• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ev mi? Araba mı?

oldu mu iyisi olsun tabii kii..bankadan kredi çekebilirsin üstünü öyle tamamlayın ama mutlaka bir şekilde halledin ve bir ev alın..merkezden alsan oradaki evler çok eski ,ben baktığımda merkezde 20 000 liraya bile ev vardı.)) ama çok eski..içine çok masraf gerek..verdiğin paraya da değmez..iyice bir araştır..inşallah gönlüne göre bulursun bir ev..o arkadaş çok araştırmıştı sonunda buldu kendine uygun bir ev..banka kredisi ile 3-5kuruş daha üstüne koyun..3+1 olmasın 2+1 olsun ama sizin olsun

Bir araba bir ev getirmez ama bir evin olursa dişinden tırnağından arttırır bir araba sahibi olabilirsin.
Arabanın benziniydi nalet olasıcalar su gibi içiyorlar zaten, vergisiydi, kaskosuydu, bakımıydı derken birikim yapmaya fırsat vermiyor bide aksine değer kaybedip duruyor.

40 milyara kadar bir ev bulabiliyorsanız hiç düşünmeden hemen alın bence.
44 milyar kadar nakitiniz var yanlış hatırlamıyorsam,kalan 4 milyar ile de ayağınızı yerden kesecek bir araba alırsınız şimdilik işinizi görür. Yarın öbür gün arabanızı değiştirirsiniz yerimseniben

İstanbula göre ev fiyatları komik değil mi kaydirigubbakcemile3
Ev fitları 40 dab başlıyor ama 4 milyara araba alınmazki döküntü alınır ve satarken hurdaya gider. Yani ya ev ya araba başka şansımız yok.

İstanbula göre ev fiyatları komik değil mi kaydirigubbakcemile3
Ev fitları 40 dab başlıyor ama 4 milyara araba alınmazki döküntü alınır ve satarken hurdaya gider. Yani ya ev ya araba başka şansımız yok.

O zaman birisinden vazgeçeceksin. Kaldı ki ayağını yerden kessin yeter hamilesin de zaten. Lüks olması şart değil ki temiz araçlarda var modeli düşük. Hem ikinci el piyasasında her halukarda zarar yapacaksınız. Zararını da kullandığınıza sayarsınız artık. Karar senin tabiiki.

canım bahsettiğin evleri biliyorum kötü evler değiller bence, istediğin şekle sokarsın paran oldukça, yada sonra değiştirirsin ilerde, bence ev alın taşını hatta doğumdan önce, sonra rahat rahat oturursun işte, araba ihtiyaç ama eve göre daha ucuz bişi, sonra yine alınabilir, şu anda evler ucuz paranızda var, şu kriz zamanında o para heba olabilir eve yatırın bence

ev alın cnm
araba yerine ev almk en mantıklısı
bizde evlendik 5 ay sonra ev aldık
ama hala tasınmadık bu yaz insallah tasınacagız..
araba bir evin mutfak masrafını tekbasına yiyor..

yalnız canım şimdi aklıma geldi, yeni ev aldım ordan biliyorum, 40 milyar olanların internette yazmıyo ama geri ödemesi var 70 75 gelio toplamda, ama şu hizmetkentleri kastediyosan onların geri ödemesi yok, yalnız, onlarda en son 50 falan diye biliyorum ben, bi konuş bakalım emlakcıyla, bir iki ev gör karar vermene etkisi olur bence

canım kesinlikle eşini ikna et ev alın.bak ben 1 hafta sonra doğurucağım kafayı yemek üzereyim kirada hiç bir şeyiminden hevesimi alamadım...bir evimiz olsaydı kiraya vereceğimiz parayla bebeğime herşeyin daha iyisini alırdım.hem araba gelir getirici bir şey değilki gelir götürücü bir şey.mazotu yıllık muayenesi bakımı durduğu yerde zarar.önce iyi kötü bir ev sahibi ol bence gerisi gelir canım...

en iyisi ev almak bence. ama arabayı satıp yeniden araba almak bana cazip gelmedi, hesaplarınız tutmayabilir.
alacağınız ev merkeze-ulaşıma uzak olursa, araba şart olur.
emlakçı yerine sahibinden ev arasanız daha iyi. arada komisyon ödemezsiniz.

bence biraz daha bekleyip ev parasını tamamlayın. arabanızı satmadan eve taşının. ya da eksik kalanı yakınlardan borç bulmaya çalışın ya da kredi çekebilirsiniz.

Canım bencede kesinlikle ev alın, araba almak çok kolay artık her zaman alınabilir. Bizim burda da 40.000'e ev olsada bizde alsak. Kiradan kurtulunca gerisi gelir. Bebeğinde olacakmış ev çok daha önemli.

canım bahsettiğin evleri biliyorum kötü evler değiller bence, istediğin şekle sokarsın paran oldukça, yada sonra değiştirirsin ilerde, bence ev alın taşını hatta doğumdan önce, sonra rahat rahat oturursun işte, araba ihtiyaç ama eve göre daha ucuz bişi, sonra yine alınabilir, şu anda evler ucuz paranızda var, şu kriz zamanında o para heba olabilir eve yatırın bence

Konyalıysan bilirsin zaten, hizmet kent sitelerini diyorum onlar 10-15 yıllık yapı geri ödemesi yok, internetten baktım ama emlakçılara telefon ettim, 40 ila 50 milyar arası evler var diyor. Sanırım olacak bu iş.

