ev meselesi

Nerden cikartacagim ve ortak vekalet nasil oluyor
Arkadaş aile konutu şerhinden bahsetmek istemiş sanırım, aile konutu şerhi için muhtarlıktan ikametgah alınıyor, ikametgah ve evlilik cüzdanıyla tapu sicil müdürlüğüne gidiliyor, ikametgah adresinde kayıtlı taşınmazın aile konutu olduğu, aile konutu şerhi konması söylendiği takdirde tapu kütüğünün şerhler kısmına bu işleniyor, tapu eşlerden hangisine ait olursa olsun bu şerh kütüğe işlendiği andan itibaren ev eşten izinsiz kiraya dahi verilemiyor.

Yalnız bu linkteki ortak vekalet yada ortak olma değil eve aile konut şerhi konu sahibi gidip bunu yaptırabilir eşi sadece evi izinsiz satamaz konu sahibi eve ortak olmuyor bu durumda.Ortak olması için eşinin rızası gerek %50 pay alması için.

Tamm iste konu sahibi de satılmasını istemiyor zaten ben mi yanlış anladım acaba :işsiz:

Eğer bir satış daha yapılıp eşine yapılsa da söz hakkin oluyor ama bunun yerine gidip ortak vekalet çıkar

Tapu dairesine git canım evlilik cuzdaniyla eşine gerek yok bakalım yapabilecek mısın geçen haberlerde izledim yanlış hatırlamıyorsam eğer avukat diyordu kadınlarımız bilmiyor evlilik cuzdaniyla gidildiğinde ortak vekalet istiyorum dendiğinde 15 dk nizi almaz diyordu bir araştırmak lazım tabi

Tamm iste konu sahibi de satılmasını istemiyor zaten ben mi yanlış anladım acaba :işsiz:

Ortak vekalet çıkar demişsiniz ya işte ortak vekalet olmuyor sadece şerh koyduruyor satılmasın diye eve ortak olmuyor olası boşanma durumunda ev yine konu sahibinin eşinin olur evlenmeden önce alındığı için.

Ortak vekalet çıkar demişsiniz ya işte ortak vekalet olmuyor sadece şerh koyduruyor satılmasın diye eve ortak olmuyor olası boşanma durumunda ev yine konu sahibinin eşinin olur evlenmeden önce alındığı için.

Hee konu sahibi bosanmayla ilgi diyorsa o öyle ama satılmaması için koydurulabiliyor boşanma olayını kacirdim sanırım yada hala konuyu anlamadım :(

Çünkü eşimin benden önce aldığı arsalar vardı gidip köydür istersen dedi gerek yok diyip gecistirdim ben açıkçası ugrasmadim sadece böyle bir yöntem var imza olmadan sattiramiyorlar ondan haberim var ama boşanma tabiki önceden alındıysa eşinin olması normal değil mi ben hak dahi talep etmezdim

Back
X