• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ev sahibi sorunsali

Kayra19

Guru
Kayıtlı Üye
11 Mayıs 2012
2.003
1.006
333
Merhaba kizlar,

Bu sefer cok farkli bir konu aciyorum esim ve ailesi disinda :))))

Simdi biz subatta kiraya ciktik. Anneme yakin biryerde oturuyoruz ise baslayacagim icin ama sevmedigimiz biryer.

Bu kadar gurultulu bir mahallede yasamadim simdiye kadar. Sonucta ev sahibi mahallenin gurultusune birsey yapamaz tabii ki ama esim ozellikle kapali otoparki oldugu icin bu apartmani secti. Ama otoparki kullanamiyoruz bunu ev sahibine kackere soyledik. Otoparkta okadar cok kolon varki araba donmuyor bile. Mecbur disarida biraktik. Sabah kalktigimizda arabanin heryeri cizikti. Esim bunu gorunce cildirdi. Aradi ev sahibini evi bosaltiyorum biz ozellikle kapali otoparki var diye burayi sectik dedi. Mahalle zaten oturulacak gibi degil sirf anneme yakin ise baslayacagim diye oturuyoruz. Annem ogluma bakacagi icin. Ama iste olacagiz butun gun idare ederiz dedik.

Ev sahibi ilk basta memnun kalmadiniz oyuzden birsey diyemem hakkiniz bende kalmaz depozitonuzu veririm gibi birseyler demis. Sonra birisinden akil almis sanirim arayip haktan hukuktan bahsetmis. Ona karsilik esimde benim zararimi kim odeyecek ben 3 ayda 5 milyar masraf yaptim keyfimden degil dedi.

Detayli anlatmaya calistim anlasilmasi icin. Sorum su: mahkeme acilirsa bizim zararimiza mi olur?

ne için mahkeme açacaksınız ,ev sahibi depozitonuzu vermek zorunda ,vermiyorsa çıkacağınız ay kirayı vermem dersiniz

Evi otoparkı görmeden mi tuttunuz. Ev sahibinin suçu ne anlamadım :KK64: arabanızın çizilmesi ile adamın ne alakası var. Otoparktaki kolonları mı kaldırmasını bekliyordunuz. Oturduğunuz muhitte sorun var. Onu da bilerek taşınmışsınız.

Merhaba kizlar,

Simdi biz subatta kiraya ciktik. Anneme yakin biryerde oturuyoruz ise baslayacagim icin ama sevmedigimiz biryer.

Bu kadar gurultulu bir mahallede yasamadim simdiye kadar. Sonucta ev sahibi mahallenin gurultusune birsey yapamaz tabii ki ama esim ozellikle kapali otoparki oldugu icin bu apartmani secti. Ama otoparki kullanamiyoruz bunu ev sahibine kackere soyledik. Otoparkta okadar cok kolon varki araba donmuyor bile. Mecbur disarida biraktik. Sabah kalktigimizda arabanin heryeri cizikti. Esim bunu gorunce cildirdi. Aradi ev sahibini evi bosaltiyorum biz ozellikle kapali otoparki var diye burayi sectik dedi. Mahalle zaten oturulacak gibi degil sirf anneme yakin ise baslayacagim diye oturuyoruz. Annem ogluma bakacagi icin. Ama iste olacagiz butun gun idare ederiz dedik.

Ev sahibi ilk basta memnun kalmadiniz oyuzden birsey diyemem hakkiniz bende kalmaz depozitonuzu veririm gibi birseyler demis. Sonra birisinden akil almis sanirim arayip haktan hukuktan bahsetmis. Ona karsilik esimde benim zararimi kim odeyecek ben 3 ayda 5 milyar masraf yaptim keyfimden degil dedi.

Detayli anlatmaya calistim anlasilmasi icin. Sorum su: mahkeme acilirsa bizim zararimiza mi olur?
tek aylık kıra ıcerde ıse vermeyın son kıranızı depozıtoda almayın hatta evden cıkarken madem gıcıklık yapıyor sızde onun duvarlarını cızın oyle cıkın ;)

Ev sahibinde oturmadığımız halde 2 bin tl kaldı ve geri vermedi iskansız evi bize kiraladı parada aldı 2 3 kere istedik vermeyince eşim ne halin varsa gör deyip geçti bu tarz durumlarda mahkeme uzun sürüyor bulaşmak bile istemedik ettiğiniz masraf banane deyip geçiyorlar

