Ev kadını mı daha sosyaldir?Sizce yoksa çalışan kadın mı?

arzuca9432

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
7 Ocak 2009
4.030
8
116
56
İstanbul
Evde oturan kadınmı daha sosyaldir sizce?(Sinema,tiyatro,
kültürel faaliyetler,dernekler v.s.)Yoksa çalışan kadınmı?.......

Bu kişilere bağlı canım...
Ev hanımı olup bisürü faaliyete katılabilirsin. derneklere üye olabilirsin. Belirttiğin gibi sinemaya, toplantılara, çaylara v.s gidebilirsin.
Hiç bişey yapamıyosan arkadaş toplantıları olabilir. Tamamen Kişiye kalmış.

Ama her çalışan daha sosyaldir diye bişey yok bence. Hergün rutin 8 de çıkıp ev ile iş arasında mekik dokuyan, hiç birşey yapmayan insanlar da var.

Bunun yanında çok aktif olanlarda var.mesleği gereği seyehat etmesi gerekenler, pozisyonuna göre toplantı, seminerler.... Değişir yani.

Son düzenleme:
Ama her çalışan daha sosyaldir diye bişey yok bence. Hergün rutin 8 de çıkıp ev ile iş arasında mekik dokuyan, hiç birşey yapmayan insanlar da var.

kesinlikle kişiye göre değişiyor,bende melekberkenin bahsettiği gruptayım

ev kadını olup iş kadınından çok aktıf sosyal olanı da g ördüm
ev kadını olup evde tıkılıp kalanı da
iş kadını olup işten eve evden işe gıdıp gelenı de.............................. :delphin:

yaptığı işe değil karakterine bağlı bişeydir bu...ve nasıl yaşamak istediğine de...

bence de tamamen kişilikle alakalı bi durum sosyallik...tabii bir de maddi manevi rahat olana...a.s

Ev hanımı veya çalışan bayan olması sosyalliğini tamamen belirleyen bir faktör değil..
Bir toplumda kadının yapısı,bulunduğu konum ve duruşu aslında çok şey ifade eder..
Çünkü hakikaten kadın cemiyetin temeli,temizliğin terbiyenin örneği,yapıcı ve daima düzenleyici bir varlık..
Kadın öylesine kutsal ve değerli ki..Cennete girmeye namzet olan annelik sıfatına sahip..
Demem o ki hakikaten çok anlamlı bir mevzuya parmak basmışsınız,ev hanımıyım diye oturup,iretmenden boş malayani işlerle ALlahtan bizlere armağan olan bu güzel günlerimizi tüketip,verimsiz olmamak gerek..
Bilakis elimizde öyle çok fırsat var ki..Bizler her konuya vakıf olmalı,bilmeli bildirmeliyiz çünkü ilim hepimizin üzerine farz..Kaldı ki gelecekteki nesilleri yapılandıracak,onlara şekil verecek olanlar da bizleriz o yüzden üzerimize çok vazife düşüyor..
Çalışan kadın da ev hanımı da gayet tabi sosyal olabilir..
Amacımız da bu olmalı zaten..
Sinema,tiyatro,görsel veya yazılı medya,her türlü ilim,bilim güncel veya tarihsel konularla beslemeliyiz kendimizi..
Hem Türk hem de Kadın olduğumuz için çok şanslıyız aslında..
Bu gücü en iyi şekilde kullanmak ,geliştirmek dileği ile..

bayanın kişiliğine baglı bence
bir arkadaşım var çalışıyor
evden işe işten eve.arkadaşlarına bile vakit ayırmıyor.

evkadını oluncada aktif oluyor insan
yeterki içinde aktif olmak istesin.

sosyal olmak bence,o tür faaliyetleri sevmenizle ve
maddiyatla ilgili diye düşünüyorum...
ev hanımı olup da sosyal olan bir sürü arkadaşım var,
ayrıca çalışan olup da evden çıkmayan bayanlar da çok...
sevgiler...

sosyal olmak bence,o tür faaliyetleri sevmenizle ve
maddiyatla ilgili diye düşünüyorum...
ev hanımı olup da sosyal olan bir sürü arkadaşım var,
ayrıca çalışan olup da evden çıkmayan bayanlar da çok...
sevgiler...

katılıyorum,kişisel bir şey..:kahve:

sosyallik, ister çalışan ister ev hanımı olsun kişinin karakterine,yaşadığı yerin sosyal ve kültürel imkanlarına ve paraya bakar...bunlar tek başına etken değildir hepsi birden etkiler...insanın yaşadığı yerde imkan çoktur vaktide çoktur ama parası yoktur evden dışarı çıkamaz.kiminin parası vardır vakti yoktur.kimi hepsine sahiptir ama yaşadığı yerde hiçir şey yoktur...

bende katılıorum...kişilik meselesi canım...
ewde oturup sosyal olabılmekte işte calısıp asosyal olabılmekte...
sahsen ben calışmadıım donemlerde genelde ewdeydım..sewmıorum ole caymış arkadas toplantılarıymış gunlermiş falan...yasadıım yerde ole cok sosyal aktıvıte yapacak ta bişi yok..o yuzden ewdeydım genelde...
yanı sosyal olmak ınsanın yasadıgı yer cewresı arkadasları ve tabıkı maddıyatıylada alakalı benmce bırazcıkta....
ama şimdi calışıorum ewlendım...ve haftada 1 kez mutlak dısarda yemek yıyıp eşimle hiç yapmazsak haftada 1 gene sınemaya yada yakın bı sahıl kenarına falan gıdıoruz...
kısacası ewdeyken asosyaldım...:delphin:
calısırken daha sosyalımmm:delphin:

bikaç sene öncesine kadar bu soruyla karsılassam calısan kadınlar sosyaldir derdim. cünkü evhanımlarının sosyallıkleri eskilerde dedikodudan ibaretti.
ama günümüzde dikkat ediyorum ki. çalışan kadınlar iş stresinden iki laf etmeye saglıklı diyaloglar kurmaya fırsat bulamayıp.ev iş arasında bos bir mekik dokurken.ev hanımları bircok sosyal faaliyette bulunan derneklere üyeler. aktiviteler çalışmalar yapıyorlar. okullarda bile cocugnu döven cocugu dövmeye gitmek yerine okul projelerine katkıda bulunmak için gidiyorlar.
bilinçli ev hanımlarını kapsayan grupda ev hanımları daha sosyaldır

sosyallik, ister çalışan ister ev hanımı olsun kişinin karakterine,yaşadığı yerin sosyal ve kültürel imkanlarına ve paraya bakar...bunlar tek başına etken değildir hepsi birden etkiler...insanın yaşadığı yerde imkan çoktur vaktide çoktur ama parası yoktur evden dışarı çıkamaz.kiminin parası vardır vakti yoktur.kimi hepsine sahiptir ama yaşadığı yerde hiçir şey yoktur...

harika açıklamışın arkadaşım sana tamamen katılıyorum...ben önceden çalışıyodum ve özel iş çok yorucu şu an çalışmıyorum çok rahatım alıştım geziyorum tozuyorum istediğim herşeyi yapıyorum kendime herşeye vakit ayırıyorum

Back
X