Toki den ev almak zor 108 dedikleri net 75 çıkıyor...
Eminevim diye birşey var faizsiz ev alıyorsunuz..Kura ile çıkıyor... Ben mesela oradan ev alacağım kredi çekip 2 katını ödemekten iyidir...
Eşinizin dediği mantıklı aslında elinizde peşinatınız olacak kredi çekip hemen ev alabilirsiniz hem kredi taksitleri sabit olur toki ödemelerinize senede 2 kere zam gelecek,108 mt neti 75 civarı olur asansörlü apartman mutlaka bulunur yaşadığınız şehirde,eğer tokideki evin bitmesini beklerseniz hem kira hem de toki taksiti ödeyeceksiniz ama eşinizin dediğini yaparsanız bitmiş bir ev alıp sadece kredi taksiti ödersiniz.
Toki den ev almak zor 108 dedikleri net 75 çıkıyor...
Eminevim diye birşey var faizsiz ev alıyorsunuz..Kura ile çıkıyor... Ben mesela oradan ev alacağım kredi çekip 2 katını ödemekten iyidir...
bana hesabınızda bir yanlışlık var gibi geldi; eşiniz diyor ki adamdan 10 alacaksınız 6 da toki de var etti 16 e o zaman tokiye peşinatı kimverecek?? bence adam sizin 6 lık hisseyi 10 a almayı teklif etmiş. yani sizin 4 bin karınız ve 10 bin paranız olacak net(ben böyle anladım)
altın bozduracaksınız şu an altın en düşük seviyede bir hayli zarar edersiniz
kredi çekeceksiniz şu an faizler resmen tavan yaptı burdan da zarar edeceksiniz...
bana kardan çok zarar edersiniz gibi geldi, tokiden vazgeçseniz bile bu ara ev almazdım senin yerinde olsam
bana hesabınızda bir yanlışlık var gibi geldi; eşiniz diyor ki adamdan 10 alacaksınız 6 da toki de var etti 16 e o zaman tokiye peşinatı kimverecek?? bence adam sizin 6 lık hisseyi 10 a almayı teklif etmiş. yani sizin 4 bin karınız ve 10 bin paranız olacak net(ben böyle anladım)
kredi çekeceksiniz şu an faizler resmen tavan yaptı burdan da zarar edeceksiniz...
bana kardan çok zarar edersiniz gibi geldi, tokiden vazgeçseniz bile bu ara ev almazdım senin yerinde olsam
Okudum konuyu.. Tamda böyle düşünüyordum ki
Aynen düşüncelerimi dile getirmissiniz
Faizler tavan suan hem
Bide şu var ben İstanbuldaym
Eskiden benim begenmeyip dag bası dediğim toki evleri simdi isil isil
Toki bi yere ev yapıyorsa , etrafida gelişiyor ,ev kiymetleniyor
3 sene 200.000e alınan ev simdi 300.000
Ben olsam kesinlikle satmazdim
hangi şehirdesiniz?asansör olmayan bu şehri çok merak ettim gerçekten.bir de demişsiniz ki evler 200 milyar civarı 40 peşinat+120 daha eder 160 bin.160 bine ev bulabilecek misiniz?bir de hesabınızda yanlışlık var adam size içerdeki payınızı satın almak için 10bin teklif etmiş.
eşyaları evinize göre neden almadınız?ben de kiracıyım evlenirken geniş eşyalar almışım çok pişmanım şimdi büyük ev arayıp duruyorum.bence kiracı insan çok pahalı ve geniş eşya almamalı sonra üzüyo insanı.
son olarak :her zaman ev alınmaz şöyle 70-80 bin biriktirin geniş güzel bir ev bulun üzerine de kredi çekersiniz.sabretmek gerekiyor.
merhaba arkadaşlar. Biz ev için tokiye başvurduk bulunduğumuz ilde ev fiyatları çok yüksek daracık evler 200 milyar. Tokiye 6 milyar para yatırdık hala birşey netleşmedi. Yani inşaat başlamadı ödemelere başlamadık ne zaman olacağıda belli değil. Bu aldığımız evin brüt merrekaresi 108 neti kaç olur bilmem yani küçük bir ev. Yeri şehir dışında ama orada yapılaşma oranı yüksek yani yeri iyi. Neyse bugün eşime işyerinden biri 9 10 milyar vereyim o tokiyi bana devret demiş eşim bana sordu karar veremedim. Eşimde 10 bin alsak 6 binde içerdeki para var 22 binde bilezikler var 40 bin para olur geriye kalanı 110-120 bin kredi çekip hemen ev alabiliriz diyor. Ama ne bileyim kararsızım. Tokiden çıksak pişman olur muyuz? Istediğimiz evi bulup alabilir miyiz bunları düşündüm. Birde burada evler dar asansörsüz. Asansörlü ev almak istiyorum şuan 4. Kata çıkarken nefesim daralıyor. Yarın çocuk kucağımda canım çıkar. Siz ne düşünürsünüz kızlar.
eşinizin arkadaşı tokiyi devralmak isteyen size 6.000 yerine 9-10.000 tl verecek içerdeki 6.000 tl'i saymayın bence ben öyle anladım
toki konusuna gelince dar gelirliler için yaptığı binalar vasat oluyor hem küçük hem çürük sıkıntısı bitmiyor ama tokinin lüks konutlarıda var onlardan ise girdiğiniz küçükte olsa bekle derim satma derim ama dar gelirliler için yaptığı konutlardan ise 3-4 bin kar ile arkadaşınıza devredebilirsiniz
Evet başta belirli bir giriş parası alıyorlarmış ama ne kadar aldıklarını bilmiyorum...
Ama bana göre bankaya 50-60 tl ödemektense 3-5 oraya ödemek daha mantıklı geliyor.
Aldığınız Toki'nin niteliğine göre değişir bu durum bence
Dar gelirliler için olanlar çok kötü yapılıyor, sorunları hiç bitmiyor, taahhütlerini yerine getirmiyorlar
Daha lüks yapılan konutları güzel oluyor
108 brütün neti 75 metrekare gibi çıkar ki, bence çok küçük
Yapıldığı yerde önemli, şehir merkezine, işe, hastaneye vs... mesafe önemli şeyler
yok cnm adam içerdeki 6 binde dahil 15-16 bin lira vermek istiyor bizde 20 olsun dedik. dediğin gibi altın dipte faiz tavanda bu durumda biz hemen ev alacak gibi değiliz biraz bekleriz sanırım.
Aldığınız Toki'nin niteliğine göre değişir bu durum bence
Dar gelirliler için olanlar çok kötü yapılıyor, sorunları hiç bitmiyor, taahhütlerini yerine getirmiyorlar
Daha lüks yapılan konutları güzel oluyor
108 brütün neti 75 metrekare gibi çıkar ki, bence çok küçük
Yapıldığı yerde önemli, şehir merkezine, işe, hastaneye vs... mesafe önemli şeyler
inanın ne nasıl olacak belli değil. memurlara yönelik bir toki çalışması burada başka bir kurumun memurlarına yaptılar 4+1 165 metrekare han gibi evler mübarek. bizimkide memurlar için yeri iyi 2 hastaneye otogara yanyana. bu arada eşim dedi bizmkinin briti 118 metrekareymiş ben yanlış yazmışım. ama nasıl olacak hiç haber verilmiyor 9 ay önce para yatuırdık hala beklşyoruz tokiyi aradık cevap yok.