Ev mi, araba mı??

kızlar bu zamanda kirada oturmak çok zor allah kirada olanlara yardım etsin ay dediğin çabuk geliyor.ben olsam tabikide ev tercihim olurdu.çünkü ev almak gitgide dahada zorlaşıyor malesef.evi bırakın artık krizden dolayı millet yicek ekmek bulamıyor.allah herkesin yardımcısı olsun ne diyelim.

tabiki ev derim ama ben araba aldım birikmiş paramla:1closedeyes:neden diceksiniz bizim çocuğumuz olmuyor malum tüp bebek masrafları çok pahalı şimdi biz ev kredisine girsek 15 yıl ödeyeceğiz ve fazla bu süre içinde çocukla nasıl uğraşalım yapamayız diye düşündük bizim için çocuk ön planda olduğu için ev almaktan vazgeçtik önce varımızı yoğumuzu tüp bek için bu zamn içinde bizde paramızı bi kısmını arabaya yatırdık sıfır bi araba aldık şuanda krdisini ödüyoruz 1 sene kaldı millet diyoki neden ev almadınız sıfır araba aldınız ne grek vardı ama bilmiyolarki araba bizim için zarardan kar arabaya ödemesek o parayı yicez hiç kalmıcak en azından azda olsa birikmiş olacak )nedenini bilmiyolarki işte nedeni bu bu süre içinde tüp bebek denedik 6 milyarı buldu tuttu ikiz hastane masrafları özel dr. tesler ve 5.5 ayda kaybedişim derken 8 milyara yakında burdan gitti.. şimdi biz ev kredisine girsek bunları nasıl öderiz eee 15 yılda bekleyemeceğimize göre çocuk için(yaş geçmesin diye) şimdi devam tüp bebek denicez derdimide anlattım bu arada kızlar.

Bu soru bana 5 sene evvel sorulsaydı, araba derdim geziyim tozuyum istediğim yere kolaylıkla gitme lüksüm olsun isterdim.. Ama şimdi aklım başıma geldi ve kesinlikle ev alırdım diyorum.

Eğer birikmiş param,eve başlangıç olarak yeterli değilse araba derim.Araba , ev için satabileceğim yatırımdır.Ev almaya hazır olunduğunda satılır.

kesinlikle arabasız olmuyo ama araba alıncada ev birikimi imkansız ....karısık bi durum

tabiki önce ev....
araba her zaman alınır ve olmazsa olmaz değildir...
ama ev olmazsa olmazdır...
yani araba bir nevi lüks ev ise bir gerektir....
evi almak zor ama 20000ytlye gayet güzel bir araba alınır...ödemesi zor değildir...

walla bana kalsa seyahata çıkıp görmediğim ülkeleri görüp paraları çıtır çıtır yerim hihoyyyt
tabii gönül bunu ister ama hayatın gerçeklerine dönüp ciddi cevabımı vereyim: ev tabii... ileri yaşlarda anadan babadan birşey kalmayacaksa hele kafanı sokacağın bir kutu daha önemli .... arabanın içinde yaşayacak halimiz yok.. di mi ya naniknanik

e tabiki ev.ev alırsn kiradan kurtrulur tasarruf edersin
araba alırsan vergi ve yakıt parası ödersin.ha paran çoksa ikisinide al.

biraz daha dişimi sıkar ekler ev alırım..evimi aldıktan sonrada kiraya vercem(varsayalım) parayıda biriktirir araba alırım.. araba sadece lüx e kacan bir ihtiyaç ama ev önemli ..

once arabamız vardı evımız yoktu(cok ıhtıyactan dolayı almıstık..benım okulum uzakta oldugu ıcın arabayla gıdıp gelmem daha kolay oldu)
sonra bor ev aldık,,zorlandık tabı maddı olarak,o yuzden sattık..
bence ev herzaman once gelır...araba her zaman alınabılır egv olduktan sonra..

tabi ki ev alırım çünkü ev daha önemli yani olmadı ev alırım sonrada gider babamın spor arabasını alırım altından kaydirigubbakcemile3

Back
X