Ev kiralamak mı satın almak mı?

_sekerpare_

Nirvana
Pro Üye
25 Mart 2010
4.030
3.964
773
50
Ankara
arkadaşlar ben çok büyük bir dert haline getirdim şimdi size soracağım konuyu.daha önceki konularımı bilenler bilir .ben 11 yıllık evliyim ve hala bir evimiz yok .bu beni çok üzüyor ama bu zamanda tek maaşla ev almak çok zor .şimdi eşim devlet memuru 2100 maaşı var bir oğlum var öğrenci.biz bir yol ayrımındayız.ya hiç birikimsiz on yıllığına 75 bin çekip ayda 1000 lira ödemek şartıyla çok yeni olmayan bir ev alıcaz ya da kirada devam edicez yaşamımıza.benim kayınpederim çok zengin ama sağlığında kimseye mal paylaştırmıyor ve yardım da etmiyor.hak vaki olunca bizim bir evimizde olur iki evimizde ... BAZEN DİYORUMKİ ŞU ÜÇ GÜNLÜK DÜNYADA sıkıntı çekmeye değer mi git en güzelinden tut bir ev otur keyfine bak .bazende diyorum çocuk büyüyünce masraflar artacak şimdi bişeyler yapmazsak ilerde hiç yapamayız diyorum.kafam çorba oluyor .bu zamanda 1000 lira ile geçinmek de çok zor sıkmadan bişey sahibi olunmuyo bilmiyorum yaa..:59:fikirlerinize çok ihtiyacım var yerimde olsanız ne yapardınız.

Canım onlar Allah gecinden versin ölecek de siz ev sahibi olacaksınız..

Teşbihte hata olmasın tilki ölecek de .... gülecek derler.
Alın evinizi arkadaşım minnet bile etmeyin,ödediğiniz kiralarla kalırsınız biraz dişinizi sıkın inş ev sahibi olursunuz..

arkadaşlar ben çok büyük bir dert haline getirdim şimdi size soracağım konuyu.daha önceki konularımı bilenler bilir .ben 11 yıllık evliyim ve hala bir evimiz yok .bu beni çok üzüyor ama bu zamanda tek maaşla ev almak çok zor .şimdi eşim devlet memuru 2100 maaşı var bir oğlum var öğrenci.biz bir yol ayrımındayız.ya hiç birikimsiz on yıllığına 75 bin çekip ayda 1000 lira ödemek şartıyla çok yeni olmayan bir ev alıcaz ya da kirada devam edicez yaşamımıza.benim kayınpederim çok zengin ama sağlığında kimseye mal paylaştırmıyor ve yardım da etmiyor.hak vaki olunca bizim bir evimizde olur iki evimizde ... BAZEN DİYORUMKİ ŞU ÜÇ GÜNLÜK DÜNYADA sıkıntı çekmeye değer mi git en güzelinden tut bir ev otur keyfine bak .bazende diyorum çocuk büyüyünce masraflar artacak şimdi bişeyler yapmazsak ilerde hiç yapamayız diyorum.kafam çorba oluyor .bu zamanda 1000 lira ile geçinmek de çok zor sıkmadan bişey sahibi olunmuyo bilmiyorum yaa..:59:fikirlerinize çok ihtiyacım var yerimde olsanız ne yapardınız.

kira ödemenın sonu yok ömr boyu ödiceksın ama satın alırsan sayılı süre kadar ödıceksın ve senın olmus olacak bıraz kemer sıkman gerek ama satın alın bence yıllık kıraya ödedıgın parayı dusunsene 500 den 12 ayda 6000 yapar 10 yıl ödesen 60 bin yapar düşün ama hakkında hayırlsı tabi

canım ben de senin durumunda sayılırım 4 yıllık evliyiz.şimdi bir ev alma isteğimiz var nasip olursa.biraz paramız var elimizde 50000 de kredi çekersek ev alabileceğiz.benim 1 yaşında oğlum var o okula başlamadan ya da başlasa bile masrafları çoğalmadan evimizi alalım hem onun hem bizim garantimiz olsun istiyorum.bizim de borca girersek 1000 civarı gelirimiz kalacak elimizde.ama ben razıyım.bu zamana kadar gezdim ettim artık birikim yatırım zamanı diyorum.en çok da çocuğum için istiyorum,aksi taktirde para efe püfe gidecek.

