• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ev sahibi çıkın dedi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Gerçekten durumunuz çok zor anlıyorum fakat ben bir şekilde çıkardım galiba.
Huzurum olmayacaksa bir iki sene daha otursam neye yarar.
Hic de sevmem böyle işlerle insanlarla uğraşmayı.
Zor ama yaza kadar çıkın gitsin yoksa siz o evden çıkana kadar hergun bu konu gündemde olur rahat edemezsiniz.
Bu mahalleden ev tutmam lazım annemler burada. Bebeğime o bakacak işe başlayınc. Şu an baktım düzgün bize uyan kiralık yok. Mecbur bekliyoruz.
Avukat 10 sene oturursunuz dedi. Ama huzursız 10 seneyi napayım

Bu mahalleden ev tutmam lazım annemler burada. Bebeğime o bakacak işe başlayınc. Şu an baktım düzgün bize uyan kiralık yok. Mecbur bekliyoruz.
Avukat 10 sene oturursunuz dedi. Ama huzursız 10 seneyi napayım
10sene oturursunuz oturmasina ama ömrünüzden de ömür gider.
İllaki size uyan bir yer bulunur o muhitlerde kısmetiniz vardır bir yerde
Kolaylıklar dilerim.

İnşallah bizi ben oturacağım diye çıkarttıktan sonra başkasına kiraya verir de kan alırım bi tarafından
Öyle olacak zaten gör bak . Bizde bugün elimle bizim ev sahibini konuştuk . Ekim ayında zam istedi 1100 e anlaştık ocaktan sonra da 1200 dedik okeyleştik. Bence birkaç gün içinde arayıp 1500 isteyecek nedense çok eminim bundan

Öyle olacak zaten gör bak . Bizde bugün elimle bizim ev sahibini konuştuk . Ekim ayında zam istedi 1100 e anlaştık ocaktan sonra da 1200 dedik okeyleştik. Bence birkaç gün içinde arayıp 1500 isteyecek nedense çok eminim bundan
Yılda bir kez yapılmıyor mu zam ? Hem ekim de hem de Ocak ta neden zam yapıyorsunuz ki :KK64:

Yılda bir kez yapılmıyor mu zam ? Hem ekim de hem de Ocak ta neden zam yapıyorsunuz ki :KK64:
En son konuştuğumuz zaman bu sene zam yapmayacağız diye anlaştık . Adam bunu unutmuş ( çünkü fazla miktarda evi var bizim hangi dairede oturduğumuzu dahi bilmiyor) Haziran aynında aradı biz ne kadarsa anlaşmıştık dedi o zaman 900 dü sanırım söyledik tmm dedi kapattı . Ekimde aramış ki uzun zamandır zam yapmamışım diye bizde anlaştık ya hani dedik . Neyse işte 1300 istedi eşimde olmaz şimdi 1100 ocaktan sonra 1200 dedi anlaştık öylece . Şuan taşınacak durum yok mecbur kaldık

Bizim bi komşu bu ev sahibinin de arkadaşı. O bugün dedi ki bu adinin planı en başından belliymiş. Yani zaten evi kiraya verirken ben bunları 2 yıla sepetlerim demiş. Biz ilk taşındığımızda komşuya demiş 2 yıla çıkacaklar diye.

Bunu bize asla söylemedi. Söylese masraf yapmazdım. Daha uzun süre oturacağım eve girer şu dönemde olan fahiş kira zammından etkilenmezdim. Eşyalarom yıpranmazdı taşınmayla. Tekrar emlakço depozito nakliye parası vermezdim. Maddi zararım o kadar çok ki. Yani elimde değil ah etmeden duramıyorum. Kat be kat çıkar inşallah ve ben gözlerimle görürüm

Ağladım bu mesaja
Cidden çok içime oturdu
Bir de uzun uzun mesaj yazmış size ben 2 yıllığına kiralıyorum dedim diye senaryo yazmış. Baya uzunca masal anlatmış. Dediklerinim hiçbiri olmadı halbuki... artık karısına mı gösterecek bak demiştim diye. Niye yalan üzerine bizi ikna etmeye çalışıyor anlamıyorum.

