En Sevmediginiz Ev Isi

• Ankete Katılan
    3.010
akşam eve gidince mutfakda elde yıkanacakları yıkadım.
tezgahı,ocağı,duvarları vs. ovdum güzelce.
salonu,yatak odasını topladım.
kızımın küçülenlerini ayırdım vermek için.

yemek hazır oldu o arada.
yemek yedikten sonra lahana sardım.
ev süprülecekti eşim gelince yapar diye ümit ediyordum ama işle ilgili çalışmaları vardı hiç gözükmedi bile.
ben de çocuklarla etkinlik vs. yapınca vakit olmadı,yorgunluk da çöktü.

küçük kızım da hem salona hem abisinin odasına ne varsa oyuncak,kitap,kağıt dağıttı ben sarmayla uğraşırken.
toplamaya yorulmaktan süpürüp temizlemeye geçemedik kaç gündür.:KK62:
haliyle bugüne kaldı.:KK43:
mutfak,balkon ve banyom temiz.
odalar da eklenirse muhteşem olacak.:))

sabah akşam için yemek yaptım.kahvaltı hazırladım.
biraz odaları topladım.
6 parça ütü yaptım.
yinee cok iyisinn kuzumm..ben anahtarımı unutup bide onu işte unuttuğumu düşünerekten k.validemde kaldık..hiç iş yapamadıkk aksama hemen eve gidip işlerimi yapmalıyımm..off bide valiz hazırlayacagımm yaaa

yinee cok iyisinn kuzumm..ben anahtarımı unutup bide onu işte unuttuğumu düşünerekten k.validemde kaldık..hiç iş yapamadıkk aksama hemen eve gidip işlerimi yapmalıyımm..off bide valiz hazırlayacagımm yaaa
çok kötü olmuş ya.
canın çok sıkılmıştır tabi.
tatile mi gidiyorsun?ön hazırlık yapardın akşamdan.
bugüne kolaylıkla bütün işlerinin üstesinden gelirsin inşaALLAH canım.:)

Yaa yakındaysan hemen git al canım Allah korusun hırsız falan girer çok şükür başımıza öyle şeyler gelmedi bu zamana kadar. Bende biri bişey anlatsın onu unuturum.
Güzelce de dinlerim ama işte.. :)

çok kötü olmuş ya.
canın çok sıkılmıştır tabi.
tatile mi gidiyorsun?ön hazırlık yapardın akşamdan.
bugüne kolaylıkla bütün işlerinin üstesinden gelirsin inşaALLAH canım.:)
hemde cok kötü oldum apt.da yönetici abi var ona aldırttım güveniriz ona..tabi eşim işte unuttum biliyor..hiç çekemem onun yorumunu susmaz sabaha kadar :KK43:
memlekete gideceğiz canm yeğenim oldu..birazda tatil gibi olucak inş..

Yaa yakındaysan hemen git al canım Allah korusun hırsız falan girer çok şükür başımıza öyle şeyler gelmedi bu zamana kadar. Bende biri bişey anlatsın onu unuturum.
Güzelce de dinlerim ama işte.. :)
yöneticimize aldırttım cünkü gitme şansım hiçç yok.. :( ziynet eşyalarımı iyi ki evde tutmuyormuşum yaa
senın ki iyiymiş yine canm

hemde cok kötü oldum apt.da yönetici abi var ona aldırttım güveniriz ona..tabi eşim işte unuttum biliyor..hiç çekemem onun yorumunu susmaz sabaha kadar :KK43:
memlekete gideceğiz canm yeğenim oldu..birazda tatil gibi olucak inş..
öylesi daha stresli olmuş.(
insanlık hali tabi telaşdan unutuyor insan.
ben de bir gün öğlen eve gittim kapı aralık.
dedim hırsız girdi herhalde,sabah çektiğimi hatırlıyorum sanki.
eve girmeden karşı komşuyu çağırdım girerken kapıda dursun diye.
eve korka korka girdim,her yer baktım.

küçük kızım her sabah olduğu gibi mızmızlanmıştı ve ayakkabılarını giydirmeye uğraşırken kapıyı çekmişim ama örtülmemiş.o telaşla da çıkmışım.
Allah saklamış seni de canım.:)

yiğenin sağlık,sıhhatle büyüsün.
benim de 3 haftalık yiğenim var yeni.:)

