Ev işleri

familylover63

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Eylül 2015
2
1
36
27
Merhabalar. Ben sakaryada yaşıyorum. 17 yaşındayım. Acıbadem Üniversitesi Anestezi'yi kazandım İstanbulda. Okula kayıt yaptırdık, yurtlarına baktık aylık 1600₺. Ailem bu parayı verecek güçte değil. Zaten %50 burslu kazandım 13500 yıllık veriliyor. Baya ucuz yer baktık olmadı. En sonunda bi ev bulduk. Orasıda 1+0 tek kişilik 42 m2 banyosu mutfağı içinde eşyalı falan. Ücretide uydu. Ama ben bu yaşıma kadar ev işlerine dokunmadım Bizim evde gündelikçi abla gelip haftada bir temizlerdi. Annemde çalıştığı için (babam yurtdışında yaşıyor ve boşandılar yıllar önce) yemek yapamıyor. Yemekleride bi yemek şirketinden alıyoruz mis gibi ev yemekleri. Neyse durum böyle ama ben nasıl temizlik yapılır/ yemek yapılır bilmiyorum. En azından bana kaç günde bir toz alınmalı, kaç günde bir ev süpürülmeli, kaç günde bir camlar silinmeli söyler misiniz hepiniz benim ablalarımsınız en kısa cümlelerinize ihtiyacım var. Şimdiden sağolun.

Canim ogrenciyken dort dortluk ev isiyle ugrasilmaz ama madem evin kucuk mutlaka her gun sil yerleri toz tutmaz boylece supurmene bile gerek kalmayabilir
Camlari ayda bir de silsen olur
Elinden geldigince daginik birakma kirli bulasik birakma yeter

ihtiyacın olduğunda evi temizlersin ev zaten ben kirliyim der sana yemekte internetten baka baka yap canım hayatta kolaylık diliyorum...

arkadaşlar ayda bir cam sil; her gün sil demişler de

gündüz okuldasın tek başınasın

mutfağı çok dağıtma sonra toplamak daha zor olur

camı da silmesen ne olacak görücü mü gelecek yani

ayda bir cam silmek çok bence; bana her hafta temizliğe yardımcı geliyor ben ona bile her hafta bir camı sildiriyorum 5 haftada bir silinmiş oluyor yani

tek başına ne kadar kirlenebilir ki

önemli olan çok dağıtmamak çamaşırı vs çok biriktirmemek

çamaşır için belirli zamanın olsun yoksa aaa giyecek kalmamış diye ağlarsın valla

bir kenara atma hiçbir şeyi kirliler mutlaka sepete

yermek de herkes yavaş yavaş öğreniyor ya da yine dışardan yersin

ahh canim, ne var ki, yaparsinn..
daha ogrenciyken, yanliz basina yasadigin, 40 m2lik evi temizleyemezsen zaten hiiic evlilik gibi seyler dusunme.
cok mutsuzum, her gun ise git gel, yemek yetistir, temizlik yetistir, camasir utu yetistir.
hayatim kosturarak geciyor. bir gun k.cimin ustune oturamiyorum.

zamanla öğrenirsin, kendi evin kendi düzenin olunca çok daha kolay ve zevkli oluyor..
Kendini keşfetmeye hazır ol.

42 metrekare ev temizliği düşündüm şimdi de
Salonum 40 metrekare

Temizlikten ziyade kirletmeyin, dağıtmayın. Her şeyi yerli yerine koyun. Tozlanınca toz alırsınız, camları da ben senede 3 kere temizliyorum, yağmurda kışın bırakıyorum kendi hallerine.

