EV MESELESİ

ne yapacaksınız biliyormusun ,

ev almaktan vazgeçtik deyip arsa alacaksınız 1+1 alacaksınız yatırım amaçlı
ama kimselere söylemeyeceksiniz , yada her ay kredi taksidi öder gibi altın alacaksınız ,

ama bu ikinizin arasında kalacak
Evet arsa ya da araba arasında da gidip geliyoruz şu an. Madem illa bir şey olsun o zaman böyle bir şey olabilir.

Aynen ama mantıken hiçbiri konu sahibinin olmayacak o da sanırım benim diyebilecegi bir şey istiyor. Ben öyle anladım. Yine de 3-4 yıl beklese hiç böyle durumlar yaşamadan geçinir gider. Zaten Ev almak için mantıklı bir dönem değil. Krediler düşünce ev sahipleri evlerin fiyatını birden arttırdı. E şimdi krediler yükseldi yine ama ev fiyatları düştü mü hiç sanmıyorum. Bir şubata kadar beklemesine fayda var. Yoksa düşük kredi ile belirlenen evin fiyatını yüksek kredi çekerek öder.
Bız de ıkıncı bır ev alıcaz 2+1 evler 400 500 den başlıyor düşün yanı. Barı maaşlarından evın borcunu butun kardeşler odesın altın vs satmaya gerek yok. 1,900 u uc kardeşe pay etsen hıc bır şey. Kı ılerde butun evlatlar butun evlere yardımcı olmuş herkes oturduğu evın sahıbı olur. Kadın adaletlı zaten onceden ayarlar bıle bunu kı kardeşlerde kötu değil bence yoksa bu evın parasınıda paylaşmazlardı

Bız de ıkıncı bır ev alıcaz 2+1 evler 400 500 den başlıyor düşün yanı. Barı maaşlarından evın borcunu buyun kardeşler odesın altın vs satmaya gerek yok. 1,900 u uc kardeşe pay etsen hıc bır şey. Kı ılerde butun evlatlar butun evlere yardımcı olmuş herkes oturduğu evın sahıbı olur. Kadın adaletlı zaten onceden ayarlar bıle bunu kı kardeşlerde kötu değil bence yoksa bu evın parasınıda paylaşmazlardı
Kardeşler adaletli olabilir. Ama 3 gelin olmuş olacak mal paylaşımı sırasında düşünemiyorum ben o durumu... baksana biz boşuna yazıyoruz zaten konu sahibi habersiz arsa veya ev almayı planlıyor. Habersiz olmasa bile ev dışında bir şey almayı o zaman anne laf edemez diye düşünüyor demek. Iyki erkek kardeşim yok diyorum bazen ya da ıyki oğlum yok.

Evet arsa ya da araba arasında da gidip geliyoruz şu an. Madem illa bir şey olsun o zaman böyle bir şey olabilir.
Sırf ev için ödeyecek altın kalmasın diye mı 😊
Sız zaten esıme miras kalacak neden para odeyelim diye dusunuyorsunuz aslında ama unuttuğunuz miras kalabılsın dıye o evlere tum cocuklar girişip para vermıs ve alınmıs

Kardeşler adaletli olabilir. Ama 3 gelin olmuş olacak mal paylaşımı sırasında düşünemiyorum ben o durumu... baksana biz boşuna yazıyoruz zaten konu sahibi habersiz arsa veya ev almayı planlıyor. Habersiz olmasa bile ev dışında bir şey almayı o zaman anne laf edemez diye düşünüyor demek. Iyki erkek kardeşim yok diyorum bazen ya da ıyki oğlum yok.
Benım 20 yaşında erkek kardeşim var bır ev alcaz onun ıcın ılk kıraya verırız o evlene kadar dıye. Burda bu tarz şeylerı gördükçe bızede böylesi gelırse dıye bır korkmadım değil😂 dun bızımkılere dıyorum kı yarın bır gun eşinle burda ki gıbı bı haltlar yersenız öyle annemle babama saygısızlık yaparsanız durup dururken sonra malın peşine düşüp nıye tapu bızım değil dersenız böyle göstererek ıkınızı tutar ayağımıda itekleyerek kapının önüne koyarım dedım😂😂 herkes tabı gülüyor babamda ablan yapar ona göre dedı kı yaparım da ben bıle babamın malının sahıbı değilim başkası gelip hak talep edecek heee curcuna tıpık aslan burcuyum adgjkk

