Ev Mevlüdü...

Arkadaşlar Kur'an dağıtın vs demişler ama Kur'an kutsal kitaptır tüketim toplumuna bari onu alet etmeyelim

Insanlar herşeyi harcamaya endeksledi artık ev alınıp Mevlüt okuyup hediyeler toplu gelsin gibi bir izlenim yaratılıyor

Konu sahibi sözüm şahsınıza değil ne olur alınmayın toplumda herkes yapınca siz de yaparsınız bunda garip bir şey yok

Yöreden yöreye degisebilir ama bu Mevlüt yeni bir sey degilki. 31 yasindayim kendimi bildim bileli bebek mevludu, sunnet mevludu, gelin mevludu, ev mevludu, asker mevludu, birinin olum yildonumunde mevlut, hepsini gördüm. Hatta cocugu okul kazanmislar, agir bir hastalik atlatmislar da yapar. Trakyaliyim bu arada merak eden olursa, bir şükür, bir hayir olarak yapılır bizde. Genelde de yiyecek bir seyler ikram edilir, yaninda tulbent, havlu, tesbih, eskiden eteklik kumas gibi seyler de hediye verilirdi. Vermeyebilirsiniz de sizin gonlunuze kalmis bir sey.
Sorunuza gelirsek, ben biblo, magnet gibi seyleri cok gereksiz buluyorum. Illa bir sey vermek isterseniz kullaninca ise yarayacak bir sey tercih edebilirsiniz. Mesela havlu renkli kurdelelerle baglayabilirsiniz. Bir de gecen bir mevlut de yasin cuzu vermisler, bir arkadas ticari olarak görmüş (kismen katildim kendisine) ama o okundukca sevap kazanilir diye de düşünüyorum.

Valla ne ev mevlüdü, ne bebek mevlüdü, ne diş hediği..hiç birini yapmadım. Sanki o mevlüt aldığın şeyleri koruyormuş gibi veya yeni aldığın evi millete gösteriyormuş gibi geliyor bana. Bebek yapıyorsun hadi mevlüt yapalım yavrucak korunsun, dişi çıktı hoppa çağrılsın insanlar vsvs.. bana saçma geliyor. Hergün dua ve kuran zamanı, bu gibi şeyleri tek güne toplamamak lazım. Bu benim şahsi düşüncem kimseye lafım yok, herkesin adetine saygı duyarım. Evinizde hayırlı uğurlu olsun. Rabbim gülerek, huzurla oturmanızı nasip etsin arkadaşım.

Hayırlı olsun canım, küçük kavanozlara ev şeklinde kurabiye yerleştirip dağıtabilirsin yada minik saksılarda çiçek olabilir

Oncelıkle evınızde guzel huzurlu mutlu günleriniz olsun dilerim eşinizle.

Biz mevlutte havlu ve dua kıtabı dağıtmıştık herkesın cok hosuna gıtmıştı. Hem de ınsanların ısıne yarayacak seyler. Ozdılek outlet mağazasında eski sezon uyguna ücretli havlular oluyor ordan almıştık

Mevlütlerde birşey dağıtmaya gerek yok aslına bakarsan. Kendini
yazacaktım. Yazmışsın. Bende aynen böyle düşünüyorum. Zaten birşeyler dağıtıyoruz. Gövde gösterisine gerek yok diye düşünüyorum.

Ellerine sağlık canım.Emek verip, bir de güzel açıklamışsınız.Çok çok teşekkür ediyorum.Hakkınızı helal edin.Sevgilerimle...

Ben hic birsey dagitmadin bananev hediyeleri geldi. ☺
Yemek yaptik ayiptir sölymesi pilav kavurma salata sarma börek baklava 100 bayan vardi yaklasik . Okundu yenildi icildi okadar

evinize gelenlerin hediyeli gelmesi gerekir ve sizinde mukabilinde gonlunuzden kopan ufak bisi vermeniz uygun olur. bu ikramlik cikolata da olabilir, birer ufak yasin olabilir, sal veya taki gibi paketlenmis ufak bisiler de olabilir...maddi durumun el verdigi miktarda ufak hediyeler verilir bizde

Ev mevludu hep yapılır ,çoğu yerde benım bıldıgım

Hedıye gelsın dıye okutmayı hıc dusunmedım, evımız yenı çok yakın akrabalarımı davet edıp okutmayı dusunduk çunku evımı hıc görmeyen akrabalarım var herkesede bır gelme fırsatı doğar hemde Allah rızası ıcın bırsey yapmış olurum dıe dusundum:)

Hedide gelsin diye kimse onutmuyor ama adetendir bende kimsenin evine eli boş gitmem. Ben hediye dagitmayi dusumdim benim icin yemek önemliydi bol olsun cok demek yaptik dagitik gelenlere

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…