Ev okul sorunu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Uzak olsun başka bır okula ver?Secenek mı yok ?

Aynı mezun oldukları okuldaki öğretmenimiz gibi yazmışsınız :) oda hep bunu söyledi bana. 2 hafta önce vedalaştık, halen tembihliyor yanınızdaki okuldan uzak durun diye.
Ah pardon yanlis anlamisim ben
Gondermek istediginiz okul varmi? Oranin mesafesi nedir
Önemli değil.Evet epey uzak. 20 km vardır sanırım..
Uzak olsun başka bır okula ver?Secenek mı yok ?
Kiraya çıkmadan olmadığı için fikir edinmek istedim.

Gerçekten bu okul, ev işleri karmaşık işler.

Ben taşınıp devlet okuluna göndereyim diyen gruptaydım. Oturduğum yeri de beğenmiyorum çünkü. Bu sene istediğim yerde kiralar x3 oldu, şimdiki verdiğim kira ile farkı x4 oldu. Yani hem işten 30 km daha uzaklaşıp hem kirayı 4'e katlamak makul gelmedi. Bir de kanal İstanbul muhabbetinde trafik falan hepten korkuttu.

O aradaki farkı koleje veririm dedim. Beğendiğim okul yıllık 100 bin TL istiyor. Alternatif bakacağım. Yani eminim çok iyidir ama 100 bin TL de çok para be. (içimden geçen tamamen okul öncesinden başlasın köklü bir okulda, liseyi de orada bitirsin şeklindeydi. Gerçeklerle asla örtüşmüyor)

Kalan ömrümde sadece çocuk okutmak için çalışacağımı öğrendiğimde 30 yaşımdaydım :')

İkinci çocuk düşünmeye başlamıştık, olursa onu sanayiye vereceğiz belli ki.

Valla ben kiradan kiraya geçerken yapamadım hesabı. Evim olsa hiç yapamam heralde.

Kiraya verip kiraya çıkmak mantıklı gibi görünüyor ama, araya tanıdık vs sokamıyorsunuz belli ki.

Din konusuna neden dösün ki....Dini eğitim aldırmak istemeyebilirsiniz gayet normal ben 10 çocuğum olsa biri orda okusun istemem kimi ilgilendirir ki? Öbürü ister yazdırır bu da beni ilgilendirmez zaten. Neyse imam hatiplerin eğitimi ile ilgili genel bir değerlendirme yapamam çünkü böyle bir şey mümkün değil kimi iyidir kimi kötü her ortaokul gibi. Ben ortaokulda görev yapıyorum ve 6.sınıfta ya da 5.sınıfın ikinci dönemi nakil gelen çok oluyor imam hatipten ve istisnasız gelen çocukların yorumu Arapça derslerinin zorluğu ve ortalamalarının düşüyor olması. Eylül ayında bir süreç var (ilden ile değişir mi bilemiyorum) Adrese bakılmaksızın kayıt alınabiliyor. Hatta müdürümüz her yıl haber verir çevrenizde okulumuza kayıt yaptırmak isteyip te adresi tutmayanlara haber verin şu hafta alabiliyoruz diye. Bulunduğunuz ilçede iyi bir ortaokul kestirin gözünüze ve gidip görüşün orda da böyle bir uygulama var mı her yıl ve ne zaman diye. Servise verirsiniz gider gelirler zaten adı duyulan okulların servisi bol oluyor. Yolları aydınlık olsun evlatlarınızın.

Oo baya uzakmis
Bizde mustakil ev bakiniyoruz
Buldugumuzda yasadigimiz ulkenin diger resmi dilini konusan bolgesi olacak. Bende kizimi goturup getirmek icin en fazla 20km olabilir diyorum.
Kendi arabamla goturup getirmeyi planliyorum
Sizin oyle bi durumunuz yokmu, soforlugunuz varmi kendiniz goturup getirseniz.

