Ev işleri

Hiç panik olma, zamanla düzenin öyle oturacak ki "Vay be yapabiliyormuşum." diyeceksin.
Veya oturmasa, düzenin olmasa ne olur ( :

Küçücük eve koca süpürge alma öncelikle.
Dikey pratik bir şey yeter sana, hatta şarjlı dikey bile olabilir, tembel bünye için-ben- o fişi prize sokmak bile iş.
Süpürme periyodunu ayarlasın, haftada bir rahat götürür.
Toz da temizlik zamanı yeter bence.

Mide sağlığını kaybetmek istemiyorsan bir iki çorba öğren, tabii salata da.
Çoğunlukla dışarda yiyeceğin için evde sana çorba-salata yetebilir, hem dışarda hem evde sağlıksız beslenme.
Arada olur da çok olmasın.
Yine bir iki makarna sosu öğren.
Tek kişilik yemek yapmakta bir şey yok, tencereye 2 but, biraz su koysan o bile yemek oluyor sonuçta, tat vermesi için biraz baharatla mis gibi hiçbir zorluğu olmayan yemek.

Korkma korkma, öğrenemicek bi şey yok.
Ay öğrenmeyiver öğrenmezsen de nedir yani.

Yemek işi çok kolay önceleri makarna Çeşitleri yaparsın sonra tavuk fırın yemeklerine geçersin derken sarma dolmaya bile geçersin:)
Çoğu zaman okulda olacağın için çok kirlenmez zaten ama iki güne bir süpür evi üç dört günde de sil. Önemli olan mutfağını hep temiz tut. Bulaşık bırakma ortada. Kışın çok cam silinmez zaten. Bide aldığın seyi aldığın yere koyarsan al sana mis ev

Öğrenciyken hiç cam sildiğimi hatırlamıyorum
Siler süpürürsünüz, camaşır yıkarsınız tamam,
Yemek hiç dert değil, kahvaltı,makarna,tost,yumurta, kıymalı yumurta çiğköfte,çorbacıda çorba,pide vs tamam
Evde çorba yapayım deseniz daha pahalıya gelir bence

tatlım sıkıntı yok.
bi kaç bez ile işi çözersin.
yemek için basit şeylerle başla internet artık herşeye ilaç

bunları dusunme ünv hayatının tadını cıkar bosver :)

fazla kirletmezsin zaten. küçük pratik süpürgelerden al 3 güne bi süpürge yaparsın. banyonu falan her banyodan sonra temiz bırakırsın. Benim sadece evimin salonu 45 metrekare canım. korkma üstesinden gelirsin

aılenın durumu ıyı degıl, gundelıkcınız vardı ve yemeklerı dısardan getırtıyordunuz hımmm

Okul daha başlama dı demi? Bak şimdi kendine uygun olan 3 kilo domates al. Biraz da kavanoz al. Kabuklarını soy rondo yap onları koy tencereye kaynasın sonra altını kıs koy kavanoza sıcak sıcak ters kapat 1 gece beklet al sana domates sos. Makarna ya koy istersen yumurta kır içine ye
Bunu biberli de yapabilirsin. Biberi doğra,domatesi de rendele ikisini koy tencereye beraber kaynasın kavanoza koy yine.al sana hazır menemen bir yumurtaya bakar. Şimdi bunları hazırlasan okul zamanı rahat edersin.

Bak sana çokk kolay bir bulgur pilavı tarifi yanına da cacık yap ohhh mis. Ay dur bende akşama yapayım bari
Yarım çay bardağı yeşil mercimek yıka bir güzel koy tencere ye üzerine su koy suyun ölçüsü yok göz kararı koy.mercimek haşlanınca 1 çay bardağı bulgur koy üstüne biraz dursun kapat altını, kenar da da tereyağ erit dök pilavın üstüne oldu bitti işteee
He birde madem ev yemekleri yapan yerden yemek yeniyor rica et size ordan börek yapsınlar buz dolabı varsa eğer at buzluğa çıkar ısıt
Ne acıktım be

