- 10 Nisan 2014
- 43.727
- 116.256
- 798
- Konu Sahibi krizanteeemmm
-
Sözleşme olduğu için evsahibinin başı yanar en başta. O yüzden o şikayet etmez sizi. Amacı vergi kaçırmak zatenYok, aylarca kira ödemediler dese hicbir sey ispat edilemez dendi de. Onun icin sordum ben. Boyle bi sey demis olsa bizim elimizde imza ve sozlesme olacak. Bizim açımızdan bir sorun olur mu? Aylarca ödediğimiz halde ödemedik gözükür muyuz sözleşmeye ragmen
Ancak elimizde sözleşme ve imza olacak. Sözleşme ile kira verdiğimizi ispat edemez miyiz
Sözleşme ve vekili tarafından her ay kira aldığına dair imza olacak zaten. Amaç vergi kaçırmak, üç kuruş vergiden kaçmaya çalışıyorlar o kadar evleri varken anlamıyorum. Kira ödemedi diyemez, imza olduğu için.Sözleşme sadece evi tuttuğunuzu göstermez mi?
Mesela adam Temmuz kirasını elden aldı. Sonra bu ay kirayı çdemediler dedi. Ne yaparsınız?
En azından ödediğinize dair her ay almaya geldiğinde bir şey imzalasın.
Ama bu da vergi kaçırmak işte. Ben olsam yapmazdım
Tapu görmek istemeniz çok yersiz ve saçma olmuş. Kimse size tapusunu göstermek zorunda değil. Ben kirada oturuyorum, ev sahibimin tapusunu görmedim. Babamın bir evi var kirada, kiracısı babamın tapusunu görmedi, ne hakla ne sıfatla görecek yani.Merhaba, bir süredir ev bakıyorduk. En sonunda bir evi beğendik, kiralamaya karar verdik. Ancak bu konuda hiç tecrübem olmadığı için tecrübeli olanlardan yardım almak istedim. O yüzden bu konuyu açıyorum.
Evi emlakçıyla iletisim kurarak gördük. Ev sahibinin birçok evi olduğu için emlakçı aracılık yapıyor sürekli. Kira sözleşmesini de vekili yapacakmış. Ben internetten birkaç bir şey araştırdım. Biraz da kandırılma korkum olduğu için, vekaletnameyi ve evin tapusunu görmek istediğimizi söyledim. Vekaletnameyi gösterecekler. Ancak tapu konusunda Ev sahibi çok olumsuz yaklaşmış. Ben ev mi satıyorum da tapu göstereceğim, bu neyin güvensizliği demiş.
Ben internette araştırdığım için bunları sadece tapuyu görmek istemenin yanlış mı olup olmadığını bilemedim. Yani biz mi pimpirikli davranıyoruz, yoksa biz normal davranıyoruz da karşı taraf mı sıkıntılı. Düşüncelerinizi yazarsanız çok sevinirim.
Ek olarak bir soru daha sormak istiyorum. Ev sahibi evin kirasını elden almak istediğini söyledi. Bankadan istemiyor. Ancak sözleşmede imza olacak, ne kadar alındığına dair yazı olacak. Bunun sebebi nedir, bize bir sorun yaratır mı?
Ben göstermem, ne alaka yaniBirine evimi kiralarken hiç tapu göstermedim. Soran olursa gösteririm belki ama çok saçma bence.
E tamam sorun ne o zamanSözleşme ve vekili tarafından her ay kira aldığına dair imza olacak zaten. Amaç vergi kaçırmak, üç kuruş vergiden kaçmaya çalışıyorlar o kadar evleri varken anlamıyorum. Kira ödemedi diyemez, imza olduğu için.
