Ev sahibi ile yasadigimiz durum? Uzun ama okursaniz sevinirim

queeny22

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Haziran 2021
358
106
53
28
Merhaba kizlar. Ben iki sene once evlendim ve evlendigimizde esim ev aldi yani insaata temelden girdi bir seneye biter dediler bizde kisa sure icin kiralik bir eve ciktik. Ve kiralik olarak ciktimiz ev de benim amcamlarin arkadaslarinin kiraya verdigi ev. Bizim evimizin isi cok uzasi ve suan 2. Sene oldu ev hala bitmedi. Aslinda evin icinde her sey tamam mobilyalarim bile geldi ama sadece elektrik ve suyun sehir merkezine baglanmasini bekliyoruz. En son iki yillik sozlesmem agustos ayinda bitti ama evdeki isler bitmedigi icin tekrar kiramizi odedik ve kalmaya devam ettik. Simdi durum su, ev sahibimiz bize iki uc aydir zaten deli gibi baski yapiyor. Esim muhattap oluyordu hep adamla esimin gormedigi baski kalmadi. Ev sahibinin karisi tarafindan aranarak evden cikin defolun evden gibi soylemlwrine iki aydir katlaniyor. Ki konuyuda bana hic aksettirmedi simdiye kadar benim karismami istemedi. İki uc gun once mutteahite sordugumuzda su ve elektrik baglanmasi bir hafta on gunu bulur onlar baglanmadanda eve gecmeyin dedi. Kayin pederimde ev sahibini arayarak biz bu ayin kirasini verelim ayin ortasinda bile ciksak tam kira vermis olalim diye bilgi vermek icin aradiginda ev sahibimizin karisi adama agiz dolusu hakaret etmis ve pazar guni evi bosaltiyorsunuz demis. Bende artik yeter dedim ve kadini aradim. Kadin oyle bir bagiriyor ki gorseniz, defolun evimden, evidmen cikin vs ama normal bi bagiris degil duvarlari yumrukluyor kendi evinde boyle bagirirken. Tabi bende soyleyecgimi soyledim.

Benim suan kiram zaten uzadi ve belirsiz sureli sozlesmeye donmusken bana boyle cikmam icin ettigi hakaretler vs artik canima tak etti. Ve tekrar ayni durum olursa yasal yollara basvurmayi dusunuyorum.

Simdi benimle ayni yada benzer durum yasamis olan var mi aranizda? Bu surecler nasil isliyor?

Ben gorusme sonrasi konuyu amcama bildirdim onlarin arkadaslari oldugu icin, amcam da ev sahibimle gorusmus ve bana ben hallettim sorun yok ararsa acma bana soyle ben muhattap olucam onunla artik dedi ama benim icim hic rahat degil

Görgüsüzler ev sahibi olursa böyle olur.

Eşyalarınızı, kayınbabanıza aldırıp Elektrik bağlanana kadar orda kalamaz mısınız?

Kimseyle muhatap olmayın. Eşiniz de siz de sakin olun. Bir yolunu bulun çıkın evden. Bir de Depozito vermiş miydiniz?

Eğer ki verdiyseniz o bir kira yerine geçiyor. 1 ay daha kalabilirsiniz.

Kiramiz en son sozlesme biterken 20 bin tl idi. Sozlesme bittiginde yeni kiraya verecegi bedel olan 30 bin tl ye yukseltti ve bizde yeterki sussun dedik kabul ettik. Onun derdi ben sizden sonra nasil kiraci bulucam hemen derdinde o banada oyle soyledi zaten

Biz evi satıp yeni ev aldık. Müteahhit zamanında bitiremedi, 15 gün elektrik su olmayan eve taşınmak zorunda kaldık. Eşyaları paşa paşa koyduk. Annemlerin evde kaldık

Sattığımız kişiye söz verdik, onlarda ev sahiplerine söz vermişlerdi. Mecbur çıktık evden.