Biz yurttayekn odada 4 kişiydik her hafta birimiz temizlerdi. İş sıram şöyleydi (1+0 evin de pek yurttan farkı olmadığı için yazıorum):

Çer çöpü topla, torbaya koy ve at.
Banyonu şöyle bir kova su dökerek yıka, lavabonu cifle sil, klozetin içine çamaşır suyu dök ve öyle beklet.
Süpürge aç her eri süpür (Ayda 1 koltukları çekerek süpürmeni tavsiye ederim)
Viledanı al yerleri sil
Tozları al.
Klozetin sifonnu çek.
Zaten bu aşamadan sonra ev baya baya temiz olur yani dediğim gibi öğrenci evi. Bunun dışında;

Kirli biriktirme.
Bulaşıklarını hemen yıkamaya bak biriktikçe bakteri yuvasına dönüşüyor.

Bitti! Bir Cumartesi sabahını (9-12) ayırarak tertemiz olabilirsin, düzenli yaparsan ayrıntılı temizliğe gerek kalmaz.

Ayrıca yemek de kendin yap ufak tefek de olsa. Hiçbişey yapamasan 2 yumurta kır ama dışarıdan yeme parana yazık hem de ne malzemesi kullandıkları pek belli değil. Yemek tarifi veren çok site var, bence bi bak o kadar korkunç bi yer değil mutfak. Bol şans

ben de bu yıl başlıyorum üniversiteye öncelikle bölümün hayırlı olsun :) aynı dert bende de var ben de hiçbir şey bilmiyorum ama öğrenicez elbette :) kendim için düşündüklerimi söylersem,bana kiralanan ev gerçekten gereksiz derecede büyük o yüzden bazı odaları kapatıcam dersimin hiç olmadığı günler var o günlerde de günlük temizlik ne yapılıyorsa süpürgeyle çektirip viledayla silmeyi düşündüm o kadar köşe bucak yapamayız maalesef yemek konusunda kendime hiç güvenemediğim için babaanneme tam 8 tepsi börek yaptırdım,buzluğa attık.onun yanında yengem de sağolsun buzdolabına atıp ihtiyacım olduğunda çıkarırım diye mantı,köfte falan yaptı. en azından alışana kadar kendim yetişemediğim yerlerde yardımcı olur bunlar. böyle bi imkanın varsa sana da tavsiye ederim. onun dışında emin ol kendimiz için yaptığımızdan temizlik de yemek de zor gelmez. tekrar tebrik ederim okulunda başarılar

Kız at mevsim sebzelerini tenceryee kaynat ez. Az zeytinyağu tuz ek al sana çorba hem de sağlıklı. Öğrein bunları bak sağlığınız için en önce. Her gün börek olmaz

Camları ne zaman sileceksin?
-Güneşli bir günde "ohoo hava kapalıymış " deyip camı açınca kuş cıvıltılarını duyduğunda, güneş gözünü aldığında camların silinme vakti gelmiştir. Silmesen ne kaybedersin? Hiç bir şey.
Evi ne zaman süpüreceksin?
-Toz topakları evin içinde western havası estirmeye başlayıp ordan oraya yuvarlandıklarında evi süpürme vakti gelmiştir.
Ayrıca halının deseninde ve renginde gözle görülür bir değişim varsa yine ev süpürme vakti gelmiştir.

Mutfağını hep temiz tut, hijyen açısından. Açıkta asla yemek artığı şu bu kalmasın. Neden? Çünkü böcükler en çok mutfağı severler. Bir öğrenci evinde böcek olmadığı müddetçe her şey mübahtır. Böceksizlik önemli.

Yemek yapmakta bri şey yok hiç birimiz anne karnında öğrenmedik, benim annemde bana yemek öğretmedi kendim internetten baka baka öğrendim bir iki defa yanlış yaparsın sonra olur onda bir şey yok.
Banyo ve tuvaletin de hep temiz olsun. Yine sebep hijyen. Banyo yaptıktan sonra söyle bir temizlersin, kendin rahat edersin.
Yapa yapa öğrenirsin canım dert etme.

