Ne saçma bir yorum ya her şeye % 200 zam gelirken kira neden %50 olmasın. Millet kâr edemeyeceği bir şeye neden yatırım yapsınev sahibi evini satarken ya bu evin değeri aslında 500 bin ama 1 yılda 1.5 milyon oldu o sebeple ben orta yolu bulayım 1 milyona satayım diyecek mi ? Veya bankalar ödediğiniz krediler kuş kadar kaldı enflasyonda eriyor arttırıyorum diyebiliyor mu ? Diyemiyor. Evi kiraya vermek bir tercih, kanunda da hükümler belli. Bu riski alıp evini kiraya veren ev sahibini her durumda kâr ettirmek zorunda değil bu ülke. Her yatırım kazandıracak diye bir şey yok.
Barınma hakkı mülkiyet hakkında önce gelir anayasal olarak.Valla ben ev sahiplerini tutuyorum onlarada yazık değil mi adam da kiradaysa napsın şimdi belki onun ev sahibi de çok zam yaptı.mülkiyet hakkı diye birşey var yani bu ne böyle devletle kiracılar bir olup insanların binbir emekle aldığı evlere çöküyorlar enflasyon yüzde 25 mi?adama hak versemde şimdi hukuki boyutuna gelelim eğer 5 yıldan az kiracıysan yüzde 25 koy yatır bankaya gerekirse o dava açsın.
Hanımefendi kim size hangi yatırımın tutacağına karar veriyor. İyi o zaman altına yatırım yatayım altın düşünce sarrafın kapısına dayanayım. Ev sahibi yatırım yaptı ve zararlı çıktı olur böyle dünya bu. Kimsenin yatırımı kâr garantili değil.Ne saçma bir yorum ya her şeye % 200 zam gelirken kira neden %50 olmasın. Millet kâr edemeyeceği bir şeye neden yatırım yapsın
Adam kira ile geçiniyorsa nolacak?emekli adam belki zamanında ev aldı.emekli maaşları malum kötü niyetli insanlarda vardır arada illaki ama neden her ev sahibine durumu über iyimiş başka başka geçim kaynakları varmış gibi bakılıyor?ben buna karşıyım bence resmen saçmalık benim aldığım evde kiracılar vardı adam kira ödemek istemedi önce zaten çıkcam diye öyle şey mi olur kardeşim 6 ay sonra çıktı yasal süre dolunca o 6 ay ben hem ev aldım bankadaki faiz gelirimden oldum hem kendim kiradaydım ondan fazla kira vermem gerekiyordu daha küçük eve.o kiralarıda aldım o kadar parayı eve yatırmışım adamda bedava 6 ay kalacak aklınca.kiracılarından kötü niyetlisi var beter olsunlar.%300 zam yapan ev sahipleri de dahil mi?
O satiş isleri o kadar kolay degil masrafi cok noterden bilmem kac binler tutuyo bizimki açgozlu almanci bi lira harcamaz. Açikcasi ben de bu oyuna gelcek biri degil ugrasirim o tur bi durumda ciksam bile oturan kisinin kiraci oldugunu bi sekilde ogrenir acarim davayi sonra tazminati bilmem neyi kendi dusunur. Ben gecen sene enflasyondan dolayi iki kere zam yapmasini kabul etmisim benim gibi koraciyi zor bulur 3binlik evi yabancilara 20k ya veriyolar sonra da adamlar iki uc ay oduyor lalan diger aylari odemiyolar veryansin ediyolar firsatciliga da Allah izin vermesin.Ben oturcam der çıkarır yada tanıdığına satar o çıkarır ben oturucam diyeilla çıkarmayı kafaya koyduysa bu şekilde yapmıştı bizim ev sahibi evi bize sattı bende içinden kiracıları çıkarttım 6 ayda çünkü alır almaz ihtar çektim kendimiz oturacağız diye.yok ben kirada oturacağım adamda benim evimde benden az kira verip mi oturacak yok öyle bir dünya.
Şikayet edeceğim gerekli yerlere avukat arkadaşım da var ama eşim yanaşmak istemiyor sinir oluyorum
Size evin her zaman kazandıracak bir yatırım olduğunu kim söyledi ?Adam kira ile geçiniyorsa nolacak?emekli adam belki zamanında ev aldı.emekli maaşları malum kötü niyetli insanlarda vardır arada illaki ama neden her ev sahibine durumu über iyimiş başka başka geçim kaynakları varmış gibi bakılıyor?ben buna karşıyım bence resmen saçmalık benim aldığım evde kiracılar vardı adam kira ödemek istemedi önce zaten çıkcam diye öyle şey mi olur kardeşim 6 ay sonra çıktı yasal süre dolunca o 6 ay ben hem ev aldım bankadaki faiz gelirimden oldum hem kendim kiradaydım ondan fazla kira vermem gerekiyordu daha küçük eve.o kiralarıda aldım o kadar parayı eve yatırmışım adamda bedava 6 ay kalacak aklınca.kiracılarından kötü niyetlisi var beter olsunlar.
