eşim ev bulunca çıkcam dedi kadın da tamam dedı kirayıda vermedi eşim.Kontratsız resmi işlere giremez, kolay ezilebilir bir ev sahibi gibi duruyor... Yolunuza bakın, ev bulana kadar kalacağınızı söyleyin, mahkemeyle tehdit ederse avukatımızla görüştük buyrun adliye yolları sizin deyin. Parayı bankaya yatırıyorsanız geçmişe dönük dekontlarınızı çıkartıp dosyalayın yasal olmayan bir şekilde ev kiraladığı için gerekli yaptırımları uygulatabileceğinizi elinizde koz olarak tutabilirsiniz. En kısa sürede başka bir ev bulup oraya geçin...
Birincisi kirayı hukuken o kadar artıramaz. Bu yüzden o zam geçerli değil. Siz aranızda artırabileceğine dair sözleşme yapmış olsanız bile geçerli değil.arkadaşlar kiracıyız.bir sene oldu kira gününden üç gün önce 600 tl olan kira 800 tl dedi ev sahibi.eşimde kabul etmedi işinize gelirse çıkın o zaman dedi ev sahibi.eşim de o da sesini yükseltti sonra tam kirayı verceğimiz gün eşim işten çıktı cok az bir miktar eksikti vermedik üst üste geldi.sonra 700 tl olsun dediler iki gün 4 gün gecikti ve dün sabah erkenden aradı ev sahibi bugun gelcez evde değiliz dedim.eşim geç geldi sabah kalktı gidip kirayı vercez die konuşurken erkenden hem kapıya vuruo hemde zili çalıo ev sahibi.eşimde gelcektim falan derken ev sahibide bağırmaya başladı ayın 1 inde evi boşaltın dedi bu kışın ortasında 4 aylık hamileyim düşük tehlikem var.eşimde tamam dedi.ne yapcaz bilmiyorum.durduk yere mahkemeye vercez sizi neden kirayı geciktirdiniz die.cezasıyla ödeersiniz dedi.ki bir senede hep tam gününde vermişisizdir.anlamadım bilen varsa yaşayan varsa yardım lütfenn...
Yazılı olmak zorunda değil kira sözleşmesi. Yazılı olarak yapılması kolay ispatlayabilmek için. Elden verdiyseniz kiranızın şimdiye kadar kaç olduğunu ispatlamanız zor. Ama unutmayın; mahkemeye gideceğim diyen o. Bu durumda ispatlamak zorunda olan siz değilsiniz kendisi. Rahat olun.kontrat yok biz evlenirken zor bulduk bu evi kınaya 4 gün kala falan aklıma hiç gelmedi.
Belirlenmemiş olduğu zaman tefe tüfe oranından oluyor otomatik olarak. Yine onun kafasına göre olmuyor yani. Tefe tüfe oranına baktım sizin için, bu yıl. %4,3 artırabiliyormuş. Yani yeni kira bedeliniz 625,80 lira olabilir ancak. Bu arada bir senedir oturuyor olmanız lazım bunun için. Daha erkense zaten artıramaz. Ayrıca kendisi kirayı elden aldığına göre vergi kaçırıyor. Hayatta gidip mahkemeye de başvuramaz. Rahat rahat oturun siz, senede bir kere tefe tüfeye internetten bakıp artırın tamam.yok ya belirlemedik nasıl olcaktı ki bende anne yok baba yok onda anne var baba yok kimse yardımcı olmadı akıl vermedi ilk kez ev tuttuk ben böyle bişi görmedim ki bu bana ders oldu.
Hiç kira ödemediler diye icra takibini direk başlatabilmesi için elinde yazılı belge, yani kira sözleşmesi olması gerekiyor. Bu yüzden adam öncelikle evi kiraya verdiğini ispatlamak zorunda. Eğer kiracı ben burada kiracı değilim ki derse sadece tahliye isteyebilir fuzuli işgalden. Bir de orada oturduklarını ispat ederse ecrimisil. Ama ispatı nasıl, neyle yapacak. O kanıt bulursa kiracı da bulur, yemindi falandı filandıya gidiyor iş çünkü ortada ne kiracılığa dair ne kira bedeline dair hiç bir kanıt yolu yok. Ha ama eğer ikametgahları o ev üzerineyse dediğiniz gibi adam evini kullandıklarını ispat etmiş olur, geriye yönelik de kiraları talep edebilir. Bunun için de tanık falan bulurlar işte ödedik diye. Çok pis bir iş olur mahkemeye giderse her iki taraf için de.Kira sozlesmesi sozlu de yapilabilir. Yazili olma sarti yoktur. Yani size evden cikin dediginde cikmama hakkiniz var normal sartlarda ancak siz elden veriyorsunuz. Ev sahibi hic kira odemediler diye icra takibi yapsa siz de odedik diye itirazda bulunsaniz elinizde odediginize dair banka dekontu veya ev sahibi tarafindan kirayi aldigina dair yazili belge yoksa itiraziniz kabul gormez. 1 senedir mi oturuyorsunuz mesela, 1 seneyi de talep edebilir. Daha sonra sizin genel mahkemelerde dava acma sansiniz var tabi ama ugrastirir ve ispat etmeniz gerekli odediginizi.
Kirayi mutlaka bankaya yatirin ya da ev sahibinden su ayin kira bedeli elden nakden teslim alinmistir seklinde yazili bir belge alin. Bu genel bilgi olarak burada dursun. Bu sizi icraya verildiginizde odediginiz kiranin tekrar odenmesinden kurtarir.
Konutlarda 500TL ve uzeri kira bedelleri bankaya yatirilma zorunlulugu var. Vergi bildirimi yapilmadiysa konutlarda sadece ev sahibi sorumlu. Isyerlerinde ise hem kiraci hem ev sahibi ceza oder. Isyerinin kirasi 100TL bile olsa bankaya yatirilmali, alt siniri yok yani.
Sizin durumunuzda siz ceza odemeyeceksiniz yani.
En son bilgilerim bunlar yanlisim varsa duzeltir diger arkadaslar. Tahliye ile hic ilgilenmiyorum yillardir.
eksik biliyosunuz hanımefendi, sizin dediğiniz durum iş yeri sahipleri için geçerli. Yani ev kiralama durumlarında cezadan ev sahipleri, iş yerlerinde ise hem mülk sahibi hem de iş yerini kiralayan cezayı ödüyo, o yüzden konu sahibi şikayet ederse kendisi ceza ödemez.Eger ev sahibini sikayet etmeyi planliyorsaniz iki defa dusunun. Vergi kacirma durumunda hem ev sahibi hem kiraci ceza oduyor.
bulamaz inş.eşimde 650 tl die düşünüodu ama adamlar 700 diolar neymiş herkes 700-800 tlye oturuomuş biz 600 tl ye sanki evi tutarken biz karar kıldıl kira miktarında
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?