Ev sahibi olmak için...

Biz kira oder gibi ev borcu odedigimiz bir sisteme girdik.insallah 1 sene sonra ev sahibi olacagiz.bikac senedir oduyoruz cunku.evimiz kira esim tek basina calisiyor.askeri ucretten az biraz daha yuksek maasimiz.burda gecenlerde 120 liraya sifir guzel bir daire buldum..var yine uygun.

mesleğiniz varmış zaten

asılın çalışın

bakın şimdi geçiniyorsunuz

siz çalışırsanız o parayı olduğu gibi krediye verip ev alabilirsiniz

bunu hedefleyip çalışın

biz nasıl aldık?

biraz biriktirdik Tokiden ödemleri devam eden bir ev aldık

sonra başka nedenlerle onu satıp kiraya çıktık

o evden gelen ve düğün altınlarına biraz daha birikim koyduk ve kalanı da kredi ile ev aldık

4 yıl geçmedi evin değeri iki katı oldu

bizim kredi az aylık 450 Tl o da arada ödeniyor işte
Şimdi öğretmen olmak da çok zorlaştı,mülakat çıkardılar ve çakılı 6 yıl kalmak..sistem berbat halde..Dediğiniz gibi çok çalışmalıyımki,atanabileyim..450 tl aylık ödeme iyiymiş bu arada..

Biz kira oder gibi ev borcu odedigimiz bir sisteme girdik.insallah 1 sene sonra ev sahibi olacagiz.bikac senedir oduyoruz cunku.evimiz kira esim tek basina calisiyor.askeri ucretten az biraz daha yuksek maasimiz.burda gecenlerde 120 liraya sifir guzel bir daire buldum..var yine uygun.
Orası neresi ve bahsettiğiniz sistem nasıl bir sistem,biraz detay verir misiniz?Hayırlı olsun bu arada..

Hiç ev hayali bile kurmayın diyorsunuz yani...
yani çok zor
almak ıstedıgınız min ev fiyatı nedir?
bunun yüzde 25 i peşinatınız var mı

evın fiyatının %8 i tapu masrafı bu para var mı kenarda?
evınızı tasımak ıstesenız min naklıye 1000 tl
doğalgaz elk su abonelıgı 1500 tl
kredi çekerken 1000-1500 tl arası masraf alıyor banka

şu zamanda sahıbınden ev bulmak cok zor ,
emlakcılar da yuzde 3 alıyorlar
yanı hadı bu paraları topladınız farzedelım
ıkı cocukla asgarı ucretle aylık kredileri nasıl denklestıreeceksınız

Destek olmadan sizin şartlarınızda ev almak zor.
Bizim de 2 maaş giriyor eve, ev almamız hayal şimdilik.
İlerde Allah büyük diyorum....

Allah tüm isteyenlere nasib etsin, bana da inşallah...
2 maaşla siz hayal diyorsanız,benim hiç ev düşünme-hayal etme lüksüm yok o halde..Amin inş..

%25 peşinatınız olması lazım
bu peşinat dısında minimum bi 15 bin tl de paranız olması lazım
emlakcı tapu masr dosya masrf naklıye abonelıkler vs vs için

240 bin tl ye ev aldık
60
peşinat verdik
10 sene ödeyeceğiz
aylık ödememiz 2.650 tl

destek yok ise asgari ücret ve tek maasla cok zor

bizim maaslarımız iyi oldugu halde bizi acayip kasıyor suanda
Durum bundan ibaret diyorsunuz,açık ve net...

Bende 2014 yılı ocak ayında eminevime basvurdum. Nasip işte ilk kurada çıktı bize 2014 kasım ayında evimizi aldık. 100.000 tl lık 10 sene borçlu olarak geri odemesi 134.000 tl oldu. Nerdeyse 3 sene oldu. 1.100 tl aylık odememiz var. Esim 2100tl maaş alıyor. Benim maas direkt ev kredisi ne. Eşimin de maaşı kiramiz ev giderleri vs gecinip gidiyoruz. Bu arada aldığımız evi kiraya verdik. İstanbul da o paraya ev alamazdim . İzmit ten aldım. Şimdi 2 katına çıktı evin fiyati. Şimdilik herşey iyide bebek olursa biz bayağı zorlanacağız gibime geliyor.

