Allah aşkına ev alınmış zaten, kayınvalide ziynetin parasını alıp ev için çekilen krediyi kapatmak istiyor, ben ziyneti sözleşme yaparak borç karşılığı veriyorum diye noterde bir sözleşme talep edince güven mi oluyor yani, asıl o zaman o aile karışır. Kaldı ki o tür maceralara ne gerek var, konu sahibi diyor ki ziynetimle peşinat vereceğim, borcumu kendim ödeyeceğim ayrı bir ev istiyorum demiş, bence bu gayet mantıklı, ben şua na kadar kayınvalide kayınpederine para yardımı yaparken borç sözleşmesi düzenleyen kişinin evliliğinin yürüdüğünü görmedim, zaten bir iki istisna dışında 10 yıllık meslek hayatımda da yapanıda çok görmedim yapanlarda da ticari ilişki oluyor genelde. Kaldı ki kadında evi satın almayı da teklif etmiş, bedelini ödeyelim evi bize verin demiş.
Tamam kimse kimseye ev vermek zorunda değil ama burada bu kayınvalide tüm çocuklara zaten oturmaları için bir ev vermiş, konu sahibinin kocasının ailesine direttiği birşey değil, ev vermezseniz evlenmem dememiş, kayınvalide konu sahibini çıkarmak istiyorsada çıkarır zaten, burada öyle bir algı varki sanki konu sahibi tüm aileyi sömürmeye çalışıyor gibi tepki göstermişsiniz. Hani siz diyorsunuz ya çok sözleşme gördüm diye ben size bir örnek vereyim o zaman, hemşire bir müvekkilimin eşi aile işi yapıyor, tüm mal varlığı aile şirketine ait, kocası şirkette sadece çalışan gözüküyor, kocası evlilikleri boyunca tüm kazançlarını şirket için kullanmış ama şirket anne baba üstüne ve şirket evlenmeden önce kurulmuş, kadın 20 yıllık evlilikte bir çöp mal paylaşımı yapamadı, çünkü üstüne alınmış bir mal yok, hiçte olmamış, koca maaşı alıp alıp şirkete kullanmış, şimdi bu kadının kocasının tek söylediği zaten bize kalmayacak mı olmuş ki kalmadı. Bakın tekrar söylüyorum kimse boşanmak için evlenmez, ama bu gerçeği görmezden de gelmek mantıklı değildir. Sonuçta o ev miras kalacaksa da kadının kocasına kalacak, kanun gereği onun şahsi malı, kadının değil, onun hiçbir söz hakkı yok o evde kanunen.
Ayrıca herkes konuyu yanlış okumuşsunuz yanlış okumuşsunuz diyorsunuzda bence siz yanlış okumuşsunuz, o evler konu sahibi evlenmeden önce tüm kardeşler annesine para vererek alınmış, konu sahibinin eşide dahil, başka gelinlerin altını falan istenmemiş, şuanda kayınvalide de ne konu sahibinin eşinden ne de diğer evlerde oturan oğullarından para almıyormuş, ne zaman konu sahibi ziyneti ile böyle bir yatırım yapacağını kayınvalideye söylemiş, kayınvalide parayı bana verine getirmiş olayı, kadında vermek istemiyor ki kendi hakkı olmayan mala neden versin. Ayrıca mal rejimi genel hukuk bilgisi değildir, teknik bir alandır ve uzman olmayan kişilerin verdiği yalan yanlış bilgilerle çok kadının mağdur olduğu da bir alandır.