- Konu Sahibi AskKirintisi
-
kesinlikle şimdi ev alma zamanı.taksiyle minibüsle falan idare edersiniz ama ev her zaman alınamaz.
bak mesela bizim de bir evimiz var onu satıp daha büyük bir ev almak istiyoruz.fakat ev kriz nedeniyle ve bulunduğu yer nedeniyle satılmıyor.alıcı yok yani:)bizim de daha yeni daha büyük ev hayallerimiz 3 senedir suya düşüyor.
elinizde nakitiniz varsa mutlaka değerlendirin.
bebişin de sağlıkla gelsin dünyaya.bence bebiş uğur getirmiş sizlere
zaten arabanız varmış canım
neden satıp yerine başka bişey düşünüyorsunuzki iyi kötü idare eder sizi bir zaman daha
elinizdeki parayi bence ev için değerlendirin
bebekte geliyormuş masraf aratacak en azından kira derdiniz olmaz iyi kötü kendi evinizde oturursunuz
şuan belki çok güzel ev olmaz ama ilerde daha iyisini alırsınız inşallah
aynı şekilde araba içinde geçerli elinizdeki arabayı kullanın derim illerde daha yeni modell alırsınız
hamilelikte araba şart diye düşünüyorum ben kendi adıma dolmuşlarlan vs. uğraşmayı hiç sevmiyorum heleki şimdi hamileyken arabam iyice elim ayağım oldu
Canım zaten arabayı sattığımız zaman ev alabiliyoruz, yoksa satmayız zaten, arabayı satmassakta bankada nakit para değer kaybedecek ve dövizin durumu malum. O kadar karmaşığım ki. Ben zaten ilçede yaşıyorum hastane ve çarşısı yürüyerek 10 dak. yani burayı yürüyerek gezmeye kalksan en fazla 45 dak yürürsün. Önümüzde yaz doğum yaza denk gelecek ama bebek hastalandığında yada doğuma yakın sancım tuttuğunda kime gideceksinde araba isteyeceksin.
canım ben konyadada yaşadım..konyayı biliyorum..evet dediğin gibi o civarda evler var,hemde yepyeni evler..sıfır ,büyük..araba çokta lazım bişi değil yani lazım da olmazsa olmaz bişi değil..araba her zaman alınır..ikinci el biraz eski bir model de alırsın ama ev öyle değil..kiracılık çok zor bişi..araban olmaz taksi tutarsın ,otobüse binersin yine gidersin gideceğin yere..hamileyim arabaya ihtiyacımız var diyede düşünme canım....her hamile olan kişinin arabası yokki...idare edebilirsiniz...ama ev bambaşka..evin olmaz,kirada sürünürsün , istediğin gibi tadilat yapamazsın ,ev sahibi ile sürekli muhatap olman gerekir..araba her zaman alınabilecek bişi ama ev öyle değil..siz çok alıştığınız için olmazsa olmaz geliyor ...bizim hiç arabamız olmadı , ve elimde öyle bir para olsa ev alırım...bence ev alın siz canım...çocukla kiracılık olmaz..kirayı ödeyemezsin çalışman gerekir..hayat bu herşey gelir başına..belki öyle bir zaman gelir ki maddi olarak sıkışırsınız ,eşinin kazandığı yetmez ,sırf kirayı ödeyebilmeniz için senin çalışman gerekir,bu seferde çocuğu bırakacak birisini bulamazsın..
Arkadaşım ben bosna hersekten aramaya başlıycam ama oarlarda ev fiyatları yükselmiş, aşağı taraflarda yani tramvaya uzak taraflarda 40 milyardan başlıyormuş. Senin dediğin sıfır evler nerede yada bilgin varmı fiyatlar konusunda.
canım ben geçen yıl 2007 de ekim,kasım gibi biraz araştırma yapmıştım...yani 1 yıl falan oldu..yükseldimi yükselmedimi bilmiyorum..konyada yaşama durumumuz vardı ama orada yaşamıyoruz artık...bende bosnaya bakmıştım,50 000 -55 000 e evler vardı..bir de neydi adı tam hatırlamıyorum hani sinema var ya , ama emniyetteki sinema değil , bosnadaki sinemada değil..ikisinin ortasında tramvay yolunun orada bir alışveriş merkezi var,içinde sinema var..M5 miydi neydi,orada yeni evler yapılıyordu ,hatta bazıları bitmişti...onlarında fiyatları fena değildi..2007 yılında nisan mayıs gibi bir arkadaş emniyetten hemde tramvay yolunun orada , 60 000 liraya ev aldı..3+1 parkeli ,hiçbir masrafı yok...emlakçılara bir bak sen..nettende bakabilirsin..ben hep netten bakmıştım...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?