldı mı yoksa bana mı öyle geliyo

Dün iş çıkışı tansiyonum düştü biraz eve gidince yattım dinlendim geçti şükür sonra eşimle yemeği hazırladık yedik bizimkiler ben yatarken bisküvi yiyip kırıntı yapmışlar her yeri zaten supurulmesi gerekiyordu saat 8den sonra kalktım tüm evi supurdum.
Çocuğu uyutup eşimin ayaklarına verdim önce nevresimini değiştirip sonra çocuğu yerine yatirdim sonra bizim nevresimi değiştirdim kol cantalarinin içlerini temizledim yerlerine yerleştirdim. Oğlana cis yaptırdığım bir kutu vardı elimden kaydı banyo paspasini toplayıp makineye attım yerlerini çamaşır suyuyla sildim.
Mutfağı topladım kirlileri makineye yerleştirdim.
Mutfak dolaplarini sildim ocağı tezgahı falan sildim.
Son olarak oturma odasını toparlayip yattım :))

Günaydın kizlar maşallah bi sürü is yapmışsınız. :)
Ben dün sadece evi şöyle bir toparladım. Mutfağı toparladım. Toz aldım.
Bu kadar... :)
Bugün de apartmanın dış cephe boyası yapılcakmis evlerin balkonundan. Ne zaman gelirler bilmem artık..
YUMURCAK YUMURCAK evet azaldi bildirimler hiç iş yapasım yok kisliklar daha çıkarmayan varmı bilmem ben daha yapmadım. :KK48:
Cok isim var :KK17: ama yapasim yok.:mad:

Unutamiyorum ben o uykuyu yahu bi turlu sabah kalktim esim isten geldi kahvaltı faslı sofra kur kaldır adam yattı gece vardiyasindan dondu yoruldu tabi yatcak adam ama benim neyimeyse bende gittim yattım yanina.. Üstelik anneme sözüm vardı bugün günü var diye yardıma gidicektim... Sonuç misafirleri gelmeden bi saat evvel gidebildim bütün isleri bitirmiş zaten garibim..

Derhal katılıyorum aralarina .. Acil fircalanmam lazim benim fircalayin beni.. Annemin falsolu terligi olun ayiltin beniyy...

eşinin vardiyalı olması da kötü etkiler seni.
iş yapmanı gerektiren bir mecburiyet olamayınca yatmak daha cazib gelir elbette.:KK53:
annene geç gitmen olmamış ama sen de pişman olmuşsun zaten.
yeni evli olduğun için alışma süresi olarak geçer bu yılın.
zamanla sorumlulukların rahat bırakmaz bence.:))
komşuların vs. yok mu yaşıt ya da yeni evli?
benim ilk apartmanımda temizlik hastası iki elti ve 7-8 yeni evli komşum vardı.
alt komşularım sabah ezandan sonra hergün bir odanın camını silerlerdi.
onları gördükçe temizlik yapasım gelirdi benim de.:21:
çalıştığım için cumartesileri sabah erkenden balkonu yıkar,geceden yıkanan çamaşırları asardım.
sonra sil,süpür.
evde dağıtan olmayınca temizlik çok kolay ve keyifliydi sanki.
ama o zaman da ev dağılmıyor,ev gibi değil derdik yeni evlenen iş arkadaşımla.
şükür doyduk,bıktık o derceyiz şu an.:63:

buradan ve diğer topikden ayrılma.bir kaç ayda bize benzersin.:KK45:
Günaydın hanımlar .
Bugün yapılacaklar:
Beyazlar makineye atılacak yatak odaları toplanacak tozu alınacak (bizim +2 çocuk odası )banyo klozet elden geçecek temizliği yapılacak ev süpürülüp yerler silinecek.o zamana kadar çamaşırlar makineden çıkmış olup asılacak mutfakta aşûre yapılacak konu komşu dağıtılacak.Kendime de bi saat planı yaptım .ev işlerini 12 ye kadar bitirip 12.30 gibi mutfağa girmeyi düşünüyorum.evet bakalım Allah yardımcımız olsun bismillah deyip çayımı içip işlerine başlayayım.dağcı eflalim kuzucuk nerelerdesiniz bildirimler azaldı mı yoksa bana mı öyle geliyo
merhaba canım.ben arada bakıyorum ama kimse uğramayınca keyifli gelmiyor.
sen anlattıkça mest oldum.
öyle 12de biter vs. dedikçe.:)
işten çıkıp iş yapasım var yani.

akşama yetişmiyor hiç bir şey.
mutlaka eksik kalıyor,sinir oluyorum.
havalar güzel,tam temizlik yapılacak gibi.:)
Dün iş çıkışı tansiyonum düştü biraz eve gidince yattım dinlendim geçti şükür sonra eşimle yemeği hazırladık yedik bizimkiler ben yatarken bisküvi yiyip kırıntı yapmışlar her yeri zaten supurulmesi gerekiyordu saat 8den sonra kalktım tüm evi supurdum.
Çocuğu uyutup eşimin ayaklarına verdim önce nevresimini değiştirip sonra çocuğu yerine yatirdim sonra bizim nevresimi değiştirdim kol cantalarinin içlerini temizledim yerlerine yerleştirdim. Oğlana cis yaptırdığım bir kutu vardı elimden kaydı banyo paspasini toplayıp makineye attım yerlerini çamaşır suyuyla sildim.
Mutfağı topladım kirlileri makineye yerleştirdim.
Mutfak dolaplarini sildim ocağı tezgahı falan sildim.
Son olarak oturma odasını toparlayip yattım :))
akşam harika işler yapmışsın.
:KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9:

geçmiş olsun ayrıca.:)

akşam eve gidince mutfakda elde yıkanacakları yıkadım.
tezgahı,ocağı,duvarları vs. ovdum güzelce.
salonu,yatak odasını topladım.
kızımın küçülenlerini ayırdım vermek için.

yemek hazır oldu o arada.
yemek yedikten sonra lahana sardım.
ev süprülecekti eşim gelince yapar diye ümit ediyordum ama işle ilgili çalışmaları vardı hiç gözükmedi bile.
ben de çocuklarla etkinlik vs. yapınca vakit olmadı,yorgunluk da çöktü.

küçük kızım da hem salona hem abisinin odasına ne varsa oyuncak,kitap,kağıt dağıttı ben sarmayla uğraşırken.
toplamaya yorulmaktan süpürüp temizlemeye geçemedik kaç gündür.:KK62:
haliyle bugüne kaldı.:KK43:
mutfak,balkon ve banyom temiz.
odalar da eklenirse muhteşem olacak.:))

sabah akşam için yemek yaptım.kahvaltı hazırladım.
biraz odaları topladım.
6 parça ütü yaptım.

Back
X