bir de şöyle düşün eşin memur benimki de memur.sonuçta maaşları azar azar da olsa sürekli zamlanıyor.yalnız banka taksitleri hep aynı kalıyor.yani 3-4 yıl sonra ilk baştaki kadar sıkıntı çekmeyeceksin eliniz biraz daha bollaşacak.

mirasa falan hiiç güvenme. belli olmaz orası.sen kendin yapacağını yap gelirse başka yerden amenna ama güven olmaz tabi.bence şimdiye çoktan ev sahibi olmalıydınız.eşinin maaşı güzel millet kuş kadar maaşlarla eve giriyor.yarını da düşünmek lazım.

canım ben de senin durumunda sayılırım 4 yıllık evliyiz.şimdi bir ev alma isteğimiz var nasip olursa.biraz paramız var elimizde 50000 de kredi çekersek ev alabileceğiz.benim 1 yaşında oğlum var o okula başlamadan ya da başlasa bile masrafları çoğalmadan evimizi alalım hem onun hem bizim garantimiz olsun istiyorum.bizim de borca girersek 1000 civarı gelirimiz kalacak elimizde.ama ben razıyım.bu zamana kadar gezdim ettim artık birikim yatırım zamanı diyorum.en çok da çocuğum için istiyorum,aksi taktirde para efe püfe gidecek.

bir de şöyle düşün eşin memur benimki de memur.sonuçta maaşları azar azar da olsa sürekli zamlanıyor.yalnız banka taksitleri hep aynı kalıyor.yani 3-4 yıl sonra ilk baştaki kadar sıkıntı çekmeyeceksin eliniz biraz daha bollaşacak.

mirasa falan hiiç güvenme. belli olmaz orası.sen kendin yapacağını yap gelirse başka yerden amenna ama güven olmaz tabi.bence şimdiye çoktan ev sahibi olmalıydınız.eşinin maaşı güzel millet kuş kadar maaşlarla eve giriyor.yarını da düşünmek lazım.

canım şimdiye kadar böyle bişeye girişmemiz mümkün değildi çünkü eşim yükseldi ve maaşı ancak bu noktaya geldi yani şartlar ancak olgunlaştı anlayacağın.bi de benim eşim borçtan çok korkan bir insan ama bu eylülde kesin kararımızı vericez bizim oturduğumuz çevre nezih ama evler eski zaten gücümüzde ancak 20 yıllık bu evlere yetiyor ya da daha kırsal bir bölgeden yeni binadan alma şansımız var bunun kararını vermekte çok zor çünkü çocuk büyütüyoruz sonuçta :59:

Son düzenleme:
kesinlikle alın zaten bir iki yıl sonra o ödediğiniz 1000 degeri düser yada eşiniz memursa zam alır bir sekilde ...kiradan daha iyidir...bizde oyle yaptık yanı evımızı aldık:)) biraz dişinizi sıkın geçer herşey..

Ne yapılırsa ya çocuk yokken yada çocuklar küçükken yapılır..

Bir an önce ev sahibi olmaya bakın.

