- 5 Ağustos 2020
- 1.215
- 2.036
- 83
Siz düşünmüyorsunuz ama sizin aracılığınızla anlatmış olayım. Sahte adres asla kimse göstermesin,yazıyı okuyanlar tanıdıklarını uyarsın. İzmir'de tanıdık bir aile aynen öyle yapmış başka bir adres göstermiş çocuklarını istedikleri okula kayıt ettirebilmek için depremde evleri ağar hasar aldı ama ikametleri orda gözükmediği için hiç bir yardımdan faydalanamadılar.Pandemi sürecinde esnaf olan eş battı, tüm eşyaları ağar hasarlı binada kaldı, çıkarılamadı bir kuruşta destek alamadılar çok madur oldular.Yıllardır yapılıyor bu sahte ikamet işi olma olmaz sonra gün gelir hiç olmadık şey gelir başa.Çok teşekkür ederim,sağolun. Burada pek öyle bir olanak yok malesef.. kaç arkadaşım tanıdık vasitasiyla ikamet gösterip,uzak ama çok iyi olan okullara yolladı çocuklarını. Ama yasal olan bu değil malesef. Kimseye vuraz gelir bizi bulur, hem ceza öderiz, hem okuldan oluruzdin konusuna çevirecek çook insan var burada malesef,baştan uyarmak istedim.
evinizi satmayın ya niye satıyorsunuz? servisle gitse çocuklar olmaz mı?İyi akşamlar kk..
Bir sıkıntımız var içinden çıkamıyoruz. Çocuklarım ilkokulu bitirdi, bu sene ortaya geçiyorlar ama orta okulumuz berbat ötesi.. en yakın vere bileceğim (ikamet şartsız) 2km uzaklıkta imam-hatip ortaokulu var. Din konusuna dönmesin lütfen sadece duyduğum, derslerinin ağır oluşu ve okuldanda emin değilim. 2 çocuğu (ikiz) özele yollama şansım malesef yok. Evimden çok memnunum sadece okul için ikilemde kaldım. Evi satmaya çalışıyoruz şuan, yok arayan bile yok. Evin varken okul için kiraya çıkılırmı diyen çok var etrafta. Pırlanta gibi başarılı çocuklarımı,kendi elimle kötü bir yere nasıl vereyim. İmamhatiplerin eğitiminden,kira veya başka mahallede gönderme imkanına hertürlü yoruma açığım. Cidden sıkıntı olmaya başladı daha eylüle var demeyin, satıştan hiç ümidim yok
Kötü okul diye bir gercek ne yazikki var.Çocuklarınız başarılıysa okulun iyiliği kötülüğü çocuğunuzu etkilemez. Hele bir de ikizlermiş tek olsa belki kayar diyeceğim ama 2 kişiler kimseye uymazlar bence. Bir öğretmen olarak söylüyorum iyi okul değil iyi öğrenci vardır. Yeter ki siz dikkatli ve takipte olun
Kötü okul diye bir gercek ne yazikki var.
Öğretmen misiniz imam hatipte görev yaptınız mı bilmiyorum ama orası tahmin ettiğiniz gibi bir yer değil. Belki velilerin büyük kısmı dini hassasiyet sebebiyle gönderiyor olabilir-ki emin olun çok kaliteli eğitimi olan imam hatipler ve okulu bu kaliteli eğitim için tercih edilen veliler de var-. Öğretmen ve yöneticiler kafanızdaki profilde değiller. 100 öğretmeni bir okulda çalışıyorum her düşünceden öğretmen arkadaşımız var. Okul yöneticiliği zaten karakter meselesidir düşünce değil. İdarecilik becerisi ve tercihi kişinin çalıştığı okula göre değişmez.İmam hatip çok mantıksız, yani eğitimi vs bir sürü şeyi geçiyorum oraya gelen çocukların aileleri hep belli bir dünya görüşüne sahip olacak benzer şekilde yöneticiler vs.de,. Ben hangi görüş olduğundan bağımsız çocuğumu tek yönlü düşünebileceği benzer görüşlerden başka birşey göreceği okula ASLA göndermezdim.
bir yolunu bulursunuz gerekirse kötü bir eve çıkardım yine de bulurdum, cocuklariniz basariliymis onlara cozum uretmek sizin goreviniz. Umarim kolayca halledersiniz
Kuran ogrenmelerine karsi degilim demissiniz ama cocuklariniza sordunuz mu bunu? Tartisma gibi algilanmasin ama bu kadar kucuk cocuklara resmi kurumlarda dini egitim verilmesi cok garip, kurani ogrenmek icin kursa gidebilir ozel ders alabilir vs.. onlar adina boyle bir karar veremezsiniz (bahsettigim dini icerikli egitim) kaldi ki onlar da bu karari vermek icin cok kucukYok Kuran öğrenmelerine asla karşı değilim. Sadece okulun kalitesinden emin değilim ve derslerinin ağırlığını biliyorum. Ha başka mahallede okul araştıracak olsam sıkıntı ama ben eskiden oturduğum semtin okuluna yani bildiğim okula yollayacağım için içim rahat. Okulun kalitesi vs çok iyi.
