Ev Kredisi Muamması

Kredi oranları yükseldiğinde ev fiyatları düşer, düştüğünde ise yükselir... Düşmeden almak daha mantıklı yapılandırma Hakkı'n var, yapılandırınca baya kâr etmiş oluyorsun, hem kredin düşüyor hemde evi uygun fiyata almış oluyorsun ,ev fiyatları şu an düşük tanıdığım bir çok Müteahit fiyatlar da çok fazla indirim yaptı ve 4 gözle kredilerin düşmesini bekliyorlar

Gecen sene eşimin ailesinin çomak sokması yüzünden bir sene evvel alamadıgımız 150 binlik ev suanda 250 bin tl oldu
3 seneye yaklasık evliyiz
Hala da erken derler önünü gör derler eşime
Bigün ben cıkarıp önümü göstericem onlara:)))))
Yasımız da küçük değil ya 35 yanii

2600* 12* 10 = 312 bin lira ödeyeceker 10 yılda epey bir faiz de ödeyeceklerini düşünürsek çekilen kredi 200 bin lira civarında sanırım.
Faiz ödemecek ama evin değerü de artacak ve ödeme sabit
Bununda düşünün

Ay aynı yaaaa
Resmen çomak soktular Nasıl sinirliyim anlatamam
Her geçen yıl ev fiyatları katlanıyor üstelik ben şuan kışın hiç ısıtamadığım eve 1400 kira ödüyorum
Of yine cinlendim ya
Allah kahretsin onları ne diyeyim
Ama koca Ada'm olacak ki bunlara izin vermeyecek

Biz peşinat acısından onlara muhtactık
Kocam izin vermese ne olucak ki
Şuanda da desteksiz alamayız hep yokusa sürüyorlar ama kocam da yokusa sürüyo
:))
Kiranız cokmus
Hangi sehir

Biz peşinat acısından onlara muhtactık
Kocam izin vermese ne olucak ki
Şuanda da desteksiz alamayız hep yokusa sürüyorlar ama kocam da yokusa sürüyo
:))
Kiranız cokmus
Hangi sehir
Biz de peşinatı onlar vermediği için tamamlayamadık, açık kaldı ve alamadık.
Benim koca olacak 36 yaşındaki kişi de pustu kaldı resmen
Ankara'dayız
İnanır mısın ev o kadar güzeldi ki ve ben o kadar üzüldüm ki 2 gün sonra emlakçı evime geldi ama kapıyı açmadım çünkü Ada'm bana çok üzülmüştü resmen
Ben kadın olarak varımı yoğunu koyuyorum ama karşındakilerde utanma arlanma yok

Üstelik ben altın vs ailemin de verdiğiyle beraber 100.000 koymuştum peşinat için
İnsanda utanma olacak önce
Bundan sonra ama maaşıma zerre dokunmam geçindirsin evini banane

Faiz ödemecek ama evin değerü de artacak ve ödeme sabit
Bununda düşünün

yanlış anlamışsınız
bankaya yapılan ödeme 312 bin lira olduğuna göre çekilen para 200 bin filan sanırım demek istedim kalanı faiz ödemesidir, 50 de peşinat vermişlerse 250 bin liralık filan bir ev almışlardır diye tahmin yürüttüm.

ayrıca ben evimi aldım zaten 3 senelikti kredisi 2 senesi kaldı, 10 yıl bence biraz fazla maliyeti çok artırıyor.

soruda 5yıl denmiş 5 yıl fena durmuyor.

bu günlerde çekilir mi...bu biraz dünya/siyasi görüşünüzle alakalı. ben krediyi ağustos sonu çekmiştim. tekrar seçim kararı çıkınca 1 haftada faizler zıplamıştı. ben 1'in hemen altından kullandım krediyi ve biz günden güne daha iyiye gitmiyoruz, gitmeyeceğiz diye düşündüm (iktidara muhalifim) ayrıca gelirim döviz cinsinden döviz artar diye düşünmüştüm gerçekten euro 3.5'u görmüştü ben ev alırken bozdurdum çok büyük karım oldu oradan.
Şimdi tekrar 3.5 olmasını bekliyorum kalan borcumu kapatmak için.