Benım 20 yaşında erkek kardeşim var bır ev alcaz onun ıcın ılk kıraya verırız o evlene kadar dıye. Burda bu tarz şeylerı gördükçe bızede böylesi gelırse dıye bır korkmadım değil😂 dun bızımkılere dıyorum kı yarın bır gun eşinle burda ki gıbı bı haltlar yersenız öyle annemle babama saygısızlık yaparsanız durup dururken sonra malın peşine düşüp nıye tapu bızım değil dersenız böyle göstererek ıkınızı tutar ayağımıda itekleyerek kapının önüne koyarım dedım😂😂 herkes tabı gülüyor babamda ablan yapar ona göre dedı kı yaparım da ben bıle babamın malının sahıbı değilim başkası gelip hak talep edecek heee curcuna tıpık aslan burcuyum adgjkk
Vallahi şans işi biraz da böylesi gelmez de başka türlüsü gelir. Burda okuduklarimdan sonra her şeyi beklerim. Kayinvalideler hiç yazmıyor mesela onlar kim bilir neler anlatır gelip yazsa.Allah iyi insanlarla karşılaştırsin.

o ev alınırken su kadar kısmını su kısı karsıladı dıye sozlesme yapar ?
avukat olarak hayatınızda boyle sozlesmeler hıc yapmadınız mı gercekten ?
zira ben bu tarz sozlesmelerı zamanında noterde cok işlemden gecırdım de ?
ınsanlar arkadaslar akrabalar kendı arasında su kısıye su kadar borc verdım dıye bıle anlasma sozlesme yapıyorlar notere onaylatıyorlar haberınız var mı ?
gelecegı kontrol altına almak ısteyene saygı duyarım yapsın sozlesme ?
sız avukat olarak aslında bu konuda eger dusunuyorsanız su sekılde sozlesme hazırlayın su maddelerı ekletın ılerde zor durumda kalmayın dıye yardımcı olsanız bence daha buyuk makbule gecer ?
Allah aşkına ev alınmış zaten, kayınvalide ziynetin parasını alıp ev için çekilen krediyi kapatmak istiyor, ben ziyneti sözleşme yaparak borç karşılığı veriyorum diye noterde bir sözleşme talep edince güven mi oluyor yani, asıl o zaman o aile karışır. Kaldı ki o tür maceralara ne gerek var, konu sahibi diyor ki ziynetimle peşinat vereceğim, borcumu kendim ödeyeceğim ayrı bir ev istiyorum demiş, bence bu gayet mantıklı, ben şua na kadar kayınvalide kayınpederine para yardımı yaparken borç sözleşmesi düzenleyen kişinin evliliğinin yürüdüğünü görmedim, zaten bir iki istisna dışında 10 yıllık meslek hayatımda da yapanıda çok görmedim yapanlarda da ticari ilişki oluyor genelde. Kaldı ki kadında evi satın almayı da teklif etmiş, bedelini ödeyelim evi bize verin demiş.
Tamam kimse kimseye ev vermek zorunda değil ama burada bu kayınvalide tüm çocuklara zaten oturmaları için bir ev vermiş, konu sahibinin kocasının ailesine direttiği birşey değil, ev vermezseniz evlenmem dememiş, kayınvalide konu sahibini çıkarmak istiyorsada çıkarır zaten, burada öyle bir algı varki sanki konu sahibi tüm aileyi sömürmeye çalışıyor gibi tepki göstermişsiniz. Hani siz diyorsunuz ya çok sözleşme gördüm diye ben size bir örnek vereyim o zaman, hemşire bir müvekkilimin eşi aile işi yapıyor, tüm mal varlığı aile şirketine ait, kocası şirkette sadece çalışan gözüküyor, kocası evlilikleri boyunca tüm kazançlarını şirket için kullanmış ama şirket anne baba üstüne ve şirket evlenmeden önce kurulmuş, kadın 20 yıllık evlilikte bir çöp mal paylaşımı yapamadı, çünkü üstüne alınmış bir mal yok, hiçte olmamış, koca maaşı alıp alıp şirkete kullanmış, şimdi bu kadının kocasının tek söylediği zaten bize kalmayacak mı olmuş ki kalmadı. Bakın tekrar söylüyorum kimse boşanmak için evlenmez, ama bu gerçeği görmezden de gelmek mantıklı değildir. Sonuçta o ev miras kalacaksa da kadının kocasına kalacak, kanun gereği onun şahsi malı, kadının değil, onun hiçbir söz hakkı yok o evde kanunen.
Ayrıca herkes konuyu yanlış okumuşsunuz yanlış okumuşsunuz diyorsunuzda bence siz yanlış okumuşsunuz, o evler konu sahibi evlenmeden önce tüm kardeşler annesine para vererek alınmış, konu sahibinin eşide dahil, başka gelinlerin altını falan istenmemiş, şuanda kayınvalide de ne konu sahibinin eşinden ne de diğer evlerde oturan oğullarından para almıyormuş, ne zaman konu sahibi ziyneti ile böyle bir yatırım yapacağını kayınvalideye söylemiş, kayınvalide parayı bana verine getirmiş olayı, kadında vermek istemiyor ki kendi hakkı olmayan mala neden versin. Ayrıca mal rejimi genel hukuk bilgisi değildir, teknik bir alandır ve uzman olmayan kişilerin verdiği yalan yanlış bilgilerle çok kadının mağdur olduğu da bir alandır.

