En Sevmediginiz Ev Isi

• Ankete Katılan
    3.010
Son 1 yıldır takıntı oldu çorap ve temizlik bezleri hariç aklınıza gelebilecek her şeyi ütülüyorum. Utulenmeyen kazaklara da utunun buharıni tutup öyle katliyorum :KK43: evi pislik götürse bile her şey utulenecek illa yapmazsam aileme değer vermiyor gibi hissediyorum. Manyak oldum iyice :))

Günaydın herkese cumartesi günü kamyon geliyor akşamına yola çıkıyoruz ve taşınma yerleşmesi tuncelide devam edecek inşllh.
Bu arada ütü konusu konuşulmuş toz bezleri eşimin çorap ve iç çamaşırlar dahil ütülüyorum evlendiğimden beri. Ütülemesen dolaplara kesinlikle yerleştiremiyorum bi manyakta benim sanırım
Inanilir gibi degil yani vay canina :KK57:

Son 1 yıldır takıntı oldu çorap ve temizlik bezleri hariç aklınıza gelebilecek her şeyi ütülüyorum. Utulenmeyen kazaklara da utunun buharıni tutup öyle katliyorum :KK43: evi pislik götürse bile her şey utulenecek illa yapmazsam aileme değer vermiyor gibi hissediyorum. Manyak oldum iyice :))

Günaydın herkese cumartesi günü kamyon geliyor akşamına yola çıkıyoruz ve taşınma yerleşmesi tuncelide devam edecek inşllh.
Bu arada ütü konusu konuşulmuş toz bezleri eşimin çorap ve iç çamaşırlar dahil ütülüyorum evlendiğimden beri. Ütülemesen dolaplara kesinlikle yerleştiremiyorum bi manyakta benim sanırım
Kizlar siz ne yapiyrsunuZ yahu yazik caniniza zamaniniza...en gevseginiz de benimdir o zaman....utuden yana hic yuzum gulmedi simdikinden de memnun degilim acmiyor o yuzden ki hiccc utuye yanasniyrum esim utu alicak hele alinana dek lazim oldukca utuluyrum esime bi pantolon gomlek kazak bana bi etek kazak tamam.daha birsey yapmiyrum
Utulerinizin super guc olmasi lazim guzel acan
Zaman kaybettirmeyen:)

ütücü kızlar bir arkadaşımdan bahsedeyim size.:)
15 yıllık evli 2 çocuğu var.
oğlu oğlumla aynı okulda yaşıtlar.
bizde pazar akşam bir telaş olur.çocukların kıyafetleri ütülensin diye.
bu sevgili arkadaşım ben hiç ütü yapmıyorum diyor.
sıkarken devrini düşüğe ayarlıyormuş.
öyle de asıyorum diyor.

benim asla içim rahat etmez.
buruşuk olmasını geçtim,ütü izi olmazsa rahatsız olurum.

bizde kazaklar da dahil ç çamaşırları hariç her şey ütülenir.
buruşuk olmasa bile dolaba öyle girmelerine tahammül edemem.

çorap vs. mümkün değil.
iç çamaşırlarını asıp,toplamak,katlamak bile işkence gibi geliyor bazen.

Toz bezi çorapta ütülenir mi yahu.ben sadece okul kıyafetleri gömlek pantolon tshırt ütülerim bide masa örtüsü nevresim.allahtan öyle takıntılarım yok yahu.evğn iş bitse şöyle temiz temiz ferah ferah otursam boş zamanım kalsa dünyalar benim.biraz da rapor vereyim.sabah kalktım çocuklsra eşime kahvaltı hazırladım makineye çsnaşırbayyım bulaşık makinesini boşalttım herkesi gönderdikten sonra sofrayı topladım evi sadece salon ve mutfağğı süpürdüm kirlileri yerleştirdim.arkadaş kahvaltıya çağırmıştı hazırlandım çıktım.eve geldim bismillah şimdi mskşnrdrkş çamaşırları asıcam yemek yspıcam üst katları toplucam süpürcem belki bide evi komple silerim duruma göre banyo yo ve tuvalete domestos sıkmıştım çıkmadan oraları da bi halledeceğim.