Ogrencilige başladığımizda ev temizligini nasıl yapıcaz die hiç dusunmemistik...
Sonra bi baktık evde bi gariplik var...haftada 1 2 kere supurduk sildik falan zaten toz tutucu bişey de yoktu evin içinde bi sehpa bı masa vardı oldu bitti mutfağı temiz tut yeter sana tek başına napcan allahasen eve :) yemek ısıde internet candir bu konuda dert etme....keyfini çıkar bak eski günlerim geldi aklıma peh peh peh...

Tek başına yaşayan düzenli birinin her gün süpürüp silmesine gerek kalmaz ki..
Bulaşıklarını biriktirme, odanı, yatağını düzenli topla yeterli.

Haftada bir çamaşırları makineye at, toz al, süpür, sil bitti.
Camları yılda iki kez silsen de yeter..
Öğrencisin sen..

Yemeklerde de basit tarifler edin seni kurtaracak yeterli.
Ben tarif konusunda yardımcı olurum.
Öğrenci gibi yaşıyorum zaten

Ben de tek yaşıyorum evim 1+1 ama mutfağı vs ayrı olduğu için 75-80 m2 vardır heralde. Bi de kapalı balkonu falan var. Camları yılda bir sene başında annemle beraber siliyoruz. Benim annem de çalışıyor ama yemek de yapar temizlik de yani o kısmı anlayamadım her gün dışardan gelen yemek yenmez ki.. neyse konumuza gelirsek sene başında camlarından mutfak dolaplarına heryeri temizliyorz bütün perdeleri vs yıkıyoruz mutfaktakı ıvır zıvırları toparlayıp alışveriş yapıyoruz oluyor bitiyor. Yıl içinde vaktım olup da hiç cam silmeyle falan uğraşamam valla Onun dışında günlük yaptığım rutin işler;
Bulaşık,tencere yıka/kaldır
Banyodan çıktıktan sonra özellikle duşakabine su tutuyorum çok kirliyse fırçayla temizliyorum. Bi de tuvaletin durumuna göre 2-3 günde bir çamaşır suyu döküp bekletiyorum.Onun dışında haftada 1 genelde pazar günü banyomu temizliyorum yerleri falan fırçalıyorum lavaboyu cifle ovuyorum.
Haftada bir bütün evi bi süpürüyorum yerler çok kirliyse siliyorum silmediğim haftalar da oluyor pek kirlenmiyor genelde özellikle kışın çok soğuk olduğu için bu işler biraz aksıyor ama evim hiçbi zaman arkadaşlarımı çağıramıcağım kadar pis olmadı. :)
Yemek olarak da favorim şu . soğan+salça+su bunlara ne katarsan yemek oluyor. Yani bence sulu yemek candır. Hergün döner ekmek yersen afedersin kabız olursun. Bi de makarna yapmak benim için genelde sınav haftaları kurtarıcı oluyor. Onun dışında tavuk alıp tavada kızart, salata yap, patates kızart vs idare ediyorum.
Kısacası ev işi yemek çok zor değil ama bu güne kadar hiç yapmadıysan illa ki zorlanıcaksın ama zamanla öğrenilmeyecek şeyler değil .Başarılar dilerim

Suan 145m2 evde oturuyorum cocuk, ev isi desem yakinda is hayatina devam desem
40m2 den ne olcak. Mutfagi ye yika kaldir. Zaten ev ne kadar kirlenebilir ki teksin,okuldasin.
Yemek iside cok basit inan.
Netten baka baka harikalar yaratirsin korkma.

Yemek bi salata bi corba tamam.. Herkesin dedigi gibi netten bakacaksin... Yumurtanin her turlusu, sucuk, makarna, kizartma birsuru cesit oldu bile...temizlikte be zaman kirlenirse o zaman yap.. Bulasik camasir biriktirme.. Gerisi hallolur... Birde ben evde oldugum her gun her yeri supururum yoksa pismis gibi geliyor bana.. Camlari perdeleride en az 6 ayda bir yaparim ben...oturdugun soksk bile farkeddiyo.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…