Siz herşey daha iyi olacak faizler döviz düşecek, evler ucuzlayacak, dar gelirliye imkan sağlanacak gibi şeyler düşünüyorsanız almaz beklersiniz. ben aslında ekonomik kriz de bekliyorum ama krizde ev fiyatları birden düşmez, düşen fiyattan denk geitirp almak da herkesin şansına artık. Ben o kadar piyasa takip edemiyorum denk getirene kadar bu evin borcunu öder bitiririm ben diye düşündüm. Hakikaten de sene oldu 1 gün başımı kaşıyacak vaktim olmadı.

Aslında ben de ev işi yatınca şu peşinat olarak tl cinsinden beklettiğim paraya dolar alsam mı diye düşünmüştüm ,alsaydım iyi olurmuş çünkü ben bu olaylardan önce 2,90 A alacaktım şimdi ise dolar 3 ün üstünde
Peki sizce dolar Euro ne olur .. Dünden beri düşüşte , bu fiyattan alsam mı acaba

yatırım tavsiyesi vermek benim işim değil
ama bu sıra inişlerin çıkışların bol olacağını düşünüyorum.
ben maalesef aktif şekilde düzenli takip edemiyorum al-satçı değilim. o yüzden 3 gün inmesi 5 gün çıkmasına pek bakmıyorum tabi çok rekor rakamlara inip yükselmedikçe. alım yapamıyorum zaten gelirim dövizle. TL param yok alım yapacak olsam belli bir rakam eşiğim olurdu. satış içinse 3.20lerde çok kaldı euro biliyorsunuzdur, o sırada sadece mecbur olduğum rakamları bozdurdum daha fazlasını bozdurmak için 3.5 civarını görmesini bekliyorum.

Kredi çekildi bakalım hayırlısı bizde 5 yıllık çekmiştik 2 yıl önce 3 yılımız daha var. Allah ödeme kolaylığı versin.

:)) bizde de aynı durum oldu
Kardesim 40 bin tl verdi
Babam da verecekti
Eşimin arabası var( annesi kendi üzerine almıs):))
Eşim onu satmak istedi eşim kullanıyo sonucta ve ona alınmıs
Kadın saattırmadı:))
Snr biz sagdan soldan topladık para
Peşinata yetti ama tapu masrafı için 8 bin tl acık kaldı ailesi vermedi:)))

Snr ben kardesimin verdği ev parası ile arabami yeniledim
Benzinli id arabam ayda 700 tl yakıt parası veriyordık
Aylıo masraf dizel alınca 300 tl ye indi

Eşimin annesi de snr o eşime alınan arabayı sattı ve parasını cebine attı gtti.

Eşim aylardır o paranın peşinde
Ve bunların iki kiişi aylık maasları 12 bin tl falan

Allahım insallah size de bir kapı acar
Ben sizi cok ii anlıyorum ama erkekler biz kadar baskın olamıyor sanırım

Üstelik ben altın vs ailemin de verdiğiyle beraber 100.000 koymuştum peşinat için
İnsanda utanma olacak önce
Bundan sonra ama maaşıma zerre dokunmam geçindirsin evini banane
Erkek ailesinin ödü kopuyor
Hep kız anneleri daha cok destek dikakt edersen

Sizin vadeniz kısaym
sizin vadeniz kısaymış ne mutlu
Sizin vadeniz kısaymıs ne mutlu size
Dar gelirliye imkan saglanacak diye düşünmüyorım
Ben de herseyin dah kötüye gttiğini. Farkındayım
Sonumuz ülke olarak hiç iyi değil

Çok sıkı pazarlık yapın bazı teminatlar da verirseniz düşüyorlar örneğin hayat sigortasını peşin peşin kredi bitene kadar olan süre için o bankadan yaptırırsanız yine bir indirim oluyor. Kredi notunuz yüksekse başka ödediğiniz kredi yoksa herhangi bir bankaya borç takmadıysanız vade süresini kısaltırsanız yine indirim sebebidir. Şöyle bir şey de var bir banka konut kredisi için çok uygun faiz oranı verirken diğeri ihtiyaç için daha uygun verebiliyor. Ben 0,85 ten konut kredisi alırken aynı banka ihtiyaç kredisi için pek fazla inemedi ve başka bankadan çektik. Bazılarına niye komik geldi anlamadım burda bi yerimden uydurmuyorum heralde 0,85-0,95 arası uygun derken.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…