bence okul konusunda öğretmenler ve okulun eğitimi önemli. kötü öğrenciler illa ki olacaktır. kendimden örnek vereyim ben anadolu lisesi vs kazanamadığım için ilçemdeki düz liseye gitmiştim. ve gitmeden önce herkes o lise çok berbat, çok kötü, nerde boş insan var hep oraya gidiyor diyordu, moral bozuyordu. ama bu kötü yorumlar hep öğrencilerle alakalıydı, kimse öğretmenleri hakkında kötü bişey demiyordu, iyi de demiyordu. ben istemeyerek başlamıştım ama öğretmenlerim o kadar iyiydi ki, ben de kimseye uymadığım için 4 sene okudum. öğretmenleri araştırın ama tabii imam hatip diyorsunuz, göndermek istemiyor olabilirsiniz bu da ayrı bir konu. bir kısmı mı imam hatip acaba, imam hatip olmayan kısmı yok muymuş?

benim kardeşim lise giriş sınavında anadolu lisesi tutturamamıştı. çok uzak yerler falan oluyordu. evin çok yakınında meslek lisesi vardı, kesinlikle istemedi. biz ek yerleştirmeleri zorladık ve 3. denememizde çok şükür kardeşim otobüsle 20 dk mesafede anadolu lisesine girebildi. okul önemli yani çocuğun tamamen hayatını etkiliyor, eğitim, öğretmen gibi faktörlere takılmak lazım, öğrenci popülasyonu geri planda kalabilir bence. eğer sebep buysa.

ev konusuna gelince, eviniz varken kiraya çıkmak saçma falan değil, insan bir sebepten evini kiraya verip başka yerde kirada da oturabilir. satmaktan ziyade böyle de yapabilirsiniz.

ayrıca şu konuyu din konusuna çeviren varsa gerçekten bu saygısızca bir hareket olur. benim kardeşimin gittiği okulu da bi ara imam hatibe çevirmek istemişlerdi ama veliler ayaklandılar, kesinlikle istemediler ve imam hatibe çevrilmedi, geri adım attı yöneticiler. istememek de istemek kadar normal. bizim veliler, çocuklar çok küçük biz dini eğitimi kendimiz de veririz, okulun imam hatip olmasına gerek yok diyorlardı mesela.

Çocukların okulu için semt değiştiren bir sürü ebeveyn var nesini garip buluyor ki çevreniz? Evin satılması zor olabilir ama kirada çabuk gider diye düşünüyorum tam da tayin dönemi. Ben olsam okulu belirleyip evimi kiraya verir kendim de kiraya geçerim. Düzenli işi olan bir kiracı seçerseniz sorun da yazamazsınız bence belki eve iyi bakmaz ama bu da çocukların eğitimi için göze alınacak bir şey.

Özel okullarin bazıları kayıt öncesi bireysel olarak öğrenciyi sınava sokup ona göre burs veriyor diye biliyorum.İmkaniniz varsa çevrenizde ki özel okullara gidip görüşebilirsiniz.

Çok doğru düşünüyorsunuz . Şu an İmam Hatip' te çalışıyorum ilköğretim diploma notu düşük öğrenciler çoğunlukta. Seviye sınıfları oluşturuluyor ama her okulda oluyor mu bilmiyorum. İlahiyat bölümü düşünmüyorsanız başka okul düşünün. Servis ayarlarsiniz. Kiraya çıkmanız da mantıklı. Satıştan ümidinizi yitirmeyin hiç belli olmaz yine de ...

Çok teşekkür ederim,sağolun. Burada pek öyle bir olanak yok malesef.. kaç arkadaşım tanıdık vasitasiyla ikamet gösterip,uzak ama çok iyi olan okullara yolladı çocuklarını. Ama yasal olan bu değil malesef. Kimseye vuraz gelir bizi bulur, hem ceza öderiz, hem okuldan oluruz din konusuna çevirecek çook insan var burada malesef,baştan uyarmak istedim.
Var aracım da var ama küçük çocuğum var. Yazı var kişi var,çocukla hergün 2 kez o yol ve trafik çekilmez.
O okulun oğretmenleri özele veriyorlar çocuklarını. Mezun olduğumuz ilkokul öğretmenimizle çok samimiyiz,kendisi araştırıp bizzat yollama dedi. Burada ilkokuldan mezun olanlar genelde bu okul yüzünden imamhatipe gönderiyorlar, ben de bunu yapmak istemiyorum.
İnşallah satılır olmadı kira yolu görünüyor. açıklayıcı yorum olmuş sağolun❤ genelde benimde duyduklarım o yöndeydi hep. Orta okul benim için çok önemli,ne kadar iyi olursa lisemizi okadar etkileyecek.
Eki Görüntüle 2879449 Mezun olunan okul türüne göre üniversiteye yerleşme oranları her şeyi açıklıyor aslında. Kesinlikle taşının, iyi bir okul bulun.
Çoksağolun,çok açıklayıcı oldu.

