Ev sahibi ile imtihanimiz lütfen bir akıl fikir verin :(

Tamamda %25 zam hakkaniyetli mi?bence resmen anayasa ihlali var.zaten hukuki boyutunu yazdım ben.kendi öz fikrim budur resmen mülkiyet hakkı ihlal ediliyor.kiracılar isyan etmesin diye fatura ev sahiplerine kesiliyor.yüzde 25 değil orta yol bulunsun o zaman.bizimde maaşlarımız eriyor sadece sizin değil.

Ben de yuzde 25i az buluyorum ama bazi ev sahiplri ya bu rakami verirsin ya cikarsin diyor hak hukuk yokmus gibi muz cumhuriyetinde yasamiyoruz. Evin deverine ogre yuzde40-50 oraninda artirmak makul bence.

Bu da devletin sorunu değil mi?Barınma sorunu bir ülke vatandaşının en büyük sorunu neticede.Ben memur değilim ama günü gününe trink yatırırım kiramı.
Aynen devletin insanları konut sahibi yapması gerekiyor hiç evi olmayan vatandaşlar için bir çözüm bulması lazım şuanda onunla uğraşacak kaynak yok adamlar ev sahiplerine kesmiş faturayı onları mağdur edip kiracıları susturuyorlar ama bu gidişle çok büyük sorun çıkar vatandaşlar birbirine girer.bence çözüm yabancılara ev satışı yasaklanmalı acilen ve belli bir sayının üstünde evi olanlara caydırıcı vergiler getirilirse çözüm olabilir.benim tanıdığım bir adamın 200 tane dairesi var mesela yani tamam kişi 3-5 ev aldı diyelim ama 200 nedir ya.birde evi boş tutmayı önleyici tedbirler olabilir ama bunlar fazlaca insanın haklarına aykırı bence o yüzden bilemiyorum.mutlaka tokilerle vatandaşların en azından başını sokacağı bir eve sahip olması sağlansa sorun çözülecek.yabancılar ev alıp kirayada vermiyorlar boş boş duruyor daireler.

Ev sahibiyim hem de kiracıyım. Kiracım benim kirami karşılamak zorunda. İsterse %500 arttırsın ama karşılamak zorunda. Benim tek evimde oturup “çıkmıyorum” diyebiliyorsa, benim kiramı karşılayacak. Yoksa evimden çıkabilir ben de kendi evime geçerim.

Ben sözleşmeyi 1 senelik yapıyorum. Sonunda ihtar çekip çık diyorsam ve çıkmıyorsa evimi işgal ediyordur. İşgalcidir yani.

Sizin tek eviniz varsa tabiki cikartabilirsiniz. Ama sizin oturdugunuz ev ile kiracinizin oturdugu evin durumu ayni mi 3+1 bi evde oturup kiracinizin oturdugu 2+1den ayni kirayi talep etmeniz norml olmaz.

Şimdi öyle yapıyorlar tahütname ile benimde teyzem kiracısını tahliye etti sonra 1 yıllık yaptı tahliye tahütnamesiyle çıkarıp kendi oturacak gerekirse.eski kiracılardan kurtulmak zor 5 yılı geçmeyenlerde birden fazla evi olanlar için aynı ilde ama diğerleri çözüm bulur.şuan oturduğum evdeki kiracı kirada oturduğumu söylememe rağmen zorla kira ödedi bana yani ben neden ev aldım o zaman?

Hagsgsgsgsg ona kim gerçeği söylemek ister gsgsgsgsgs

Sizin tek eviniz varsa tabiki cikartabilirsiniz. Ama sizin oturdugunuz ev ile kiracinizin oturdugu evin durumu ayni mi 3+1 bi evde oturup kiracinizin oturdugu 2+1den ayni kirayi talep etmeniz norml olmaz.
Tıpatıp aynı. Benim tek evim var? Çık dedim 6 ay bekledim çıkıcam diye oyaladı. Çıkmadı ve o sürede kiralar tavan yaptı. Ben de kirasına %400 zam yaptım.Şimdi soruyorum size ben mi haksızım o mu işgalci?

İşgalci ne demek hanımefendi?Evinizi o zamanın koşullarına göre kiraya veriyorsunuz,verirken sorun yok ama istersem%500 zam yaparım diyorsunuz.Hangi mantığa sığıyor bu?Benim de memlekette evim var ve zamlı hali ie şu anki kiramın ancak yarısı oluyor.Üstelik gelirleri benden oldukça fazla ama haydut gibi kapılarına dayanamam çıkın diye.Bugün çıksa iki katına veririm ama böyle bir dünya yok malesef.

Bunu da görmezden geldi çoğu kişi ama bir sene sonra hepiniz ağlayacaksınız %25 üstünde zam yapanlar. Yasal faizle de değil mevduata uygulanan en yüksek faizle geri vermek zorunda kalacaksınız fazla aldığınız kiraları

Hagsgsgsgsg ona kim gerçeği söylemek ister gsgsgsgsgs
Tatlımm kiracım %400 zammı kabul etti. Karşılıklı anlaştık:) mecburdu buna. Yoksa mahkeme sonunda zararlı o çıkacaktı. Ben 1-2 sene beklerdim eninde sonunda tahliye edilecekti, asla şuan zamlı kirasınında bulamayacaktı ayrıca mahkeme masrafı da çabası :)

Çıkarmaz zaten. Hukukta 1 yıllık kira sözleşmesi diye bir şey yok.

Ben o evi kiraya vermedim. Kiracılı aldım evi. Çık dedim çıkmadı ne yapabilirim? Bu devirde 2.500 kira almak için mi evi aldım ben!

Bir sonraki mesajımı okusana tatlımmm :))) o yüzde 400 senden ne olarak çıkacak :)))))
Bana hukuk öğretme ben bir hakimim

Tekrar söylüyorum %25 emredici hüküm niteliğinde dolayısıyla kiracı kabul etse de sebepsiz zenginleşme hükümlerine dayanarak geri alacaklar o paraları sizden. İlk davalar sonuçlanmaya başladı

Ben o evi kiraya vermedim. Kiracılı aldım evi. Çık dedim çıkmadı ne yapabilirim? Bu devirde 2.500 kira almak için mi evi aldım ben!
Vallahi kiracılı ev almak büyük bir risk,ihtarınızı çekersiniz,mahkeme nasıl sonuçlanırsa ona göre çıkarma hakkınız olur.Ben de tam olarak zamlı haliyle 2500 lira kira alıyorum.Yapacak bir şey yok.

Bir sonraki mesajımı okusana tatlımmm :))) o yüzde 400 senden ne olarak çıkacak :)))))
Bana hukuk öğretme ben bir hakimim
Benim zar zor aldığım ev. Haklı sebeplemçık dedim evin yeni sahibi benim dedim burası teke evim dedim. Banane eski ev sahibi ondan 2500 alıyorsa ne yapabilirim?

1 yıllık var bitmesine yakın otomatik yenilenmesin diye ihtar çekiyorsun. Çıkması için 6 ay süre verliyor sonra zaten mahkeme açılıyor.
Yapma yavvvv biz öyle öğrenmedik ama fakültede ? Sakın o kiracı açısından olmasın. Kira sözleşmesinin bitimine dayanarak sadece kiracı sözleşmeyi feshedebilir. Ev sahibi 10 yıllık süre dolmadan haklı sebepsiz sözleşmeyi feshedemez. O bir yıllık , iki yıllık kira sözleşmeleri sadece kiracı isterse süreyi sebep göstererek sözleşmeyi sonlandırır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…