Ev sahibi sorunu

Deniz8Nisan

Eski nick'im deniz8nisan
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
2 Ocak 2017
538
553
103
36
Merhabalar .
Kizkardesim yeni evlendi. Ev tuttular üç ay once . Evi tutarken bir yıllık kirayı peşin vermişler. Bundan haberimiz olmadı. Haberimiz olsaydı aylik vermelerini tavsiye ederdik. Kizkardesim üç haftadır evinde değil bizde kaliyor. Çünkü evin iki odası da şu şu aliyor pencere ve duvardan. Çünkü ev sahibi balkonu içeri aldırmış iki odanın da . yaptırayım dedi .iki hafta beklediler biri anca geldi. Biraz uğraştı gitti. Su yine giriyor. Kizkardesim perdelerini bile yeni aldi iki ay once. 3800 lira para verdi. Hepsi islandigi icin kuflenmesinden vs.korktugu icin kullanmiyor.
Dün başka ev tuttular. Bugün de ev sahibine kalan parayı vermelerini istedik. 9 aylık para. 4150 lira yapıyor. O parayı vermicem diyor. Avukat tanidimlarim var bu parayı benden alamazsiniz dedi . Biz de aliriz deyince sıkıysa gelin alın dedi. Kira sözleşmesi var ama noter onaylı degil. Kisisel bir sözleşme. Evin su aldığına dair fotoğraflar da var. Bu durumda ne yapabiliriz bu parayı alabilmek için ?
Son olarak kirayı toplu ödediklerine dair kağıt var ellerinde.

İmza atıldıysa sözleşme geçerlidir diye biliyorum ama avukat arkadaşlar daha doğru yönlendirir.

Yapılan anlaşmayı tek taraflı bozduğunuz için ev sahibi parayı ödemeyebilir. Ev sahibi parayı ödemekle değil sorunu çözmekle yükümlü. Sorunun çözülmesini beklemeyip çıkan siz olduğunuz için alamazsınız diye tahmin ediyorum.

Eşim avukat gerçi Türkiye’de değiliz ama yine de orda da öyledir diye düşünüyorum .
Söz bile bir sözleşme sayılıyor (yani burda öyle ) misal evlilikte bir sözleşme , ve nikah memuruna evet dendiğimde bile o sözleşme kurulmuş oluyor .ellerinde Zaten yazılı sözleşme var , ben parayı geri alabileceğini düşünüyorum kardeşinizin .

Kira sözleşmesi var. Ama öyle kirtasiyelerde satilam sozlesmelerden. Noter onaylı falan defil. Kendi aralarında olan bir şey. Alamaz mi yani ?

Yani sonuçta bu da dolandırıcılığa giriyor bana göre. Çünkü adam bu sorunlardan hiç bahsetmedi Eve girerken. Sonuçta bir kusur varsa musteriye bu söylenmeli

Eğer evsahibi bukadar zamanda durumu düzeltmediyse noter kaynaklı olarak yazı göndersinler ve kardeşiniz tadilat gereken yerleri yaptırsın
Bir sonraki yıl kiradan düşsün

Peşin versiği için tekrar geri alması mahkeme kanalıyla olur çünkü vermek istemiyo

Enmakul yol bu

Eğer evsahibi bukadar zamanda durumu düzeltmediyse noter kaynaklı olarak yazı göndersinler ve kardeşiniz tadilat gereken yerleri yaptırsın
Bir sonraki yıl kiradan düşsün

Peşin versiği için tekrar geri alması mahkeme kanalıyla olur çünkü vermek istemiyo

Enmakul yol bu
Kizkardsim artik orda oturmak istemiyor. Cunku ev sahibi ile çok kotu papaz oldular. Zaten kizkardesim dün başka ev tuttu. Burdaki parayi alıp yeni ev sahibine verip taşıma işine falan harcayacakti bu parayi. Ama işte nasil alacak ?

Alma hakkı olsa bile ki bu mahkeme yoluyla olabilir ancak uzun süre uğraşırlar yani bence zor gibi.O parayı unutsun yada ev sahibiyle konuşsun ben evi bosaltacagim bana şu kadar para vermezsen sözleşmem dolana kadar anahtarı vermem ev benim desin hepsi olmasa da bir kısmını vermeye razı olursa evi hemen başka birine verebilirsin kiraya desin ... Kendide kârlı çıkacağı için kabul eder diye düşünüyorum aksi halde evi depo gibi kullansin anahtarı vermesin gelip gideceğim eşyalarım olacak desin ..

Sözleşme.karsilikli, sizin de haklarımız var, evin böyle bir kusuru var ise, sözleşme.feaih olur.

Tüketici haklarını arayin
Ay Allah razı olsun . İyi bir şey duymaya ihtiyacimiz var. Evde ayrıca böcek de var. Hem de çok sayıda. Çok teşekkür ederim. Onu bir deneyelim

Alma hakkı olsa bile ki bu mahkeme yoluyla olabilir ancak uzun süre uğraşırlar yani bence zor gibi.O parayı unutsun yada ev sahibiyle konuşsun ben evi bosaltacagim bana şu kadar para vermezsen sözleşmem dolana kadar anahtarı vermem ev benim desin hepsi olmasa da bir kısmını vermeye razı olursa evi hemen başka birine verebilirsin kiraya desin ... Kendide kârlı çıkacağı için kabul eder diye düşünüyorum aksi halde evi depo gibi kullansin anahtarı vermesin gelip gideceğim eşyalarım olacak desin ..
Ama bu paraya şu anda çok ihtiyaçları var

Ay Allah razı olsun . İyi bir şey duymaya ihtiyacimiz var. Evde ayrıca böcek de var. Hem de çok sayıda. Çok teşekkür ederim. Onu bir deneyelim
Sözleşmeyi ev sahibi hazırladı ise büyük ihtimal tek taraflı sadece ev sahibi lehine maddeler vardır, ama böyle.bir sözleşme.gecerli olamaz, çünkü sözleşmede 2 taraflı yargılar içermeli.

Ama bu paraya şu anda çok ihtiyaçları var
Ev sahibini tabiki haklı bulmuyorum ama gerçekten yıllık tutup eline para vermek yalnis bir davranış yarın ne olacak kim bilebilir. Yapılabilecek en mantıklı yol bu malesef .. mahkeme uzun sürer ne karar çıkar belirsiz ki git gel uğraş onlarda bir ton iş zaten ..

Sözleşmeyi ev sahibi hazırladı ise büyük ihtimal tek taraflı sadece ev sahibi lehine maddeler vardır, ama böyle.bir sözleşme.gecerli olamaz, çünkü sözleşmede 2 taraflı yargılar içermeli.
Yaa su kirtasiyelerde satılan iki nüsha var ya onlardan. İnşallah dediğiniz gibidir. Cozum arıyoruz. Bir de hafta sonu . Resmi kurumlar da açık degil araştırsak.

Diğer eve taşınsın
O evi de boşalttığını söylemesin. 1 yıl boş boş dursun o ev.
Ama bizim için önemli olan o para. O para ile taşınacaklar. Dün tutulan evin sahibi üç kira istedi. 2100 lira yapıyor. Bir de taşınma ücreti. Ve ellerinde şu anda hiç para yok. :( Paraları olsa katiliyorim size. Evin parkeleri falan bile islandigi için kalktı. Adam yaptırmam demiyor. Ama tam bir ay bekledi kizkardeimk yapilmask için. Şimdi de yazı bekle diyor yaptırmak için . Hay Allah'ım . Ne insanlar var. Kiracı olmak ne zor sey

Back
X