öylesi daha stresli olmuş.(
insanlık hali tabi telaşdan unutuyor insan.
ben de bir gün öğlen eve gittim kapı aralık.
dedim hırsız girdi herhalde,sabah çektiğimi hatırlıyorum sanki.
eve girmeden karşı komşuyu çağırdım girerken kapıda dursun diye.
eve korka korka girdim,her yer baktım.

küçük kızım her sabah olduğu gibi mızmızlanmıştı ve ayakkabılarını giydirmeye uğraşırken kapıyı çekmişim ama örtülmemiş.o telaşla da çıkmışım.
Allah saklamış seni de canım.:)

yiğenin sağlık,sıhhatle büyüsün.
benim de 3 haftalık yiğenim var yeni.:)
ayy canm yaa oluyor gercekten bide cocugum olsa halimi düsünemiyorum :(
Bidaha gelmez basımıza inş. bu durumlar..
Senin de yegenin sağlıkla büyüsün canm..cok güzel bi duygu..
canm ben hediye olarak cok sey yaptım dogmadan cok eksigini tamamladım yeğenimin..
hediye olarakta Yarım altın takacağım iyi midir.. ?

ayy canm yaa oluyor gercekten bide cocugum olsa halimi düsünemiyorum :KK43:
Bidaha gelmez basımıza inş. bu durumlar..
Senin de yegenin sağlıkla büyüsün canm..cok güzel bi duygu..
canm ben hediye olarak cok sey yaptım dogmadan cok eksigini tamamladım yeğenimin..
hediye olarakta Yarım altın takacağım iyi midir.. ?
sağol canım seninki de.:)
iyi tabiki canım,daha ne olsun.
biz de ablamla alışverişinin hepsini yaptık.
bir de altın aldık.
sağlıkla,mutlu ,huzurlu büyüsün kuzucuklar.:)

eşinin vardiyalı olması da kötü etkiler seni.
iş yapmanı gerektiren bir mecburiyet olamayınca yatmak daha cazib gelir elbette.:KK53:
annene geç gitmen olmamış ama sen de pişman olmuşsun zaten.
yeni evli olduğun için alışma süresi olarak geçer bu yılın.
zamanla sorumlulukların rahat bırakmaz bence.:))
komşuların vs. yok mu yaşıt ya da yeni evli?
benim ilk apartmanımda temizlik hastası iki elti ve 7-8 yeni evli komşum vardı.
alt komşularım sabah ezandan sonra hergün bir odanın camını silerlerdi.
onları gördükçe temizlik yapasım gelirdi benim de.:21:
çalıştığım için cumartesileri sabah erkenden balkonu yıkar,geceden yıkanan çamaşırları asardım.
sonra sil,süpür.
evde dağıtan olmayınca temizlik çok kolay ve keyifliydi sanki.
ama o zaman da ev dağılmıyor,ev gibi değil derdik yeni evlenen iş arkadaşımla.
şükür doyduk,bıktık o derceyiz şu an.:63:

buradan ve diğer topikden ayrılma.bir kaç ayda bize benzersin.

Ay eşimin durumu hem de nasıl etkiliyor varya.. Bide dümdüz bi hafta gece bi hafta gündüz falanda değil bi gün gündüz bi gün gece iki gün tatil seklinde.. Haliyle adam yatar ben yatar sabah gittiği gün adam gider bn yatar... Yat yat yat nereye kadar...
Aile apartmanında oturuyoruz alt katımda kayinvalidemgil oturuyo görümcemde çok titizdir çılgınlar gibi cam siler banyo temizler evde hamur isi tatlı hep olur ama ben bildiğin tembel gelin modeli... Yemek bile yapmıyorum doğru dürüst.. :KK43:
İnşallah bi heves gelirde sizden bisiler kaparim valla her gün bi bahaneyle is erteliyorum çünkü...
Bugün kuran kursuna başladım paşa paşa erken kalktim yani.. Esim simdi evde uyuyor içim gidiyor ama gidince geri yatmayacağım gidip buzdolabini silecegim iste.. Sonrada yemek yapicam.. Sonrada yerleri supurcem silcem iki gün önce yikayipta kuruttugum mutfak halılarını sericem artik.. Sonra yatabilirim...:KK53:

Ay eşimin durumu hem de nasıl etkiliyor varya.. Bide dümdüz bi hafta gece bi hafta gündüz falanda değil bi gün gündüz bi gün gece iki gün tatil seklinde.. Haliyle adam yatar ben yatar sabah gittiği gün adam gider bn yatar... Yat yat yat nereye kadar...
Aile apartmanında oturuyoruz alt katımda kayinvalidemgil oturuyo görümcemde çok titizdir çılgınlar gibi cam siler banyo temizler evde hamur isi tatlı hep olur ama ben bildiğin tembel gelin modeli... Yemek bile yapmıyorum doğru dürüst.. :KK43:
İnşallah bi heves gelirde sizden bisiler kaparim valla her gün bi bahaneyle is erteliyorum çünkü...
Bugün kuran kursuna başladım paşa paşa erken kalktim yani.. Esim simdi evde uyuyor içim gidiyor ama gidince geri yatmayacağım gidip buzdolabini silecegim iste.. Sonrada yemek yapicam.. Sonrada yerleri supurcem silcem iki gün önce yikayipta kuruttugum mutfak halılarını sericem artik.. Sonra yatabilirim...:KK53:
nooo yatmakk yokkkk :KK53:

Selam kizlar ne guzel bi topik burasi hevesleniyor insan benim de cokk işim var yapabilirsem yazarim inşallah.su an çalışmiyrum 9 aylik bebegim var izindeyim.rahat rahat iş yapmak istiyorum ama oglum izin vermiyor...oldugu kadar simdi basliyrum temizlige....wc banyo yikanacak mutfak dolaplarınin yuzeyi silinecek ev s
suprulecek silinecek toz alinacak ve yığınla ütü var hic sevmiyorum erteliyrum...kolay gelsin hepimize

soğuktan mütevellit benim ev aldı başını gidiyor... günler kısaldı yeminlee... ne hikmetse gece birden önce yatamaz oldum ama ortada hiç bir şey yok yani... işten geç çıkınca zaten kalan az vakitte anca boğaz derdi....

bu akşam yapılacaklar;
1 - çöpler çıkarılacak
2 - kafesler temizlenecek , suları tazelenecek yemlerini sabah hallettim
3 - süpürge açılacak -- kim der daha pazar süpürmüşüm evi diye --
4 - görünen yerleri viledayla silerim
5 - fırına patates atarım
6 - yeşil mercimek yemeği yaparım -- hep yapçam diyorum yemeyeli yıl oldu yahu ---
7 - kurumuş çamaşırları toplar kaldırırım
8 - 1 makine çamaşır yıkarım
9 - bu akşam mesaim mutfakta.... tezgahını silicem dolapları silicem vs. vs.

akşam çok işim var....

çok kötüymüş mesai düzeni.
adamın da nevri döner böyle.
senin için de zor ama bu düzene uyacaksın artık.
o ev ve işler senin.
bir başla,seve seve keyifle yaparsın.
ben yeni evlendiğimde çalışıyordum.her sabha mutfağı toplayayım diye servise koşarak giderdim.
tek derdim evi akşam tertemiz görmekdi.
o zamanlar daha titizdim.şimdi daha esnekleştim mecburen.

k.validende mi yiyorsunuz?
o seni daha miskinleştirir.
evlendiğine göre evinin her işini yapacak beceridesindir.

diğer sayfadaki ödevlerden başla bugün.

buraya da yaptıklarını yaz.
merakla bekliyoruz ablaların olarak.:))

Selam kizlar ne guzel bi topik burasi hevesleniyor insan benim de cokk işim var yapabilirsem yazarim inşallah.su an çalışmiyrum 9 aylik bebegim var izindeyim.rahat rahat iş yapmak istiyorum ama oglum izin vermiyor...oldugu kadar simdi basliyrum temizlige....wc banyo yikanacak mutfak dolaplarınin yuzeyi silinecek ev s
suprulecek silinecek toz alinacak ve yığınla ütü var hic sevmiyorum erteliyrum...kolay gelsin hepimize
bebekle zor ama ondan fırsat bulduğun zamanlarda yap.
düzene sokunca sen de rahat eder,fazla yorulmazsın.
günlük 5-20 parça yap.
zamanla seviyorsun.
şahsen ben de nefret ederdim ütüden.şimdi seviyorum.
ama vakit bulamıyorum artık.:)
soğuktan mütevellit benim ev aldı başını gidiyor... günler kısaldı yeminlee... ne hikmetse gece birden önce yatamaz oldum ama ortada hiç bir şey yok yani... işten geç çıkınca zaten kalan az vakitte anca boğaz derdi....

