Hiç akıl edemedim bunaO zaman özel okulların burs sınavlarına girselerdi keşke. Şubat mart aylarında yapılıyor. Bunu o aylarda öngörebilirdiniz çok da güzel burs veren kurumlar var benim yeğenim yüzde yüz burslu okuyor 2 yıldır
Amin çoksağolun. Ev taşımak daha mantıklı. Serviste bin tl den başlar muhtemelen..Evi bence hemen satamazsiniz annemde bir senedir satışa koydu evini hala satılmadı.fiyat da uygun ama kimsede para kalmadı heralde,herkesin bütçesi malum.
Önce okul aratirin bence illaki bir ileriki mahallede falan içinize sinen okul bulursunuz.ama servise verecekseniz birde çocukların yol sorunu olacağını unutmayın.ilk okulda benim kızım servisle gitti geldi çok heba oldu.
Okulu bulunca müdürle bir görüşün.ikameti uzak olan öğrenciler var mı nasıl çözüm bulunmuş.
Ama bazılarına kontrol edilmeyen ama bazılarının ceza yediği o ikamet adresi taşıma olayına siz karar verin.
İmam Hatip okulu yada normal okul tercihini çocuklarınızla karar verin.ogretmenler de bu konuda yardımcı olur.
Dediğim gibi ben evi taşımaktan yanayım.
Buda hiç kolay değil ama çocuk için 4 yılda bir buna katlaniyorum.hem servis,yol sorun olmuyor.hem istediğimiz okulda olabiliyor çocuk.
Size kolay gelsin Allah yardımcınız olsun.
Uzaktaki okullarin servisi yok mu bizim burda her okula normal ozel deil servis varİyi akşamlar kk..
Bir sıkıntımız var içinden çıkamıyoruz. Çocuklarım ilkokulu bitirdi, bu sene ortaya geçiyorlar ama orta okulumuz berbat ötesi.. en yakın vere bileceğim (ikamet şartsız) 2km uzaklıkta imam-hatip ortaokulu var. Din konusuna dönmesin lütfen sadece duyduğum, derslerinin ağır oluşu ve okuldanda emin değilim. 2 çocuğu (ikiz) özele yollama şansım malesef yok. Evimden çok memnunum sadece okul için ikilemde kaldım. Evi satmaya çalışıyoruz şuan, yok arayan bile yok. Evin varken okul için kiraya çıkılırmı diyen çok var etrafta. Pırlanta gibi başarılı çocuklarımı,kendi elimle kötü bir yere nasıl vereyim. İmamhatiplerin eğitiminden,kira veya başka mahallede gönderme imkanına hertürlü yoruma açığım. Cidden sıkıntı olmaya başladı daha eylüle var demeyin, satıştan hiç ümidim yok
Çocukların eğitimi için ev tasınmak mantıksız değil.İyi akşamlar kk..
Bir sıkıntımız var içinden çıkamıyoruz. Çocuklarım ilkokulu bitirdi, bu sene ortaya geçiyorlar ama orta okulumuz berbat ötesi.. en yakın vere bileceğim (ikamet şartsız) 2km uzaklıkta imam-hatip ortaokulu var. Din konusuna dönmesin lütfen sadece duyduğum, derslerinin ağır oluşu ve okuldanda emin değilim. 2 çocuğu (ikiz) özele yollama şansım malesef yok. Evimden çok memnunum sadece okul için ikilemde kaldım. Evi satmaya çalışıyoruz şuan, yok arayan bile yok. Evin varken okul için kiraya çıkılırmı diyen çok var etrafta. Pırlanta gibi başarılı çocuklarımı,kendi elimle kötü bir yere nasıl vereyim. İmamhatiplerin eğitiminden,kira veya başka mahallede gönderme imkanına hertürlü yoruma açığım. Cidden sıkıntı olmaya başladı daha eylüle var demeyin, satıştan hiç ümidim yok
Ah ne güzel... keşke öyle imkanları olan bir okul olsa. Sizi özeldem rahatsız ettim bir bakarsamız çok sevinirim.İmam hatip ortaokulu da öğretmenim. Öncelikle her imamhatip aynı değil. Fiziki ve sosyal imkanlarını araştırın. Olanaklarını görün ve orada okuyan öğrenci görev yapan öğretmen varsa sorun.
Mesela benim okulum sınavla öğrenci alıyor. Çok fazla talep var ve şehrin dışında olduğu için kayıt alanı neredeyse boş. O yüzden sınav yapıp kontenjana girenleri kaydediyoruz. Bir çok ulusal projelere katılıyoruz aklınıza gelecek bir çok spor ve müzik dalıyla uğraşıyor çocuklar. Sanat ve bilişim derslerine ziyadesiyle önem veriliyor. Yani imam hatipler salt din eğitimi verilen okullar değil bunu belirtmek isterim. Ders saati normal ortaokullardan 1 saat fazla. Biri 35 diğeri 36.