Kesinlikle ev alın derim.
1 yıllık evliyim daha önce başka bir konuda da paylaşmıştım,evlenirken iki seçeneğimiz vardı;
ya sizin düşündüğünüz gibi lüks ama bizim olmayan bir evde kira ile oturacaktık
ya da kredi ile küçük ama bize ait bir evimiz olacaktı.
Çok şükür krediyi bize bırakmadılar ama sizin kredi için ayrılan parayı çıkardığınızda elinizde kalan
bütçe ile biz 1 ay gayet de güzel geçiniyoruz.
Ayağınızı yorganınıza göre uzattığınızda bir şekilde bütün harcamalara yetiyor o bütçe.
Bizim çocuğumuz yok belki sizin fazladan masraflarınız bir tek orda artabilir.
Ama keşke olsa da kendimi sıkıp bütçemi ona göre ayarlasam.
Neyse konuya dönecek olursak anladığım kadarıyla eşiniz sorumluluk sahibi biri.
Yani size ekstra bir gider yaratmadan girmiş olduğunuz krediyi sorunsuz ödeyecek biri.
Yukarıda bir arkadaş bahsetmiş;maaşlara zam geliyor ama kredi ödemeleri hep sabit kalıyor.
Kredinin en güzel yanıda bu işte.Bir süre sonra elinize kalan 1200 lira artacak ama kredi gideri
aynı kalacak.Kira ödemekten çok daha cazip,evet biraz fazla ödüyorsunuz ama sonunda ev sizin oluyor.Bunun içinde değer inanın.
Sizin şu an ki düşüncenizi evlenirken aklımdan geçirmiştim.
Aileme gelecek miraslı bir yer var,ordan gelecek parayla istediğim gibi bir ev alabilirdik.
Ama ne zaman geleceği belli değildi.Sonuç sözlendiğimizde alınan evimiz 4 ay sonra 2 senesini dolduruyor ama ortada hala miras yok.10 yıllık çekilen kredinin de 8 yılı kalmış oluyor.
8 yıl içinde o mirasın geleceğini nerden bileyim?
Sizin çok daha enteresan,sağlığında mal vermeyen bir babadan bahsediyorsunuz.
Düşünün bir anlık kızgınlıkla bütün mal varlığını bağış yaptığını!
Ya da yaşlı insan bilmediği bir yere imza attı tüm mal varlığı gitti!
Dünyanın bin türlü hali var,bence siz tırnağınız varsa başınızı kaşıyın.
İnanın sizin kadar gelirim olsa hiç düşünmem yapardım bunu.
Kendi emeğinizle aldığınız evin hali başkadır herhalde.
O duyguyu yaşamayı çok isterdim.Şehir merkezinde eski bina küçük bir ev olabilir.
İçerisini yıllar içinde taksitle elden geçirirsiniz.
Ama kiralık eve çaktığınız bir çivi bile size ait olmaz.
Böyle bir fırsatınız varken bunu hayata geçirin.
Biraz uzun oldu ama umarım bir faydamız olmuştur.

Kesinlikle Ev Alın..

Şimdi Atıyorum 800 Lira Kira Öüyorsunuz, 1000 Lira Ödeyin ''Sizin Olsun..'' :65:

canım şimdiye kadar böyle bişeye girişmemiz mümkün değildi çünkü eşim yükseldi ve maaşı ancak bu noktaya geldi yani şartlar ancak olgunlaştı anlayacağın.bi de benim eşim borçtan çok korkan bir insan ama bu eylülde kesin kararımızı vericez bizim oturduğumuz çevre nezih ama evler eski zaten gücümüzde ancak 20 yıllık bu evlere yetiyor ya da daha kırsal bir bölgeden yeni binadan alma şansımız var bunun kararını vermekte çok zor çünkü çocuk büyütüyoruz sonuçta :59:

valla eşinin borçtan korkması çok güzel bir özellik.tıkır tıkır ödeyeceği anlamına geliyor.11 yıllık evli olduğuna göre yaşın baya vardır canım yanlış anlama ama daha olgun düşünmelisin.ben de yeni evliyken bekarken falan.k.babamdan bir ev düşer bizimkilerden de bir tane düşer nasılsa ne gerek var gezip tozarım ne takacağım diyordum.ama şimdi yok olmaz diyorum mutluluk 84 'ün dediği gibi adam onu bağışta yapabilir ya da başka bir şekilde gidedebilir.milletin malını mı bekleyeceğim.

ha şu da var bazı şeylerden yoksun kalmak seni çok mu mutsuz edecek?bir ev sahibi oluyor olmak bunların yerini dolduramayacak mı?bunları da düşünmek lazım.

Haliniz vaktiniz yerindeyken, ev alin derim, yarin ne olacagi hiç belli olmaz. Sende bi ise girsen, esinle tikir tikir kredinizi ödersiniz hemde maddi yönunden biraz daha rahat edersiniz :34:

Kesinlikle ev almalısınız...

