Çekmeköy derim, bundan 30 yıl evvel Kavacık diye bir yer yoktu tarlaydı her yer ama FSM köprüsü'nün yapılacağı haberiyle beraber tüm Kavacık'a piyango vurdu, keza Çekmeköy daha düne kadar 250-300 kişilik nüfusuyla bir köydü, bulunduğu bölgede Ümraniye, Ataşehir, Üsküdar gibi ilçelere göre daha geniş bir yüzölçümüne sahip, inşaat sektörü için avantajlı, emlak piyasası için yıldızı parlayan bir yer, size ev için kaç lira dediler bilmiyorum ama bundan 5-10 yıl önce İstanbul'da çok ucuz sayılacak fiyatlara ev satılıyordu orada, tercih edilmeye başlandıkça fiyatları arttı, Üsküdar'da bulduğunuz ev kaç yıllık? Evin eskisi yenisi olmaz gerçi ama belirtmek istediğim konu Üsküdar'da sıfır bina bulma şansınızla Çekmeköy'de sıfır bina bulma şansınız aynı değil, biri eski binalardan oluşan bir yer, biri yeni yeni binaların yapıldığı gelişmekte olan bir yer, Anadolu yakasında gelişmekte olan yerler eski yerleşim yeri olan ilçeleri bin kere katladı, bakınız Ömerli orada hayatta 200-300 bin liraya ev bulamazsınız artık, evler trilyonla satılıyor, bakınız Ümraniye, bundan 15 yıl önce Ümraniye'ye büyük siteler yapıldığında otobüs hatları bile yoktu doğru dürüst, Çakmak ve civarına gitmeye korkuyordu insanlar, o kadar ıssız yerlerdi ama şimdi Ümraniye aldı başını gitti, ev fiyatları da uçtu.
Taşınmaza yatırım yaparken bunları da göz önünde bulundurun, Çekmeköy'ü birkaç sene sonra tanıyamacaksınız çünkü, ben mazisini biliyorum, arada dağlar kadar fark var.