Ev kiralamak mı satın almak mı?

hangi şehirdesiniz ki? yani 75.000e ev alıyorsanız istanbulda olmadığınızı daha küçük bir yerde oldugunuzu düşündüm. o zaman 1.100 lira ile daha kolay geçinirsiniz, sıkmadan birşey olmuyor malesef
zaten eşinin maaşı artar az da olsa. daha rahat olursunuz ilerleyen yıllarda.
kiraya öde öde öde sonu yok.
senin çalışma imkanın yok mu ki :26:

ankaradayız canım .sağlık sorunlarım nedeniyle çalışma imkanım yok maalesf

merhaba arkadaşım Allahım gönlünden geçeni hayırlısı ile nasip eylesin inşallah şuanda 2 arada 1 derede kalmış gibi hissediyorsun kendini ama sakın canını sıkmayın derim Allah nasip ettikden sonra başına vura vura veriyor gerçekden, bundan 1.5 yıl önce bana deselerdeki ev sahibi olacaksın hayatta inanmazdım. Kirada otururken içimden derdimdiki Allahım bizede bir ev nasip edecekmisin diye ne verirsen hayırlısını ver diye sonra bizim kira sözleşmemiz bitti tabi bizim evimiz çarşıya uzak kalıyordu ayrıca biz ilçede oturuyorduk hastane il'deydi ve 20 km bir yol oluyordu sürekli hastane işlerimiz oluyordu ben eşimi asla sıkıştırmadım hep kirada oturucaz diye düşünürdüm. Ama eşim madem bu yola çıkdık ben ele kira ödeceğime kira öder gibi evimin borcunu öderim daha iyi dedi ve Allah bizede nasip etti şimdi 3.5 yıllık ödememiz kaldı Allahım CÜMLE MUHAMMED ÜMMETİ kullarına hayırlısı ile başlarını sokacak bir ev nasip eylesin ödeme kolaylığı sağlasın Allah sakın canınızı sıkmayın herşey olacağına varır

ben de şu mübarek günlerde hep hayırlısıyla bir ev diye dua ediyorum.bizimde hastane masraflarımız çıkıyor ekstra bu yüzden tereddüt ediyoruz eşim zamanı kolluyo ailesiylede konuşcak en azından altınlarımı almışlardı onları isteyecek.düşünün benim altınlarıma bile tenezzül eden insanlar ..neyse sinirlendim şimdi.Allah evinizde ağız tadıu huzur versin canım

ben de şu mübarek günlerde hep hayırlısıyla bir ev diye dua ediyorum.bizimde hastane masraflarımız çıkıyor ekstra bu yüzden tereddüt ediyoruz eşim zamanı kolluyo ailesiylede konuşcak en azından altınlarımı almışlardı onları isteyecek.düşünün benim altınlarıma bile tenezzül eden insanlar ..neyse sinirlendim şimdi.Allah evinizde ağız tadıu huzur versin canım

seni çok iyi anlıyorum ev almaya nasiplendiyseniz altınlarınızı bırakmayın sakın hastane işi girince gerçekden çok masraf oluyor bende şuanda hastaneye gidip geliyor bebek için uğraşıyoruz ilaçlar çok pahalı evimizin borcu hariç birde ilaç masrafları olunca biraz sıkıntıya giriyoruz. cümlemize ağız tadıyla oturmayı nasip etsin Allahım sizede tez vakit gönlünüze göre bir ev nasip etsin içinde mutluluğunuz eksik olmasın

seni çok iyi anlıyorum ev almaya nasiplendiyseniz altınlarınızı bırakmayın sakın hastane işi girince gerçekden çok masraf oluyor bende şuanda hastaneye gidip geliyor bebek için uğraşıyoruz ilaçlar çok pahalı evimizin borcu hariç birde ilaç masrafları olunca biraz sıkıntıya giriyoruz. cümlemize ağız tadıyla oturmayı nasip etsin Allahım sizede tez vakit gönlünüze göre bir ev nasip etsin içinde mutluluğunuz eksik olmasın[/QUOTE canım iyi dileklerin için teşekkürler Allah size de en kısa zamanda hayırlı ve sağlıklı bir evlat versin inşallah da hastanelerden kurtulun:emir_bebek:

ev satın alın.kirada oturmak eşittir sokağa atılan para.ama imkan yokken yapılacak baska sey yok tabii.istanbulda 75000 lik bir ev tabi cok yeni ve süper olmayacaktır.ama evi alıp kiraya verip,kiradan alıcağınız parayı direk evin taksidine yatırıp,kendiniz daha güzel bir evde kiracı olarak da devam edebilirsiniz.düzgün ödeyen kiracı da bulmak zor ama,bu da bir ihtimal tabi.