Sözleşmede hangi şartlarla evi tuttuğunuz ve bir yıl boyunca ödemeniz gereken kira bedeli yazar. Siz her ay ödeme yaptığınızı bu sözleşmeyle nasıl ispat etmeyi düşünüyorsunuz? PTT den ev sahibinin adına ödeme yapınAncak elimizde sözleşme ve imza olacak. Sözleşme ile kira verdiğimizi ispat edemez miyiz
Kirayi elden istemesi su nedenle: kira geliri oldugunu beyan etmeyip kiradan dolayi vergi vermemek icin. Eger kirayi bankaya yatirsaydiniz mecbur kira geliri oldugunu beyan etmek zorunda kalip vergi odeyecekti. Aslinda elinizdeki kontratla vergi dairesine ihbarda bulunsaniz ev sahibine ceza yazilir.Merhaba, bir süredir ev bakıyorduk. En sonunda bir evi beğendik, kiralamaya karar verdik. Ancak bu konuda hiç tecrübem olmadığı için tecrübeli olanlardan yardım almak istedim. O yüzden bu konuyu açıyorum.
Evi emlakçıyla iletisim kurarak gördük. Ev sahibinin birçok evi olduğu için emlakçı aracılık yapıyor sürekli. Kira sözleşmesini de vekili yapacakmış. Ben internetten birkaç bir şey araştırdım. Biraz da kandırılma korkum olduğu için, vekaletnameyi ve evin tapusunu görmek istediğimizi söyledim. Vekaletnameyi gösterecekler. Ancak tapu konusunda Ev sahibi çok olumsuz yaklaşmış. Ben ev mi satıyorum da tapu göstereceğim, bu neyin güvensizliği demiş.
Ben internette araştırdığım için bunları sadece tapuyu görmek istemenin yanlış mı olup olmadığını bilemedim. Yani biz mi pimpirikli davranıyoruz, yoksa biz normal davranıyoruz da karşı taraf mı sıkıntılı. Düşüncelerinizi yazarsanız çok sevinirim.
Ek olarak bir soru daha sormak istiyorum. Ev sahibi evin kirasını elden almak istediğini söyledi. Bankadan istemiyor. Ancak sözleşmede imza olacak, ne kadar alındığına dair yazı olacak. Bunun sebebi nedir, bize bir sorun yaratır mı?
Muhtemelen öyle bir taleple gelen olursa arızalı insanlar deyip vermekten vazgeçerim zaten. Biraz daha düşününce çok saçma.Ben göstermem, ne alaka yani
boşuna telaş yapıyorsunuz.Evet internetten gördük once ama evi görmeye de gittik. Ev sahibinin kendisini görmedik. Zaten vekili yapıyormuş kira sözleşmesini de. Vekaletnamesini de gosterecek zaten.
Merhaba, bir süredir ev bakıyorduk. En sonunda bir evi beğendik, kiralamaya karar verdik. Ancak bu konuda hiç tecrübem olmadığı için tecrübeli olanlardan yardım almak istedim. O yüzden bu konuyu açıyorum.
tamam imza da nasıl bir kağıda, belgeye imza?Sözleşme ve vekili tarafından her ay kira aldığına dair imza olacak zaten. Amaç vergi kaçırmak, üç kuruş vergiden kaçmaya çalışıyorlar o kadar evleri varken anlamıyorum. Kira ödemedi diyemez, imza olduğu için.
Biz zaten bize güvenmeli demedik hiçbir zaman. Kimlik ve maas bordrosu görmek istediler tamam dedik. Biz de tapu ve vekaletname görmek istiyoruz, biz de sizi tanımıyoruz dediğimizde bu ne güvensizlik gibi bir cevap duyduk. Ve kirayı elden istiyoruz dendiği için haliyle güven problemi yaşadık. Tapu meselesi öyle cıktı yani.Tapu görmek istemeniz çok yersiz ve saçma olmuş. Kimse size tapusunu göstermek zorunda değil. Ben kirada oturuyorum, ev sahibimin tapusunu görmedim. Babamın bir evi var kirada, kiracısı babamın tapusunu görmedi, ne hakla ne sıfatla görecek yani.
Elinizde sözleşmeniz var zaten, kiraya veren belli kiraya alan belli. Benim babamında vekaleti eşimde, kiraya verme kira takibi vs işleri eşim yürütüyor.
Kandırılmaktan korkması gereken ev sahibi, kirayı verecek misiniz, vermeme durumunda evden çıkacak mısınız….ev sahibi kiracıyı nasıl kandırabilir? Sözleşme ne için yapılıyor? İki tarafında hakkını korumak için değil mi? Sıkıntılı olan taraf net sizsiniz. Ev sahibi haklı, adam evi satmıyorki tapuyla bir işiniz olsun.