Ben %100 zam yaptım orta yolu bulmak adına,kiraya vermesinler boş tutsunlar o zaman evlerini.İki sene de ne oldu da kiralar bu hale geldi önce bunu sorgulamak lazım.Her sene taşınacak halim yok.Adam kira ile geçiniyorsa nolacak?emekli adam belki zamanında ev aldı.emekli maaşları malum kötü niyetli insanlarda vardır arada illaki ama neden her ev sahibine durumu über iyimiş başka başka geçim kaynakları varmış gibi bakılıyor?ben buna karşıyım bence resmen saçmalık benim aldığım evde kiracılar vardı adam kira ödemek istemedi önce zaten çıkcam diye öyle şey mi olur kardeşim 6 ay sonra çıktı yasal süre dolunca o 6 ay ben hem ev aldım bankadaki faiz gelirimden oldum hem kendim kiradaydım ondan fazla kira vermem gerekiyordu dah küçük eve kiracılarından kötü niyetlisi var beter olsunlar.
Yani ben bu ulkede yasamini kira gelirine baglayan gormedim. Sizin emekli belki zorlaniyor dediginiz yerde kiraci ne yapiyor zorlanmiyor mu acaba afaki zamlar yapmak normal degil cunku kimsenin geliri yuzde300artmiyor kiradan gecinen emekli amcamda kira gelirini yuzde300 arttirmasin bi zahmet calisanlarin geliri yuzde25artarken.Adam kira ile geçiniyorsa nolacak?emekli adam belki zamanında ev aldı.emekli maaşları malum kötü niyetli insanlarda vardır arada illaki ama neden her ev sahibine durumu über iyimiş başka başka geçim kaynakları varmış gibi bakılıyor?ben buna karşıyım bence resmen saçmalık benim aldığım evde kiracılar vardı adam kira ödemek istemedi önce zaten çıkcam diye öyle şey mi olur kardeşim 6 ay sonra çıktı yasal süre dolunca o 6 ay ben hem ev aldım bankadaki faiz gelirimden oldum hem kendim kiradaydım ondan fazla kira vermem gerekiyordu daha küçük eve.o kiralarıda aldım o kadar parayı eve yatırmışım adamda bedava 6 ay kalacak aklınca.kiracılarından kötü niyetlisi var beter olsunlar.
gerekirse tutarlar bu gidişle zaten şimdi moda tahliye tahütnamesiyle vermek.bu şekilde anlaştıkları sürede çıkarıyorlar.eski kiracıları şutlarsın yenilerede böyle bir çözüm bulmuşlar seneye bakarız iyice belli olur.Ben %100 zam yaptım orta yolu bulmak adına,kiraya vermesinler boş tutsunlar o zaman evlerini.İki sene de ne oldu da kiralar bu hale geldi önce bunu sorgulamak lazım.Her sene taşınacak halim yok.
Sizin çevre pek geniş değil herhalde çevremde bir sürü kendi oturduğu evi artı kira geliri getirsin diye alınmış bir evi olan insanlar var.sonuçta adamın kendi malı bu derece bir kısıtlama getirmek hakkaniyetli değil.Yani ben bu ulkede yasamini kira gelirine baglayan gormedim. Sizin emekli belki zorlaniyor dediginiz yerde kiraci ne yapiyor zorlanmiyor mu acaba afaki zamlar yapmak normal degil cunku kimsenin geliri yuzde300artmiyor kiradan gecinen emekli amcamda kira gelirini yuzde300 arttirmasin bi zahmet calisanlarin geliri yuzde25artarken.
Şu andaki kiralar şişirilmiş fiyatlar zaten, ben kırsal bir yerde yaşıyorum ve iki sene önce en fazla 1500 lira olan kiralar şu anda en aşağı 10.000 lira ve ilanların çoğunda memura verilecektir diye belirtiyor ev sahipleri, ne yani özel sektör çslışanları sokaklarda mı yatsın.Bu ev ve araba piyasası balonu bir gün fena patlayacak ama ne zaman bakalım.gerekirse tutarlar bu gidişle zaten şimdi moda tahliye tahütnamesiyle vermek.bu şekilde anlaştıkları sürede çıkarıyorlar.eski kiracıları şutlarsın yenilerede böyle bir çözüm bulmuşlar seneye bakarız iyice belli olur.