Allah aşkına ev alınmış zaten, kayınvalide ziynetin parasını alıp ev için çekilen krediyi kapatmak istiyor, ben ziyneti sözleşme yaparak borç karşılığı veriyorum diye noterde bir sözleşme talep edince güven mi oluyor yani, asıl o zaman o aile karışır. Kaldı ki o tür maceralara ne gerek var, konu sahibi diyor ki ziynetimle peşinat vereceğim, borcumu kendim ödeyeceğim ayrı bir ev istiyorum demiş, bence bu gayet mantıklı, ben şua na kadar kayınvalide kayınpederine para yardımı yaparken borç sözleşmesi düzenleyen kişinin evliliğinin yürüdüğünü görmedim, zaten bir iki istisna dışında 10 yıllık meslek hayatımda da yapanıda çok görmedim yapanlarda da ticari ilişki oluyor genelde. Kaldı ki kadında evi satın almayı da teklif etmiş, bedelini ödeyelim evi bize verin demiş.
Tamam kimse kimseye ev vermek zorunda değil ama burada bu kayınvalide tüm çocuklara zaten oturmaları için bir ev vermiş, konu sahibinin kocasının ailesine direttiği birşey değil, ev vermezseniz evlenmem dememiş, kayınvalide konu sahibini çıkarmak istiyorsada çıkarır zaten, burada öyle bir algı varki sanki konu sahibi tüm aileyi sömürmeye çalışıyor gibi tepki göstermişsiniz. Hani siz diyorsunuz ya çok sözleşme gördüm diye ben size bir örnek vereyim o zaman, hemşire bir müvekkilimin eşi aile işi yapıyor, tüm mal varlığı aile şirketine ait, kocası şirkette sadece çalışan gözüküyor, kocası evlilikleri boyunca tüm kazançlarını şirket için kullanmış ama şirket anne baba üstüne ve şirket evlenmeden önce kurulmuş, kadın 20 yıllık evlilikte bir çöp mal paylaşımı yapamadı, çünkü üstüne alınmış bir mal yok, hiçte olmamış, koca maaşı alıp alıp şirkete kullanmış, şimdi bu kadının kocasının tek söylediği zaten bize kalmayacak mı olmuş ki kalmadı. Bakın tekrar söylüyorum kimse boşanmak için evlenmez, ama bu gerçeği görmezden de gelmek mantıklı değildir. Sonuçta o ev miras kalacaksa da kadının kocasına kalacak, kanun gereği onun şahsi malı, kadının değil, onun hiçbir söz hakkı yok o evde kanunen.
Ayrıca herkes konuyu yanlış okumuşsunuz yanlış okumuşsunuz diyorsunuzda bence siz yanlış okumuşsunuz, o evler konu sahibi evlenmeden önce tüm kardeşler annesine para vererek alınmış, konu sahibinin eşide dahil, başka gelinlerin altını falan istenmemiş, şuanda kayınvalide de ne konu sahibinin eşinden ne de diğer evlerde oturan oğullarından para almıyormuş, ne zaman konu sahibi ziyneti ile böyle bir yatırım yapacağını kayınvalideye söylemiş, kayınvalide parayı bana verine getirmiş olayı, kadında vermek istemiyor ki kendi hakkı olmayan mala neden versin. Ayrıca mal rejimi genel hukuk bilgisi değildir, teknik bir alandır ve uzman olmayan kişilerin verdiği yalan yanlış bilgilerle çok kadının mağdur olduğu da bir alandır.
Bu konuyu eksık ve yanlıs okumussunuz avukat hanım 😁 ıyı forumlar size

O kadar güzel açıklamışsınız ki söyleyecek tek söz yok gerçekten anlatmak istediğim sadece buydu.:KK9::KK9:

Bız de ıkıncı bır ev alıcaz 2+1 evler 400 500 den başlıyor düşün yanı. Barı maaşlarından evın borcunu butun kardeşler odesın altın vs satmaya gerek yok. 1,900 u uc kardeşe pay etsen hıc bır şey. Kı ılerde butun evlatlar butun evlere yardımcı olmuş herkes oturduğu evın sahıbı olur. Kadın adaletlı zaten onceden ayarlar bıle bunu kı kardeşlerde kötu değil bence yoksa bu evın parasınıda paylaşmazlardı
Kayınvalide adeletli bu evde siz oturuyorsunuz kira verin dememiş.
Bu evde siz oturuyorsunuz borcuda siz kapatın dememiş.
Bütün çocuklarına birleşip borcu kapatın bu evde her birinizin payı var demiş.
Kendi ödeme konusunda zorlanırken oğlunun ev alma planını duyunca zoruna gitmiş olabilir.
Sonuçta tüm çocuklarını evlerden çıkarıp kiracı getirtse kadın gayet rahat geçinir.

Konu sahibinide anlıyorum benim olmayacak mal için neden tüm altınlarımı vereyim diyordur.
O zaman başka ev alıp kayınvalidenin evinden çıkmalı.
Kimsenin kaynanaya kirayı bana ver deme hakkıda yok.
Tabii evler nasıl alındı bilmiyorum.
bazı durumlarda çocuklar aileye para vermiş oluyor ama tapu anne yada babanın üstüne oluyor.

Ay ne uzadi konu ya. Tamam altinlarinizi vermeyin. 6 sene boyunca her ay 630 lira versin 3 kardes anneye madem. Eder 1900 lira. Sorun da cozulur.

Altinlarinizi da baska eve pesinat yapin. Evi kiraya verirsiniz. Kiranin ustune az bi miktar ekleyip kredisini odersiniz.

Kiraya ciksaniz 630 liraya ev bulamazsiniz bu devirde. En temiz cozum bu bence. Yani iki kisi calisicaz ona guveniyorum demissiniz. Aylik 630 liranin da lafini yapmazsiniz heralde.

+ 9991918181818828282288181 katılıyorum 😂

Evde kadının hakkı yok demişsiniz ya , bu ev oturan kardeşe verilip tapu düzenlendiğinde hanımın yine mi hakkı olmuyor? Evlilik sonrası edinilmiş mal sayılmıyor mu.. bu ev verilmesin de bir başkası olsun, sonuçta evlerden biri konu sahibi ve eşine kalacak evlilik sonrası. Miras olayına girmeden anne ölmeden paylaşılınca konu sahibine de hak düşmez mi...

Kayınvalide adeletli bu evde siz oturuyorsunuz kira verin dememiş.
Bu evde siz oturuyorsunuz borcuda siz kapatın dememiş.
Bütün çocuklarına birleşip borcu kapatın bu evde her birinizin payı var demiş.
Kendi ödeme konusunda zorlanırken oğlunun ev alma planını duyunca zoruna gitmiş olabilir.
Sonuçta tüm çocuklarını evlerden çıkarıp kiracı getirtse kadın gayet rahat geçinir.

Konu sahibinide anlıyorum benim olmayacak mal için neden tüm altınlarımı vereyim diyordur.
O zaman başka ev alıp kayınvalidenin evinden çıkmalı.
Kimsenin kaynanaya kirayı bana ver deme hakkıda yok.
Tabii evler nasıl alındı bilmiyorum.
bazı durumlarda çocuklar aileye para vermiş oluyor ama tapu anne yada babanın üstüne oluyor.
İşte bızde bunu dıyoruz yarın bır gun aklında kı şeyı kardeşler şu bu pay nasıl alır dıye düşünüyorsa o zaman eşide diğer evlerden pay alır mantıken. Kı kımse kadının maaşının kesılmesını umursamıyor. Bıze ne dıyorlar resmen. Bu kadın keyfı ıster o zaman çıkartır kalkıpta onlar oturuyor dıyemez onlar yardım etmış o evler ıcın ısterse keyfım onu ıstıyor der. Mal onun yanı san kı çok buyuk katkıları mı olmuştur hayır kp kv belkı kı yıllarca çalışıp dıdınıp edınmış bunlarda ucundan yardım etmıştır. O da bı zahmet yanı okutmuş buyutmuş ona saysınlar o zaman :işsiz: bu evıde kv odemış hep yıne butun kardeşler odeyın demış san kı bı bunlardan ıstenmış

Back
X