Ah pardon yanlis anlamisim benSorun mesafe değil okulun imamhatip olması ve benim o okulun kalitesinden emin olamamam. İyi bir okul olup 5 km ötede olsa yine sıkıntı olmazdı.
Uzak olsun başka bır okula ver?Secenek mı yok ?İyi akşamlar kk..
Bir sıkıntımız var içinden çıkamıyoruz. Çocuklarım ilkokulu bitirdi, bu sene ortaya geçiyorlar ama orta okulumuz berbat ötesi.. en yakın vere bileceğim (ikamet şartsız) 2km uzaklıkta imam-hatip ortaokulu var. Din konusuna dönmesin lütfen sadece duyduğum, derslerinin ağır oluşu ve okuldanda emin değilim. 2 çocuğu (ikiz) özele yollama şansım malesef yok. Evimden çok memnunum sadece okul için ikilemde kaldım. Evi satmaya çalışıyoruz şuan, yok arayan bile yok. Evin varken okul için kiraya çıkılırmı diyen çok var etrafta. Pırlanta gibi başarılı çocuklarımı,kendi elimle kötü bir yere nasıl vereyim. İmamhatiplerin eğitiminden,kira veya başka mahallede gönderme imkanına hertürlü yoruma açığım. Cidden sıkıntı olmaya başladı daha eylüle var demeyin, satıştan hiç ümidim yok
Aynı mezun oldukları okuldaki öğretmenimiz gibi yazmışsınız :) oda hep bunu söyledi bana. 2 hafta önce vedalaştık, halen tembihliyor yanınızdaki okuldan uzak durun diye.çocukların eğitiminde okulun ve öğretmenin iyi olmasının payı çok büyüktür. içinde cevher olan çocuk iyi bir okulda iyice parlayacakken kötü bir okulda sönebilir.
bence evinizi kiraya verip göndermek istediğiniz okulun semtinde kiraya çıkın
Önemli değil.Evet epey uzak. 20 km vardır sanırım..Ah pardon yanlis anlamisim ben
Gondermek istediginiz okul varmi? Oranin mesafesi nedir
Kiraya çıkmadan olmadığı için fikir edinmek istedim.Uzak olsun başka bır okula ver?Secenek mı yok ?
Din konusuna neden dösün ki....Dini eğitim aldırmak istemeyebilirsiniz gayet normal ben 10 çocuğum olsa biri orda okusun istemem kimi ilgilendirir ki? Öbürü ister yazdırır bu da beni ilgilendirmez zaten. Neyse imam hatiplerin eğitimi ile ilgili genel bir değerlendirme yapamam çünkü böyle bir şey mümkün değil kimi iyidir kimi kötü her ortaokul gibi. Ben ortaokulda görev yapıyorum ve 6.sınıfta ya da 5.sınıfın ikinci dönemi nakil gelen çok oluyor imam hatipten ve istisnasız gelen çocukların yorumu Arapça derslerinin zorluğu ve ortalamalarının düşüyor olması. Eylül ayında bir süreç var (ilden ile değişir mi bilemiyorum) Adrese bakılmaksızın kayıt alınabiliyor. Hatta müdürümüz her yıl haber verir çevrenizde okulumuza kayıt yaptırmak isteyip te adresi tutmayanlara haber verin şu hafta alabiliyoruz diye. Bulunduğunuz ilçede iyi bir ortaokul kestirin gözünüze ve gidip görüşün orda da böyle bir uygulama var mı her yıl ve ne zaman diye. Servise verirsiniz gider gelirler zaten adı duyulan okulların servisi bol oluyor. Yolları aydınlık olsun evlatlarınızın.İyi akşamlar kk..
Bir sıkıntımız var içinden çıkamıyoruz. Çocuklarım ilkokulu bitirdi, bu sene ortaya geçiyorlar ama orta okulumuz berbat ötesi.. en yakın vere bileceğim (ikamet şartsız) 2km uzaklıkta imam-hatip ortaokulu var. Din konusuna dönmesin lütfen sadece duyduğum, derslerinin ağır oluşu ve okuldanda emin değilim. 2 çocuğu (ikiz) özele yollama şansım malesef yok. Evimden çok memnunum sadece okul için ikilemde kaldım. Evi satmaya çalışıyoruz şuan, yok arayan bile yok. Evin varken okul için kiraya çıkılırmı diyen çok var etrafta. Pırlanta gibi başarılı çocuklarımı,kendi elimle kötü bir yere nasıl vereyim. İmamhatiplerin eğitiminden,kira veya başka mahallede gönderme imkanına hertürlü yoruma açığım. Cidden sıkıntı olmaya başladı daha eylüle var demeyin, satıştan hiç ümidim yok
Oo baya uzakmisÖnemli
Çok doğru düşünüyorsunuz . Şu an İmam Hatip' te çalışıyorum ilköğretim diploma notu düşük öğrenciler çoğunlukta. Seviye sınıfları oluşturuluyor ama her okulda oluyor mu bilmiyorum. İlahiyat bölümü düşünmüyorsanız başka okul düşünün. Servis ayarlarsiniz. Kiraya çıkmanız da mantıklı. Satıştan ümidinizi yitirmeyin hiç belli olmaz yine de ...İyi akşamlar kk..
