Ev işleri ve eşimin beklentileri

Benzer sorunu yaşadım konu açmıştım hatta burda. Üç hafta boyunca eşimle ayrı yatakta yattık, birbirimizin yüzüne bakmadık ama pes etmedim dik durdum ve düzeldi. Şimdi ben demeden yapıyor, bir şeyi korkarak söylemiyorum tamam diyor çok daha anlayışlı.
Tepki koyup geri adım atmayacaksınız. Madem ben de çalışıyorum o zaman evde de "yardımcı" değil ortak olunması gerek diyeceksiniz. Kaldıramıyorum yapamıyorum diyeceksiniz ve bunu göstereceksiniz de. Güçlü durmayın. Gerekirse sinir krizi geçirip ağlayacaksınız (ben en son bunu yaptıktan sonra kalıcı düzelme sağlandı)

Sizin ekstradan cumartesiniz boş diye sizden böyle bir şey bekleyemez. Aynı işi yapıp, eve aynı parayı getirip neden ekstra ameleliği siz yapacakmışsınız? Şahsen ben eşime göre fiziksel ve mental anlamda daha çabuk yoruluyorum. Kadınların geneli de böyledir. O boş cumartesi sizin dinlenme hakkınız. Bu dünyaya köleliğe gelmediniz. Erkeklik de böyle bir şey değil.

Bende düzeni severim karmaşa kaosa sağda solda çöpe toleransim yok .Mümkün olduğu kadar ütü gerektirmeyen ürünler alın var giysi çarşaf yastık kılıfı vs .Temizlik görevlisi mantıklı .Maddi olarak imkan yoksa relax olmayı öğrenecek eşiniz.Haftalik program yapın.Makinede yıkanan halılar süpürge Moo birde az eşya hayat kurtarır.Evi mümkün olduğu kadar ıvır zivirdan arındırın.Bu şekilde hallolur.Bu kadar gözünüzde büyütmeyin onunda buyutmesine izin vermeyin.Temizlenen her yer o anda kirlenmeye başlıyor bu döngünün sonu yok.Alinan işi bittiği an yerine kaldırılacak bende öyleyim fakat bunu hayatımın merkezine koymuyorum .Eşim de benim tersim neyseki bana uyuyor .Sakince konuşun halledersiniz kendinizi üzmeyin elinizden geldiği kadarı yeterli

Kendisi yapacak o zaman. ya da yapacak birini tutacak sizinle bi ilgisi yok onun takıntılarının.

Bende çalıştığım zaman ctesi temizliği yapardım pazar bize kalsın gezelim diye ama sizinki camlı perdeli temizlik. Öyle her hafta olmaz çok istiyorsa Kendisi yapsın ayda bir cam ne ya her zaman perde mi yıkanır ? Benim eşim alıştı artık yapmamama. Çünkü yetişemiyorum. Asla da kendimi kötü hissetmiyorum bunun için.

Takıntısı varsa kendi yapsın ya da birini tutsun. Hayret bir şey ya. Adamın keyfine bak

Öncelikle yemek, temizlik ve çocuk bakımında 'bana yardım eder, elinden geleni yapar' gibi kalıplaşmış cümlelerden nefret ederim önce bu algınızı değiştirelim bu bir övgü değil yergi, bunları eşit düzeyde birlikte yapmanız gerekiyor size kıyın kıyın köşeden yardım etmesi değil madem hayat müşterek. Bütün bu işleri hafta içi az az yapıp bitirmeyi deneyin, böylelikle cumartesi günü sizin özel alan, bakım, dinlenme ve kişisel gelişim gününüz olur pazarları da eşinizle birlikte gezersiniz. Baştan ne kadar ihtimas gösterir alıştırırsanız bir ömür öyle geçer. Eğer yapmak istemezse de az yiyip yardımcı tutsun dingil

Eee çok takılıyorsa kendi yapsın o zaman

O zaman ağam paşam pazar günü yatmıcak yapacak cam silme perde takma işlerini . Allah yardımcın olsun öyle insan yorar kişiyi

Galiba benim de böyle olmam lazım ama benim eşim üşenmiyor da süpürdüğüm evi ertesi gün tekrar süpürüyor ben artık çıldıracağım
e süpürsün sana ne?
hatta madem süpürgeyi seviyor sen hic yapma
isbolumu yap, al eline ya da excele kalem kalem yazin ne kimin görevi diye belki 5 o 35 sen oldugunu görünce idrak eder beklentisinin sacmaligini
ayrica temiz insan gitsin kendi temizlesin ne munasebet
"perde kirlenmis" dese mesela "bana temiz görünüyor. banan kirli geldiginde yikarim. sana göre kirliyse sen yika" de geç.
cumartesi calismiyorsun diye seni cezalandiriyor mu? daha iyi iş bulaymis cumartesi calismayaymis sana ne bundan?

Benim camları görse kalp krizi geçirir. Ben yılda 1 kere silerim. Eşim ona bile amaaan ne gerek var, zaten batacak der. Böyle adam çekilir mi yaa

Çamaşır, bulaşık, yer silinmesi, süpürme, çarşaf değişikliği…
Bu işleri iş bölümü yapın, oh ne güzel ya...benim eşim de benden daha yoğun Pazar günleri izinli ama ben cumartesi evdeyim diye her işi yapmıyorum, çamaşır işini falan hallediyorum ev temizliğini Pazar beraber yapıyoruz, açıkça konuşun ya bana bütçe ayir birini alalım de ya da bu işler Pazar beraber yapılacak de...ben haftalık değil ama ayda 2 kez birini alıyorum haftasonlarina çok iş kalmiyor

Esinizde duzen ve temizlik takintisi varsa elini tasin altina koysun. Is bolumu yapmalisiniz. Ona gore herkes uzerine dusen sorumlulugu yerine getirmeli

Çamaşır, bulaşık, yer silinmesi, süpürme, çarşaf değişikliği…
Siz de güzelce anlatın yani bunun bazen mümkün olamayacağını, sizin de bir insan olduğunuzu, kendisinden bir gün fazla tatil gününüz olsa dahi o gün de mucizeler oluşturamayacağınızı söyleyin. Ama elinizden geleni yaptığınızı sizin de temiz bir evde oturmak istediğinizi ama bazen başaramadığınızı anlatın. Anlamak zorunda nokta .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…