- Konu Sahibi mutluyuzbiz123
-
Arkadaşlar; bız evlenelı yaklasık 7 ay oldu, evlenmeden once yenı ev almıştık ,site içerisinde buyuk bır alan ve ınşaat halındeydı yanı cevresel duzenlemesı falanda daha yapılmamıştı şu an hala bıtmış sayılmaz gerçi ama baya duzene gırdı guzel oldu şımdı. Üç hafta sonra muhtemelen okullar kapanmış olacak mevlut okutmayı dusunuyoruz baba tarafum daha hıc gelmedı evıme onlarda ılk kez gelecekler ev mevludu ıcın gelen ınsanlara yıyecek dısında hedıye falan dagıtılıyor mu? Yanı tecvrubelı degılım bu konuda annemınde tek kızıyım oda pek bılmıyor sıze danışmak ıstedık yardımlarınızı beklıyorum şımdıden tesekkurler:)
yazacaktım. Yazmışsın. Bende aynen böyle düşünüyorum. Zaten birşeyler dağıtıyoruz. Gövde gösterisine gerek yok diye düşünüyorum.yeni yeni adetler... normalde birşey dağıtmana gerek yok, pilav ayran vs. dağıtırsın birde lokum dağırıtırsın tamam işte.
Artık mevlüdü bile ticarete, gösterişe döktüler. Ama @istanbulunsultani nın dediği gibi cüz olabilir en azından okundukça hayır işlemiş olursunuz,
Ellerine sağlık canım.Emek verip, bir de güzel açıklamışsınız.Çok çok teşekkür ediyorum.Hakkınızı helal edin.Sevgilerimle...Cnm oncelikle kac tane yapacagina bagli ben 30 kisilikten bahsedeyim anlatirken...
Kumas satan yerlerde elbiselik kadife kumas alirsan yarim metre 30 kisiye yeter bu kumasin metresi 14 tl yarim mt alirsan 7 tl..
Sonra bu yarim mt kumasi tatli tabagindan bi boy kucuk tabak varsa elinde o ebatlarda yuvarlak bi sekilde kesiyorsun...Tek tek....
Kestigin kumaslari oya ipligiyle(kopmamasi icin) yarim cm ucundan tegeller gibi dikiyorsun iplerin iki ucu bosta kalicak cunku buzUceksin sonra onu..
Tegelledigin kumasin ortasina kabarikliginin sertlik ve yunusakliginin ne kdr olmasini istiyorsan o kdr elyaf koyuyorsun..elyafin icine de azicik lavanta koyup acikta biraktigimiz iplerle büzüyoruz ve bagliyoruz...Kesemiz hazir bu sekilde ..
Ustunu nasil suslemek isterseniz size kalmis:) Ben saglam olsun die elimde dikerek yaptim suslemesini ama silikonla yapistirilarak daha da cabuk ve basit olur...
Elyafida herhangi bi yastiginizdan kullanabilirsiniz ben oyle yapmistim :))
Saten kumasindan da yapabilirsiniz ama kadife kumastan daha guzel duruyor..
Varsa oyle dusuncelı ınsanlar getırırler:))eve gelenlerın sana hedıye getirmesı lazım :)
Denerım mutlaka hıc el işim yoktur ama yardım alırım:)Ellerine sağlık canım.Emek verip, bir de güzel açıklamışsınız.Çok çok teşekkür ediyorum.Hakkınızı helal edin.Sevgilerimle...
çok teşekkurlerEvlılıgınızde evınızde hayırlı olsun Alllahdan sıze bır ömür boyunca saglık mutluluklar ıle geçımenizi dilerim
Ev mevludu hep yapılır ,çoğu yerde benım bıldıgımMevlutlerin icinde bi bebek mevlüdüne anlam vermisken ev mevlüdünü sizden ilk defa duydum:/
Eger el beceriniz varsa lavanta keseleri yapip dagitabilirsiniz bu resimde attigimi ben kendim yapmistim..maliyetide 1 liraya mal oldu..
eger yapacak olursaniz detayli anlatirim size
Hedıye gelsın dıye okutmayı hıc dusunmedım, evımız yenı çok yakın akrabalarımı davet edıp okutmayı dusunduk çunku evımı hıc görmeyen akrabalarım var herkesede bır gelme fırsatı doğar hemde Allah rızası ıcın bırsey yapmış olurum dıe dusundum:)Arkadaşlar Kur'an dağıtın vs demişler ama Kur'an kutsal kitaptır tüketim toplumuna bari onu alet etmeyelim
Insanlar herşeyi harcamaya endeksledi artık ev alınıp Mevlüt okuyup hediyeler toplu gelsin gibi bir izlenim yaratılıyor
Konu sahibi sözüm şahsınıza değil ne olur alınmayın toplumda herkes yapınca siz de yaparsınız bunda garip bir şey yok
Tabıkıde ederım ınşallah Allah gonlunuze gore versınBu arada yapacağınız mevlütde benim de ev sahibi olmam için dua eder misiniz? Çok içten istiyorum bunu, ama başkası için edilen dua daha makbul derler.
Hedide gelsin diye kimse onutmuyor ama adetendir bende kimsenin evine eli boş gitmem. Ben hediye dagitmayi dusumdim benim icin yemek önemliydi bol olsun cok demek yaptik dagitik gelenlereHedıye gelsın dıye okutmayı hıc dusunmedım, evımız yenı çok yakın akrabalarımı davet edıp okutmayı dusunduk çunku evımı hıc görmeyen akrabalarım var herkesede bır gelme fırsatı doğar hemde Allah rızası ıcın bırsey yapmış olurum dıe dusundum:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?