Evi yakarım dedi ya bu cümlesi ahım olsun ona cidden. İnsan öyle boş boş konuşmamalı... ne dediğine dikkat etmesi gerektiğini öğretir hayat
Bize bayram bahamesiyle gelmişlerdi.Kadın hiç müsade istemeden bu ev benim evimi gezeyim diye odalara bakmaya başladı.ordan anladım zaten.habedi duyunca o kadar aglamiştimki ... Hala daha ahım vardır üzerlerinde..ovde kalsanda artık rahat oturamazsın.Kesinlikle taşınmanı öneririm.Evet biliyorum zor ama Allah yardım ediyor.. Bozma moralini dur bakalım elbet bı çözümü olur.

Hiiiç korkma o zaman. Belirsiz süreliye dönmüş sözleşmeniz. Kendi evi de varmış. Kiranızı da düzenli ödüyomuşsunuz. Çıkartamaz sizi. Çıkartıcam diyosa uğraşsın dursun mahkeme mahkeme
Evet belki çıkartamaz ama çıkmıyorum dedikten sonra ne kadar huzurla oturabilirler işte orası muallak.

Evden çıkın mevzusu girince araya insan evinden de soğuyo. Geçtiğimiz ay aynı olayı yaşadık ama zaten biz de evden çıkmayı düşünüyoduk vesile oldu bize. Ve bu süreçte bir çok şey öğrendim. Bir kere kirayı gününde ödediğiniz sürece yasalar kiracıdan yana. İki kez ihtarname çekmek zorunda. Mahkemeye dahi verse mahkeme 2 seneden az sürmez. Fırsatçılık peşindeyse ve kendi gelmek yerine yüksek fiyattan başka bir kiracıya verme planı varsa tutanak tutturuyosunuz ve bunu ispat etmek zorunda bırakıyosunuz. Üç sene boyunca sizden başkasına asla kiraya veremiyor. 1 yıllık kira bedeli de tazminat alıyosunuz. Ayrıca taşınmak öyle kolay değil. Depozitosu, emlakçı parası, nakliyesi, abonelikleri dünya para. Karşılasın kaybınızı madem öyle şu dar boğazda. Keyfe göre iş yok.

Selam hanımlar
Şu an o kadar üzgünüm ki...
Oğluma oda yapmaya karar verdik
Haftasonu odasını boyadık
Odaya uygun mobilya aldık
Perde, duvara uygun duvar kağıdı..

Şimdi diyeceksiniz ki ev kira neden böyle yaptınız..
Biz taşınırken ev sahibinin şartı uzun süreli oturmamızdı.. yıllarca... hatta kontratı 2 3 yıllık yapalım demiştik ama senelik yaptık...

Demin eşimi aramış. Söylediği şu: 4 ay içinde oraya taşınabiliriz ama taşınmayabiliriz de... kesin değil... siz yine de mayıs ta çıkın...

Böyle bir adilik olabilir mi ya...eğer bu eve taşınmayacaksan biz niye çıkıyoruz? Bizi çıkarsa en az 2 katına kiraya verir, son dönemde malum kiralar uçtu...

Biz eve gül gibi baktık, kirayı hep birinde ödedik. Zammı üst sınırdan yaptık. Bizim şimdi haklarımı neler?

Boşuna odaya masraf ettim. Eşim prim almıştı. Bebeğimize güzel bir oda yapalım demiştik. Her şey elimizde kaldı.

Çok üzgünüm nedense....
Sen çıkınca evi fahişten kiralaması yasak. Arkadaşım ihtar çekti beni 2000 liradan attı kendim oturucam diye 5000 liradan ilana koymuş diye kiraya veremedi maş sahibi. Çıkma madem ihtar çeksin yarım yıl atar.

Yorumlar öneriler ve destek mesajlarınız için teşekkür ederim
Bugün de eşi bana mesaj attı
Çıkmanız gerek vs diye
Bakalım ne olacak
Mune Mune konumu kapatabilir misin acaba

Ceycey bende böyle diyordum ama adam demin tehdit etmiş bizi. Evi yakarım diye... korktum bende :(

Aklınca uyanıklık yapıyor ev sahibi.
Taşınacaksa gerçekten kanıt göstermesi lazım, o zaman herkes taşınıyorum desin iki günlük kiracısını atsın.

