Ev mi araba mı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Ablanstarbebegim

Üye
Kayıtlı Üye
9 Ağustos 2021
210
267
23
32
Merhaba
Size bir sorum olacak sevgili hanımlar
Benim bir arabam var.. Arabayı satıp birazda kredi çekip 1+1 ev alsam diye düşünüyorum, kiraya veririm. Ev kendi kredisini öder gibi oluyor.
Ama benim bir yakınım var, sık sık hastaneye gitmesi gerekiyor. Onlarda araç yok, benim arabayla gidiyorlar genelde. Bu sebepten ötürü arabayı satmak içime sinmedi:(
Ayrıca ev araba piyasası nasıl olur, mantıklı bir hamle olur mu sizce arabayı satıo ev almak.. Fikrinizle ihtiyacım var

Araba evden çok daha fazla yükseldi ama bundan sonra yükselir mi bilmiyorum. Arabanızı satıp küçük bir araba alayım deseniz bile fiyatları uçmuş durumda muhtemelen alamazsınız. Yani arabasız kalırım diyorsanız fiyatları şu an yüksekken satmak mantıklı olabilir.

Araba piyasası şuan çok yüksek.
Yılbaşından sonra yeni araç satışında artis olacak diye düşünüyorum üretim artacak çünkü.
Şimdi hazır ikinci el piyasası açık iken satin hem kârlı olursunuz.
Ben ev tercih ederim.
Hem kira getirisi var.ileride sizde yerleşebilir siniz.
Allah korusun kazada yada arızada araba evden fazla masraflı.malum benzin ücretleri de artıyor sürekli.
Bence ev.

Araba range rower değilse zor gibi. Evi alirken ev fiyatindan baska bir suru masrafi oluyor, tapusuydu sigortasiydi vs. Karsilar derseniz guzel, ama 1+1 bir ev icin değer mi bilemem.

Valla yatırım olarak baktığınızda arabanın masrafı evden çok, kiraya verebilirseniz ev gelir bile getirir. Araba hep yiyor, hele artan yakıt fiyatları hepten yakıyor insanın cebini. Sizin için araba olmasada olur birşeyse ev tabiki. Ben çok alıştım, arabasız yapamam diyorsanız hiç satmayın.

Şuan bende aynı ikilemdeyim aslında bana kalsa direk ev diyorum ama esimi ikna edemiyorum bitürlü suan nakit 350 bin var 150 binde kredi çekeriz 100 uyle araba aliriz 50 sini eve katıp 400 binlara ya iyi kötü bir ev aliriz diyorum kabul etmiyo 😣

Araba sadece getir-götüre yarar ama ev alırsanız her türlü kârdasınız. Üstelik normal şartlarda araba eskidikçe değeri düşen birşey, ev ise değeri artan(yıllansa da az değer kaybediyor). Şu an aldığın evi üç ay sonra bile aynı fiyata bulamazsın.

Bende hangisi daha mantıklı yatırım olmuş olur, kararsız durumdayım. aslında bizim (eşimle) bir evimiz var. Kredi ödeyeceğiz onun için, araba da var evde bir tane.
Benim arabayı satıp ev alarak degerlendirmek mantıklı geldi,tabiki tekrar kredi cekmem gerekecek. Alt model bir araba alabilsem gercekten cok mutlu olacağım ama o beni cok zorlar

Günaydın, yeğenim. Daha cok kücük, bebek.. Arabasız kalmaları onlar için cok zor olacak
Belki beni vicdansız olmakla suçlayacaklar ama size güvenerek yapılmadı sonuçta bu çocuk. Bir yolunu bulurlar.
Paramız değerini kaybediyor + ev fiyatları 2 katına çıkacak. Bence ev alın..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X