şimdi şuraya birşey yazacam ama ayıp olacakSize evin her zaman kazandıracak bir yatırım olduğunu kim söyledi ?
Memura verip garanti kira almanın peşindeler herkes artık kendi başının derdine düştü asıl yabancılar çözüm bulunması gerekiyor deli gibi konut alıyorlar ve boş konutlarŞu andaki kiralar şişirilmiş fiyatlar zaten, ben kırsal bir yerde yaşıyorum ve iki sene önce en fazla 1500 lira olan kiralar şu anda en aşağı 10.000 lira ve ilanların çoğunda memura verilecektir diye belirtiyor ev sahipleri, ne yani özel sektör çslışanları sokaklarda mı yatsın.Bu ev ve araba piyasası balonu bir gün fena patlayacak ama ne zaman bakalım.
Bu da devletin sorunu değil mi?Barınma sorunu bir ülke vatandaşının en büyük sorunu neticede.Ben memur değilim ama günü gününe trink yatırırım kiramı.Memura verip garanti kira almanın peşindeler herkes artık kendi başının derdine düştü asıl yabancılar çözüm bulunması gerekiyor deli gibi konut alıyorlar ve boş konutlar
Yalnız gidip şikayet edecek olan ev sahibi siz değilsiniz. %25i bankaya yatiracaksinz. Beğenmiyorsa gidip şikayet edecek. Uğraşacak taraf ev sahibi. Ayrıca sözleşmem bitti diye bir şey yok. Sözleşmeler 1 yıllık yazılır. ama otomatik yenilenir. Yani hukuki karsiligi 10dur. 10 yıl o evde oturma hakkına sahipsiniz. Çıkarmak ya da zam yapmak isterse buyursun dava açsın.Kizlar geçen sene 3.500 e ev tuttuk ve sozlesmemiz bitti ev sahibi kirayı birden 9 bin TL ye çıkardı %25 den fazlasını veremeyeceğimizi söyledik gidin şikayet edin isterseniz bir ton da avukata para verirsiniz bende burada evimde kira ödüyorum bedava oturmuyorum benimde durumlar karışık dedi . ise girdim çalışıp bir araba alırız altimiza diye eşimin maasi kiraya benimki eve gidecek moralim çok bozuk sabahtan beri ağlamakli geziyorum öyle ortada oturduğumuz evde kucucuk ev yani 8 bin etmez napacagim esiminde benimde moralimiz çok bozuk
Hanfendicim kendi malı ama bu sekilde herkes evine istedgi rakami biçse bu kiralarin seviyesi agri dagina çikar o zaman bodrum katina 50bin vermek zorunda kalir insanlar. Bu durum normal degil cunku suanki enflasyonda alti ay onceki enflasyondan cok fazla degil. Serbest piyasadan anladiginiz saldim cayira mevlam kayira gibi bi ortam degil.Bir devlet var o devletin hukuki sartlari var kiraci da ev sahibi de o sartlara gore ucret belirler yoksa her gecen gun ev sahipleri kira artirir birbilerine bakarak o on bin yaptiysa ben on bes bin yaparim der zaten emlakcilar da gazlamayi seviyor ev sahiplerini. Bu kafayla gidersek herkes evine fiyat bicer o zaman bes binlik ev kiracilarin birbirinden gaz alarak zam yapmalaru sebebiyle olur size 50bin.Sizin çevre pek geniş değil herhalde çevremde bir sürü kendi oturduğu evi artı kira geliri getirsin diye alınmış bir evi olan insanlar var.sonuçta adamın kendi malı bu derece bir kısıtlama getirmek hakkaniyetli değil.
%25 zammı bende az buluyorum ayrıca ama şuan ev kiraları zaten %25 artış oranı az diye düşünerek, şişirilmiş şekilde kiraya veriliyor ilk etapta.Ev sahipleri enflasyonun bedelini neden kira ile hesaplıyorlar ki sadece ?
Mesela geçen sene 1 milyona alınan ev, şuan 2 milyon oldu. Enflasyona karşı zaten yatırımları ezilmedi, aksine en çok değer gören yatırım türü oldu.
Kira olarak tabi ki gelirlerini düşünecekler ama geçen sene 3500 diye değer biçtikleri eve, şuan 9000 demeleri doğru değil bence.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?