Durum bundan ibaret diyorsunuz,açık ve net...
sorularıma cevap vermıyorsunuz ki
o kadar yazıyorum :),
siz ne kadarlık ev dusunuyorsunuz
elınızde ne kadar var
ve aylık ne ödeyebılırsınız

bız alalı 3 ay oldu
ben deneyımımı paylastım
orta hallı sıfır bı daire aldık

yani çok zor
almak ıstedıgınız min ev fiyatı nedir?
bunun yüzde 25 i peşinatınız var mı

evın fiyatının %8 i tapu masrafı bu para var mı kenarda?
evınızı tasımak ıstesenız min naklıye 1000 tl
doğalgaz elk su abonelıgı 1500 tl
kredi çekerken 1000-1500 tl arası masraf alıyor banka

şu zamanda sahıbınden ev bulmak cok zor ,
emlakcılar da yuzde 3 alıyorlar
yanı hadı bu paraları topladınız farzedelım
ıkı cocukla asgarı ucretle aylık kredileri nasıl denklestıreeceksınız
Doğrudur,gerçekler acıdır,fiyat olarak belirlediğimiz bir şey yok da,yeni bir ev olsun hayalim tabii..

Bende 2014 yılı ocak ayında eminevime basvurdum. Nasip işte ilk kurada çıktı bize 2014 kasım ayında evimizi aldık. 100.000 tl lık 10 sene borçlu olarak geri odemesi 134.000 tl oldu. 2016 da bitiyor. Nerdeyse 3 sene oldu. 1.100 tl aylık odememiz var. Esim 2100tl maaş alıyor. Benim maas direkt ev kredisi ne. Eşimin de maaşı kiramiz ev giderleri vs gecinip gidiyoruz. Bu arada aldığımız evi kiraya verdik. İstanbul da o paraya ev alamazdim . İzmit ten aldım. Şimdi 2 katına çıktı evin fiyati. Şimdilik herşey iyide bebek olursa biz bayağı zorlanacağız gibime geliyor.
siz şanslıymıssınız eminevimden genelde ınsanlar memnun değil
maşallah :)

Tek maaşla desteksiz ev almak imkansız günümüz şartlarındq belki peşinatla tokiden feln alınabilir

Zaten 2 kişinin mutfak masrafı faturalar falan asgari ücret tutar. Alırsanız bu şartlarda Nobel ödülü seneye sizin :)

sorularıma cevap vermıyorsunuz ki
o kadar yazıyorum :),
siz ne kadarlık ev dusunuyorsunuz
elınızde ne kadar var
ve aylık ne ödeyebılırsınız

bız alalı 3 ay oldu
ben deneyımımı paylastım
orta hallı sıfır bı daire aldık
Yok cvp yazmaya çalışıyorum da sırayla gittiğimden,ve yavaş yazdığımdan,ee siz de hızlı olunca yetiştiremiyorum..aylık 500 ödeyebiliriz,birikmiş olarak 10.000 civarı çıkar,tam net bilemiyorum..

Asgari ücretle tabii ki imkansız. Kira öder gibi kredi veririm diyorsanız eğer kira makul bir düzeyde olabilir ama krediyi makul bir seviyede öderiz taksitleri derseniz yıl çok uzar. Ciddi bir peşinatınız yoksa çok zor. Hem neden tek maaş? mesela eşiniz çalışıyorsa sizde çalışın o zaman daha kolay olur. Bu zamanda bırakın tek asgari ücreti normal düzeyde maaş alan iki insan bile zar zor ev alıyor.

Back
X