Ev işleri

Akşam 6-11 arasıymış okul
Çiş olayını yeniden hesaplamak lazım

Yemekleri internetten baka baka yaparsin bir sekilde. Alisirsin zamanla yemek yapmaya.
Mutfagi temiz tutmaya calis, bulasiklarini falan cok asiri bekletme, ogrencisin, 1 gun falan bekler yine belki ama en azindan du falan tut yagli seyleri mumkunse yika ama.

Haftada bir supurge tutarsin, ogrenecek bisey yok onda zaten.
Tuvalete ozel ilaclar var, onu sikarsin her gece ya da 2 gecede 1 falan. Bir kac saat ceker o, sifonu cek bitti. (Aslinda zaten cogu zaman okulda olacaksin, ve tek basinasin, haftada bir siksak bile o ilaclardan olur bence)
Lavabonun icine de arada bir cifle ovarsin, parliyor hemen zaten.
Cam silmek falan zor seyler, ben yapmiyorum mesela, en rahati

Mutfak, tuvalet falan temiz olduktan sonra gerisi cok dert degil bence. Daginlik falan cok normal, ama yine de aklina geldikce az az toplamaya calis

sabah kalkınca ilk önce evi havalandır.. havasız evde canın hiçbir şey yapmak istemez...
sonra hemen yatağını topla.. pikeni ser üzerine..
ardından kahvaltını yaparsın... kahvaltıdan sonra bulaşığını mutlaka yıka... bulaşık biriktirmezsen herşey çok kolay olur.
mutfak tezgahı mutlaka pırıl pırıl durmalı hep..
bakarsın ev biraz tozluysa süpürür silersin.. oldu bitti..
yemeğide internetteki tariflerden kolay olanları yaparsın.. zamanla açılırsın :)

Ev işlerini geciyorumda annen nasıl yemek yapamıyor :)
baya luks yasamıssınız ama bence senın elın ekmek tutsun
ogrenırsın hepsını
zıra evlendıgınde bu sekılde yasamaya devam etmen zor ıhtımal

Hafta sonları bir kere çekmen silmen sana yeter de artar ufak ev çok dağılmaz zaten gözüne bir şeyler battıkça toparlar silersin zaten dağınık bırakmamaya çalış aldığını yerine koy o bile kurtarır seni canım bulaşık makinesini doldukça çalıştırır haftalık kirlilerini de hafta sonu çamaşır makinesinde yıkar çıkartırsın aradan oldu bittiTek başınasın zaten her gün yemek yapmasan da 2 günde bir ev yemeği yap midene zararı var hazır gıdaların bir çorba pilav makarna yapabilirsin yanına arada sebze arada tavuk et arada menemenler yumurtalar bence zor değildir halledersin inşallah güzel olur herşey senin için

Bende öğrenci evinde yaşıyorum.ev kendimin olduğu için iş ve yemek yapmaya çok hevesliyim =) işe gelince haftada bir gün belirledim kendime o gün dip köşe temizliyorum.mutfak salon ve odamı her gün derleyip topluyorum.yerleri silip süpürge tutup toz almanız yeter.tuvalet banyoyuda kullandıktan sonra dezenfekte ederseniz.bulaşıkları yemekten sonra yıkamaya çalışın yoksa kalır.yemek konusuna gelince ben bu sitede bir sürü tarif buldum çok kolay tarifler onlara bakabilirsiniz...üniversitede evde kalmak çok güzel!!

canım zaten 1 oda+wc banyo değil mi hafta da bir tozunu al süpür sil. camı kapıyı açmadıktan sonra tozlanıp kirlenmez çok fazla 1 hafta da.

