Ev sahibi ile imtihanimiz lütfen bir akıl fikir verin :(

Insanlarin yatirimi bizi ilgilendirmez ama sizin mantiginiza göre örnek verecegim belki önce orda oturuyordu sonra baska bi yere tasindi? Belki ev babasindan kalmadir. Kendiniz söylüyorsunuz Ev almak barinma temel ihtiyac. Insanlar ev almakdan vazgecse kiracilar nerede barinacaklar?

Peki arakadaslar ben de bir sey sormak istiyorum. Tahliye tahaaüütnamesi bir işe yarıyor mu?

Papuç birakmayin bu tiplere ya 6bink kabul et yoksa yuzde25veririz enfazla deyin. Ne yapabilir Allah aşkina dava açsa kendi haksiz duruma duser, ee mafyatik bi tipde degilse hic ezilip bukulmeye aglamaya gerek yok benim ev sahibi de ucuk bi rakam istedi ben veremem o kadar satiyorum evi o zaman dedi olur sat dedim

3.500den 9000ni hangi vidani sigdiralim o da kabul etmesin o zaman vicdan diye diye 20k maaş alip sogan ekmek yedircegniz millete!

Kiracilar icin mi ev aliyolar mis vay be saolsunlar

orta yolu bulun elbette hukuki olarak %25 üstü yapamaz da huzursuz oturmaya değmez evi satar olmadı ben geleceğim der bir şekilde çıkarır. orta yol bulmaya çalışmak en mantıklısı

tüh bilseydik ev sahibi olmadan önce size danişırdık paramızı nereye yatıralım diye.
Neyse birdahakine artık.
Konu sahibi; ev sahibiniz de az yavaş olsun yani. Tamam zam yapsında suyunuda çıkarmasın. Kendiside kira ödüyor olması sizi bağlamaz. Yalnız sizin araba alacak olmanızda onu bağlamaz. O yüzden orta yolu bulmaya çalışın eğer taşınmak istemiyorsanız. Çünkü yasalar sizden yanada olsa uğraşır sizinle, huzursuz oturmak istemeyeceğinizi varsayıyorum.
9 bin değilde 6 bin ödeyebileceğinizi belirtin. Yada daha farklı makul bir rakam belirleyin.
25% teklif bile etmeyin derim.

Küçücük ev 8 bin etmez demişsiniz ama şimdi çıksanız o kiraya bu evi bulamazsınız ki. Sizi anlıyorum ama ortak bir şekilde arkadaşların dediği gibi yüzde elli şekilde artırın 3500 şuan 2 3 haftalık dolap masrafı

Yüzde 25 üstünde kiracısına zam yapan ev sahipleri size kötü bir haberim var yüzde 25 emredici hüküm olarak düzenlendi her ne kadar sözleşme serbestisi olsa da. Dolayısıyla kira ilişkisinin bitmesinden sonra %25 in üstüne tekamül eden kısmı geriye dönük faiziyle birlikte sebepsiz zenginleşme hükümlerine dayanarak sizden geri alabilecek kiracı.
Bu yönde ilk mahkeme kararları gelmeye başladı.
Her ne kadar karşılıklı anlaşma var gibi görünse de emredici nitelikte sınırlama ve kiracının zor durumda olduğu için gerçek iradesini gösteremediği temeline dayanıyor kararlar hepinize kolay gelsin

Bizim ev sahibi de 3 binden 20 bin istiyor yoksa çıkın diyor hayat pahalılaşmış emeklisi yetmiyormuş parasının değeri düşmüş. Bizimki yükseliyo haberimiz olmadan galiba

Ne alakası var altın dolar değil ki değeri arttıkça bozdursun. Bu zamanda %25 az yüzde 50 de anlaşılabilir
ev sahibi evini satarken ya bu evin değeri aslında 500 bin ama 1 yılda 1.5 milyon oldu o sebeple ben orta yolu bulayım 1 milyona satayım diyecek mi ? Veya bankalar ödediğiniz krediler kuş kadar kaldı enflasyonda eriyor arttırıyorum diyebiliyor mu ? Diyemiyor. Evi kiraya vermek bir tercih, kanunda da hükümler belli. Bu riski alıp evini kiraya veren ev sahibini her durumda kâr ettirmek zorunda değil bu ülke. Her yatırım kazandıracak diye bir şey yok.

Bizim ev sahibi de 3 binden 20 bin istiyor yoksa çıkın diyor hayat pahalılaşmış emeklisi yetmiyormuş parasının değeri düşmüş. Bizimki yükseliyo haberimiz olmadan galiba
Kaç senelik kiracısınız ?

Kaç senelik kiracısınız ?
Eylülde 5 sene olacak emsal yapabilir diyorlar ama emsal kiralarda bu kadar değil mahallemizde. Alt katımızı daha yeni 12 bine verdiler oturup anlaşsa belki orta yolu bulurduk ama adam ya ödeyin yada çıkın diye ihtar çekmiş telefonlarımıza da çıkmıyor

Valla ben ev sahiplerini tutuyorum onlarada yazık değil mi adam da kiradaysa napsın şimdi belki onun ev sahibi de çok zam yaptı.mülkiyet hakkı diye birşey var yani bu ne böyle devletle kiracılar bir olup insanların binbir emekle aldığı evlere çöküyorlar enflasyon yüzde 25 mi?adama hak versemde şimdi hukuki boyutuna gelelim eğer 5 yıldan az kiracıysan yüzde 25 koy yatır bankaya gerekirse o dava açsın.

Ben oturcam der çıkarır yada tanıdığına satar o çıkarır ben oturucam diyeilla çıkarmayı kafaya koyduysa bu şekilde yapmıştı bizim ev sahibi evi bize sattı bende içinden kiracıları çıkarttım 6 ayda çünkü alır almaz ihtar çektim kendimiz oturacağız diye.yok ben kirada oturacağım adamda benim evimde benden az kira verip mi oturacak yok öyle bir dünya.

Yüzde 50 yapın. %25 çok az. Karşılıklı hoşgörü şart.
Hukuken 25se en fazla o oran yapilmali maasa o kadar yaptilar az ama yaptilar.
20bin ne ya nedeme 3binden 20bine nasil bi soygun bu

%300 zam yapan ev sahipleri de dahil mi?

İhtarın hiçbir anlamı yok. Emsal de rayiç bedelin 2-3 bin aşağısına karar veriliyor. Çıkmayın asla

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…