Bende 1,5 yıllık evliyim,varlıklı bir ailenin kızıyım

bana kalacak olanlar yalnızca bir evde değil üstelik

Ama şimdiye kadar asla bunların hesabını yapmadım.

genel olarak ben bu hesapta olan insanlara kızıyorum nedense.

Garibime gidiyor,daha annelerimiz babalarımız ölmeden kuruşu kuruşuna

hesap yapıyoruz,neler miras kalacak,ne şartlarda olacağız onları düşünüyoruz.

Bu çok acı bence...

Kredimizi çektik,evimizi aldık ve ben şuanda çalışmıyorum işsizim

eşim tek maaşla hem evi geçindiriyor hemde krediyi ödüyor.

Yeri geliyor bir ayı sıkıntısız geçiriyoruz,yeri geliyor binbir zorluk sıkıntıyla ay sonuna geliyoruz.

Ben 23 yasındayım eşimse 30...

10 yıllık kredi çekildi,Allah nasip ederse erken yaşta taksitlerimiz bitmiş olacak.

Şimdi sıkıntı çekmezsek,orta yaşımızda bu sıkıntıya düşeceğiz.

Varsın az parayla geçinelim,ama başımızı sokacak bir evimiz olsun.

İkimizde ailelerimizden 1 kuruş yardım almadık.Tamamiyle kendi çabamız dişimiz tırnağımızla evi aldık.

Buda bize inanılmaz mutluluk ve haz veriyor...

Diyeceğim o ki;

sizde kalacak olan mirası hiç düşünmeyin

evinizi alın,ilerde bir miras kalırsada kredinizi kapatırsınız

1 yerine 2 eviniz olur belkide buda hiç fena olmaz.

Hakkınızda hayırlısı olsun inşallah.

Henüz nişanlıyım temmuzda evleneceğim kısmet olursa..Nişanlımla ilk düşündüğümüz şey ev almak..Ev geçindirmek konusunda kesinlikle bilgim yok nereye ne kadar gider bilmem ama hazırladığım bir senelik çeyiz tecrübelerime dayanarak söyleyebilirim ki borçsuz hiç bir şey yapılmıyor..Dört senedir çalışıyorum bunun sadece bir senesinde elimdeki parayı nereye harcadığım belli..Bazen düşünüyorum daha önce parayı napmışım ben diye aklıma belirli bir iki şey dışında birşey gelmiyor ve ben o zamanlarda da ayın sonunu zor getirirdim çeyiz aldığım son bir senedirde ayın sonunu zor getiriyorum..Kesinlikle rahat yaşamanın,gezip tozmanın canının istediğinin sınırı yok..Kendi eviniz olduktan sonra size kalan parayla rahatca yaşarsınız diye düşünüyorum..Seneler önce ailem ev almıştı asgeri ücretle hem onun borcunu ödediler hemde ev geçindirdiler..Kesinlikle zorlandılar ama sonunda 1,5 milyara aldıkları evi 50 milyara sattılar işin birde bu yanı var tabi bunuda düşün derim...

Son düzenleme:
önemseyip zaman ayırıp cevap yazan herkese teşekkür ediyorum.aslında olgun bir insanım.ve her zaman rabbim kimseyi kimseye muhtaç etmesin diye dua ederim.aklın yolu bir arkadaşlar tabiiki üzerinde kimsenin hakkı olmayan bi evim olsun istiyorum .bazen eşimin ailesinin yaptığı haksızlıklar laf getirip götürenler sinirimi bozuyor bir anlık sinirle mantıksız düşünüyorum kabul.sizler sinirle unuttğum gerçekleri hatırlattınız.çalışma konusuna gelince düzenli bir işe girmem hem yaş hem de ciddi sağlık sorunlarım nedeniyle zor.Allah sağlık versin.Ev aldığını belirten arkadaşlar olmuş.Evleriniz hayırlı uğurlu olsun Allah ağız tadıyla oturtsun.değişik fikirlere ve eleştirilere her zaman açığım.

