Ev mi tarla mı

Selam herkese direk konuya girip akıl almak istiyorum eşimle bir çıkmazdayız. Üçüncü kişi olarak ailemize sorsak herkes kendi evladını tutuyor o yüzden sizlere sorayım dedim. Hazırda oturduğumuz hariç kira gelen bir evimiz. 2+1 normal bir daire. İstanbul da ev fiyatları uçtuğu için eşim satıp şuan Antep ten fıstık tarlası almayı istiyor. Hazır dikilmiş direk getirisi olacak bir tarla fakat 6 aydır bir açıklığa kavuşturamadık. Evin satılmasını istemiyorum kira getirisi az olabilir fakat iki evladımız var onlara yatırım olarak da görüyorum. Fakat eşim zamanın aktığını fıstığın da çok değerlendigini gelirimizin daha çok artacağını düşünüyor. Ev satılmaz demekten yoruldum. Tarlanın dönümü baya fazlaymış şuan hatırlamıyorum bile evle birebir denk geliyor hatta 200 falan da elimize kalıyor ama onun benim için bir değeri yok. Siz ne düşünüyorsunuz sormak istedim. Kiracimiz eski çok zam yapamıyoruz doğal olarak. Aslında bu yüzden de elinden çıkarmak istiyor bence...
Tarla için kredi çekip evin kirasıyla ve tarlanın hasat zamanı elinizde kalan geliriyle ödeyin, evi neden satıyorsunuz?

Eşim bakım masrafı yaptı bu sene, 25 bin lira. Sürdürüp gübre attırdı vs. Alacağı fıstıklık bakımlı mı, yeri neresi bu önemli. Ayrıca Antep’e gitmeden de tanıdığı, yakını olan birisi aracılığıyla fıstığı daha ağacındayken hiç elini bile sürmeden satabilir. Toplamasına gerek yok. Ama öyle de uygun fiyata gidiyor tabii. Hali hazırda bir ev varken onu satıp fıstıklık almak saçma, birikim olsa yatırım yapmak istiyorum dese neyse. Dediğim gibi Antep’in neresinde olduğu değerlenmesi açısından çok çok önemli.

Satılırken de fiyatları 3 4 katı 🙄
Emekçi kazanamıyor ki bu işlerden. En basit örnek çiğ sütün litresi 8.50 oldu son zamlarla yanlış bilmiyorsam ,üretici bunu alıyor 1 litre sütten ama biz marketten ne kadar ödeyip alıyoruz oradan pay bicin. Birileri kazanıyor o kesin ama ilk üretici olduğunu sanmıyorum.
İnsanlar tarim,hayvancılik ki babadan atadan beri meslekleri bu olan insanlar bırakiyor bu işleri artık altindan kalkamadıkları,zarar ettikleri için, kaldı ki bu işlerden hic anlamayan biri para kazanacak.
Ütopya yani bu. Hadi orada yaşasan bu isin basında durup yapsan belki bir şansın olur ama amiyane tabirle el ....... le gerdeğe girmek bu.

Fıstıklığı olan biri olarak yazıyorum gerçekten çok zor bir iş bakımı ayrı dert toplarken ellerin yapış yapış oluyor bunu dalından ayır suya koy götür alıcı bul sat falan derken bir dünya emek ve para gidiyor zaten başında duramayacaksa bu işe girmesi çok saçma her sene aynı ya da katlanarak artmıyor ki geliri bir sene 5 alıyorsak öbür sene 3 hatta sadece evimize yiyecek kadar toplayabildiğimizi de biliyorum ev satmak çok mantıksız 🤷🏻‍♀️

Yanlis mi anladim? Ev istanbul'da degil mi?
İstanbul'daki evi satip tarlaya yatirmayi düşünmek, üstelik bu zamanda
müthiş bir ticari zeka(!)
Hani elde bir miktar para olur yatirimlik diye tarla, bahce alirsin ama eldekini cikarmak mantiksiz
+1

Arsa vs olsa neyse en azından Mütahite daire karşılığı falan verirdiniz ama

Tarım ve hayvancılık işine girmek isteyen en az 2 yıl bu işi düşük gelirle birebir yaplalı
Yani işin ameleliğinden bahsediyorum
Evet ben bu işi yapabiliyorum diyorsa buyursun
Çok büyük risk
Evi sattın diyelim bir yıl sonra pişman oldun
Tarlayı satıp tekrar sattığın evi mümkün değil alamazsın