Yemek işini internetten halledersiniz, hobi gibi de olur size. Stres atarsınız.

bulasıgını hemen yıka hıc bırakma
haftasonları yerlerı supur viledayla sıl
haftada 2 gun toz al
camasırlarını bırıktırme
wc yı haftada 2-3 kere cıfle
camlarıda baktın cok kırlı duruyor ozaman sılersın
oldu bıttı
ogrencı evı oyle kendı evın gıbı hergun temızlık yapılacak yer degıl cogu zaman vaktın bıle olmayacak :)
hadı bı tanede yemek tarıfı verım
3 patatesı soydun oval oval ınce ınce dogradın
sogan dogradın 1 tane iri iri
2 sarımsak dogra
1 bıber
1 domates rendeledın
1 yemek kasıgı salca koydun
hafıf zeytınyagı tuz nane karabıber serptın mıncıkladın
ıyıce yedı o harcı hafıf sulandırırsan kolay olur
attın fırına 40 dk da pıstı

yanınada pılav yap
1 yemek kasıgı yagda sehrıyeyı kavur koyulasıcak
1 su bardagı pırıncı suzgecte suda ıyıce yıka
at tencereye
1 bucuk su bardagısoguk su koy ustune
tuz serp
kapagını kapat
15 dk sonra altını kapat suyunu cekmıs olacak
afıyet olsun :)

Son düzenleme:
Ortalık düzenli olsun yeter.
Cam silmeyi sorun etme 42 M2 yere olsa olsa 2 cam olur.2-3 ayda bir olmadı senede 2 kez yeterli bile öğrenciye.
Çamaşırlarını yıka biriktirme.
Yemek olarak ağır yemeklerden ziyade bir yumurta kırabilirsiniz sanırım.
Yumurta olur,menemen olur,kahvaltılık türü olur.
Kolaylıklar dilerim.

Mutfak ve banyonu herzmn temiz tut silip supurmyi haftada bir yapsanda olur kucuk ev kimse yok sende coguzmn evde olmayacaksin pislenmez hemen..yemek isinde netten pratik seyler bakip yapa yapa ogrenirsin korkulacak bisey degil cnm

hayırlı uğurlu olsun okulun
güzel bölüm 2 senede iş hayatına atılacaksın ki zaten staj falan filan pek vaktin olmayacak merak etme
konuyla ilgisiz ama anestezi için doğru üniversite seçmişsiniz :)

neyse ben 4 yıl boyunca taşınma zamanı hariç 1 kere bile cam silmedim ki evim de genişti misafir de gelir ederdi. yağmur yağınca zaten temizleniyor

yemek kısmıda makarna yapmayı öğren yeter

öğrencie vidne toz alınacak ne olur ki

bir tv bilgisayar vs olur herhalde

öyle ıncık cıncık biblo vs olmaz diye düşündüm

ben mi çoook safım ki

bana hafta 2-3 tuvalet yıkamak da çok geldi

bu kız tek başına ve öğrenci

sabah bir çiş yapıp çıkacak akşam gelecek hadi bir gelince yapsın bir de yatarken etti günde 3 çiş :)

haftada bir yıkasa da gayet temiz olur; önemli olan amannn ne olacak zaten ben temizleyeceğim deyip çok kirletmemek

nasılsa toplarım; nasılsa temizlerim; ben yapacağım önce kirleteyim; sonra temizlerim derse iş daha zor olur

bu arada görüldüğü üzere herkesin rutini vs farklı konu sahibi sen de kendine göre ayarlayacaksın bir şeylerrr

ne güzel dertler.
okullar açılıyor, genç kızlarımız burada dertlerine çözüm arıyor.

İnternetin varsa yemek işi dert değil, ama aradığın her yemeğin başına "pratik" yaz, 4 yıllık evliyim hala pratik olmayan yemek yapmam
temizlik de sen temizleyeceğin için eninde sonunda çok pisletmezsin zaten, o yüzden vaktin olunca yap diyorum ben.
Bir dönem yalnız yaşamıştım da insan evde yalnız olunca temizliğe sarabiliyor, ona da dikkat et :)

illakı eve arkadası gelır
wc mıkrop kız
benım çişim kıymetlı temız temız yapmalıyım
ben hergun cıflıyorum ogrencıyken haftada 2-3 kez cıflerdım
bırıktırmezse kolay olur ıste

Haftasonu kaç kez çiş yapacak?

İkinci öğretimim bu arada. Akşam 6dan 11e kadar okulda olacağım. Ve ve siz Harikasınız ya cidden bazılarınızın yorumu beni güldürdü. Bu yaptığınız yorumları kopyalayıp telefonumda tutucam çok işimi yarıycak ya. Yemek tarifleri falan harikasınız!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…