Kışın çamaşırları nerde kurutuyosunuz? Kurutucusu olmayanlar :KK76:

Evde çok rutubet yapıyor odada kurutmak, böcek gelir diye korkuyorum :KK11:
canım ben de evde çamaşır kurutmayı sevmiyorum o yüzden de eve çamaşır hiç asmam hiçte sağlıklı değil zaten.Kışın mutfak balkonum var çamaşırlığımı oraya sererim eğer hava yağmulu ise.Değilse yine terasta çamaşır iplerim var gene oraya asarım en güzeli açık havada kurutmak. derseniz ki koku olmuyormu falan diye fazla olmuyo çünkü civarda bacalı sobalı ev yok dolayısı ile baca kömür kokusu olmuyo.

Toz bezi çorapta ütülenir mi yahu.ben sadece okul kıyafetleri gömlek pantolon tshırt ütülerim bide masa örtüsü nevresim.allahtan öyle takıntılarım yok yahu.evğn iş bitse şöyle temiz temiz ferah ferah otursam boş zamanım kalsa dünyalar benim.biraz da rapor vereyim.sabah kalktım çocuklsra eşime kahvaltı hazırladım makineye çsnaşırbayyım bulaşık makinesini boşalttım herkesi gönderdikten sonra sofrayı topladım evi sadece salon ve mutfağğı süpürdüm kirlileri yerleştirdim.arkadaş kahvaltıya çağırmıştı hazırlandım çıktım.eve geldim bismillah şimdi mskşnrdrkş çamaşırları asıcam yemek yspıcam üst katları toplucam süpürcem belki bide evi komple silerim duruma göre banyo yo ve tuvalete domestos sıkmıştım çıkmadan oraları da bi halledeceğim.
ya telefondan yazınca da böyle abuk sabuk şeyler yazmış gibi olmuşum çok özür .kendi yazdığımdan ben bile utandım ne demişim belli değil :KK61::KK61::KK61::KK61::KK61::KK61::KK61::KK61:bazen de kendi otomatik çeviriyo ya kelimeleri sinir oluyom sil tekrar yaz offff

Gerek yok o kadar yaa
Elektrik kaç tl geliyo :KK53::KK53:

yaa aslına bakarsan bende durum şöyle gelişti. geçen yıl ben rahim ağzından ameliyat oldum ve mikroba karşı kendimi koruma hassasiyetim gelişti. oğlum küçük zaten yeni bırakmıştım her çamaşırını ütülemeyi. ama bıraktıktan sonra zaman zaman cildinde kırmızılıklar oluşmaya başladı. dra söyledim çamaşırlarını sabun tozuyla yıka dedi. e zaten öyle yapıyordum. demek ki ütülemediğim için oluyor diye düşündüm (gerçekten o yüzden oluyormuş ütüye geçince kesildi kızarıklıklar). hal böyle olunca ben de ne var ne yok ütülemeye başladım. fatura 80-90 geliyor bu arada :) gece geç saatlerde yaptığımdan olsa gerek fatura pek değişmedi.

:KK5: ohh be benden bir tane daha varmış rahatladım :KK70: alakam olmamasına rağmen okb hastası gibi hissettim kendimi arkadaşların yorumlarını görünce:KK70::KK70::KK70:

Inanilir gibi degil yani vay canina :KK57:

:KK70::KK70:

Kizlar siz ne yapiyrsunuZ yahu yazik caniniza zamaniniza...en gevseginiz de benimdir o zaman....utuden yana hic yuzum gulmedi simdikinden de memnun degilim acmiyor o yuzden ki hiccc utuye yanasniyrum esim utu alicak hele alinana dek lazim oldukca utuluyrum esime bi pantolon gomlek kazak bana bi etek kazak tamam.daha birsey yapmiyrum
Utulerinizin super guc olmasi lazim guzel acan
Zaman kaybettirmeyen:)

tefalin kazanlısını kullanıyorum ben canım normal ütüyle mümkün değil o kadar çamaşırı ütülemek saatlerimi alır. kesintisiz buhar olunca kolay açılıyorlar. genelde tek taraflı ütülüyorum tişört tarzı şeyleri. yani en azından öyle yapıyordum. 2 gecedir yaptığım ütüde tek taraflı yapınca içim rahat etmedi çift taraflı ütüledim her şeyi. al sana durduk yere bir takıntı daha:KK70::KK70: ya ben manyağım galiba ciddi ciddi.. çamaşır asarken de aynı çamaşıra iki farklı renk mandal takamam. iki mandalın da aynı renk ve modelde olması lazımo_O

ütücü kızlar bir arkadaşımdan bahsedeyim size.:)
15 yıllık evli 2 çocuğu var.
oğlu oğlumla aynı okulda yaşıtlar.
bizde pazar akşam bir telaş olur.çocukların kıyafetleri ütülensin diye.
bu sevgili arkadaşım ben hiç ütü yapmıyorum diyor.
sıkarken devrini düşüğe ayarlıyormuş.
öyle de asıyorum diyor.

benim asla içim rahat etmez.
buruşuk olmasını geçtim,ütü izi olmazsa rahatsız olurum.

bizde kazaklar da dahil ç çamaşırları hariç her şey ütülenir.
buruşuk olmasa bile dolaba öyle girmelerine tahammül edemem.

çorap vs. mümkün değil.
iç çamaşırlarını asıp,toplamak,katlamak bile işkence gibi geliyor bazen.

ben senin arkadaşının arkadaşı olsam alır elime onun ütüleri de yapardım heralde :KK70::KK70::KK70:

canım ben de evde çamaşır kurutmayı sevmiyorum o yüzden de eve çamaşır hiç asmam hiçte sağlıklı değil zaten.Kışın mutfak balkonum var çamaşırlığımı oraya sererim eğer hava yağmulu ise.Değilse yine terasta çamaşır iplerim var gene oraya asarım en güzeli açık havada kurutmak. derseniz ki koku olmuyormu falan diye fazla olmuyo çünkü civarda bacalı sobalı ev yok dolayısı ile baca kömür kokusu olmuyo.
of ben evde kurutmak zorundayım :( kötü kokuyor

Annem ablama gitti 1 haftalığına onun için seviniyorum ama benim için hayli zor olucak :KK14:
Bugün ne isler yaptım?

Sabah makinayı boşalttım
Bulaşık yıkadı
Tekrar doldurdum
(Vee kursa gittim.Geldim yemeyimi yedim ve işlere giriştim :KK45:)
Evi topladım
Sofrayı kaldırdım
1 sele çamaşır astım
1 sele makinaya attım
Mutfağı topladım
Makinayı doldurdum,çalıştırdım
Bulaşık yıkadım,ocak tezgah sildim
Akşam yemeğini yaptım(köfte,pilav,ayran,salata)
Mutfağı ve holu süpürdüm
Banyoyu yıladım,lavobayı cifle ovdum
Çöp attım
Buzdolabını üstten bi sildim

Çok yorgunum oyy oyyy :KK51:

Yarın yapılacak
1.ev süpürelecek
2.öğle ve akşam yemeği yapılcak
3.baklavaaaaaa offf hayatımda ilk defa kurbanda bi çılgınlık yaptım oturdum tek başıma baklava yaptım ve o kadar güzel oldu ki 2 günde 2 tepsi baklava bitti:oops: kurbandan beri abim ve babam yalvarıyor yap diye.hatta kek yapıyorum geçen babam aaa bana baklava mı yapıyorsun yoksa dedi:KK45: bu akşamda abim ya canım çok çekti yarın yap dedi kıyamadım yeter bu kadan naz kızım dedim :KK53: yarın baklava yapcem bağa gelinbağyanlaaaa :confused:

cnntrm cnntrm ya valla şöyle bir düşünüyorum da hic takintim yok benim hersey mubah tek takintim kocam:KK70::KK70:
mandal bile aman yarabbi kotu ornek oluyrsunuz bana.cana s ir asarken ben de renklerine cinslerine dikkat ederim sira sira ama taknti degil olmasada olur yani:)

cnntrm cnntrm ya valla şöyle bir düşünüyorum da hic takintim yok benim hersey mubah tek takintim kocam:KK70::KK70:
mandal bile aman yarabbi kotu ornek oluyrsunuz bana.cana s ir asarken ben de renklerine cinslerine dikkat ederim sira sira ama taknti degil olmasada olur yani:)

vardır benim öyle garip takıntılarım. çamaşırlar hepsi aynı yönde asılır. çoraplar eşleriyle yan yana asılır falan. bulaşıkları elde yıkıyorsam bardaklar boy sırasına göre dizilir. ahh ah biraz da temizlik takıntısı edinsem çok iyi olacak ama nerdeee :)) gerçi yavaş yavaş düzene girmeye başladım eski hallerime göre. ama yine de yeterli değil henüz. olacak zamanla inşallah.

bugün öyle yorgun ve uykusuzdum ki öğlene kadar uyukladım resmen okulda. hani sınıfta 5 dk sessizlik olsa ayakta bile uyurdum o derece :KK70:normalde saat 15.30 gibi işim bitiyor okulda 16.00'a kadar çocuğu kreşten almak için bekliyorum. eve gelişim 16.30 oluyor. bugün baktım bir arkadaş bizim tarafa gidiyor. hemen atladım yanına :) eşime de dedim saat 17.00 gibi sen alır getirirsin çocuğu diye. neyse amacım eve gelip oğlan gelinceye kadar yatıp dinlenmekti. ama evin düzeni öyle bir başını aldı gitti ki evin dağınıklığını görünce kalk kızım cnntrm dedim yatıp da n'olacak. başkası gelip toplamayacak bu evi ve hiç yatmadan işlere girdim.

salon hariç tüm evi süpürüp sildim. dağınıkları yatakların koltukların üstüne atarak yaptım tabi :)))
oturdum bir kahve içtim oğlan geldi.
onunla birlikte (onu işlere dahil etmezsem beni çok sinirlendirip yaptığım işleri de bozuyor) önce oturma odasını topladık. yastıkları minderleri düzelttik.
yemek yaptık.
çocuk odasına geçip toparladık yatağını düzeltip örtüsünü serdik.
yatak odasını topladık. yatağı düzeltip örtüsünü serdik.
banyoyu toplamaya geçince sıkıldı neyse ki o çizgi film izlemeye gitti. ben kendim topladım.
süpürgenin su haznesini temizledim. çamaşır suyuyla yıkadım. klozeti, lavaboyu, aynayı temizledim.
eşim geldi yemek yedik. bulaşıkları topladım.
bu yorgunlukla nasıl yaptım inanın bilmiyorum. demek ki asla hiçbir zaman yeterince yorgun olmuyoruz sadece modumuz düşük oluyor.
yemekten sonra 1,5 saat kadar uyudum haliyle :)
kalktım çocukla beraber yine oyuncakları topladık. onu uyutmaya giriştim.
eşim hasta erken yattı oğlan da babamla uyuycam diye tutturunca saldım babasının yanına. işime geldi :)))
oturma odasında koltukların minderlerini yastıklarını düzelttim. fazlalık eşyaları yerlerine kaldırdım.
kalan ütülerimi de bitirdim. kaç gündür yaptıklarım salonda masanın üstünde dizili duruyor. yarın da onları yerleştiririm inşallah.
uzun lafın kısası yorgunluktan ölüyorum derken evimi epey bir adam ettim :)))

Back
X