Ev kredisi

adventurerpassenger

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
21 Temmuz 2016
1.219
1.594
133
40
Arkadaslar ev almayi planliyoruz...gelirimiz 10.000 tl.ayda...200000 tl cekmeyi planliyoruz...bu gelirle ayda en fazla odeyebilecegimiz miktar nedir sizce...ayni gelire sahip kredi cekmis birileri var ise aylik odemeleriniz ne kadar kac yilligina kredi cektiniz ve zorlaniyomusunuz...yardimci olursaniz cok sevinirim...

bu sordugunuza kimse cevap veremez ki
herkesin harcamasi farkli
kimi ayda 2 bin harcar elinde 8 kalir
kimi 8 harcar elinde 2 kalir
kendi butcenizi sadece siz bilebilirsiniz

Ayarlicaz artik harcamalarimizi...ve fakat ayni gelire sahip diger insanlarin ayda maksimum ne kadar odeyebilecegini merak etmiyo degilim...biraz cesarete ihtiyacim var sadece...200000 tl kredi fazla gibi geldi bana..o kadar kredi ceken var mi onu bile bilmiyorum...

Kirada oturuyoruz ev aldık , kredi değil de senetle taksit bizim. Şu an hemen hemen gelirimiz aynı , aylık 5 ödememiz. Yeni taşındık(depozito, peşine kira, komisyoncu , nakliye masrafları vs) , tüp bebek yaptırdık , benim iş değişikliğim oldu, iş yerine hırsız girdi falan yüklü bir harcama yapmak zorunda kaldım ve özetle şu sıralar sıkıştık. Ama borç olmasa , hesapta olmayan giderler çıkmasa 10 alıp 5 ödemede zorlanmazdık sanırım. Sıkışmadan 5 rahat ödenir diyorum hele ev bitmiş ev olacaksa kira vermeyecekseniz rahat rahat olur

Ayarlicaz artik harcamalarimizi...ve fakat ayni gelire sahip diger insanlarin ayda maksimum ne kadar odeyebilecegini merak etmiyo degilim...biraz cesarete ihtiyacim var sadece...200000 tl kredi fazla gibi geldi bana..o kadar kredi ceken var mi onu bile bilmiyorum...
valla 1 milyon lira konut kredisi ceken de gordum
200 bin normal bir ev icin fazla bir tutar degil ki
ben 3 sene once 180 bin cekmistim 1800 civari taksit oduyordum sonra evi sattim gerci ama harcamaniz az ise 10 bin gelirle odenecek bir tutar

pesinatiniz varsa aslinda sizi fazla da zora sokmaz gibi bu rakam... borcunuz var mi? Ev bitmis mi insaat mi... insaatsa kirada oturdugunuz evin kirasi...

Kabaca bi hesap yaparsak;
1000 lira butun mutfak giderleriniz
500 faturalar
750 Aylik iki kisi icin giyim desek
1250 kira (istanbuldaysaniz ve kiradaysaniz)
1500 ekstra harcama desek bunlar 5 bin yapar... tabi bu kaba hesap.. siz kendi hesabinizi daha iyi bildiginiz icin bu hesabi kendiniz yapipyine iyi bir odeme plani cikar eminim. 2 kisinin toplam geliri 10 bin degil mi...

pesinatiniz varsa aslinda sizi fazla da zora sokmaz gibi bu rakam... borcunuz var mi? Ev bitmis mi insaat mi... insaatsa kirada oturdugunuz evin kirasi...

Kabaca bi hesap yaparsak;
1000 lira butun mutfak giderleriniz
500 faturalar
750 Aylik iki kisi icin giyim desek
1250 kira (istanbuldaysaniz ve kiradaysaniz)
1500 ekstra harcama desek bunlar 5 bin yapar... tabi bu kaba hesap.. siz kendi hesabinizi daha iyi bildiginiz icin bu hesabi kendiniz yapipyine iyi bir odeme plani cikar eminim. 2 kisinin toplam geliri 10 bin degil mi...

Evet cnm toplam 10000 aylik maasimiz...oturdugumuz ev de kendimizin...onu da galiba 900 tl ye kiraya verebiliriz...onu da sayarsak 10900 tl gelir var...

Evet cnm toplam 10000 aylik maasimiz...oturdugumuz ev de kendimizin...onu da galiba 900 tl ye kiraya verebiliriz...onu da sayarsak 10900 tl gelir var...
Dedigim gibi ablaci aslinda kendi harcadiginizi iyi bilirsiniz.. kalem kalem yazin. Daha cabuk bitirmek isterseniz iste nelerden kisabilirsiniz onlara bakin... evinizde kira olmadigina gore aylik 2 bin liraya g4cinebilirsiniz.. 2 bin liraya biraz sosyal aktivite az olur gerci.. biraz sosyal aktivite olsun dersen 3 bin lirayla rahat geciniesiniz gibi sanki

Dedigim gibi ablaci aslinda kendi harcadiginizi iyi bilirsiniz.. kalem kalem yazin. Daha cabuk bitirmek isterseniz iste nelerden kisabilirsiniz onlara bakin... evinizde kira olmadigina gore aylik 2 bin liraya g4cinebilirsiniz.. 2 bin liraya biraz sosyal aktivite az olur gerci.. biraz sosyal aktivite olsun dersen 3 bin lirayla rahat geciniesiniz gibi sanki

Cnm evet hic kismaya alışık degiliz biz...nası yapicaz bilmem...korkuyorum acikcasi...

Tek memur maasi ile ev gecindirenler bu kadar dusunmuyor yahu. Aylik 10bin ile 200biblik krediyi cok cok rahat odersiniz. İnternette konut kredisi hesaplama mitorlari var. Oraya bakarak yanit alabilirsiniz. Hem o siteler ne kadar faiz odeyeceginizide Gosterir. Vade sayisi arttikca faiz artR aylik odeyeceginiz tutar azalir. Vadeyi kisaltirsaniz faiz azalir aylik odeme miktariniz artar.

Tek memur maasi ile ev gecindirenler bu kadar dusunmuyor yahu. Aylik 10bin ile 200biblik krediyi cok cok rahat odersiniz. İnternette konut kredisi hesaplama mitorlari var. Oraya bakarak yanit alabilirsiniz. Hem o siteler ne kadar faiz odeyeceginizide Gosterir. Vade sayisi arttikca faiz artR aylik odeyeceginiz tutar azalir. Vadeyi kisaltirsaniz faiz azalir aylik odeme miktariniz artar.

Baktim onlara...faiz orani cok fazla yaa...7 yillik odeme planinda bile 100000 faiz oduyosun...1.03 un yukarisinda faiz yuzdesi...0.60 oldugu zamanlari biliyorum ben yaa...

Konut kredisi çekmek biraz düşündürücü bir olay ne yazık ki ama etrafımda konut kredisi çekenlerin birçoğu Garanti Mortgage 'ı tercih ettiklerini ve çok rahat ödediklerini, sorun yaşamadıklarını söyledikleri için sizlere de tavsiye ederim. Oraya da bakabilirsiniz.

Back
X