Ev sahibi ben girecem cikin diyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Turkiyede ev kiralayan ve ''piyasa fiyatina göre ev kirasi olmaz'' diyen kiracilarin hepsi ev sahiplerin gözlerinde vucuda yapismis bir kene olarak görülmektedir. o keneyi nasil söküp atabilirim diye bosuna bukadar hesap kitap edilmiyor.

Ya bu siteye girince insanların ne kadar insafsız, utanmaz ve her şeyi kendine hak gördüklerini daha derinden fark ediyorum. Herkesin maaşına zam geliyor, her halta zam geliyor. Aralık 2021'den bu yana maaşlar belki %150 arttı, giderler de arttı. Ev sahibi kendi evine zam yapınca adam evi sizin paranızla almış da size borçluymuş gibi tepki veriyorsunuz. Evden çıkmanızı size makul bir süre tanıyarak istiyor, yine ev sahibi haksız oluyor. İsterse 50 tane evi olsun, kendi evi, kendi mülkü, siz sözleşmede yazan süre için kiralıyorsunuz (genelde bir sene). Kendi malınız gibi davranmayın. Kiracılar zam karşısında haksızlığa uğradıklarını iddia edip duruyorlar, ee o zaman çıkıp daha iyi ev bulsunlar? Yok, çünkü zamlı haliyle bile aslında gayet makul fiyata oturuyorlar. Ama yok, ev sahibi suçlu, ev sahibi acımasız. Ev sahipleri acımasız bir miktarda kira istese anında çıkıp daha ucuza ev bulabiliyor olmanız gerekir. Böyle bir durum olmadığına göre ev sahibi kendi parasıyla aldığı evinin ederini istiyor demektir. Ben de kiracıyım, ev sahibim %100 zam yapsa yok demem çünkü maaşıma da zam geldi ve ev sahibim o parayla ev geçindiriyor. Çok ayıp bu yorumlar. O kadar sorunsa kendi evinizi alın, başkasının dişinden artırıp aldığı eve ucuza konmaya çalışmak çirkin.

5000i niye kabul etsin ki. kiralar en az 6000den basliyor. zaten bu yil 1 temmuzdan sonra kiraya verir , ozaman sinirsiz oluyor yillik kira artisi. 25% maksimum zam olayi kalkiyor. bu durumda her turlu beni zaten cikartir.
Normalde de ev sahipleri kirayı sınırsız yükseltemez yalnız. Kanunda belirlenen oranı geçmemek koşuluyla (yani bir önceki kira yılında tüketici fiyat endeksindeki oniki aylık ortalamalara göre değişim oranını geçmemek koşuluyla) sözleşmede yazan oran kadar arttırabilir. Bunun istisnası da beş yıl sonra mahkemeden kira bedelinin yeniden belirlenmesinin talep edilebilmesidir.

Yeni ev kiralarken kira sözleşmesi yapmayı ihmal etmeyin. Kira artış oranı olarak da makul bir oranda anlaşmaya çalışın. Dediğim gibi fazla bir oran belirleseniz bile yukarıda belirttiğim kanuni sınırı aşan artış yapılamaz zaten.

kiracilarin sorunu , kiralarda bir yil icerisinde 300% ila 400% 500% 600% yükselmesi ile alakali. adam 1000tlye kiraliyor , bir yil icerisinde oldu mi 6000 tl piyasada ki kira fiyati. sorun burda basliyor. ev sahibide ''bana ne kardesim cik ozaman , piyasa nediyorsa o'' diyor. ondan sonrada mahkemeler patlak veriyor ve ''ben ev sahibi olarak o evde kalacam'' gibi argumanlar ortaya atiliyor..

5. yil kiradan sonra , kira tespit davalari bosuna ''keneyi vucuttan s...ktir etme davasi'' diye adlandirilmiyor.
Hanımefendi, sizin tek eviniz olsa ve herhangi bir sebepten içinde kiracısı olan evinizde oturmak zorunda kalsanız siz ne yapardınız?? Başka yere kiraya çıkıp üzerine para mı eklerdiniz? Empati kurun lütfen.