Haftada bir süpürge aç
6 ayda bir cam silersin
Ben senede bi kere anca siliyorum :)
Yemek olarak da kahvaltılıklar al öğle yemeğini okulun Yemekhanesinde falan ye
Akşam da
Makarna
Fırında makarna
Makarna salatası
Pizza
Pilav
İşte ne biliyim schnitzel gibi hazır ve dondurulmuş şeyler
Sulu yemek olarak da konserve yiyecekler tercih edersin bunlar kolay hazırlanır

Benden sana basit, lezzetli ve ekonomik bir tarif gelsin ogrenciyken cok yapardim evlendim esimede yapiyorum

Marketten paket olarak tavuk cigeri satiliyor onlardan al. bir paket 500 gram felan oluyor sana hayli yeter. Sonra bu cigerleri once yika ve buyuk olanlari ikiye böl. Icinde tavuk yuregide oluyor genellikle onlarida ikiye bol ve icindeki kan pihtilarini suyun altinda temizle. Sonra kucuk bir tencereye su koy ve tuz at. Su kaynayinca yikayip temizledigin cigerleri icine at ve 20 25 dk hasla. Onlar haslanirken kucuk bir tavada kucuk bir sogani ve kucuk kucuk dogradigin yesil biberi yagda öldür. Bunlara da biraz tuz at ve varsa biraz kekik birzda karabiber at. Hasladigin tavuk cigerini suz. Sogani biberi kavurup bahatar attigin tavaya cigerleri dok ve bi 10 dk kisik ateste hepsini harmanla. Hem lezzetli hemde 30 dk ni ancak alir. Yanina ister patates kizart ister pilav yap istersen sadece yogurt koy ye. Afiyet olsun.

canım benim öncelikle hayırlı olsun inşallah en güzel şekilde okur mezun olursun. ben öğrenciliğim bittikten sonra yalnız yaşamaya başladım ama aynı şekilde hiçbirşey yapmayı bilmezdim :) sana tavsiyem yemek konusunda basit şeylerle başla. Çorba salata vb şeylerle ye. zamanla sen de kendini geliştirirsin hiç gözün korkmasın. zaten evin küçük ve tek başınasın evin kolay kolay kirlenmez. buralarda ev temizliği ile ilgili çok başlık var onları oku bir sürü şey öğrenirsin. hiç korkma. herşey güzel olur :)

evi temizledin mi sen :)

Fırında patatesin yanına pilav mı? Oldu olacak bi de irmik helvası yapsın üstüne. 1 sene sonra 40 metrekare evde sıkışıp kalsın

Ayda bi cam silsen yeter diyen arkadaş ne yiyip içiyorsa bize de göndersin. Zira ben de yılda 2 kere ancak silerim

Hep çiş mi yapacak, ötekini yapmayacak mı hiç? Bir de bazı tuvaletler çok kir tutuyor, bazısı sifon çekince tertemiz.

Babamın evinde hiç tuvalet fırçası tutmamıştım, şimdi osursam leke oluyor

Bak bir tane daha basit tarif vereyim sana canin suku yemek cektigi zaman yaparsin:

Marketten bir paket tavuk gogusu ve su hazir konserve garniturlerden al icinde patates havuc bezelye olanlarindan. Tavuk gogusunu kup kup dogra tencerede yagda kavur suyunu birakip ceksin biraz pissin ki garnitur zaten pismis oldugu icin onlara ayak uydurabilsin. Tavuk suyunu cekince salca ekle ve bir kac dk salca ile kavur. Sonra uzerine biraz su ekle dikkat et cok olmasin corba gibi olur. Ekledigin su kaynayinca suyunu suzdugun garnituru (patates havuc bezelye olani) icine dok ve tuzunu at. Altini yarim et ve etler tamamen pisene kadar kisik ateste pisir yemegini. Etini kontrol et kivama gelince altini kapat. Yanina ister pilav yap istersen salata. Oldu sana sulu ev yemeyi. Hazirlamasi 30 dk yi gecmez.

Fırında patatesin yanına pilav mı? Oldu olacak bi de irmik helvası yapsın üstüne. 1 sene sonra 40 metrekare evde sıkışıp kalsın

kız ben antepliyim bızde bu yemekten sayılmaz aparatıf gıbı hem kendısı ıcın kolay olur pratık hem besleyıcı
kıza zahmet olmasın dıye corba tarıfı vermedım daha
patates hem besleyıcı hem doyurucudur
saglıksız hıcbırsey yok ekmek yerıne pılav yıcek ıste

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…