- 18 Eylül 2014
- 8.450
- 29.964
- 798
- Konu Sahibi familylover63
-
öğrencie vidne toz alınacak ne olur ki
bir tv bilgisayar vs olur herhalde
öyle ıncık cıncık biblo vs olmaz diye düşündüm
ben mi çoook safım ki
bana hafta 2-3 tuvalet yıkamak da çok geldi
bu kız tek başına ve öğrenci
sabah bir çiş yapıp çıkacak akşam gelecek hadi bir gelince yapsın bir de yatarken etti günde 3 çiş :)
haftada bir yıkasa da gayet temiz olur; önemli olan amannn ne olacak zaten ben temizleyeceğim deyip çok kirletmemek
nasılsa toplarım; nasılsa temizlerim; ben yapacağım önce kirleteyim; sonra temizlerim derse iş daha zor olur
bu arada görüldüğü üzere herkesin rutini vs farklı konu sahibi sen de kendine göre ayarlayacaksın bir şeylerrr
Akşam 6-11 arasıymış okul
Çiş olayını yeniden hesaplamak lazım
Valla ben tembelim haftada 1 süpürgeyle çekiyorum bana yetiyor.
Temizliği salla ev gözüne pis geldi mi yaparsın.
Merhabalar. Ben sakaryada yaşıyorum. 17 yaşındayım. Acıbadem Üniversitesi Anestezi'yi kazandım İstanbulda. Okula kayıt yaptırdık, yurtlarına baktık aylık 1600₺. Ailem bu parayı verecek güçte değil. Zaten %50 burslu kazandım 13500 yıllık veriliyor. Baya ucuz yer baktık olmadı. En sonunda bi ev bulduk. Orasıda 1+0 tek kişilik 42 m2 banyosu mutfağı içinde eşyalı falan. Ücretide uydu. Ama ben bu yaşıma kadar ev işlerine dokunmadımBizim evde gündelikçi abla gelip haftada bir temizlerdi. Annemde çalıştığı için (babam yurtdışında yaşıyor ve boşandılar yıllar önce) yemek yapamıyor. Yemekleride bi yemek şirketinden alıyoruz mis gibi ev yemekleri. Neyse durum böyle ama ben nasıl temizlik yapılır/ yemek yapılır bilmiyorum. En azından bana kaç günde bir toz alınmalı, kaç günde bir ev süpürülmeli, kaç günde bir camlar silinmeli söyler misiniz hepiniz benim ablalarımsınız en kısa cümlelerinize ihtiyacım var. Şimdiden sağolun.
evi temizledin mi sen :)canım benim öncelikle hayırlı olsun inşallah en güzel şekilde okur mezun olursun. ben öğrenciliğim bittikten sonra yalnız yaşamaya başladım ama aynı şekilde hiçbirşey yapmayı bilmezdim :) sana tavsiyem yemek konusunda basit şeylerle başla. Çorba salata vb şeylerle ye. zamanla sen de kendini geliştirirsin hiç gözün korkmasın. zaten evin küçük ve tek başınasın evin kolay kolay kirlenmez. buralarda ev temizliği ile ilgili çok başlık var onları oku bir sürü şey öğrenirsin. hiç korkma. herşey güzel olur :)
evi temizledin mi sen :)
yaa resmen forumda adım çıktı hatemizledim tabi bal dök yala oldu heryer. dünya varmış
bulasıgını hemen yıka hıc bırakma
haftasonları yerlerı supur viledayla sıl
haftada 2 gun toz al
camasırlarını bırıktırme
wc yı haftada 2-3 kere cıfle
camlarıda baktın cok kırlı duruyor ozaman sılersın
oldu bıttı
ogrencı evı oyle kendı evın gıbı hergun temızlık yapılacak yer degıl cogu zaman vaktın bıle olmayacak :)
hadı bı tanede yemek tarıfı verım
3 patatesı soydun oval oval ınce ınce dogradın
sogan dogradın 1 tane iri iri
2 sarımsak dogra
1 bıber
1 domates rendeledın
1 yemek kasıgı salca koydun
hafıf zeytınyagı tuz nane karabıber serptın mıncıkladın
ıyıce yedı o harcı hafıf sulandırırsan kolay olur
attın fırına 40 dk da pıstı
yanınada pılav yap
1 yemek kasıgı yagda sehrıyeyı kavur koyulasıcak
1 su bardagı pırıncı suzgecte suda ıyıce yıka
at tencereye
1 bucuk su bardagısoguk su koy ustune
tuz serp
kapagını kapat
15 dk sonra altını kapat suyunu cekmıs olacak
afıyet olsun :)
hayırlı uğurlu olsun okulun
güzel bölüm 2 senede iş hayatına atılacaksın ki zaten staj falan filan pek vaktin olmayacak merak etme
konuyla ilgisiz ama anestezi için doğru üniversite seçmişsiniz :)
neyse ben 4 yıl boyunca taşınma zamanı hariç 1 kere bile cam silmedim ki evim de genişti misafir de gelir ederdi. yağmur yağınca zaten temizleniyor
yemek kısmıda makarna yapmayı öğren yeter
öğrencie vidne toz alınacak ne olur ki
bir tv bilgisayar vs olur herhalde
öyle ıncık cıncık biblo vs olmaz diye düşündüm
ben mi çoook safım ki
bana hafta 2-3 tuvalet yıkamak da çok geldi
bu kız tek başına ve öğrenci
sabah bir çiş yapıp çıkacak akşam gelecek hadi bir gelince yapsın bir de yatarken etti günde 3 çiş :)
haftada bir yıkasa da gayet temiz olur; önemli olan amannn ne olacak zaten ben temizleyeceğim deyip çok kirletmemek
nasılsa toplarım; nasılsa temizlerim; ben yapacağım önce kirleteyim; sonra temizlerim derse iş daha zor olur
bu arada görüldüğü üzere herkesin rutini vs farklı konu sahibi sen de kendine göre ayarlayacaksın bir şeylerrr
Benden sana basit, lezzetli ve ekonomik bir tarif gelsin ogrenciyken cok yapardim evlendim esimede yapiyorum
Marketten paket olarak tavuk cigeri satiliyor onlardan al. bir paket 500 gram felan oluyor sana hayli yeter. Sonra bu cigerleri once yika ve buyuk olanlari ikiye böl. Icinde tavuk yuregide oluyor genellikle onlarida ikiye bol ve icindeki kan pihtilarini suyun altinda temizle. Sonra kucuk bir tencereye su koy ve tuz at. Su kaynayinca yikayip temizledigin cigerleri icine at ve 20 25 dk hasla. Onlar haslanirken kucuk bir tavada kucuk bir sogani ve kucuk kucuk dogradigin yesil biberi yagda öldür. Bunlara da biraz tuz at ve varsa biraz kekik birzda karabiber at. Hasladigin tavuk cigerini suz. Sogani biberi kavurup bahatar attigin tavaya cigerleri dok ve bi 10 dk kisik ateste hepsini harmanla. Hem lezzetli hemde 30 dk ni ancak alir. Yanina ister patates kizart ister pilav yap istersen sadece yogurt koy ye. Afiyet olsun.
o gün azerin gelip yazdı ya oraya sonra millet delirmiş gibi saldırdı ev işine. bilmiyorum da o kızda birşey var. onun yazdıklarını okuyunca kendimi bile çitileyesim geliyor benimo gün senin konundan aldığım gazla ben de giriştim temizledim
kız ben antepliyimFırında patatesin yanına pilav mı? Oldu olacak bi de irmik helvası yapsın üstüne. 1 sene sonra 40 metrekare evde sıkışıp kalsın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?