Insanlarin yatirimi bizi ilgilendirmez ama sizin mantiginiza göre örnek verecegim belki önce orda oturuyordu sonra baska bi yere tasindi? Belki ev babasindan kalmadir. Kendiniz söylüyorsunuz Ev almak barinma temel ihtiyac. Insanlar ev almakdan vazgecse kiracilar nerede barinacaklar?Ev sahibi para kazanmak istiyorsa parasıni daha karlı işlere yatırabilirdi. Barınma temel ihtiyaç olduğu için böyle durumlar için kısıtlamalar mevcut. Hem hiçbir riske girmeyim hem de enflasyon oranında paramı kazanayım olmuyor. Ev sahibine acıyanları anlayamıyorum.
Papuç birakmayin bu tiplere ya 6bink kabul et yoksa yuzde25veririz enfazla deyin. Ne yapabilir Allah aşkina dava açsa kendi haksiz duruma duser, ee mafyatik bi tipde degilse hic ezilip bukulmeye aglamaya gerek yok benim ev sahibi de ucuk bi rakam istedi ben veremem o kadar satiyorum evi o zaman dedi olur sat dedimKizlar geçen sene 3.500 e ev tuttuk ve sozlesmemiz bitti ev sahibi kirayı birden 9 bin TL ye çıkardı %25 den fazlasını veremeyeceğimizi söyledik gidin şikayet edin isterseniz bir ton da avukata para verirsiniz bende burada evimde kira ödüyorum bedava oturmuyorum benimde durumlar karışık dedi . ise girdim çalışıp bir araba alırız altimiza diye eşimin maasi kiraya benimki eve gidecek moralim çok bozuk sabahtan beri ağlamakli geziyorum öyle ortada oturduğumuz evde kucucuk ev yani 8 bin etmez napacagim esiminde benimde moralimiz çok bozuk
3.500den 9000ni hangi vidani sigdiralim o da kabul etmesin o zaman vicdan diye diye 20k maaş alip sogan ekmek yedircegniz millete!Adam da kiracıymış sanmıyorum ki ona da cüzi bir artış olsun, kol gibi zamlanmıştır kirası. 3500’e kümes tutamazsınız %25 de vicdanınıza sığıyorsa yapın uğraşın durun adamla. Sözüm on onbeş tane dairesi olup krizi fırsata çevirenlere değil ama siz de makul olun lütfen 4500’e ne kaldı? Sanki ülkede enflasyon bir kiracıya var ev sahibine yok gibi davranmayın.
Kiracilar icin mi ev aliyolar mis vay be saolsunlarInsanlarin yatirimi bizi ilgilendirmez ama sizin mantiginiza göre örnek verecegim belki önce orda oturuyordu sonra baska bi yere tasindi? Belki ev babasindan kalmadir. Kendiniz söylüyorsunuz Ev almak barinma temel ihtiyac. Insanlar ev almakdan vazgecse kiracilar nerede barinacaklar?
tüh bilseydik ev sahibi olmadan önce size danişırdık paramızı nereye yatıralım diye.Ev sahibi para kazanmak istiyorsa parasıni daha karlı işlere yatırabilirdi. Barınma temel ihtiyaç olduğu için böyle durumlar için kısıtlamalar mevcut. Hem hiçbir riske girmeyim hem de enflasyon oranında paramı kazanayım olmuyor. Ev sahibine acıyanları anlayamıyorum.
Adamın evinin değeri de arttı ona saysınHerşeye %200 zam gelirken kiranın %25 olması da doğru değil. En azından %50 de anlaşıp orta yolu bulabilirsiniz
Ne alakası var altın dolar değil ki değeri arttıkça bozdursun. Bu zamanda %25 az yüzde 50 de anlaşılabilirAdamın evinin değeri de arttı ona saysın
ev sahibi evini satarken ya bu evin değeri aslında 500 bin ama 1 yılda 1.5 milyon oldu o sebeple ben orta yolu bulayım 1 milyona satayım diyecek mi ? Veya bankalar ödediğiniz krediler kuş kadar kaldı enflasyonda eriyor arttırıyorum diyebiliyor mu ? Diyemiyor. Evi kiraya vermek bir tercih, kanunda da hükümler belli. Bu riski alıp evini kiraya veren ev sahibini her durumda kâr ettirmek zorunda değil bu ülke. Her yatırım kazandıracak diye bir şey yok.Ne alakası var altın dolar değil ki değeri arttıkça bozdursun. Bu zamanda %25 az yüzde 50 de anlaşılabilir
Kaç senelik kiracısınız ?Bizim ev sahibi de 3 binden 20 bin istiyor yoksa çıkın diyor hayat pahalılaşmış emeklisi yetmiyormuş parasının değeri düşmüş. Bizimki yükseliyo haberimiz olmadan galiba
Eylülde 5 sene olacak emsal yapabilir diyorlar ama emsal kiralarda bu kadar değil mahallemizde. Alt katımızı daha yeni 12 bine verdiler oturup anlaşsa belki orta yolu bulurduk ama adam ya ödeyin yada çıkın diye ihtar çekmiş telefonlarımıza da çıkmıyorKaç senelik kiracısınız ?
Ben oturcam der çıkarır yada tanıdığına satar o çıkarır ben oturucam diyePapuç birakmayin bu tiplere ya 6bink kabul et yoksa yuzde25veririz enfazla deyin. Ne yapabilir Allah aşkina dava açsa kendi haksiz duruma duser, ee mafyatik bi tipde degilse hic ezilip bukulmeye aglamaya gerek yok benim ev sahibi de ucuk bi rakam istedi ben veremem o kadar satiyorum evi o zaman dedi olur sat dedim
Hukuken 25se en fazla o oran yapilmali maasa o kadar yaptilar az ama yaptilar.Yüzde 50 yapın. %25 çok az. Karşılıklı hoşgörü şart.
20bin ne ya nedeme 3binden 20bine nasil bi soygun buBizim ev sahibi de 3 binden 20 bin istiyor yoksa çıkın diyor hayat pahalılaşmış emeklisi yetmiyormuş parasının değeri düşmüş. Bizimki yükseliyo haberimiz olmadan galiba
%300 zam yapan ev sahipleri de dahil mi?Valla ben ev sahiplerini tutuyorum onlarada yazık değil mi adam da kiradaysa napsın şimdi belki onun ev sahibi de çok zam yaptı.mülkiyet hakkı diye birşey var yani bu ne böyle devletle kiracılar bir olup insanların binbir emekle aldığı evlere çöküyorlar enflasyon yüzde 25 mi?adama hak versemde şimdi hukuki boyutuna gelelim eğer 5 yıldan az kiracıysan yüzde 25 koy yatır bankaya gerekirse o dava açsın.
İhtarın hiçbir anlamı yok. Emsal de rayiç bedelin 2-3 bin aşağısına karar veriliyor. Çıkmayın aslaEylülde 5 sene olacak emsal yapabilir diyorlar ama emsal kiralarda bu kadar değil mahallemizde. Alt katımızı daha yeni 12 bine verdiler oturup anlaşsa belki orta yolu bulurduk ama adam ya ödeyin yada çıkın diye ihtar çekmiş telefonlarımıza da çıkmıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?