Normal okullardan farklı olarak Arapça dersi(ki çocukları en çok bu zorluyor) var ve din üzerine olan seçmeli dersler seçiliyor mesela her sınıf kuranı kerim dersi görüyor.
5.sınıfta çocuklar kuranı kerim bilmelerine göre seviyelendiriliyorlar. Haftada 2 ders olan kuranı kerim dersinde herkes kendi seviyesine göre sınıflara gidiyor.
Bunun dışında dil sınıflarımız var. Her sene yeni kayıt olan öğrencilere İngilizce sınavı yapılıyor ve 2 ya da 3 sınıf dil sınıfı olarak ayrılıyor ve yoğun İngilizce dersi görüyorlar. (Veliler isterse çocuğum dil sınıfında olmasın diyebiliyor çünkü bu sınıflar ekstra maliyetli ve karma bazı veliler bunu istemiyor)
Ben öğretmen olarak imam hatipe gelmeden önce önyargılarım vardı açıkçası çünkü öncesinde İstanbuldaydım ve imamhatipler en başarısız öğrencilerin gittiği okullardı.
Ama buraya gelince epeyce şaşırmıştım. Şu an tayin istemeyi düşünmüyorum ve gözüm kapalı kendi çocuğumu görev yaptığım okula kaydetttiririm.
İkamet dışındaki okullar almıyor burda.Uzaktaki okullarin servisi yok mu bizim burda her okula normal ozel deil servis var
Bildiğim ve sevdiğim bir mahalle. Çocuklarım o okulda ana okula gittiler :) bazı nedenlerden oradan taşındık,müdürünü öğretmenlerini tanıyorum ve a sınıfı bir okul. Ozaman kendi evimizdi şuan kiraları bir miktar tuzlu, ama değermi değer. Zaten satılsa ev oradan alacaktik.Çocukların eğitimi için ev tasınmak mantıksız değil.
Ben olsam iyi denen bir okul bulur o nuhitte kiraya gecerim. Zamanla severseniz oradan ev alırsınız, su etapta satıcam diye acele etmeyin.
İli Çocugun servis parası zaten kira kadar tutuyor
Yok "herhangi bir okul " ibaresi yok.Şöyle söyleyeyim çocuğu 1- ev adresinin tanımlandığı okula yazdırabiliyorsun 2-karı koca çalışan /çalışıyor gösterilen çiftlerde taraflardan birisinin işyeri adresinin tuttuğu okula kayıt yapılabiliyor 3-Özel gereksinimli (kaynaştırma eğitimine tabi) çocukların ram tarafından yerleştirme kararı hangi okula yapıldıysa kayıt yapılabiliyor (Mesela kızım bilsem öğrencisi şu anki okuluna uygun ev bulamasaydık bu maddeden kayıt yaptıracaktım ) 4-Eylül ayında okulların açtığı "boş kontenjan" sayısı dikkate alınarak ikamet dışından kayıt nakli alınabiliyor (burada rica ile alımlar çok devreye giriyor) 5-Kardeşlerden birisinin okumakta olduğu okula veli talep etmesi durumunda çocuğunu kayıt yaptırabiliyor.Gördüğünüz gibi bir çocuğun ev ikametinin uygun olmamasına rağmen o okula kayıt yaptırabilmesini sağlayan pek çok madde var.Çevrenizde ki okulların ikamet yerleri uyuyor demekki.bunun için belirli kriter var.mesela tam bilmiyorum ama 10 km içerisindeki herhangi bir okul diye.
Ama sahte ikametle ceza alan çok kişi biliyorum.bazilari şanslı galiba hic ceza almaya da gördüm.bence riske girmeye değmez.
Bu maddeler bize nedense hiç denk gelmiyorYok "herhangi bir okul " ibaresi yok.Şöyle söyleyeyim çocuğu 1- ev adresinin tanımlandığı okula yazdırabiliyorsun 2-karı koca çalışan /çalışıyor gösterilen çiftlerde taraflardan birisinin işyeri adresinin tuttuğu okula kayıt yapılabiliyor 3-Özel gereksinimli (kaynaştırma eğitimine tabi) çocukların ram tarafından yerleştirme kararı hangi okula yapıldıysa kayıt yapılabiliyor (Mesela kızım bilsem öğrencisi şu anki okuluna uygun ev bulamasaydık bu maddeden kayıt yaptıracaktım ) 4-Eylül ayında okulların açtığı "boş kontenjan" sayısı dikkate alınarak ikamet dışından kayıt nakli alınabiliyor (burada rica ile alımlar çok devreye giriyor) 5-Kardeşlerden birisinin okumakta olduğu okula veli talep etmesi durumunda çocuğunu kayıt yaptırabiliyor.Gördüğünüz gibi bir çocuğun ev ikametinin uygun olmamasına rağmen o okula kayıt yaptırabilmesini sağlayan pek çok madde var.