bu akşam yapılacaklar;
1 - çöpler çıkarılacak
2 - kafesler temizlenecek , suları tazelenecek yemlerini sabah hallettim
3 - süpürge açılacak -- kim der daha pazar süpürmüşüm evi diye --
4 - görünen yerleri viledayla silerim
5 - fırına patates atarım
6 - yeşil mercimek yemeği yaparım -- hep yapçam diyorum yemeyeli yıl oldu yahu ---
7 - kurumuş çamaşırları toplar kaldırırım
8 - 1 makine çamaşır yıkarım
9 - bu akşam mesaim mutfakta.... tezgahını silicem dolapları silicem vs. vs.

akşam çok işim var....
betül benim de enerjimin azalmaya başladığı aylar bunlar.
haftaya kararnlıkda işten çıkacağız.
tek düşündüğüm git uzan.

ben de uzun zaman sonra geçne hafta yeşil mercimek yahnisi yaptım.
annem biz küçükken çok yapardı.
çok severim ama hiç yapmadım nedense.

Taam yatmam... Ayakta da uyurum ben o kadannn tembelimki...:KK53:

Yok yok kararliyim bu sefer...En Büyük KK

Arzu in the house....:KK55:
hadi bakalım,mis gibi olmuş bir evden yaz.:21:

öğlen eve mi alışverişe mi gitsem ikileminden sonra eve gidip her yeri topladım.
oğlumun,küçük kızımın ve kendi yatağımı ve odalarımızı toparlayıp,düzenledim.
mutfak ve salonda ne varsa kaldırdım.
çocukların döküntülerini vs.

yatak odamın halılarını silkeledim.
bir de battaniyemi.

makinaya çamaşır attım.
makinenin üzerinin örtüsünü serdim.
üzerini düzenledim.

evi havalandırdım.oda parfümü sıkıp çıktım.

eşinin vardiyalı olması da kötü etkiler seni.
iş yapmanı gerektiren bir mecburiyet olamayınca yatmak daha cazib gelir elbette.:KK53:
annene geç gitmen olmamış ama sen de pişman olmuşsun zaten.
yeni evli olduğun için alışma süresi olarak geçer bu yılın.
zamanla sorumlulukların rahat bırakmaz bence.:))
komşuların vs. yok mu yaşıt ya da yeni evli?
benim ilk apartmanımda temizlik hastası iki elti ve 7-8 yeni evli komşum vardı.
alt komşularım sabah ezandan sonra hergün bir odanın camını silerlerdi.
onları gördükçe temizlik yapasım gelirdi benim de.:21:
çalıştığım için cumartesileri sabah erkenden balkonu yıkar,geceden yıkanan çamaşırları asardım.
sonra sil,süpür.
evde dağıtan olmayınca temizlik çok kolay ve keyifliydi sanki.
ama o zaman da ev dağılmıyor,ev gibi değil derdik yeni evlenen iş arkadaşımla.
şükür doyduk,bıktık o derceyiz şu an.:63:

buradan ve diğer topikden ayrılma.bir kaç ayda bize benzersin.:KK45:

merhaba canım.ben arada bakıyorum ama kimse uğramayınca keyifli gelmiyor.
sen anlattıkça mest oldum.
öyle 12de biter vs. dedikçe.:)
işten çıkıp iş yapasım var yani.

akşama yetişmiyor hiç bir şey.
mutlaka eksik kalıyor,sinir oluyorum.
havalar güzel,tam temizlik yapılacak gibi.:)

akşam harika işler yapmışsın.
:KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9:

geçmiş olsun ayrıca.:)

sağol canım arada tansiyon sorunu yaşarım ben böyle alışkınım yani hatta epeydir karşılaşmamıştık özleşmişiz :))) evet kendimce epey iş yaptım ama senin hızına yetişmek için en az 10 fırın ekmek yemem lazım maşallahın var her daim idolümsün :KK15:

eşin polis mi canım? ben de senin gibiydim eşim karakoldayken çok şükür şimdi bölümü değişti de sürekli sümsük sümsük uyumaktan kurtuldum.. yemek bile yapamazdım dışardan bir şeyler söylerdik hep ilk zamanlar

Back
X