Ev Kredisi Muamması

Kaizen S

Guru
Kayıtlı Üye
30 Ocak 2014
4.518
6.353
358
Merhaba kızlar çok önemli bir konu şu an ev kredisi çekmek mantık lı mı? Bi arkadaşım çekecek bankadan bugün geri dönüş yapacaklar başvurusu onaylandı gibi? Ben bir şey diyemedim? Ne düşünüyorsunuz? Kredisi 5 yıllık bu arada.
 
Benim ailem ev kredisi çekti 3 gün önce. 5 yıllık onlarınki de. Bir sıkıntı yoktu eski hesaplamalarla aynı bir değişiklik yok.
 

neye göre mantık? faiz oranları yüksek dersen ev fiyatları görece düşük derim. çünkü faiz oranları düştüğünde bu sefer ev fiyatları artıyor.
ekonomik durum dersen karı koca çalışıyorsa ve ikisinden biri sabit gelirli ise yani memur vs. kira ödemek yerine ev sahibi olmak her zaman daha avantajlıdır.
ayrıca kredi taksiti sabittir ev kirası her sene artar. bu göz önüne alındığında her sene artan geliri düşünürsen kira yerine kredi çok daha mantıklıdır.
 
Faiz oranı kaç? Tanıdık bulunduğunda bankalar çok iyi indirim yapıyorlar. 0,95-0,85 aralığında çekerlerse uygundur diyebilirim epeyce bankayla görüşmüş biri olarak.
 
Ulkenin icerisinde bulundugu gundem sebebiyle soruyorsan; durum bu diye gunluk hayatimizi erteleyemeyiz bence. Hayirlisi olsun gule gule otursun
 
Teşekkürler arkadaşlar yorum yapabilecek arkadaşlar var forumda sağolsunlar çok çok uç bir sakın çekmesinler sebebi olabilir mi diye sormak istemiştim.
 
:) tam benım kafamı kurcalayan konu son bır aydır
özellıkle son bır haftadır daha da geri cekılmeme sebep oldu
eşim de ben de çalışıyoruz maaşlarımız da iyi ama
geleceğime karsı cok umutsuzum suanda

biz de pzt gunu kredı basvurusunda bulunacagız
banka 1,06 ya ınebılıyor en düşük
aylık 2600 tl ödeyeceğiz 10 yıl Allah izin verirse
 
Ben 3 yıl önce alırken gayet mantıklıydı kredi. 0.67 oranıydı. Şimdi faizler 1i geçmiş. Çok yüksek çıkıyo ödemesi.
 
1'06 hangi banka cnm biz hiç o rakamı alamadık da
 
ev almak cok zorlastı aynı dertten muzdarıbım. sadece 25 bin pesınatım var. ve banka ev almam ıcın yanılmıyosam % 25 ini istyr .
 
Biz de peşinat yüzünden çok beğendiğim bir evi alamadık. Çünkü yeni bina olmadığı için en fazla 180.000 kredi alabiliyorduk.
Gerçi Allah içimi biliyor peşinat denkleşseydi bile 10 yıl borç ödemek gözümü korkutuyordu. Hani 7 yıl falan daha iyi geliyor insana psikolojik olarak ama olmadı.
 
Keşke başka şehirde yaşama şansım olsa. Ankara'da ev fiyatları çok uçuk çünkü. Bizim beğendiğimiz ev 378.000 di zar zor mal sahibi 350 ye verecekti
 
ev almak cok zorlastı aynı dertten muzdarıbım. sadece 25 bin pesınatım var. ve banka ev almam ıcın yanılmıyosam % 25 ini istyr .
evet yuzde 25 ıstıyor
biz iki sene evvel alacaktık ve o anda alacagımız ev 140 bındı
aylık 1300 odeyecektık

gözumuz yemedı almadık

suanda o ev 240 bın oldu ve aylık odememız 2600 tl olacak

seneye alamazsak emınım o ev 330 falan olur aylık ödemesı de 4000 falan :))))
 
bnm de 10 yıl kabusu üzerimde bu ara:))))

ama ara ödeme falan olabılıyormus

bir de bı yerden 30 bın alacagımız var bır sene ıcınde onu yatırırsak aylık odememız azalacak

o rahatlatıyor az da olsa

evsızlık çok kötu

kiralara süreklı zam gelıyor ama

kredin sabit kalıyor o da var
 
Eşimin maaş bankası bile 1,08 Den veriyordu
Ama biz bu araştırmayı haziran ayında yapmıştık şuan ne olur bilmiyorum
 
Ah kızlar kapatmaya çalıştığım yaramı deştiniz.
Ben tüm peşinatı kendim ortaya çıkarmıştım tüm altınlarım ve kendi biriktirdiğimin tamamı ile.
Ve ben eşimin ailesinin fesatlığı yüzünden alamadım o evi. Tam kırk takla attılar vermemek için. Hele en son Kadir gecesi onlara iftara gitmiştik ve iğrenç görümce resmen olay çıkardı saldırdı bana. Ben de cinnet geçirdim ve bizi ayırdılar düşünebiliyor musunuz. O travmayı hala tam atlatamadım Hakkı'm onlara iki dünyada da haram olsun
 
rezidans mi alıyorsunuz hesaplayamadim kac bin lira oluyo
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…