önemseyip zaman ayırıp cevap yazan herkese teşekkür ediyorum.aslında olgun bir insanım.ve her zaman rabbim kimseyi kimseye muhtaç etmesin diye dua ederim.aklın yolu bir arkadaşlar tabiiki üzerinde kimsenin hakkı olmayan bi evim olsun istiyorum .bazen eşimin ailesinin yaptığı haksızlıklar laf getirip götürenler sinirimi bozuyor bir anlık sinirle mantıksız düşünüyorum kabul.sizler sinirle unuttğum gerçekleri hatırlattınız.çalışma konusuna gelince düzenli bir işe girmem hem yaş hem de ciddi sağlık sorunlarım nedeniyle zor.Allah sağlık versin.Ev aldığını belirten arkadaşlar olmuş.Evleriniz hayırlı uğurlu olsun Allah ağız tadıyla oturtsun.değişik fikirlere ve eleştirilere her zaman açığım.

Allah acil sifalar versin ve agiz tadiyla kendi evinizde yasamayi nasip eder insallah :71:

ilk önce size geçmiş oldun diyorum allah acil şifalar versin bende kendi fikrimi söyleyeyim bende 1sene olacak evleneli bizimde tek isteğimiz ev almak ama düğün borçları falan derken çok zor birde istanbulda olunca ne kadar kira veriyosunuz bilmiyorum ama bence ev almanız daha mantıklı kendi eviniz olunca kira ödemeyeceksiniz maaştan 1100kalacak birde kiraya verdiğiniz parada size kalacak benim kayınpederimde çocukalrı ev vermiş tapusunuda vermiş ama ev işime uzak kiracı var ama kirayıda ben almıyorum şuan evi tamirleyeceği için ama bana faydası yok o evin borçsuz bişeyde olmuyor her zaman insanın kendi yaptığı da daha tatlıdır ama yine hakkınıza hayırlısı oldun diyorum

hiç birikimsiz banka kredisiyle ev almanız mümkün değil. mutlaka peşin paranız olması lazım. banka evin tutarının sadece %75 ini karşılıyor. diyelim 100000 tutarında ev almak istediniz. en az 25000 peşin paranız olması gerekiyor.

hangi şehirdesiniz ki? yani 75.000e ev alıyorsanız istanbulda olmadığınızı daha küçük bir yerde oldugunuzu düşündüm. o zaman 1.100 lira ile daha kolay geçinirsiniz, sıkmadan birşey olmuyor malesef
zaten eşinin maaşı artar az da olsa. daha rahat olursunuz ilerleyen yıllarda.
kiraya öde öde öde sonu yok.
senin çalışma imkanın yok mu ki :26:

merhaba arkadaşım Allahım gönlünden geçeni hayırlısı ile nasip eylesin inşallah şuanda 2 arada 1 derede kalmış gibi hissediyorsun kendini ama sakın canını sıkmayın derim Allah nasip ettikden sonra başına vura vura veriyor gerçekden, bundan 1.5 yıl önce bana deselerdeki ev sahibi olacaksın hayatta inanmazdım. Kirada otururken içimden derdimdiki Allahım bizede bir ev nasip edecekmisin diye ne verirsen hayırlısını ver diye sonra bizim kira sözleşmemiz bitti tabi bizim evimiz çarşıya uzak kalıyordu ayrıca biz ilçede oturuyorduk hastane il'deydi ve 20 km bir yol oluyordu sürekli hastane işlerimiz oluyordu ben eşimi asla sıkıştırmadım hep kirada oturucaz diye düşünürdüm. Ama eşim madem bu yola çıkdık ben ele kira ödeceğime kira öder gibi evimin borcunu öderim daha iyi dedi ve Allah bizede nasip etti şimdi 3.5 yıllık ödememiz kaldı Allahım CÜMLE MUHAMMED ÜMMETİ kullarına hayırlısı ile başlarını sokacak bir ev nasip eylesin ödeme kolaylığı sağlasın Allah sakın canınızı sıkmayın herşey olacağına varır

Back
X