Size önerim hemen bir avukatla görüşün.
Telefonda da konuşmayın yazılı iletişime geçin.
Sizin ev sahibinde küfürlü tehdit mesajı yazacak aptallığı da görüyorum. Bir dava dilekçesi gitse susup pısar.

Yok evi yakarımlar yukarıdan konuşma, kendi biricik malına zarar verir mi hiç? Kilidi değiştirirse siz de hemen değiştirirsiniz (yasal olarak hak sizin), yine dava konusu.

Yasal olarak hakkı olsa çoktan ihtarı size göndermişti. Bağırıp çağırmasının bir sebebi var, çaresiz.

Oğlum yurtdışından gelecek bile diyememiş, ona da kanıt gerekli. Tabi ki de taşınmaya niyeti yok.

Yorumlar öneriler ve destek mesajlarınız için teşekkür ederim
Bugün de eşi bana mesaj attı
Çıkmanız gerek vs diye
Bakalım ne olacak
Mune Mune konumu kapatabilir misin acaba

Gayet güzel size mesaj attıysa siz de resmi mesaj attırın.
Resmi avukat diliyle gitsin ki sizin kolay lokma olmadığınızı görsünler.

Çıkmanız lazım değil, “lütfen çıkın biz çıkartamıyoruz sizi”. 😂

Selam hanımlar
Şu an o kadar üzgünüm ki...
Oğluma oda yapmaya karar verdik
Haftasonu odasını boyadık
Odaya uygun mobilya aldık
Perde, duvara uygun duvar kağıdı..

Şimdi diyeceksiniz ki ev kira neden böyle yaptınız..
Biz taşınırken ev sahibinin şartı uzun süreli oturmamızdı.. yıllarca... hatta kontratı 2 3 yıllık yapalım demiştik ama senelik yaptık...

Demin eşimi aramış. Söylediği şu: 4 ay içinde oraya taşınabiliriz ama taşınmayabiliriz de... kesin değil... siz yine de mayıs ta çıkın...

Böyle bir adilik olabilir mi ya...eğer bu eve taşınmayacaksan biz niye çıkıyoruz? Bizi çıkarsa en az 2 katına kiraya verir, son dönemde malum kiralar uçtu...

Biz eve gül gibi baktık, kirayı hep birinde ödedik. Zammı üst sınırdan yaptık. Bizim şimdi haklarımı neler?

Boşuna odaya masraf ettim. Eşim prim almıştı. Bebeğimize güzel bir oda yapalım demiştik. Her şey elimizde kaldı.

Çok üzgünüm nedense....
Şimdi kiracıları çıkaran çıkarana. Malum biz çıkınca 3 katına verecekler evi. Ben de çıkıyorum 2 ay sonra o kadar üzülüyorum ki.

İşte bu da huzursuzluk
Ya taciz ederse... huzursuzluk verirse... kötü bişi yaparsa çünkü aynı sokakta oturuyoduz. Sık sık karşılaşıyoruz
İlk evlendiğimiz yıllardı. Ev sahibimiz ilk yıl raici üzerinden kira artışı yaptı. İkinci yıl yine yüksek mevladan artış isteyince kabul etmedik. Çıkın dedi. Bizde avukat bir arkadaşımızı araya soktuk. Aramış ev sahibini. Kira ile ilgili kanun maddelerini sayarak bundan sonra kira durumları ile müvekkilimle değil benle muhattap olacaksınız demiş. Biz olması gereken kira artışlarını kendimiz yaparak altı yıl daha oturduk. Evden ayrılırken dahi bir daha kendileri ile muhattap olmadık.
Yani işin özü kanun önünde hakkınız neyse arayın. Hiç birşey yapamaz.
Seninkisi cin olmadan adam çarpan cinsinden ev sahibi. Gerekçeye bak. Sen çık ben belki otururum, belki oturmam. Yersen😏
Çıkma hiçbir şey yapamaz. Mahkeme kapılarında sürünür durur.

Ben tasinacagim derse veya satacagim derse evet kanuni süre sonunda cikmaniz gerekir. Ama siz ciktiktan sonra kiraya verirse dava acip belli bir oranda odeme alma hakkiniz var. Şuan birebir ayni durumdayım evden saticam diyip bizi çıkardı bekliyorum satacak mi diye satmazsa direkt dava acicam.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X