Kızlar bizim alacağımız ev konya da olucak olursa. Ben ilçesinde yaşıyorum işimiz burada alacağımız evi kiraya veririz alırsak, yani taşınma ihtimalim yok. Zaten 2-3 ay sonra işden çıkıcam eşim çalışacak sadece nasıl geçinicez bilmiyorum. Oturduğum evin kirası 225 ytl, satın alacağımız evlerin kirası 300 ytl civarı.

Bence işten çıkma çocuk doğunca çünkü maddi sıkıntı çekebilirsiniz o yüzden güvenilir bir kadın bulup bebeği baktırabilirsin bence.

bence iyi kötü bir ev al derim hem okadarda kötü değildir belki evler siz bi bakın istediğinze yakın bulabilirsiniz illla lüx daire olmaz canım alırsın evini hiç borçsuz sonra zaman içinde kafana göre yaptırırsın ..hem canım arabalar konusunda eşin yanlış düşünüyo hiçte öğle fazla satamıyosun çünki milllet artık ikinci el yerine sıfır tercih ediyo fiyatlar birbirine çok yakın çünki.. ev al evin olsun kiracı olmak nekadar zor bilirsin birde bebeğin olacakmış çocuk olduktan sonra inan birikim falan yapılmıyo ..genede hayat senin sen bilirsin..

arkadaşlarında dediği cnm kesinlikle bir ev sahibi ol öncelikle.şu devirde eğer ev sahibi olma imkanınız varsa hiç ertelemeyin derim.bir an önce ev sahibi olun

tabiki ev sahibi olmak cok güzel ve büyük bir güvence... fakat ben sirf ev sahibi olmak icin ev almazdim. bana kalirsa ev almak cok ciddi birsey. icinde bir ömür gecireceksiniz. herseyiyle icinize sinmesi lazim. alinmis bir evi satip yenisini almak da hic kolay degil sonra degistirmek isterseniz. ayrica iyi düsünülmeden alinmis bir ev de cok masraf cikarir.

ben olsaydim ev arar ama daha ilk görüste ''iste budur'' dedigim evi bulana kadar ev de almazdim. gerekirse parayi denklestirmek icin arabayi satar ama yine de acele etmezdim ev icin a.s.

Teşekkür ederim arkadaşlar biliyordum bir çoğunuzun ev al diyeceğini, benimde içimden geçen ev almak, eşime öğlen dedim " ev alalım dedim" "uygun ev denk getirirsek bakalım evlere" dedi. Aslında oda biliyor evin mantıklı olduğunu ama gönlüde arabadan yana çünki çok alışmışız, şimdi canı sıkılınca evde oturmak zorunda kalacak, marketti, hastaneydi, doktordu zor gelecek.

tabiki ev sahibi olmak cok güzel ve büyük bir güvence... fakat ben sirf ev sahibi olmak icin ev almazdim. bana kalirsa ev almak cok ciddi birsey. icinde bir ömür gecireceksiniz. herseyiyle icinize sinmesi lazim. alinmis bir evi satip yenisini almak da hic kolay degil sonra degistirmek isterseniz. ayrica iyi düsünülmeden alinmis bir ev de cok masraf cikarir.

ben olsaydim ev arar ama daha ilk görüste ''iste budur'' dedigim evi bulana kadar ev de almazdim. gerekirse parayi denklestirmek icin arabayi satar ama yine de acele etmezdim ev icin a.s.

Benim şuan kirada oturduğum ev 1. kat ve karanlık bir ev, gündüzleri yalnız kalmak bile istemiyorum içimi karartıyor.
Orta kat, aydınlık, güney cephe bir ev istersende fiyatlar 4-5 milyar oynuyor.
Ama şuda var ben doğumdan sonra çalışmıycam ve eşimin aldığı para ucu ucuna anca yetecek, elimizde olan nakiti sıkıştığımızda harcamaktan çok korkuyorum, çünki bizim gibi insanların çalışarak para biriktirmesi mucize, günü kurtarmaya bakıyoruz. İyi kötü bir ev olsun istiyorum, oranın kirası benim kiramı karşılasa o bile yeter bana.

cnm başını sokacağıın ii veye kötüü bi evin olsuun arabayıı almakla kalmıyor sadece onun bakımı var kapının önünde dursa bile masraflarıı çook hem araba fiyatlarıı iice düştü 15 milyara bi araba alıp üstüne satmak biraz zor

Yeni alacağın evde neden başkasını oturtacaksn ki? Kiracılar evi berbat ediyor. Çok hor kullanırlar evinizi pişman olursunuz. Bence ev alın ve evde kendiniz oturun

Back
X