Ev sahibinin borcu vardır, kesinti yapılmasın diye elden almak istiyordur. Yalnızca sorun olursa bu olur. PTT den ismine yollamayı teklif edin
Öyle bir belge imzalanacaklar zaten. Benim de kafam karıştı elden isteme durumunda. O nedenle buraya yazdımKirayi elden istemesi su nedenle: kira geliri oldugunu beyan etmeyip kiradan dolayi vergi vermemek icin. Eger kirayi bankaya yatirsaydiniz mecbur kira geliri oldugunu beyan etmek zorunda kalip vergi odeyecekti. Aslinda elinizdeki kontratla vergi dairesine ihbarda bulunsaniz ev sahibine ceza yazilir.
Onun disinda ben de kirada oturdum hic tapuyu gosterin demedim.
Kira kontrati yapin mutlaka. Kontrata depozito verdiyseniz yazin ve evi teslim alirken depozitoyu da alacaginizi yazin. Evde kirik cikik varsa cikatken siz yaptiniz depozitodan kesiyoruz demesinler diye kontratta belirtin. Kiranin her yil TUFE oraninda artacagini yazin bir de.
Onun disinda kirayi elden verecekseniz odediginize dair belge versinler her ay ya da ellerinden altinda kendi imzalari olan su tarihte kira idendi diye bir belge alin ya da imzalatin.
Vergi kaciriyorlar kirayi elden alarak. Ben o evi kiralamazdim mesela.
İnsanlar kimliğinizi görmek ister evli misiniz diye düşünmüşlerdir, yada siz kiralayacaksınız ama başkası için mi acaba diye….maaş bordrosu da normal, işsiz güçsüz parasız adama ev kiralayıp bir kuruş kira alamadan bir de evden çıkartmakla uğraşmak derdinden. Peki tapu ne alaka? Adamlar emlakçı vasıtasıyla kontratlı sözleşmeli başkasının evini mi kiraya verecek size. Kiracı gelip benden tapu görmek istese hayırdır üstüne mi geçirecen derimBiz zaten bize güvenmeli demedik hiçbir zaman. Kimlik ve maas bordrosu görmek istediler tamam dedik. Biz de tapu ve vekaletname görmek istiyoruz, biz de sizi tanımıyoruz dediğimizde bu ne güvensizlik gibi bir cevap duyduk. Ve kirayı elden istiyoruz dendiği için haliyle güven problemi yaşadık. Tapu meselesi öyle cıktı yani.
Tapu internette gördüğüm bir seydi. Ilk kez ev kiraladigimiz icin oyle deli gibi bilmiyoruz her seyi. Elden kira istiyoruz falan denilince haliyle ne oluyor dedik biz de. Tapunun internette yazildigi gibi istenmedigini de zaten buradan öğrendimİnsanlar kimliğinizi görmek ister evli misiniz diye düşünmüşlerdir, yada siz kiralayacaksınız ama başkası için mi acaba diye….maaş bordrosu da normal, işsiz güçsüz parasız adama ev kiralayıp bir kuruş kira alamadan bir de evden çıkartmakla uğraşmak derdinden. Peki tapu ne alaka? Adamlar emlakçı vasıtasıyla kontratlı sözleşmeli başkasının evini mi kiraya verecek size. Kiracı gelip benden tapu görmek istese hayırdır üstüne mi geçirecen derim
Tapu olayını bilmem ama kesinlikle banka aracılığıyla kira yatırın.Merhaba, bir süredir ev bakıyorduk. En sonunda bir evi beğendik, kiralamaya karar verdik. Ancak bu konuda hiç tecrübem olmadığı için tecrübeli olanlardan yardım almak istedim. O yüzden bu konuyu açıyorum.
Nerede yazıyordu ? Ev kiralamak, tapu ne alaka :) ev hoşunuza gittiyse tutun gitsinSanirim biraz da tecrubesizlikten. Ilk kez ev kiralamak için yola çıktığımda surekli ya kandirilirsam korkusu olustu bende. İnternette de arastirinca, her yerde kandirilmayin tapuyu isteyin gibi yazılar okudum. Sanirim onun gazına geldim biraz. Cok tesekkur ederim herkese
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?