Bilimsel bir cevapEki Görüntüle 2879449 Mezun olunan okul türüne göre üniversiteye yerleşme oranları her şeyi açıklıyor aslında. Kesinlikle taşının, iyi bir okul bulun.
Çok teşekkür ederim,sağolun. Burada pek öyle bir olanak yok malesef.. kaç arkadaşım tanıdık vasitasiyla ikamet gösterip,uzak ama çok iyi olan okullara yolladı çocuklarını. Ama yasal olan bu değil malesef. Kimseye vuraz gelir bizi bulur, hem ceza öderiz, hem okuldan oluruzDin konusuna neden dösün ki....Dini eğitim aldırmak istemeyebilirsiniz gayet normal ben 10 çocuğum olsa biri orda okusun istemem kimi ilgilendirir ki? Öbürü ister yazdırır bu da beni ilgilendirmez zaten. Neyse imam hatiplerin eğitimi ile ilgili genel bir değerlendirme yapamam çünkü böyle bir şey mümkün değil kimi iyidir kimi kötü her ortaokul gibi. Ben ortaokulda görev yapıyorum ve 6.sınıfta ya da 5.sınıfın ikinci dönemi nakil gelen çok oluyor imam hatipten ve istisnasız gelen çocukların yorumu Arapça derslerinin zorluğu ve ortalamalarının düşüyor olması. Eylül ayında bir süreç var (ilden ile değişir mi bilemiyorum) Adrese bakılmaksızın kayıt alınabiliyor. Hatta müdürümüz her yıl haber verir çevrenizde okulumuza kayıt yaptırmak isteyip te adresi tutmayanlara haber verin şu hafta alabiliyoruz diye. Bulunduğunuz ilçede iyi bir ortaokul kestirin gözünüze ve gidip görüşün orda da böyle bir uygulama var mı her yıl ve ne zaman diye. Servise verirsiniz gider gelirler zaten adı duyulan okulların servisi bol oluyor. Yolları aydınlık olsun evlatlarınızın.
Var aracım da var ama küçük çocuğum var. Yazı var kişi var,çocukla hergün 2 kez o yol ve trafik çekilmez.Bizde mustakil ev bakiniyoruz
Buldugumuzda yasadigimiz ulkenin diger resmi dilini konusan bolgesi olacak. Bende kizimi goturup getirmek icin en fazla 20km olabilir diyorum.
Kendi arabamla goturup getirmeyi planliyorum
Sizin oyle bi durumunuz yokmu, soforlugunuz varmi kendiniz goturup getirseniz.
O okulun oğretmenleri özele veriyorlar çocuklarını. Mezun olduğumuz ilkokul öğretmenimizle çok samimiyiz,kendisi araştırıp bizzat yollama dedi. Burada ilkokuldan mezun olanlar genelde bu okul yüzünden imamhatipe gönderiyorlar, ben de bunu yapmak istemiyorum.bence okul konusunda öğretmenler ve okulun eğitimi önemli. kötü öğrenciler illa ki olacaktır. kendimden örnek vereyim ben anadolu lisesi vs kazanamadığım için ilçemdeki düz liseye gitmiştim. ve gitmeden önce herkes o lise çok berbat, çok kötü, nerde boş insan var hep oraya gidiyor diyordu, moral bozuyordu. ama bu kötü yorumlar hep öğrencilerle alakalıydı, kimse öğretmenleri hakkında kötü bişey demiyordu, iyi de demiyordu. ben istemeyerek başlamıştım ama öğretmenlerim o kadar iyiydi ki, ben de kimseye uymadığım için 4 sene okudum. öğretmenleri araştırın ama tabii imam hatip diyorsunuz, göndermek istemiyor olabilirsiniz bu da ayrı bir konu. bir kısmı mı imam hatip acaba, imam hatip olmayan kısmı yok muymuş?
benim kardeşim lise giriş sınavında anadolu lisesi tutturamamıştı. çok uzak yerler falan oluyordu. evin çok yakınında meslek lisesi vardı, kesinlikle istemedi. biz ek yerleştirmeleri zorladık ve 3. denememizde çok şükür kardeşim otobüsle 20 dk mesafede anadolu lisesine girebildi. okul önemli yani çocuğun tamamen hayatını etkiliyor, eğitim, öğretmen gibi faktörlere takılmak lazım, öğrenci popülasyonu geri planda kalabilir bence. eğer sebep buysa.
ev konusuna gelince, eviniz varken kiraya çıkmak saçma falan değil, insan bir sebepten evini kiraya verip başka yerde kirada da oturabilir. satmaktan ziyade böyle de yapabilirsiniz.