Ben mezun olali yillar oldu dediginiz mantikli her yere imam hatip actiklarina gore normal ogretmenler de ataniyordur, belki kalitesi cok iyidir benim cahilligim. Ama yine de cv’sinde imamhatip yazacak ve insanlar sizin anlattiginiz tarzds bir egitim oldugundan vs (ozellikle belli bir yas grubu) haberdar degil, o yuzden ileride is hayatinda negatif ayrimcilikla karsilasabilir sirf bu yuzden bile gondermezdim. Bir de ortaokul seviyesinde resmi dini egitim verilmesini (bir iki ders bile olsa) mantikli bulmuyorumÖğretmen misiniz imam hatipte görev yaptınız mı bilmiyorum ama orası tahmin ettiğiniz gibi bir yer değil. Belki velilerin büyük kısmı dini hassasiyet sebebiyle gönderiyor olabilir-ki emin olun çok kaliteli eğitimi olan imam hatipler ve okulu bu kaliteli eğitim için tercih edilen veliler de var-. Öğretmen ve yöneticiler kafanızdaki profilde değiller. 100 öğretmeni bir okulda çalışıyorum her düşünceden öğretmen arkadaşımız var. Okul yöneticiliği zaten karakter meselesidir düşünce değil. İdarecilik becerisi ve tercihi kişinin çalıştığı okula göre değişmez.
Şu konuda haklısınız imam hatipler bir dönemin gerçekten ideolojik yapılaşmalarıydı ve düzene göre negatif olduğu gibi pozitif ayrımcılık gördükleri de oldu.Ben mezun olali yillar oldu dediginiz mantikli her yere imam hatip actiklarina gore normal ogretmenler de ataniyordur, belki kalitesi cok iyidir benim cahilligim. Ama yine de cv’sinde imamhatip yazacak ve insanlar sizin anlattiginiz tarzds bir egitim oldugundan vs (ozellikle belli bir yas grubu) haberdar degil, o yuzden ileride is hayatinda negatif ayrimcilikla karsilasabilir sirf bu yuzden bile gondermezdim. Bir de ortaokul seviyesinde resmi dini egitim verilmesini (bir iki ders bile olsa) mantikli bulmuyorum
Öğretmen misiniz imam hatipte görev yaptınız mı bilmiyorum ama orası tahmin ettiğiniz gibi bir yer değil. Belki velilerin büyük kısmı dini hassasiyet sebebiyle gönderiyor olabilir-ki emin olun çok kaliteli eğitimi olan imam hatipler ve okulu bu kaliteli eğitim için tercih edilen veliler de var-. Öğretmen ve yöneticiler kafanızdaki profilde değiller. 100 öğretmeni bir okulda çalışıyorum her düşünceden öğretmen arkadaşımız var. Okul yöneticiliği zaten karakter meselesidir düşünce değil. İdarecilik becerisi ve tercihi kişinin çalıştığı okula göre değişmez.
İmam hatipleri kötülemiyoruz sma sizin de ısrarla savunmanız düşündürücüÖğretmen misiniz imam hatipte görev yaptınız mı bilmiyorum ama orası tahmin ettiğiniz gibi bir yer değil. Belki velilerin büyük kısmı dini hassasiyet sebebiyle gönderiyor olabilir-ki emin olun çok kaliteli eğitimi olan imam hatipler ve okulu bu kaliteli eğitim için tercih edilen veliler de var-. Öğretmen ve yöneticiler kafanızdaki profilde değiller. 100 öğretmeni bir okulda çalışıyorum her düşünceden öğretmen arkadaşımız var. Okul yöneticiliği zaten karakter meselesidir düşünce değil. İdarecilik becerisi ve tercihi kişinin çalıştığı okula göre değişmez.
Sizde haklisinizVar aracım da var ama küçük çocuğum var. Yazı var kişi var,çocukla hergün 2 kez o yol ve trafik çekilmez.
Yoo ben ısrarla savunmuyorum. Konudaki ilk mesajıma(beğenmedim ifadesi bırakmıştınız) bakarsanız buradan önce istanbulda olduğumu ve oradaki imam hatiplerin neredeyse hepsine diğer okullara gidemeyen başarısız öğrencilerin gittiğini kötü olduklarını o yüzden şu andaki okuluma önyargılı olarak geldiğimi yazdım.İmam hatipleri kötülemiyoruz sma sizin de ısrarla savunmanız düşündürücü
tmm o zaman anlaştık hocamYoo ben ısrarla savunmuyorum. Konudaki ilk mesajıma(beğenmedim ifadesi bırakmıştınız) bakarsanız buradan önce istanbulda olduğumu ve oradaki imam hatiplerin neredeyse hepsine diğer okullara gidemeyen başarısız öğrencilerin gittiğini kötü olduklarını o yüzden şu andaki okuluma önyargılı olarak geldiğimi yazdım.
Hatta bu okula tayin olmadan önceki tayin döneminde imam hatip yazmadığım için tayin olamadım en sonunda da bulunduğum şehre gelebilmek için bütün okulları yazmam gerekiyordu o yüzden yazdım.
Ama şansıma gerçekten çok düzenli özverili öğretmenler ve idare(ki bir öğretmen için çok önemli) olan bir okula geldim. Ben imam hatipleri ya da onların vizyonunu savunmuyorum. İlla ki çocuğunuzu imam hatipe de gönderin demedim zaten konu sahibine. Sadece araştırın gerçekten iyi olanları var dedim. Çocukların zorlandığı kısımlardan bahsettim bir öğretmen olarak.
Fakat bazı arkadaşlar imam hatip savunucusu gördü beni. Değilim arkadaşlar değilim :) İmam hatipleri değil kendi okulum ayarında olanları öneririm.
Yani bilmiyorum kaç tane normal ortaokulda okçuluk dersi var beden eğitiminde ya da kaç ortaokul öğrencisi lngilizce münazara yapabilecek kadar İngilizce öğreniyor?
Cidden söylüyorum fiziksel kapasite olarak da donanım olarak da kolej ayarında bir imam hatipte çalışıyorum. Çocuklara yemeyip içmeyip din baskısı yapmıyorlar burada :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?