Oda dogru ozman iyi okul bulun kiraya cikin kendi evinizi kiraya verin ordan gelen miktarı kiranizi odeyin baska yolunu bulamadmAh ne güzel... keşke öyle imkanları olan bir okul olsa. Sizi özeldem rahatsız ettim bir bakarsamız çok sevinirim.
İkamet dışındaki okullar almıyor burda.
Bildiğim ve sevdiğim bir mahalle. Çocuklarım o okulda ana okula gittiler :) bazı nedenlerden oradan taşındık,müdürünü öğretmenlerini tanıyorum ve a sınıfı bir okul. Ozaman kendi evimizdi şuan kiraları bir miktar tuzlu, ama değermi değer. Zaten satılsa ev oradan alacaktik.
Evladım için, onun eğitimi için taşınmayacam kiraya çıkmayacaksam ne için kiraya çıkacam? Bir dk bile düşünmem en iyi okulu bulur taşınırım.İyi akşamlar kk..
Savunduğum için söylemiyorum ama arkadaşım da iki çocuğunu farklı bir ilçedeki okula gönderiyor. Okul müdür yardımcısı tanıdıkları olduğu için , ikametgah bile değiştirmediler nasıl yaptılar bilmiyorum.
Yok Kuran öğrenmelerine asla karşı değilim. Sadece okulun kalitesinden emin değilim ve derslerinin ağırlığını biliyorum. Ha başka mahallede okul araştıracak olsam sıkıntı ama ben eskiden oturduğum semtin okuluna yani bildiğim okula yollayacağım için içim rahat. Okulun kalitesi vs çok iyi.ben oğlumu proje bir imam hatipe gönderiyorum. çok memnunum ama evet arapça ve kuran dersleri kolay değil. eğer kuran eğitimi almalarına karşı değilseniz, şimdiden görürler, öğrenirler. faydalarına olur. ama zorlanacaklarını baştan kabul etmek lazım. matemtik de de zorlanyor çocuklar.
benim oğlum sınavla girdi okuluna ve iyi ki orada okuyor. ingilizce nin yanında arapça da öğreniyor. okulun standartları çok iyi. servisle gönriyorum, okul uzak ama servis olmasaydı da sırf okulun hatrına kendim götürüp getirirdim. yani evet, okulun mahiyeti çok önemli. ve bunun için semt değiştirilir bence.
Tabiki çocuklarınızın eğitimi için yapabiliyorsanız kiraya çıkın. Bazı şeylerin telafisi olmuyor maalesef.İyi akşamlar kk..
Kizim. 5.sinifi bitirdi okuli 1,5km uzakliktaİyi akşamlar kk..
Annenize helal olsun ❤ ne mutlu öyle bir annenin evladı olmanız :) evet konuşmuştuk,bu sebeplerdendi işte malesef.. kimin yanında ağzımızı açsak ne alaka kira diyorlar,eşimde bende üzülyoruz. Malum ev tecrübesini sizde yaşadınız.. bugün haftalık bilgilendirme günüydü,emlakçı yine umutsuz konuştu.. temmuz ve ağustos son,olmadı kiraya geçip kışı boş tutmak istiyorum evi. Diğer yaza tekrar ilan koyarız Allah kerim. Güzel dilekleriniz için teşekkür ederim,inşallah sizede hayırlı alıcılar çıkar❤Sizinle özelden de konuşmuştuk. Yorum yazmak istedim. Babami kaybettigimiz yerde kiraciydik ve orada ilkokula başladım. İlk dönemde taşınmak zorunda kaldık. Dolmuş gitmeyen bir semte. Okula gidiş yok. Anneme herkes deli misin dedi bir kaç yıl. Sabah 5 te kalkar beni meydana kadar yurutur oradan dolmuşla 25 dk yol gidip ilk okula götürürdü beni. Akşamda gelip aldı beni 1 gün devamsızlık yapmadım buna rağmen. Taşıdığımız semt kotuydu maddi durum ona yetmişti butun arkadaşlarım 3. Sınıfta zar zor okuma yazma cozmuslerdi. Herkes mahalleden arkadasti benim.butun arkadaslarim okul arkadaşlarımdi farklı çevrenin derslerine odaklanan hafrasonu aktiviteye götürülen çocukları. İlk okul ortaokul temeli gelince Anadolu lisesi sınavlarını da kazandım oldu bitti. Sanırım bizim mahallede 3 kişi ynuversite mezunu ve sağlam yerlerde biri benim. Annemin inat edip okul kaydımı almayıp benimle senelerce yipranmasindandir. Umarım ev satılır ve güzel bir okula geçer çocuklarınız. ❤
Sorun mesafe değil okulun imamhatip olması ve benim o okulun kalitesinden emin olamamam. İyi bir okul olup 5 km ötede olsa yine sıkıntı olmazdı.Kizim. 5.sinifi bitirdi okuli 1,5km uzaklikta
Gidecegi ortaokulda baska yonde orasida 1,5km.uzaklikta
2km niye buyuk sorun yarattl sizde anlayamadim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?