Bakmazsa da önemsiz 4 sene sonunda buraya gelmeyi düşünmem artık. Arada satma şansımı tekrar denerim. Şuan piyasa durumu ve pandemi yüzünden bukadar çekimser kalıyor insanlar,zamanla düzelir diye umuyuorum.

Ortaokula sınavla mı alınıyor öğrenciler? Devlet ortaokuluna? Proje okulu, pilot okul falan mı orası?

Ortaokula sınavla mı alınıyor öğrenciler? Devlet ortaokuluna? Proje okulu, pilot okul falan mı orası?
İmam hatip ortaokullar normal ortaokullar gibi değildir kayıt alanına bakılmaksızın öğrenci kaydı alabilir. Eğer kontenjandan fazla kayıt talebi olursa da kendi öğrencilerini sınavla seçebilir. Bu şekilde bir çok okul var.

1. Evin varsa kiraya verilip kiraya gidilebilir, evin şartı/konumu, çocukların eğitimi, ebeveynlerin işine yakınlığı gibi durumlardan dolayı başka bir semtteki bir ev sizi mutlu edebilir. Bu noktada başkasına kulak asmayın bu hayatı siz yaşıyorsunuz, çekirdek aile olarak karar alın.

2. Çocuk imam-hatibe de gidebilir ancak burada aile olarak dini bakış açınızın yanı sıra çocuğun potansiyeli de önemli.
Normal derslerinin haricinde, başlangıç Arapça, Kuran vb ek dersleri de olacak.
Eğer kaldırabilecekse zarar vermez aksine faydası olur. Tabii ki bahsettiğiniz İHO'da kaliteli ise. Proje iholar oluyor bi inceleyebilirsiniz onları da. (imam hatiplerin rağbet görmediği bir dönemde imam hatibi tercih etmiş -çok iyi Anadolu liselerine puanım yetiyor, fen lisesini bir kaç puanla kaçırıyordum kendi isteğimle onları istemedim- bir ihl mezunuyum, üniversite giriş sıralamam ilk 15.000 içinde idi yani istediğim bölüme gidebilecek başarıyı çok çok iyi sağladı okulum bana, katsayı yenice kalkmış ama başörtüsü sorununa takılmıştım istediğim bölümü 2.üniversite olarak okudum)

3. Çocuğunuzun yaşı küçük olsa dahi düşüncelerini, duygularını dinleyin. Ne istediğini bilin ona göre adım atın.

4. Okul araştırmalarınızı da çocuğunuzun karakterini tanıyan tecrübeli öğretmen yada aklı başında aile dostlarınızla yapın.

5.Sosyal gelişimi açısından çok çok önemli bir yaş grubu bu sebeple es geçmeyin okuldaki potansiyeli.

6. İmam-hatip tercih etmiyor olabilirsiniz. Bu tamamen yaşam biçimi tercihi ile ilgili bir durum da olabilir. Kimse kimseye bir şey deme hakkına sahip değil. Bu sebeple kaygılanmadan anlatabilirsiniz elbette burada.

Son düzenleme:
İmam hatibe çocuğunuzun hedefi doğrultusunda yollayın, alakası yok diyorsanız lütfen yollamayın.

Sınavla öğrenci alıyoruz yazan olmuş =) İnternette şöyle bir ararsanız o okullara (her yerdekilere değildir ama çoğunluğuna) kayıt yaptırırsanız servis, barınma, yemek ücretsiz gibi ilanlar görürsünüz. Beleş sirke baldan tatlı demişler. Bazı yerlerde elbette yığılma olacaktır.

Ha başarılı olanı yok mudur, zor, vardır ama o başarılı olanın da önceden başka bir okul olup, kafalarına göre imam hatibe çevrildiğine eminim.

Puanı yetmeyen iki okula gider: 1. Meslek lisesi, 2. İmam hatip.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…