ev sahibibinin bir kiracının bin evi var derler benim için ev çok önemli bahçeli olsun müstakil olmasa da giriş kat olsun ki adımımı atınca toprağa basayım bahçesinde kahvaltı yapayım kızım koşup oynasın kedim köpeğim olsun hadi bi de sıcak günler için küçük bir havuzu olsun =)) (görgüsüz demeyin nolur benimki de bu işte) malalesef ülkemizde insanca yaşamak lüks neyse nolursa olsun bi evim olsun dersek tabi ki kira vereceğimize ev alıp taksit ödemek çok mantıklı kira öder gibi düşünür insan en azından ama bekleyeyim istediğim gibi bi ev alayım dersek de bence beklemek(miras değil ama para biriktirmeyi vs) ....bence

Tatlım mesajlara göz gezdirdim ama dikkatimi çekmedi. Ne kadar kira ödüyorsunuz?
1000 TL. ile 200 - 300 TL fark varsa, biraz kemer sıkarak aradaki farkı denkleştirirsiniz.
400 - 500 gibi bir fark olursa, bütçeniz açık verebilir.
Elbette biraz dişinizi sıkarak ev sahibi olabilmek yönünde değerlendirme yapmanız doğru
olur. Uzun ve mutlak gününde ödenmesi gereken bir borç riski altına girmeden önce,
Allah korusun açık verebileceğiniz aylarda, açığınızı kapatabilecek bir güvence sağlamalısınız.
Bir kaç yakınınızdan zor dönemleriniz için destek sözü alabilirseniz, sağlığınızı ve huzurunuzu
etkileyecek streslerden korunmuş olursunuz.
Yıllar önce bir arkadaşımın destek sözü sayesinde borçlanarak ama arkadaşımın maddi
desteğine hiç ihtiyaç duymadan ev almıştım. Canım arkadaşımın destek sözünün manevi
boyutu ve itici gücü servet değerindeydi. Yıllardır ona duacıyım.
Sıçrama yapabilmemiz için risk almak gerekir. Lakin doğru planlayarak riskleri en aza
indirmeye çalışmak doğru olur sanıyorum.
Dilerim Rabbim en doğru, en hayırlı kararı vermenize yardım etsin. Rahatsızlığın için acil
şifalar diliyorum.

Arkadasım sırf asgarı ucret alıp ustune kıra veren ınsanlar var..Bence 1000 lıra elınızde kalacaksa bu fena bır para deıl hem cocugun kucuk daha okul masrafları baslamamıs.Ben de bu evı hemen alman taraftarıyım dogrusu..Benım babam mesela,bır cok ewı var ama hala gayrı menkul alır en son sıfır bı ınsaat yaptırıyo bız de zorlanıyoruz rahat yasamak varken,ve de evlerı varken neden hala alıyo bız sıkısıyoruz dıye kızıyorum bazen ıcten ıce...Ama sonrası ıcın gereklı seyler bunlar...Bız bır de esnafız dusun..Yarınımız bellı degıl.Ama senın esın memur ısı garantı..bence kıracıya gıdecegıne paran kendı evıne gıtsın

canım çocuk kaç yaşındaydı?
11 yıllık evli olduğunuza göre yeterince gezip görmüşsünüz evliliğinizin tadına varmışsınızdır. evlilik 10 yıl sonra sıkıcı birşeye dönüşür demiyorum kesinlikle yanlış anlaşılmasın; en azından bazı heveslerin geçmiştir.
biz henüz 1 yıllık evliyiz ve 800lira kira ödüyoruz. evimiz nezih bir semtte ve güzel ama her ay kenara koyduğumuz parayı kiranın üstüne ekleyip kendi evimizi almak istiyoruz.
sonuçta artık eskisi gibi kooperatifler yok banka kredileri var ev almak daha kolay kira öder gibi ödeyeceksin;
hesabınızı iyi yapın; kaç yıllık kredi çekeceksiniz; eşten dosttan borç alıp anapara çıkarabilir misiniz? çocuğun kredi çekeceğin süre içindeki harcamaları nasıl değişir?

bu arada sen de sıkıntılı dönemleriniz olursa evde birşeyler yaparak bütçeye katkı sağlayabilirsin; akmasa da damlar; annem vaktiyle ne oyalar ördü ne seccadeler işledi borç ödemek için; kuzenim de tüylü iplerden kutu örer süslerdi satardı ayda yarı asgari ücret kazanırdı.
ha bir de eşinin ailesinden anapara konusunda hiç destek çıkmaz mı?

