Ev kiralama meselesi

Sözleşme olduğu için evsahibinin başı yanar en başta. O yüzden o şikayet etmez sizi. Amacı vergi kaçırmak zaten

Ancak elimizde sözleşme ve imza olacak. Sözleşme ile kira verdiğimizi ispat edemez miyiz

Sözleşme sadece evi tuttuğunuzu göstermez mi?
Mesela adam Temmuz kirasını elden aldı. Sonra bu ay kirayı çdemediler dedi. Ne yaparsınız?
En azından ödediğinize dair her ay almaya geldiğinde bir şey imzalasın.
Ama bu da vergi kaçırmak işte. Ben olsam yapmazdım

Sözleşme ve vekili tarafından her ay kira aldığına dair imza olacak zaten. Amaç vergi kaçırmak, üç kuruş vergiden kaçmaya çalışıyorlar o kadar evleri varken anlamıyorum. Kira ödemedi diyemez, imza olduğu için.

Tapu görmek istemeniz çok yersiz ve saçma olmuş. Kimse size tapusunu göstermek zorunda değil. Ben kirada oturuyorum, ev sahibimin tapusunu görmedim. Babamın bir evi var kirada, kiracısı babamın tapusunu görmedi, ne hakla ne sıfatla görecek yani.
Elinizde sözleşmeniz var zaten, kiraya veren belli kiraya alan belli. Benim babamında vekaleti eşimde, kiraya verme kira takibi vs işleri eşim yürütüyor.
Kandırılmaktan korkması gereken ev sahibi, kirayı verecek misiniz, vermeme durumunda evden çıkacak mısınız….ev sahibi kiracıyı nasıl kandırabilir? Sözleşme ne için yapılıyor? İki tarafında hakkını korumak için değil mi? Sıkıntılı olan taraf net sizsiniz. Ev sahibi haklı, adam evi satmıyorki tapuyla bir işiniz olsun.
Ev sahibinin borcu vardır, kesinti yapılmasın diye elden almak istiyordur. Yalnızca sorun olursa bu olur. PTT den ismine yollamayı teklif edin

Ancak elimizde sözleşme ve imza olacak. Sözleşme ile kira verdiğimizi ispat edemez miyiz
Sözleşmede hangi şartlarla evi tuttuğunuz ve bir yıl boyunca ödemeniz gereken kira bedeli yazar. Siz her ay ödeme yaptığınızı bu sözleşmeyle nasıl ispat etmeyi düşünüyorsunuz? PTT den ev sahibinin adına ödeme yapın

Kirayi elden istemesi su nedenle: kira geliri oldugunu beyan etmeyip kiradan dolayi vergi vermemek icin. Eger kirayi bankaya yatirsaydiniz mecbur kira geliri oldugunu beyan etmek zorunda kalip vergi odeyecekti. Aslinda elinizdeki kontratla vergi dairesine ihbarda bulunsaniz ev sahibine ceza yazilir.
Onun disinda ben de kirada oturdum hic tapuyu gosterin demedim.
Kira kontrati yapin mutlaka. Kontrata depozito verdiyseniz yazin ve evi teslim alirken depozitoyu da alacaginizi yazin. Evde kirik cikik varsa cikatken siz yaptiniz depozitodan kesiyoruz demesinler diye kontratta belirtin. Kiranin her yil TUFE oraninda artacagini yazin bir de.
Onun disinda kirayi elden verecekseniz odediginize dair belge versinler her ay ya da ellerinden altinda kendi imzalari olan su tarihte kira idendi diye bir belge alin ya da imzalatin.
Vergi kaciriyorlar kirayi elden alarak. Ben o evi kiralamazdim mesela.

Evet internetten gördük once ama evi görmeye de gittik. Ev sahibinin kendisini görmedik. Zaten vekili yapıyormuş kira sözleşmesini de. Vekaletnamesini de gosterecek zaten.
boşuna telaş yapıyorsunuz.
kaç senelik profesyonel kiracıyım tapu istemek aklımın ucundan geçmedi.
vekilden ev de kiraladım.
genelde uzakta olan ya da malı mülkü çok olup bu işlere bakmayan ev sahipleri tercih ediyor vekil olayını.
ben son 2 evimi de internetten beğendim, tuttum. birinde emlakçı + vekiliyle hallettik işlemleri. yalnız elektrik vs aboneliği almak için tapu fotokopisini görmüştüm, daskla ilgili bir işlemde lazım olacağından kendileri vermişti.
ve o kişi de vergi çıkmasın diye elden almıştı ki bu elden alma konusuna tekrar geri döneceğim.