Abla konu siyaset değil yalnız, ev sahibi ve kira.
Siyaset Meydanı topiği hariç siyaset konuşmak yassaahh

Kiraların yılda o kadar yükselmesi ev sahiplerinin hatası değil, ev sahipleri de mağdur burada. Un, ekmek, benzin, elektrik, pasaport çıkartma, su, özel okul, hastane, ilaç... Hepsi benzer şekilde yükseliyor. Kimse ekmek fabrikalarına dava açmıyor, kimse pasaport-ehliyet vb. fiyatı 6 ayda neden %120'den fazla arttı demiyor, anca kendi malının karşılığını isteyene tepki veriyoruz. O kadar kolaysa ve insanların toplu iyiliği düşünülüyorsa ev satış fiyatları her yıl maks %25 artsın, o zaman tüm sorun çözülür ama olmaz, inşaat sektörü zarar etmesin, kendi parasıyla ev alan vatandaş zarar etsin. Geçen yıl 500 bin eden evler şu an en az 1.5-2 milyon. Tabi ki kiralar artar, 500 bin eden evle 2 milyon eden ev aynı paraya mı kiralanacak? Yanlış kişiyi suçluyorsunuz, sadece kendi çıkarınızı düşünmekle olmaz, sonunda siz de zararlı çıkarsınız.

Hanımefendi olayı oraya nasıl bağladınız allasen ayrıca siyaseti alalade bi konuda konuşmanız da yasak. Mune

bu durumda mal sahibi magdur olmuyor , kiracidan kurtulmus oluyor.
Hanımefendi okudukça celalleniyorum. Ev sahibine kene yakıştırmasında bulunuyorsunuz ama burda kene sizsiniz. Ev adamın?? Tapu onun?? Hep siz mi kalacaktınız gerçekten kiracılar mağdur ama bi o kadar da ev sahibi madur. Bu düşüncede kiracılar varken ev sahibi ev vermemekte çok haklı

5. yil kiradan sonra , kira tespit davalari bosuna ''keneyi vucuttan s...ktir etme davasi'' diye adlandirilmiyor.

Oldukça taraflı ve yanlış değerlendiriyorsunuz.

Kira hukukumuz son derece kiracıdan yanadır. Ev sahibinin beş yıldan önce kirayı yeniden belirleme (yıllık artıştan bahsetmiyorum), 10 yıldan önce kiracıyı tahliye imkanı bile yoktur. Evi kendisinin ya da altsoyunun kullanmasına ihtiyaç duyması gibi istisnai durumlar dışında kiracıyı yıllarca tahliye bile edemez. Bu gerekçe ile tahliye ediyorsa tekrar kiraya veremez. Çok çok özetliyorum kiracıya tanınan korumaları.

Şimdi bir de kısa dönemlik de olsa yüzde 25 oranında artış sınırı getirildi.

Daha ne olsun istiyorsunuz, anlamadım ki?

kiracilarin 95%i böyledir. Turkiye'de gayrimenkul alipta kiraya verecem diyen adamin akli bence zaten deliktir.

zaten 1 temmuzdan önce kiraya verirsende hata yaparsin. 1 temmuzdan önce kiraya verirsen kiraci cikana dek 25% yillik kira yukseltebilirsin maksimum. 1 temmuzdan sonra sinirsiz yukseltebiliyorsun.
Eskiden de sınırsız yükseltme diye birşey yoktu ki , TÜFE'ye göre artış yapılırdı. Yahut sözleşmede anlaşılan miktar kadar. TÜFE çok arttığı için kiracıyı korumak adına yapılan bir uygulamaydi

eh desene ev sahibi olupta kiraya verecem diyen adamin aklina s.cayim.

kiracilarin 95%i böyledir. Turkiye'de gayrimenkul alipta kiraya verecem diyen adamin akli bence zaten deliktir.
Ee sizde kiracısınız ? Adamın evine konmasanıza. Kiracıya ev çok ev sahibine yalnızca kendi evi derler. Bedava gibi bi fiyata oturuyorsunuz. 4 kişilik ailenin neredeyse mutfak masrafı hatta belki daha azı. Çok çirkin bir durum. O ev sizin olsa kiraya verseniz en az 6 bin istersiniz ama .

iste diyorum ki ne kiraci olacan nede kiraya vermek adina ev sahibi olacaksin. insanlarla ugrasmak deli saçmasıdır.kim bilir belki karsinizda narsist var. kimsenin anlinda kahpe yazmiyor sonucta.

iste diyorum ki ne kiraci olacan nede kiraya vermek adina ev sahibi olacaksin. insanlarla ugrasmak deli saçmasıdır.kim bilir belki karsinizda narsist var. kimsenin anlinda kahpe yazmiyor sonucta.
Hanımefendi siz psikolojik olarak iyi misiniz? Neden sürekli konu konuyu açar gibi a'dan z'ye atlayıp yerine uymayan yorumlarda bulunuyorsunuz anlamış değilim??

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…