İnşallah satılır olmadı kira yolu görünüyor. açıklayıcı yorum olmuş sağolun❤ genelde benimde duyduklarım o yöndeydi hep. Orta okul benim için çok önemli,ne kadar iyi olursa lisemizi okadar etkileyecek.Çok doğru düşünüyorsunuz . Şu an İmam Hatip' te çalışıyorum ilköğretim diploma notu düşük öğrenciler çoğunlukta. Seviye sınıfları oluşturuluyor ama her okulda oluyor mu bilmiyorum. İlahiyat bölümü düşünmüyorsanız başka okul düşünün. Servis ayarlarsiniz. Kiraya çıkmanız da mantıklı. Satıştan ümidinizi yitirmeyin hiç belli olmaz yine de ...
Çoksağolun,çok açıklayıcı oldu.Eki Görüntüle 2879449 Mezun olunan okul türüne göre üniversiteye yerleşme oranları her şeyi açıklıyor aslında. Kesinlikle taşının, iyi bir okul bulun.
Bakmazsa da önemsiz 4 sene sonunda buraya gelmeyi düşünmem artık. Arada satma şansımı tekrar denerim. Şuan piyasa durumu ve pandemi yüzünden bukadar çekimser kalıyor insanlar,zamanla düzelir diye umuyuorum.Çocukların okulu için semt değiştiren bir sürü ebeveyn var nesini garip buluyor ki çevreniz? Evin satılması zor olabilir ama kirada çabuk gider diye düşünüyorum tam da tayin dönemi. Ben olsam okulu belirleyip evimi kiraya verir kendim de kiraya geçerim. Düzenli işi olan bir kiracı seçerseniz sorun da yazamazsınız bence belki eve iyi bakmaz ama bu da çocukların eğitimi için göze alınacak bir şey.
Ortaokula sınavla mı alınıyor öğrenciler? Devlet ortaokuluna? Proje okulu, pilot okul falan mı orası?İmam hatip ortaokulu da öğretmenim. Öncelikle her imamhatip aynı değil. Fiziki ve sosyal imkanlarını araştırın. Olanaklarını görün ve orada okuyan öğrenci görev yapan öğretmen varsa sorun.
Mesela benim okulum sınavla öğrenci alıyor. Çok fazla talep var ve şehrin dışında olduğu için kayıt alanı neredeyse boş. O yüzden sınav yapıp kontenjana girenleri kaydediyoruz. Bir çok ulusal projelere katılıyoruz aklınıza gelecek bir çok spor ve müzik dalıyla uğraşıyor çocuklar. Sanat ve bilişim derslerine ziyadesiyle önem veriliyor. Yani imam hatipler salt din eğitimi verilen okullar değil bunu belirtmek isterim. Ders saati normal ortaokullardan 1 saat fazla. Biri 35 diğeri 36.
Normal okullardan farklı olarak Arapça dersi(ki çocukları en çok bu zorluyor) var ve din üzerine olan seçmeli dersler seçiliyor mesela her sınıf kuranı kerim dersi görüyor.
5.sınıfta çocuklar kuranı kerim bilmelerine göre seviyelendiriliyorlar. Haftada 2 ders olan kuranı kerim dersinde herkes kendi seviyesine göre sınıflara gidiyor.
Bunun dışında dil sınıflarımız var. Her sene yeni kayıt olan öğrencilere İngilizce sınavı yapılıyor ve 2 ya da 3 sınıf dil sınıfı olarak ayrılıyor ve yoğun İngilizce dersi görüyorlar. (Veliler isterse çocuğum dil sınıfında olmasın diyebiliyor çünkü bu sınıflar ekstra maliyetli ve karma bazı veliler bunu istemiyor)
Ben öğretmen olarak imam hatipe gelmeden önce önyargılarım vardı açıkçası çünkü öncesinde İstanbuldaydım ve imamhatipler en başarısız öğrencilerin gittiği okullardı.
Ama buraya gelince epeyce şaşırmıştım. Şu an tayin istemeyi düşünmüyorum ve gözüm kapalı kendi çocuğumu görev yaptığım okula kaydetttiririm.
İmam hatip ortaokullar normal ortaokullar gibi değildir kayıt alanına bakılmaksızın öğrenci kaydı alabilir. Eğer kontenjandan fazla kayıt talebi olursa da kendi öğrencilerini sınavla seçebilir. Bu şekilde bir çok okul var.Ortaokula sınavla mı alınıyor öğrenciler? Devlet ortaokuluna? Proje okulu, pilot okul falan mı orası?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?