şu an oturduğum evde ise çok seçici davrandım. ailelerin oturduğu bir apartman olması önemliydi benim için. internette gördüm, emlakçı gösterdi, sözleşmeyi yaptık ev sahibiyle sadece telefonda bi konuştum tanışma maksatlı, neredeyse 1 sene olacak kendisini hiç görmedim. bu ev sahibi kirayı banka üzerinden istedi, öyle ödüyorum bana göre hava hoş.

şimdi eğer kirayı elden alıyorsa elden almak yasal olmadığından kira sözleşmesine fazla bağlı kalmıyorlar. atıyorum ev sahibi yasalara göre kiracıyı canı istediği an çıkaramıyor. ama kirayı elden alan adam sözleşme de olsa kiracıyı çıkarıyorum canım istiyor dese, siz kiracı olarak kirayı öderken bir kaydı kuydu makbuzu olmadığı için ev sahibi kirayı vermediğinizi iddia edebilir mesela. ben olsam bundan biraz çekinirdim. çünkü bir anlaşmazlıkta kiracının kirayı düzenli ödeyip ödemediği ve ispatlanabilirliği çok önemlidir. o yüzden kirayı elden alıyorum diyen ev sahiplerine bir de bu açıdan bakmak lazım.

Tapu sorun değil ama elden para istemesi olmaz. Yarın bir gün kirayı ödemiyor diye dava açar. Elden para isteyenlerden ev tutmayın

tamam imza da nasıl bir kağıda, belgeye imza?
boş kağıda temmuz 2021 1000 tl kirayı elden aldım yazıp ad soyad imza şeklinde mi mesela?
hukuki dayanağı olur mu? onu bilmek lazım.

ben şu an oturduğum evde bankadan ödüyorum, kapı gibi de konut kirası yazıyor eft açıklama kısmında. bir şey olsa bilmem kaç aylık dekont çıkarır gösteririm.

Biz zaten bize güvenmeli demedik hiçbir zaman. Kimlik ve maas bordrosu görmek istediler tamam dedik. Biz de tapu ve vekaletname görmek istiyoruz, biz de sizi tanımıyoruz dediğimizde bu ne güvensizlik gibi bir cevap duyduk. Ve kirayı elden istiyoruz dendiği için haliyle güven problemi yaşadık. Tapu meselesi öyle cıktı yani.

Öyle bir belge imzalanacaklar zaten. Benim de kafam karıştı elden isteme durumunda. O nedenle buraya yazdım

İnsanlar kimliğinizi görmek ister evli misiniz diye düşünmüşlerdir, yada siz kiralayacaksınız ama başkası için mi acaba diye….maaş bordrosu da normal, işsiz güçsüz parasız adama ev kiralayıp bir kuruş kira alamadan bir de evden çıkartmakla uğraşmak derdinden. Peki tapu ne alaka? Adamlar emlakçı vasıtasıyla kontratlı sözleşmeli başkasının evini mi kiraya verecek size. Kiracı gelip benden tapu görmek istese hayırdır üstüne mi geçirecen derim

Tapu internette gördüğüm bir seydi. Ilk kez ev kiraladigimiz icin oyle deli gibi bilmiyoruz her seyi. Elden kira istiyoruz falan denilince haliyle ne oluyor dedik biz de. Tapunun internette yazildigi gibi istenmedigini de zaten buradan öğrendim

Tapu olayını bilmem ama kesinlikle banka aracılığıyla kira yatırın.

Kayınvalıdem villanın üst katını kiraya verdi, tapuyu görmek istemiş. Çok garip gelmişti bana :))

Nerede yazıyordu ? Ev kiralamak, tapu ne alaka :) ev hoşunuza gittiyse tutun gitsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…