Bende hiç düşünme al derim...Kirayada en aşağı 500 falan gidiyor zaten ve geride ne kalıyor elde var sıfır. Ev sahibi çık dese pılını pırtını toplayıp çıkıyorsun. Ama kendi evin eskide olsa küçükde olsa senin. Bizde 8 yıllık kredi çekmiştik 5 yılımız kaldı. Ayda 1000 lira ödüyoruz. Ve geriye sizinki kadar bişey kalıyor elimizde. Tabii çocuk yok bizde ama biz valla o kalanla artırıyoruz bile kenara koyuyoruz yarın birgün sıkışırsak nede olsa kredi borcu. Belki biraz sıkıntıya girersiniz ama borçsuzda bişey olmuyor bu devirde. Biz şu an keşke daha önce almış olsaydık diye hayıflanıyoruz, aldıktan sonra inan sende öyle düşüneceksin. Hem belki kayınpederinde biraz insafa gelir sıkıştığınız yerde yardım falan eder. Allah korusun bizde öyle bi durum olsa beş kuruş isteyecek kimsemiz yok (eşimin anne babası vefat etti) ona rağmen cesaret ettik valla. Hiç korkma Allah ev alana yardım ediyor, eşinide sen cesaretlendir, memur kısmı hep korkar borçtan taksitten bilirim :(

Ev kredisi ödemek zor 2 yılımız var bitmesine oda zevkimize göre ve bahçeli her meyve ağacı var ama bende kendimce ne gerek var diyorum para sıkıntım olunca nasıl olsa miras kalacak annemden sende kendini tart biç 10 yıl bana çok gelirdi

Tatlım mesajlara göz gezdirdim ama dikkatimi çekmedi. Ne kadar kira ödüyorsunuz?
1000 TL. ile 200 - 300 TL fark varsa, biraz kemer sıkarak aradaki farkı denkleştirirsiniz.
400 - 500 gibi bir fark olursa, bütçeniz açık verebilir.
Elbette biraz dişinizi sıkarak ev sahibi olabilmek yönünde değerlendirme yapmanız doğru
olur. Uzun ve mutlak gününde ödenmesi gereken bir borç riski altına girmeden önce,
Allah korusun açık verebileceğiniz aylarda, açığınızı kapatabilecek bir güvence sağlamalısınız.
Bir kaç yakınınızdan zor dönemleriniz için destek sözü alabilirseniz, sağlığınızı ve huzurunuzu
etkileyecek streslerden korunmuş olursunuz.
Yıllar önce bir arkadaşımın destek sözü sayesinde borçlanarak ama arkadaşımın maddi
desteğine hiç ihtiyaç duymadan ev almıştım. Canım arkadaşımın destek sözünün manevi
boyutu ve itici gücü servet değerindeydi. Yıllardır ona duacıyım.
Sıçrama yapabilmemiz için risk almak gerekir. Lakin doğru planlayarak riskleri en aza
indirmeye çalışmak doğru olur sanıyorum.
Dilerim Rabbim en doğru, en hayırlı kararı vermenize yardım etsin. Rahatsızlığın için acil
şifalar diliyorum.
biz şu anda eşimin abisinin evinde kira vermeden oturuyoruz ama 1 yıl önce 500 kira veriyorduk .ev alınca burdan taşınacağız.

arkadaşlar beni yüreklendirdiniz teşekkür ederim .yarın eşim ailesiyle görüşecek biraz peşinat ayarlıycak inşallah tabii.biz bir giriş katı bulduk oturduğum apartmanın hemen iki bina ötesinde 85 bin diyorlar orası üzerinde yoğunlaşıyoruz .bu arada girişin bazı negatif yönleri var tabii tereddüt ediyoruz ama olsun benim olacak düşünmesi bile harika.bu arada oğlum 9 yaşında ve okuyor.ayrıca merak edenler için söyliyim biz geçen yıllar içinde ancak geçimimizi sağladık krediye filan kalkışmamız mümkün değildi.bundan sonra olacak inşallah.iyi dilekleriniz için teşekkürler arkadaşlar .

Son düzenleme:
biz şu anda eşimin abisinin evinde kira vermeden oturuyoruz ama 1 yıl önce 500 kira veriyorduk .ev alınca burdan taşınacağız.

Kira vermediğiniz dönemde birikim yapabildiniz mi canım?
Bir kaç ay, borçlanmışsınız gibi kredi mikarını birikim yaparak, kalan miktarla
geçinebiliyormusunuz görmeniz mümkün.

arkadaşlar beni yüreklendirdiniz teşekkür ederim .yarın eşim ailesiyle görüşecek biraz peşinat ayarlıycak inşallah tabii.biz bir giriş katı bulduk oturduğum apartmanın hemen iki bina ötesinde 85 bin diyorlar orası üzerinde yoğunlaşıyoruz .bu arada girişin bazı negatif yönleri var tabii tereddüt ediyoruz ama olsun benim olacak düşünmesi bile harika.bu arada oğlum 9 yaşında ve okuyor.ayrıca merak edenler için söyliyim biz geçen yıllar içinde ancak geçimimizi sağladık krediye filan kalkışmamız mümkün değildi.bundan sonra olacak inşallah.iyi dilekleriniz için teşekkürler arkadaşlar .

Herşey hayırlı ve hayal edemeyeceğiniz kadar güzel olsun İnşaallah.

Back
X