Kayin pederim rahatsiz ve onlarin evi pek musait degil. Ya yasadigim sehirde esimin kardesinin kaldigi ev de var gerekirse orayada gecerim en son ihtimalle ama benim sozlesmem var zaten avukatla konustum sozlesmem bittiginde sonraki ayin kirasini odediysem sozlesmem otomatik olarak yenileniyormus ve bunun 5 yada 10 sene sanirim suresi oluyormus. Kendi haklarimida bilirken bir sura en azindan daha idare etmek istiyorum burda ama bu hakaret vs yasal surec baslatilabilir mi

ya bu malı olanların kendini birşey sanması da cok garip. dediğinize göre zaten 1 ay kalmış cok bi şey kalmamış az daha muhatap olmadan sıkın dişinizi. amcanız ben konusucam demis zaten

ya gercekten verdiği sürelerin üstüne bi kaç ay daha ekleyip beklemek gerekiyor cidden. benim ev sahibim o konuda çok sükür iyi. istediğiniz kadar oturun 1 ay öncesinden haber verirsiniz dedi

Yerinizde olsam böyle sonradan görmelerle hiç uğraşmama. Eninde sonunda belasını bir yerden bulur o kadın.

Yok ben biraz daha sabrederim derseniz o zaman amcanızı dinleyin. O muhatap alsın.

ya gercekten verdiği sürelerin üstüne bi kaç ay daha ekleyip beklemek gerekiyor cidden. benim ev sahibim o konuda çok sükür iyi. istediğiniz kadar oturun 1 ay öncesinden haber verirsiniz dedi
Biz kendisine dedik ki cikmadan bir ay once bilgi vericez ay basinda bile ciksak bir aylik kirayi veririz bile dedik. Bizimki biz cikinca hemen kiraci bulamazmis o yuzden ekmegiyle oynuyormusuz onun oyle diyor. Hatta biz ciktiktan sonra 3-5 aylik daha kira talep edecekmis bizden oyle hayalleri var

Maddi sorun yoksa evet. bir çok kişi sıkışık durumda

Çıkarken anahtar teslim tutanağı yapın. Yoksa alır… ayrıca amcanız uğraşsın, boşverin siz

oldu canım ya başka isteği de var mıymıs

Bana diyor ki ben gecimimi o evin kirasiyla sagliyorum. Halbuki yalan amcam bile dedi yalan soyluyor daha 4-5 dairesi var onun kiraya verdigi diye
açgözlü kadının tekiymis. sen bosver kurtulmana bak en kısa zamanda. bu arada evin de hayırlı olsun güle güle oturun

Kira versem otururum ne münasebet çıktıktan sonrada kira vermek? Aa aa kendini bilmeze bak 30 bin alıyor hala çemkiriyor huzur kaçıran ağız tadıyla yiyemesin bu ne ya?? Siz amcanızı dinleyin.

açgözlü kadının tekiymis. sen bosver kurtulmana bak en kısa zamanda. bu arada evin de hayırlı olsun güle güle oturun
Tesekkur ederim insallah en kisa zamanda:) evdede eksik o kadar cok is var ki ama hicbir seyi dusunmuyorum suan su isi hallolsa yetecek elektrigi bile bi sekilde bi sure halleriz bi sekilde

Öyle birşey yapamaz madem amaç para çıkmayın birkaç ay daha, herşeyiniz belgeli kanıtlı olsun.
Belgelerimiz var esime attigi defolun evimden cikin vs icerikli mesajlar, esimi gun icinde 7-8 defa aradigi arama kayitlari vs hepsi elimizde. Ayrica kira odeme tarihimiz ayin 25 i olmasina ragmen ayin 20 sinde kirayi odeyin diye attigi mesajlar bile duruyor

Bana diyor ki ben gecimimi o evin kirasiyla sagliyorum. Halbuki yalan amcam bile dedi yalan soyluyor daha 4-5 dairesi var onun kiraya verdigi diye
arkadaşım takmayın kafanıza
amcanız açma telefonlarını halledeceğim ben demiş
daha ne boşverin

hem nasıl bulamazmış kiracı? eğer istanbuldaysanız anında tutuluyor zaten :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…