- 21 Temmuz 2016
- 1.219
- 1.594
- 133
- 40
- Konu Sahibi adventurerpassenger
-
bu sordugunuza kimse cevap veremez ki
herkesin harcamasi farkli
kimi ayda 2 bin harcar elinde 8 kalir
kimi 8 harcar elinde 2 kalir
kendi butcenizi sadece siz bilebilirsiniz
valla 1 milyon lira konut kredisi ceken de gordumAyarlicaz artik harcamalarimizi...ve fakat ayni gelire sahip diger insanlarin ayda maksimum ne kadar odeyebilecegini merak etmiyo degilim...biraz cesarete ihtiyacim var sadece...200000 tl kredi fazla gibi geldi bana..o kadar kredi ceken var mi onu bile bilmiyorum...
pesinatiniz varsa aslinda sizi fazla da zora sokmaz gibi bu rakam... borcunuz var mi? Ev bitmis mi insaat mi... insaatsa kirada oturdugunuz evin kirasi...
Kabaca bi hesap yaparsak;
1000 lira butun mutfak giderleriniz
500 faturalar
750 Aylik iki kisi icin giyim desek
1250 kira (istanbuldaysaniz ve kiradaysaniz)
1500 ekstra harcama desek bunlar 5 bin yapar... tabi bu kaba hesap.. siz kendi hesabinizi daha iyi bildiginiz icin bu hesabi kendiniz yapipyine iyi bir odeme plani cikar eminim. 2 kisinin toplam geliri 10 bin degil mi...
Dedigim gibi ablaci aslinda kendi harcadiginizi iyi bilirsiniz.. kalem kalem yazin. Daha cabuk bitirmek isterseniz iste nelerden kisabilirsiniz onlara bakin... evinizde kira olmadigina gore aylik 2 bin liraya g4cinebilirsiniz.. 2 bin liraya biraz sosyal aktivite az olur gerci.. biraz sosyal aktivite olsun dersen 3 bin lirayla rahat geciniesiniz gibi sankiEvet cnm toplam 10000 aylik maasimiz...oturdugumuz ev de kendimizin...onu da galiba 900 tl ye kiraya verebiliriz...onu da sayarsak 10900 tl gelir var...
Dedigim gibi ablaci aslinda kendi harcadiginizi iyi bilirsiniz.. kalem kalem yazin. Daha cabuk bitirmek isterseniz iste nelerden kisabilirsiniz onlara bakin... evinizde kira olmadigina gore aylik 2 bin liraya g4cinebilirsiniz.. 2 bin liraya biraz sosyal aktivite az olur gerci.. biraz sosyal aktivite olsun dersen 3 bin lirayla rahat geciniesiniz gibi sanki
Tek memur maasi ile ev gecindirenler bu kadar dusunmuyor yahu. Aylik 10bin ile 200biblik krediyi cok cok rahat odersiniz. İnternette konut kredisi hesaplama mitorlari var. Oraya bakarak yanit alabilirsiniz. Hem o siteler ne kadar faiz odeyeceginizide Gosterir. Vade sayisi arttikca faiz artR aylik odeyeceginiz tutar azalir. Vadeyi kisaltirsaniz faiz azalir aylik odeme miktariniz artar.
Devir degisti. Malesef siteler dogru oran veriyor.Baktim onlara...faiz orani cok fazla yaa...7 yillik odeme planinda bile 100000 faiz oduyosun...1.03 un yukarisinda faiz yuzdesi...0.60 oldugu zamanlari biliyorum ben yaa...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?