He bir de çok dönümlü fıstıklık daha zor satılır. Az dönümlülerden kâr yapma durumu daha fazla oluyor. Ama kimse kalkıp bir ev parasını kolay kolay fıstıklığa veremiyor. Kimse söylememiş mi bunu ona? İmara yakınsa ayrı tabii ama çok büyük olması pek de iyi bir şey değil. Adamın gözünü Antep bürümüş resmen. Bu kadar avellik olmaz ya. :KK53:

satıp çatalcadan falan arsa alsanız olur. yarın bir gün müteahite verirsiniz 3-4 daire düşer. ama tarla mantıksız. bizimkiler de başka bir kuruyemiş ürünü var. karı çok ama zahmeti de çok. gidip ilgilenmek gerekiyor. ilgilenemeyene gelir yok. biz bir gelir elde edemiyoruz mesela yer olmasına rağmen.

Yanlis mi anladim? Ev istanbul'da degil mi?
İstanbul'daki evi satip tarlaya yatirmayi düşünmek, üstelik bu zamanda
müthiş bir ticari zeka(!)
Hani elde bir miktar para olur yatirimlik diye tarla, bahce alirsin ama eldekini cikarmak mantiksiz

%100000000000000

Bu işlerden anlar mı?
Gidip çalıştıracak, bakımı yapacak işçi bulmanın, başka şehirden orayı yürütmenin yok hasat zamanı yok kurutma zamanı ne zor olduğunu biliyor mu kendisi?

Yorumları okudum da aşağı yukarı herkes benim de yapmayı düşündüğüm yorumu yapmış.

Tarlaya yapılacak masrafı, emeği geçtim, hiç araştırdınız mı, mahsul veren hazır tarlayı önceki sahibi neden satıyor. Anadolu da toprak dededen toruna kalır, işi devam ettirecek birileri bulunuyor mutlaka, bu yüzden ilgilenecek kimse yoktur diye düşünmüyorum. Benim kafada maddi olarak geliri giderini karşılamıyordur düşüncesi ağır basıyor, yoksa kim keser altın yumurtlayan tavuğu.

Selam herkese direk konuya girip akıl almak istiyorum eşimle bir çıkmazdayız. Üçüncü kişi olarak ailemize sorsak herkes kendi evladını tutuyor o yüzden sizlere sorayım dedim. Hazırda oturduğumuz hariç kira gelen bir evimiz. 2+1 normal bir daire. İstanbul da ev fiyatları uçtuğu için eşim satıp şuan Antep ten fıstık tarlası almayı istiyor. Hazır dikilmiş direk getirisi olacak bir tarla fakat 6 aydır bir açıklığa kavuşturamadık. Evin satılmasını istemiyorum kira getirisi az olabilir fakat iki evladımız var onlara yatırım olarak da görüyorum. Fakat eşim zamanın aktığını fıstığın da çok değerlendigini gelirimizin daha çok artacağını düşünüyor. Ev satılmaz demekten yoruldum. Tarlanın dönümü baya fazlaymış şuan hatırlamıyorum bile evle birebir denk geliyor hatta 200 falan da elimize kalıyor ama onun benim için bir değeri yok. Siz ne düşünüyorsunuz sormak istedim. Kiracimiz eski çok zam yapamıyoruz doğal olarak. Aslında bu yüzden de elinden çıkarmak istiyor bence...
Eşiniz kafayı yemiş eşiniz yaz kış fıstık toplanıp satılabileceğini falan mı sanıyor ? Bu kadar karlı bir şey olsa elinde olan neden elden çıkarsın

Bence eşiniz çok yanlış düşünüyor. Eğer Antep’te yaşayıp tarlayla bizzat ilgilenmeyecekseniz çok yanlış bir düşünce. İstanbul’da 1 m2 alanınız dahi varsa çok daha kârdasınız demektir.

Aman diyeyim sakın ev satılıp tarla alınır mı hiç?
Eşiniz İsanbuldan kalkıp fıstık peşine düşmeyecek sanırım.
Onun bakımı falan çok uzun…meşakatli..
Babamın valla bir tane tarlası var hem de yaşadığımız şehirde.
Kendisi ilgilenemiyor vermiş birine ilgilensin diye sadece kayısı var içinde yazın gidin toplayın dedi bir gittik girmek mümkün değil otlar boyumuzu aşmış vaziyette..
Dedik yılan falan çıkacak kaçalım..
Diyeceğim sanki verecek birine ne kadar ilgilenecek?
Ayrıca çok saçma evler her geçen gün değerleniyor hele ki İstanbul’da asla ev satılmaz.
Eşiniz son derece mantık dışı bakıyor olaya.
Çok evi parası olur alır bir de tarlam olsun der anlarım da bu çok mantıksız geldi bana.

Back
X