Ev sahibinde oturmadığımız halde 2 bin tl kaldı ve geri vermedi iskansız evi bize kiraladı parada aldı 2 3 kere istedik vermeyince eşim ne halin varsa gör deyip geçti bu tarz durumlarda mahkeme uzun sürüyor bulaşmak bile istemedik ettiğiniz masraf banane deyip geçiyorlar

Hayir onun bizi vermesi durumunda diye sordum. Biz ugrasmayiz zaten de esime onu ima ettigi icin sordum

Evi otoparkı görmeden mi tuttunuz. Ev sahibinin suçu ne anlamadım :KK64: arabanızın çizilmesi ile adamın ne alakası var. Otoparktaki kolonları mı kaldırmasını bekliyordunuz. Oturduğunuz muhitte sorun var. Onu da bilerek taşınmışsınız.

Evet gormedik 0 binaydi. Anahtari yoktu ozaman kendisinde bizimde inip bakmak aklimiza gelmedi acikcasi. Sonucta otopark 8 haneli her dairenin var dedi. Gordukki sirf yapmis olmak icin otopark yapmislar. Kolonlari tabiki kolonlari kaldirmasini beklemiyoruz. Ayrica mahalleye bilerek tasindigimi belirttim zaten.

son ay kirayı vermeden çıkın. başka türlü o depozitoyu alma hakkınız yok. ama sözleşmeniz vardır illaki. bu durumda kalan ayların kirasını isteme hakkı var sizden.

İnsan otoparkı var diye tuttuğu evin otoparkına bakmaz mı araba girmeyeceğini dönemeyeceğini görmediniz mi önceden? ayrıca arabanızı dışarıya koymak zorunda kalıp da arabanız çizildiyse bundan ev sahibinin suçu ne? görüp gezip kiraladınız evimi tutmasaydınız o zaman der geçer onluk bir şey yok yani. Hiç evi otoparkı görmeden eve girmiş gibi konuşuyorsunuz.

Ayrıca evde bir hasar yoksa sizin tarafınızdan, depozitoyu tabii ki vermek zorunda ayrıca evin iskanının olup olmadığını araştırmadan tutmanız da ayrı enteresan ki iskan alınmadan hiçbir ev sahibi kiracı oturtamaz orada çünkü devlet apartmanı açmıyor o durumda oturulmaya bizim buralarda da var iskan olmadığı için boş kimse oturmuyor. Hiiç hiç bir şekilde araştırmadan ev tutmuşsunuz sizden başka koca apartmanda oturan yok mu bir siz mi mağdursunuz.

Kirayi elden mi veriyorsunuz eger öylesyse sizde bunu ona karşı kullanabilirsiniz

Sonucta evi begenip tutmussunuz arabayi disarida birakmissiniz ve cizilmis ev sahibinin bu konuyla bir ilgisi yok. Kaldiki kira kontratiniz vardir bu kontratlar her iki taraf icinde baglayici eger 1 yiliniz dolmadan cikarsaniz ev sahibi sizden mahkeme yoluyla kalan aylarin kirasini talep edebilir. Ben ugrasmayin birakin depozitoyu derim.

Merhaba kizlar,

sözleşmeniz var mı? eğer sözleşmeniz varsa ve erken çıkıyorsanız sözleşme sonuna kadar kirayı alabilir.

Avmlerde bile 2 3 arabada bir kolon olur sizin binadada her arac arasi kolon vardir kimsede sikayetci degil bence otoparktan siz arabayi donduremiyor olabilirmisiniz.

Ev sahibinizde depozitoyu vermek zorunda degil hatta kontrat suresince sizden evin kirasini alabilir.

Merhaba kizlar,

Ev sahibinin hiç bir suçu yok. Size evi zorla kiraya vermemişler. Eve gidip, gezip, görüp, beğenip yada beğenmeyip tutuyorsunuz. İnsanlar aracınızı otopark a kolonlar yüzünden park edemediniz diye aracınızın başında nöbet tutamaz. Kolonları da kaldıramazlar sizin için. Diğer bir konuda kira sözleşmeniz varsa ve çıkacağınızı önceden bildirmeden çıkıyorsanız sanırım en fazla bir aylık kira bedelini alabiliyor sizden(kanun değişmediyse) Şimdi herkes yaptığın her ayı diyor ama). Depozitoyu da vermeye bilir.

Son düzenleme:
Back
X